Януарски чуденки на ред-розов,или син късмет!

• 26 972
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
Adi_80, и на мен докторката ми каза да пия фолиевата киселина поне до 20 седмица. И аз доста се учудих, защото миналата бременност пих до 13-14 седмица. Чувала съм, че много бременни я пият даже до края на бременността, така че ще се пие, няма начин Simple Smile.

На мен ми казаха и двамата доктори, да я пия до края...  Crossing Arms

# 541
  • София
Нощни очи, нали за това са лекарите, за да знаят кога има смисъл да се пият витамини и кога не са необходими. В крайна сметка за това са учили  Peace

# 542
Все пак фолиевата е като витамин С ненужното се изпишква и не се натрупва в организма Peace

# 543
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи, нали за това са лекарите, за да знаят кога има смисъл да се пият витамини и кога не са необходими. В крайна сметка за това са учили  Peace

Ми те няма как да знаят, ако не ти направят изследвания, които са специално за различните витамини, минерали и микроелементи... А самите изследвания са доста скъпи и не се покриват по ЗК. Доколкото знам не са учили за врачки докторите, та да знаят кое точно ти липсва само с поглед. Има някои симптоми, които могат да насочат към това дали ти липсва нещо, но само по тях не може да се съди.
Моите доктори поне за едно бяха единодушни - винаги са ми казвали, че дипълнително витамини и минерали са нужни на жена, която е крайно недохранена или с определени заболявания... Аз съм на същото мнение като тях!  Peace

# 544
Нощни очи и аз се бях приготвила за ЕБХ, обаче прочетох една книга - "Изкуството да бъдеш родител" та там пишеше, че е много вредно детето да се приучва да ходи на гърне преди да е проходило, защото това е свързано с нервно-мускулното му развитие и много често се случвало това в по-късна възраст да се прояви отново /напишкване, наакване/. Племенницата ми ползва гърне от много мъничка и както нямаше проблеми сега изведнъж на 4 и половина всяка вечер се напишква, спи с памперс, че даже взе и да се нааква.
Не мога да го обясня добре, най-добре да се прочете в книгата, но на мен всички желания за ЕБХ ми се изпариха.

# 545
  • ул. "Мечтание"
И аз съм я чела тази книга има полезни неща, но честно да си кажа точно с тази им теория не съм съгласна. Но все пак нека да не се бърка ЕБХ с тоалетното възпитание, не са едно и също, макар едното естествено да води до другото.

Това, че толкова голямо дете се напишква и нааква може да няма нищо общо с това кога е започнало да използва гърнето. Не смятам, че е редно да се прави такова заключение. Аз пък познавам дете, което в момента е на 8 години и от много години се напикава и нааква в гащите, въпреки, че е било с памперси до 3 годишна възраст и преди да се раздели с тях не е знаело що е то гърне. При него причините са психологически например.

# 546
  • София
Моите доктори поне за едно бяха единодушни - винаги са ми казвали, че дипълнително витамини и минерали са нужни на жена, която е крайно недохранена или с определени заболявания... Аз съм на същото мнение като тях!  Peace

Именно, на мен за това ми е много странно, че някои бременни си самоизписват витамини, само защото са чули, че доктора изписал на едикоя си майка да пие. Малко повече доверие на лекарите трябва.

# 547
С Елена изкарахме с еднократен памперс до две годинки , след това точно за една седмица махнахме и дневния и нощния памперс. Не , че не сме я пробвали на гърнето и по-рано , просто не е бил точния момент за нея.

# 548
Аз в случая нямам избор с приучването към гърне - в момента в който сложа малката на него или започва да реве, или става и хуква нанякъде, а насила не мога да я карам да стои на него, защото само негативни емоции ще й създам.

Иначе Нощни очи - права си, че този проблем може да е свързан с много други неща, не само с приучването към гърне.
За витамините - в момента е такъв сезон, че има плодове и зеленчуци в изобилие, защо трябва да пиете химически добити витамини?

# 549
  • ул. "Мечтание"
Аз съм забелязала, че към годинката по-трудно свикват с гърнето. Не е правило разбира се, но сякаш има такава тенденция.
Моя син го сложих на около 5 месеца, тъкмо се беше научил да стои седнал и му беше интересно и честно да си кажа ударих джакпота, никога не ми е отказвал да стои на гърнето. Е, сега понякога отказва, но защото не му се пишка или ака, та за това.

# 550
  • sofia
Много внимавайте какво купувате като плодове и зеленчуци, мъжа ми се занимава с това и вчера купили гръцка череша, много голяма и вкусна, но пълна с отрови

# 551
И аз да ви питам нещо за тези многократни памперси/пелени и по точно за прането.
Казвате, че имате перални и така, до тук добре. Ама тези памперси с акото ли ги пускате в пералнята или първо го събирате(акото) и после пъхате пелените в пералнята? Извинявам се ако въпросът ми е глупав, но това ще ми бъде първо дете и не съм наясно.  Embarassed

# 552
Аз съм забелязала, че към годинката по-трудно свикват с гърнето. Не е правило разбира се, но сякаш има такава тенденция.
Моя син го сложих на около 5 месеца, тъкмо се беше научил да стои седнал и му беше интересно и честно да си кажа ударих джакпота, никога не ми е отказвал да стои на гърнето. Е, сега понякога отказва, но защото не му се пишка или ака, та за това.

Моя приятелка слагаше пампрс на сина си до 4г.  Tired
Защото не искала да го тормози детето, и като си иска памперса, си го получава...

# 553
  • ул. "Мечтание"
И аз да ви питам нещо за тези многократни памперси/пелени и по точно за прането.
Казвате, че имате перални и така, до тук добре. Ама тези памперси с акото ли ги пускате в пералнята или първо го събирате(акото) и после пъхате пелените в пералнята? Извинявам се ако въпросът ми е глупав, но това ще ми бъде първо дете и не съм наясно.  Embarassed

И с акото съм ги прала, и предварително съм ги премивала да не засъхват, ако няма да пера същия ден. Но не ми е проблем, на Божидар нещата винаги ги пера с предпране и с допълнително изплакване, за да съм по-сигурна, че препарата за пране ще се е измил максимално добре та на пералнята или на другите дрехи нищо им няма. Не съм имала проблеми. А и в началото акото е редичко и лесно се пере. Едва като започне захранването става по-твърдо, ама тогава направо го изтръскваш в тоалетната примерно. Ама и аз в какви подробности се впуснах!  Joy

Също, който иска може да си набави едни целулозни подложки, които се правят от рециклирана хартия. Слагат се върху пелената и после направо в тоалетната, когато има ако. Аз съм ги използвала, добре се справят.

Моя приятелка слагаше пампрс на сина си до 4г.  Tired
Защото не искала да го тормози детето, и като си иска памперса, си го получава...

И такива случаи има... Искало си детето, как да му откажеш... Щото е много трудно да му обясниш, че не може вечно да си ака в гащите или че няма нищо страшно и фатално, ако случайно се изпусне...  Whistling Ама нейсе, хора разни! newsm78

# 554
Ама и аз в какви подробности се впуснах!  Joy

Няма лошо, нали и ние непросветлените трябва да се образоваме как става номера  Mr. Green

Ей Биричке, браво за добрите резултати.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт