Оставям си детето да реве

• 5 130
  • 56
  •   1
Отговори
# 45
Ох, мислех си, че само моето дете ги прави тия. Благодаря ти за темата.  Grinning
И аз опитах с каране, с гушкане, дори с плясване по дупето /срам/, но става по-лошо, а писъците още по-силни.
Затова вече практикувам оставянето да си пореве. В стаята, на земята, където си е - много бързо преминава във фаза, в която е склонна за преговори. Пак е рев, но можем да се разберем - предлагам някаква алтернатива. Е, понякога, когато нещата са извън контрол и се прави на инат, слагам на стола и казвам, че е наказана, докато не спре да се дере и да пищи. Веднага следва укротяване и уточнение "Спях!". Казвам й, че ще поседи една минута да се успокои и след това се гушкаме, казваме си, че не искаме да се наказваме и сме приятелки. Признавам си, че понякога практикувам най-силното оръжие - казвам, че съм й сърдита и не искам да я гушкам сега. Подло е, но помага в някои критични ситуации.

Не я карам да се извинява. Не й казвам, че трябва да ме слуша или че е виновна. Ако съм си изпуснала нервите я моля да ме извини, а тя обещава вече да не прави това, за което е наказана. Никой не излиза наранен или обиден от нервната ситуация. Много държа на това и виждам, че с времето истериите стават все по-кратки и е все по-склонна да приеме предложеното от мен решение. А може би, просто наближава 3 и излизаме от тази проклета възраст.  Mr. Green

# 46
Не дей в никакъв случай да я оставяш да реве.Олеле боже как може да има такива майки ей тва не мога да разбера.Как ще си оставиш детето да реве,не се ли сещаш че като го оставиш да реве става още по нервно.По добре я хвани за раменцата и и кажи да се спре а ако не стане и кажи нещо от сорта" Недей да плачеш мами" целуния и ще спре.Не е ли очевидно как може да говориш така на детето си.

# 47
Не дей в никакъв случай да я оставяш да реве.Олеле боже как може да има такива майки ей тва не мога да разбера.Как ще си оставиш детето да реве,не се ли сещаш че като го оставиш да реве става още по нервно.По добре я хвани за раменцата и и кажи да се спре а ако не стане и кажи нещо от сорта" Недей да плачеш мами" целуния и ще спре.Не е ли очевидно как може да говориш така на детето си.

Ами да. Толкова е просто! Naughty

Grinning

# 48

Боже, как не сме се сетили преди? Ще взема да кажа нещо от сорта и ще спре.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 49
Elity 91 сигурно няма деца, а ако има може само да и завиждаме! Simple Smile

# 50
  • Видин
И ние от няколко дни сме във фазата на тръшкане. Засега игнорирам, но понякога ми иде да крещя...  Embarassed

# 51
Elity 91 сигурно няма деца, а ако има може само да и завиждаме! Simple Smile

Не, просто се е регистрирала във форума, за да хвърля подобни заядливи коментари в различни теми и да се весели.
Не обръщай внимание.  Wink

# 52
На детето трябва да се ГОВОРИ!
Бавно и сърдечно.
То разбира.
Така му минава най-лесно

# 53
Бавно и сърдечно.
То разбира.
Така му минава най-лесно

Освен в случаите, в които е изпаднало в ярост и не комуникира. Трябват си няколко минути търпение или игнориране, за да разбере, че не може да привлече вниманието по този начин. След 1-2 минути вече е готово да му се говори. Поне при моето е така.

# 54
  • София
Бавно и сърдечно.
То разбира.
Така му минава най-лесно

Мдааа, а ние като тъпи кози това не сме се сетили да го пробваме.
Като се задвижи мойта щерка да изтерясва само крясък я вади от това състояние, само тогава успява да чуе нещо.
Иначе я оставям да реве и още как, с рев и тръшкане няма да ми се налага. Още повече, че причината за този рев е нещо, което е й отказано или нещо, което трябва да направи, но и в двата случая е за нейно добре.
И не влизам в стаята й докато реве, а ако дойде все ще ревяща я връщам обратно. Като спре да изтерясва и направи това, което тябва нещата се оправят. Нея подкупвам, за да се облече или измие, защото тов са неща, които трябва да прави задължително и не трябва да очаква награда за това. Има неща, които се правят, просто защото не може иначе и това трябва да се разбере от рано.
Само за оправянето на стаята не мога да й втълпя, че трябва и там ползвам заплаха, а не подкуп. Ако не си оправи стаята няма да излезне на разходка, а не ако си оправиш стаята ще излезнеш на разходка.

# 55
Признавам че не успях да изчета темата ,но
минах с дъщеря си през това .Изпадала е в истерия и по улицата и ми е ставало съвсем трудно .
Много хубаво дето я оставяш да се нареве .
Спри да влизаш в стаята и да я питаш каквото и да е .
След като се успокой сама ще дойде при теб.
Когато е в истерия никакви разговори не помагат - камо ли бой ...все едно  е да наливаш масло в огъня .
Като се успокой говорете си -нека детето винаги да е убедено в твоята обич , но нека знае че има неща , който мама не  позволява и постъпки , който не поощрява.
Просто им правила , които не измисля то или казано по грубо - не детето е шефа  Wink
Наскоро казвах на дъщеря ми че я обичам и това няма да де промени и тогава когато и се карам  я обичам и когато я наказвам също.Вярвам че ме разбра.
Кураж и здрави нерви.

# 56
  • Пловдив
разбира се че най-добрия за детето начин е със спокойно говорене да се обяснява всичко,но това не действа винаги.

Пример е и мойто момче,когато се разсърди за нещо,заинати се ,той вече не чува ,реве,крещи,хвърля,и като му се размине дори сам разправя  какво е правил и за какво го е направил,т.е. всичко осмисля и разбира,но просто иска да е на неговата,а не както каже възрастния.

Общи условия

Активация на акаунт