Александрия/Египет/

• 669
  • 4
  •   1
Отговори
Мили момичета,имам следните въпроси поне към тези,които са били в Египет вече.
Имаме намерение да посетим Александрия/Египет/,но искам следната инфо,ако можете да ми го предоставите.
1.Има ли полети от София директно за Александрия?
2.Освен алекс.библиотека,какво друго можем да видим?
3.Как са цените там?
4Можем ли да си направим самост.пътуване или е за препоръчване организирана екскурзия?
мерси предварително

# 1
krisy, ако желаеш може да си отправиш питането в темата за Египет:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=452554.570

Там пишат доста съфорумки посетили Египет!

Аз на прима виста мога само да ти отговоря, че няма преки полети/ чартери дотам. Единият вариант е да ползваш например чартер до Кайро и оттам с вътрешен полет до Александрия, но пък ще трябва да се остане май- две седмици там...за да се ползва пак чартер и за връщането от Кайро. Друг вариант е да се запишеш на обиколна екскурзия на Египет, която включва и Александрия, или индивидуално пътуване организирано от тур агенция, като се ползва някоя редовна авиолиния - например турските, алиталия...но така ще излезе и по-скъпичко.

# 2
благодаря.

# 3
Друг вариант са круизите.

# 4
Мили момичета,имам следните въпроси поне към тези,които са били в Египет вече.
Имаме намерение да посетим Александрия/Египет/,но искам следната инфо,ако можете да ми го предоставите.
1.Има ли полети от София директно за Александрия?
2.Освен алекс.библиотека,какво друго можем да видим?
3.Как са цените там?
4Можем ли да си направим самост.пътуване или е за препоръчване организирана екскурзия?
мерси предварително
Е аз съм момче, но все пак да отговоря... понеже бях миналата година.
1.Няма директни полети и никога не е имало. Има опции с Пегасус през Истанбул, с Turkish Airlines през Истанбул, с Уизеър през Абу Даби (можеше и през Милано миналата година, но май вече не). Лично аз пътувах с THY, тоест с Турските авиолинии.
2.Има много неща, освен националната библиотека. Има римски театри, има няколко музея, има голяма джамия, която е забележителност, разбира се.. Цитаделата. За гледане.. има какво да се гледа, но е супер шумно и мръсно.
3.Цените са ниски за нашия стандарт.
4. Да, разбира се, че самостоятелно. Това с организираната екскурзия изобщо  не е нужно, цялата информация е в интернет.
И ползвайте UBER, че такситата режат глави Wink
Единият вариант е да ползваш например чартер до Кайро и оттам с вътрешен полет до Александрия
Е как "чартър до Кайро" пък после вътрешен полет? Чартърът не се купува отделно. Той върви с почивка или екскурзия, тоест обвързан е с турагенции. Няма как да се купи билет за чартърен полет. А щом сте с туристическа група, няма отделяне, не може да си взимате вътрешен полет в Египет, щом сте на почивка/екскурзия с чартър.
И има по няколко влака дневно Кайро/Александрия, за няколко часа се стига.

Общи условия

Активация на акаунт