Бъдещи Осмокласници......епизод 21

• 46 271
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Успех на всички, които чакат трето класиране!  newsm10
Дано сбъдне желанията на децата и най-после донесе спокойствие и за мамчетата Hug

# 556
  • София
Ако все-пак има смелчаци за трето и четвърто класиране- Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed newsm81

+1 !  Peace  Успех!

# 557
  • София
Добро утро!  bouquet

Като говорим за книги препоръчвам ви това на ВАС! много ми допадна.

Останаха ли деца , които чакат четвърто класиране? Heart Eyes
Аз съм ваш'та леля, тази книга ще си я купя още днес като събера сили да изляза. Не съм го виждала това заглавие, не съм и гледала разбира се, но аз от години обичам да казвам по различни поводи свързани с двамата ни младежи и нас (съпруга ми и мен) като родители ( къде на шега, къде на майтап - но истината май наднича зад шегата), че "Добри са ни децата, но не случиха с родители" Joy
Трябва нещо повече от това да си добър родител, за да учиш другите на това, как да бъдат добри родители, но  ще я прочета със сигурност
Аз съм ваш'та леля, ще си позволя да пусна цялото стихотворение, което стои под твоя ник. Сигурно повечето го знаят. За мен то е всичко, което може да се каже и да се иска от любовта

Я вас любил: любовь еще, быть может,
В душе моей угасла не совсем;
Но пусть она вас больше не тревожит;
Я не хочу печалить вас ничем.
Я вас любил безмолвно, безнадежно,
То робостью, то ревностью томим;
Я вас любил так искренно, так нежно,
Как дай вам бог любимой быть другим.
А.С.Пушкин

А, човек който носи в себе си това кратичко стихотворение със сигурност е възпитал прекрасно дете  bouquet. Пожелавам му много успехи от тук нататък, като старта вече е сложен т.е първият е налице.
И ако детето е "различно" както казваш, то не забравяй, че всеки един прогрес се движи от "различните", а не от "тълпата". Важното според мен е "уникалното" у всеки един човек да попадне на добра почва за да се развие по най-добрия начин.
И само последно, че стана много дълго, труда никога не остава невъзнаграден. Може днес и утре да не се види, но един ден "Ще".
Това го повтарям на децата си, дано го възприемат, защото аз твърдо вярвам, че е така!

kafeto, Stelitka, успех на вашите дечица  newsm10
Ще стискам палци, а довечера  cheers

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 10:36 от MariDi

# 558
  • София
Успех на децата на 3-то класиране!

# 559
  • sofia
kafeto   с какъв бал сте и за какво се борите ?

Ние сме от вашия отбор , но сме девойка.За нас бях писала по назад...

Успех!

Ами ние сме издънката на форумските деца Sick
с 22.144 за технол. или 23.144 за езиков
борим се за ПГ по телекомуникации,видях че бала е доста нисък там и ме хвана яд,че не го бяхме писали отначало.
Писали сме и такива недостижими за нас.Ама да има.
Успех на всички!!!

# 560
MariDi , засрами ме Embarassed
Благодаря за хубавите думи!

Каквото и да учат децата, в която и област да се реализират най- важното е да ги направим човеци !

Сега, на четвърто излизат най- хубавите места. Не се съмнявам в успеха на децата! Hug

Възхищавам се, на всички останали за това класиране на търпението.
А то ще бъде възнаградено. Знам !   bouquet Heart Eyes

kafeto , шшшшшт ! Не сме издъките. Ние просто сме различните

# 561
  • sofia
Аз съм ваш'та леля при нашия младеж е от мързел.
Оня ден каза,че нищо не му се учи и ако може да стане умен без учене щяло да му е най-добре Wink

# 562
Здравейте, моля за Вашето мнение : приеха ни в Испанската гимназия на първо класиране, което беше нашето най-голямо желание и сме записани там...но сега се оказва че сме приети и в Американския колеж, където бяхме резерва...какво да правим...моля за Вашите "за" и "против"АК.

# 563
  • София
Успех на смелчаците!!! newsm10

А страховитите книжки сме ги почнали преди 2-3 години, много му бяха интересни, но така и не се запали така, че да поиска нови и нови. Даже не съм сигурна дали е прочел всичко вътре. Според мен недостатък на този тип литература е, че може да се чете оттук-оттам, т.е. не всичко подред. Но то това им е интересното всъщност.

