Януарски чуденки на ред-розов,или син късмет!

• 26 972
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
За гърнето има няколко "прозореца" през които може да се научи- когато детето е на 5 месеца, 8 месеца, 1,5г, 2 г,. През другото време не става. Ще потърся статията и ще я пусна.
Напикаване вечер в повечето случаи е на психическа основа. Майка ми се занимава с изследван на нерно-психическото здраве на децата от ДГ до 7-8 клас и такива неща ми е разказвала че ми е настръхвала косата ....

http://www.bezpeleni.info/no_pampers4.htm ето го линка. За мен всичко е до това дали ти се занимава.
Имам позната която не беше чувала за ЕБХ, но детето и подсказваше кога му се ака и пишка и на 5 месеца вече си пишкаха на вън. Имам и друга позната, чието дете на 1,3 г беше без памперс, ана 2 г. в момента, вече иска да пишка прав Simple Smile)))))

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 15:32 от BebEshOnDeL

# 556
  • София
Махнах памперса на Бобо на 2,5 години. Стана за един ден, без драми, без изпускания. Беше напълно осъзнат избор на детето да ползва гърне, а не памперс. За това смятам, че майката трябва да се води по това кога детето е готово, в крайна сметка това не е състезание. Някои деца са готови на годинка, други на 3 години. След третата година обаче, ако детето не е отказало памперса, трябва да се провери дали няма проблем, бил той физиологичен или психически. Твърде е възможно дори тогава да няма проблем, а просто детето да не е готово, или да се касае за мързел от страна на майката  Mr. Green

# 557
  • sofia
в потвърждение на горното, дъщеря ми на 1.5г се научи от раз и то по нейно желание

# 558
Махнах памперса на Бобо на 2,5 години. Стана за един ден, без драми, без изпускания. Беше напълно осъзнат избор на детето да ползва гърне, а не памперс. За това смятам, че майката трябва да се води по това кога детето е готово, в крайна сметка това не е състезание. Някои деца са готови на годинка, други на 3 години. След третата година обаче, ако детето не е отказало памперса, трябва да се провери дали няма проблем, бил той физиологичен или психически. Твърде е възможно дори тогава да няма проблем, а просто детето да не е готово, или да се касае за мързел от страна на майката  Mr. Green

Много точно!

# 559
 Grinning Grinning Grinning Едно съм разбрала от 3+ год висене във бг-мама - всяка потребителка си има твърдо мнение и няма 2 еднакви деца. Редактирам - Алурия чудесно го е казала за готовността на децата!

Другото забавно откритие - онзи велик подпис, на едно много препатила мама, под който мога да се разпиша, въпреки, че все още нямам нейния опит. Та подписът гласи: "Преди нямах деца и имах много теории как се гледат деца. Сега имам 3 деца и нито една теория"  Wink Тя, милата, май и 4-то роди, но вече не следя отблизо и не съм сигурна.

Мамо Мечке- абсолютно съм съгласна с мнението ти за разнообразието на пазара тук, само допълвам , че масово предлаганите стоки са на абсолютно достъпни цени за огромен процент семейства, за разлика от това, което виждам в БГ, където има много по-голямо разнообразие на невероятно високи цени. Тук сегментът на луксозните детски стоки е някак по-отделен, но си го има и опредлено можеш да платиш по 200-300 долара за бутиково рокле размер 3-6 мес  Crazy Crazy Crazy

Моите приятелки, които ползваха многократни пелени ползваха и услугите на съответните фирми, които 1/седмично идват и ти носят чисти и изгладени пелени и отнасят "нааканите". Сметката ми доколко подобна практика е ЕКО не излиза, но след като момичетата са доволни от това как приемат децата им пелените си е тяхна работа. Има търсене - има и предлагане!

Идеята за термочувала от агнешка кожа е супер! Цената обаче хич не ми хареса  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 560
  • ул. "Мечтание"
Grinning Grinning Grinning Едно съм разбрала от 3+ год висене във бг-мама - всяка потребителка си има твърдо мнение и няма 2 еднакви деца. Редактирам - Алурия чудесно го е казала за готовността на децата!

Другото забавно откритие - онзи велик подпис, на едно много препатила мама, под който мога да се разпиша, въпреки, че все още нямам нейния опит. Та подписът гласи: "Преди нямах деца и имах много теории как се гледат деца. Сега имам 3 деца и нито една теория"  Wink Тя, милата, май и 4-то роди, но вече не следя отблизо и не съм сигурна.

