Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1 747
Как да научим децата си да се предпазват от нежелано докосване, да не разговарят с непознати, да ги научим да споделят ако имат някакво неприятно преживяване? От известно време търся литература по тази тема, но освен една книжка "това си е моето тяло", от която не съм особено доволна, нищо не намирам. Моля да споделите опит и да ми препоръчате подходяща литература.

Ужасявам се от непрекъснатите съобщения за блудства, изнасилвания, отвличания и убийства на деца! Даже смятам, че ако има желаещи може да се открие и нов форум на тази тема, защото може да не е подходяща за бременни.

# 1
  • Мнения: 232
Да наистина това е много актуална тема и незнам защо никои не иска да изрази мнения по нея. Литература за съжаление няма защото е строго индивидуално, къде живее детето(като квартал) и до колко то възприема, какво му се говори по този въпрос на детето. Аз мисля, че колкото по - откровен е родителя с детето толкова по - лесно е да бъде разбран. Просто споделянето е най - доброто нещо. Ако родителя споделя и не лъже, детето ще последва по - скоро неговия пример отколкото да си замълчи или да излъже.

# 2
Ето малко литература
http://www.az-jenata.com/cgi-bin/display.pl?p=i&id=79
http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/80905010.htm
http://www.hiv.bg/talking.kids.bg.htm

Това е съдържанието на книгата на Фройд "Детската душа"
Предговор
Раздел I Детската сексуалност
Раздел II Животът на детската душа
Раздел III Психоанализата и детските неврози
Раздел IV Трансформациите в процеса на полово съзряване
http://www.books.bg/book.php?PHPSESSID=f49d29fe6c40f45be0c2924ec … 007&ISBN=1451

Общи условия

Активация на акаунт