Последната книга, която моят син прочете беше "Дон Кихот" - е, от библиотека за ученика, но все пак - сериозна книга. Не е включена в задължителните, но му я подариха и той прояви интерес. Много му хареса.

Сега се чудя с какво друго да го изкуша... book

# 564
  • София
И моята дъщеря беше изправена пред подобен  избор - Френска гимназия- първо желание и колежа.
Една нощ не спах(имах 2 дни за размисъл). Казах й плюсовете и минусите и на 2-те места. Накрая й казах, че изборът е нейн. Тя ще учи и да го прави с удоволствие. Тя избра Колежът.
Подкрепих я въпреки цените(отпуснаха ни  и фин. помощ), защото прецених , че ще получи повече възможности. Дори не сравнявах ниво на образование. И в 2-те училища ще получи добра подготовка стига да иска да учи. Конкурентна е средата и в 2-те училища. Това, което е плюс на колежа в нашия случай е, че тя има търсения в различни области и това се поощрява в АК.
Надявам се да съм била ясна и да са ви от полза разсъжденията ми.

# 565
Моля, kafeto , да си поразчисти кутията за ЛС
Извинте ме
Благодаря Mr. Green

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 11:36 от Аз съм ваш'та леля

# 566
  • София
Здравейте, моля за Вашето мнение : приеха ни в Испанската гимназия на първо класиране, което беше нашето най-голямо желание и сме записани там...но сега се оказва че сме приети и в Американския колеж, където бяхме резерва...какво да правим...моля за Вашите "за" и "против"АК.

Това със сигурност сте го предвиждали когато сте кандидатствали в АК.
Аз не съм си пращала детето на изпити там, затова едва ли мога да бъда по-информирана от теб, но не съм проявявала интерес не защото "гроздето е кисело".
Смятам този тип на обучение подходящ за хора, които по принцип харесват американския подход и в бизнеса, и във всички сфери на живота. Ние просто не сме от тях.
Ако имаше "Британски колеж" или "Германски колеж" или "Френски колеж" и то толкова добри като АК, не бих се замисляла...
Знам със сигурност, че АК е едно наистина добро училище. Обаче и таксата не е за пренебрегване... все пак е частно...

# 567
Благодаря ти zuri, аз също имам 2 дена за вземане на решение..това което ме притеснява е, че съм чувала, че в АК се учи на високи обороти и натоварването е голямо..не съм убедена, че синът ми има нужната мотивация да понесе това..другият въпрос който си задавам е ..струва ли си да плати човек 29 000 евро за средно образование в България...

# 568
И ние чакаме днешните резултати.
Не сме очаквали да стане така. Преценихме вярно възможностите си. Не сме искали невъзможни неща, а ни попречиха дребни неуредици, които ни хвърлиха по принуда на трето класиране.причините бяха субективни и обективни, но ето ни чакаме.
Аз също имам "различно" дете-моят по-малък син, който сега ще е 5 клас.Тази година изобщо в нашето семейство има двама, които тръгват по нов път. Големият се справя много добре, но маркия,ми е голяма грижа. Изключително сладък и любвеобиле, но пълно бебе. Живее в свой свят на приказни герои. Все още плаче, че мама ходи на работа. Не иска да порастне и да ходи в 5 клас, защото новото го плаши. Дори вече е проучил въпроса, за възможността да бъде "ученик вкъщи".
Това което, прочетох за детето на Аз съм вашта леля, ми дава успокоение че и моето" различно дете" ще намери своето място в света, който не го разбира.

# 569
Sash, това което ми хареса в АК когато го разглеждах беше материалната база и усещането за някаква общност която витае там, както и това , че всички деца и учители разговарят помежду си само на английски...аз не харесвам американския подход подобно на теб..и Лондон е моят град:) за британски колеж не бих се замисляла изобщо..освен това категорично не искам детето ми да продължи образованието си в САЩ..но ако се запишем в АК..след време може и това да му хрумне...та..продължавам да мисля..

Общи условия

Активация на акаунт