О, за това спор няма!  Peace Но пък е хубаво да ги нищим (крокто и културно) тия неща и всеки да си вземе своето - колкото повече гледни точки, толкова по-добре. Поне за мен!  Wink

Четеш, слушаш, гледаш и си намираш своя начин за всяко нещо. Изборите далеч не вървят в комплект!  Peace

# 561
Здравейте майчета Hug
Чета и се чуствам адски тъпо, на нас на които ни е за първи път сме още в небрано лозе,толкова неща с които тепърва ще се сблъскваме и учим.Аз още не мога да свикна с мисълта ,че ще ставам майка.Гледам бебчо на монитора и не мога да възприема,че това нещо расте в мен, може би защото още не мога да го усетя Tired
Аз чакам с нетърпение скрининга в петък, стискайте ми палци Praynig
Виждам,че говорите за фолиевата, тъкмо и аз се чудя до кога ще я пия, док каза нещо за 13-та седмица newsm78
И друго да питам, има ли мами които ходят на кола маска на бикините, аз продължавам да си ходя но мъжа ми ме критикува,че ще направя нещо бебето hahahaПреди маскато обаче пия 2 но-шпа да не се получи стягане и някоя контракция.Май ще трябва да питам док!
Много дълго стана!Слънчев ден на всички Hug

# 562
  • София
Istin@, точно това си мислех, че ние бременните с второ / трето дете малко се отнасяме и говорим за неща, с които майките първескини (как я мразя тази дума!!!!) не са се сблъсквали и сигурно тези разговори ви доскучават. Извинявам се за което  Embarassed. Моля казвайте когато прекаляваме  Hug

# 563
  • ул. "Мечтание"
Истина Hug Ние си мислим, че помагаме пък то... Надявам се не ни се засягате! Ама от второто/третото бременеене и съвсем ни се е изпил мозъка...  Embarassed Mr. Green

# 564
Istin@ много майчета си ходят до 9м. без проблем на кола маска, аз и небременна не мога да го изтърпя това, така, че си е до праг на поносимост.

# 565
  • Пловдив
Аз в случая нямам избор с приучването към гърне - в момента в който сложа малката на него или започва да реве, или става и хуква нанякъде, а насила не мога да я карам да стои на него, защото само негативни емоции ще й създам.

И ние сме така - на 10 месеца я слагам на гърне, дърпа се извива се и не иска да стои, пробвам пак след седмица -пак същото, и така до преди три дни- след като се събуди след обяд и казвам "Хайде да идем да пишкаме на кукуто"  Laughing и тя тръгна с мен към банята, свалих памперса и я сложих на майтап да видя реакция- изпишка си и така като се събуди ходим на гърне да видим как ще вършим и другата работа по-нататък.

И друго да питам, има ли мами които ходят на кола маска на бикините, аз продължавам да си ходя но мъжа ми ме критикува,че ще направя нещо бебето hahahaПреди маскато обаче пия 2 но-шпа да не се получи стягане и някоя контракция.Май ще трябва да питам док!
Аз си ходих и преди и сега, не е имало проблем и доки така каза.

Снощи малката много плака, направо пищя горката после вдигна и температура, няма други симптоми и ЛЛ каза че е от зъбите, с тия кътници ще видим зор. Има ли някоя мама с подобен проблем да сподели опит и лек  Wink

За дрешките от БГ има и прилични неща и не толкова добри, но всеки си преценя според разбиранията и възможностите.

Аз после ще ходя на преглед да видим бебо и като се върна ще пиша. Чао за сега.

# 566
няма кяк да се сдържа и да не се похваля и аз, днес видях бебо, мяташе се като малко делфинче  Grinning от сега му личи че е абсолютен сладур като мен (хи хи)...  Grinning поздрави и прегръдки на всички!!!

# 567
Istin@, аз с първата бременност ходех до последно и си правех бразилска кола маска - не съм навредила на бебето Wink
Сега обаче ми идва малко нанагорно толкова често както в БГ от финансова гледна точка.
По въпроса със зъбите .. о, това беше най-големия ми кошмар, честно ви казвам, после като изникнаха "се родихме" и ние и малката Whistling

# 568
  • София
Здравейте мили мами!
Ето ме и мен, най-накрая се престраших да се запиша във вашия отбор. Чета ви от самото начало, сигурно сте виждали ника ми в четящите темата.
Да се представя - на 27 години съм, от София. В момента съм в 13г.с. Терминът ми по ПМЦ е 24 януари, според ехографа е 19. Аз за сега официално приемам 24, така или иначе точен термин няма.
За сега не знаем пола, но има време. Записах се на ЖК в Майчин дом, при случаен лекар, но за сега съм доволна. Правиха ми ФМ и БХС и всичко беше наред.
Само едно не ми е ясно - не са ми взимали кръв за изследване (освен БХС-то, но там е друго), както и урина не са. Чета, че някои от вас са си правили такива изследвания. Трябва ли да си ги поискам следващия път?
Искам да кажа на всички мами, които имат вече дечица, че вашият опит споделен в темата на мен ще ми е много полезен. Така че не се притеснявайте да обсъждате, ние ще се учим от вас.
Ами това е като за пръв път. Надявам се и аз да стана по-активна с писането от тук нататък.

# 569
Момичета няма проблем HugОбсъждайте спокойно, а ние ще си водим записки Laughing
Просто вие сте много по-спокойни и уверени като че ли от нас, може би защото сте минали по този път и знаете какво ще е и за какво трябва да се мисли.
А аз сега си мисля само-дали на следващия преглед ще е пораснало, всичко наред ли ще е и така Rolling Eyes
За колата маска- мен си ме боли много но търпя, да ме питате за какво като половинката не ще и да чеу за секс, толкова го е страх и него милия,че не знам как ще се оправям с него.Но така не може да се кара Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт