Януарски чуденки на ред-розов,или син късмет!

• 26 970
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
Цитат на: Anabella link=topic=509611.msg15741075#msg15741075 date=1279134213
[b
chopi[/b], колко ти беше резултата от БХС? Защото ако рискът е достатъчно нисък няма нужда да се прави втория, само ФМ към 20 седмица.

1:14000. И доцентката в лабораторията каза същото. че няма нужда от късния.
явно money money money

Доктора днес ми каза на 11 авг(ще съм в 17 г.с.)  да правя късния скрининг, а 15 септ(22 г.с) - ФМ. на ЖК съм на 22 юли, наближава, дано да видя бебо. А доцентката, която ми обяснява за БХС, като ми видя резултата,каза че няма нужда да правя късния скрининг, само ФМ. Дали не е всичко за пари...

# 586
Привет, мацки!
Признавам ви, много бързо пишете! А аз все не смогвам да се разпиша.

Първо да кажа за разговорите на опитните майчета - на мен лично като абсолютно неопитна ми е много интересно и полезно да чета различни гледни точки. Често се чувствам като в небрано лозе и такива дискусии ми помагат да се ориентирам.

Бебешондел, я си признай къде работиш, тази схема на "полуплатения" отпуск ми е тоооолкова позната  Laughing

Добре дошли на новите мами, леко бременеене   bouquet

За многократните пелени - аз съм си го мислела също, доста изчетох по въпроса, но последните месеци не съм се интересувала много много. Сега ще наваксвам с информацията, но предполагам, че в началото ще съм с еднократни, поради простата причина, че неопитността ще ме шашне.

chopi, колко ти беше резултата от БХС? Защото ако рискът е достатъчно нисък няма нужда да се прави втория, само ФМ към 20 седмица.

За ехографите - мен досега само на 2Д са ме гледали, а за пола - все пак докторката не беше сигурна, ще видим началото на идния месец.

Аз днес се опитах да се запиша на ЖК по ЗК (как звучи само). Докторът излиза в отпуск и чак на 2 август, но на мен така или иначе не са ми решаващи тези прегледи. Но чаках 25 минути на една регистратура и лелята 10 минути ми записва час! Да уточня ли, че по телефон не записват...

Като гледам много изписах, а имах и още неща да споделям, които забравих  Embarassed , но и утре е ден.

Приятна вечер!

Е,как къде, в мобилн оператор разбира се   Joy Само там са така нещата...

# 587
Ей, момичета, не съм влизала няколко дни тук и вие сте изписали 20-тина страници:) Още не мога да наваксам!

Да ви питам - вие как сте с пъпките? Аз от около месец съм като краставица - по лицето, по шията, да не говорим по гърба и по неговото продължение...Като добавим и това, че не ме хваща боята за коса и картинката е пълна. Иначе нямам вече никакви други нераположения, но...Кога ще дойде моментът на сияйната кожа и страхотната коса?!?!?

Хубава вечер на всички!  bouquet

Гладката кожа и лъскавата коса не са задължителни (ще ме уморите  Joy), има някои жени, както е твоя случай, пъпчасват и така си карат бременността, няма начин те жертвите сега започват Mr. Green. Представете си само какво се случва в организма на една жена като забременее, после покрай бебенцата също засияват майките, не го мисли толкова, ще се изчистиш, дето се казва - това да ти е проблема Peace

# 588
Ееей, това легълце до спалнята е страхотно! Тъкмо умувах как в тази малка стая да събера още една кошара и ето ти решение!   jumpuu

Изследванията за кр. група и резус фактор ми минаха по здравна каса, нищо допълнително не съм плащала за тях. И предишния път беше така.

За гърнето - Тихомира става на 2 год. в края на този месец, а едва сега започна да си казва ако и се пиша или ака, при това често пъти "забравя" да ми каже. Опитвала съм преди това да я уча на гърне, но сме имали епизодични успехи. В повечето случаи плод на случайно съвпадение на нужда и настроение от нейна страна да поседи на гърнето повече от 5 сек.

Момичета, ако ви кажа как съм луднала по печени чушки с оцет и чесън! Направо не е за вярване! Предишната бременност изкарах на краставици, но беше далеч по-приятно за околните  Mr. Green

Да ви се похваля, днес най- после се кръстих! От много време се каня, та се наканих  Laughing

# 589
  • Canada, ON
Привет и от мен.
Най-после и аз си видях бебчето! Последна останах май Simple Smile Важното е, че всичко изглеждаше ОК. Гледаха ме с един не много съвременен коремен видеозон, на който чак пол не може да се види, но измериха дължината на бебчето и NT-то. Изкараха бебчето с 2-3 дена по-голямо от моите изчисления (дължина 54,3 мм). Но по-добре по-голямо, отколкото по-малко. И при предната ми бременност изкараха бебчето с 4 дена по-голямо от моите сметки, но то се роди според моите, а не според техните сметки. Както и да е. NT-то го измериха 1.0 мм, което е добре, дано коректно да е измерено. Ми това е. Най-после видях и аз едни махащи ръчички и крачета и едно тупкащо сърчице. Не ми измериха диаметъра на главичката, което ме учуди (при предната бременност ми я мериха), но нямаше как да питам защо, щото си гледах резултатите вече извън кабинета.
Записаха ми час за след 8 седмици (в 20-та г.с.) за ФМ и живот и здраве, ако всичко е наред повече видеозони не ми се полагат, но аз се моля всичко да е наред, дори да си стоя в неведение.

За гърнето да се включа - аз много четох и реших, че рано моето дете няма да го приучвам. Не че и можех - тя за 1 секунда не щеше да седи на гърне, камо ли за минута. Мотаеше се едно гърне наоколо, докато й умаля без да е вършила работа в него. После купихме по-голямо. Подканвах я, филмчета гледахме, кученца и патенца изпишквахме (кукли, моята моминка не обича). Един ден просто седна и се изпишка - съвсем сама (на 2г.и 3 месеца). Беше гола, щото тъкмо се беше поляла цялата с едно мляко, а аз я съблякох и отидох до съседната стая за сухи дрехи. От тогава няколко дни нямахме пропуск - всяко пишкане - в гърнето. После й омръзна. Сега едни дни иска памперс, други дни иска гащи. С акото имаме проблем - никога не го е правила в гърне. Аз мисля, че проблемът й е, че не ще да се заседи за минута - тя сяда, пишка и става, а акото го върши в движение. Не знам до кога ще сме така. Може и аз да съм виновна, но аз искам тя сама да реши. Знам, че няма дете не научено, а и тук в Канада са много либерални. Казват, че момиченцата се учат между 2.5 и 3 годинки в общия случай, така че аз много не бързам май. Пък и не мога да я вържа за гърнето... Пробвах да четем книжка, но не се получава...

# 590
Добро утро коремчета.
Мама Мечка честито за добрите резултати.

# 591
  • Варна
Мама Мечка, честито. Диана от 2-3 седмици няма пропуск, дори и нощния памперс можем да махаме, събужда се напълно суха. Сама се научи, аз също не съм я натискала, просто й възбудих интереса, започнахме да пишкаме двете в душ-кабината (не се смейте много Simple Smile После тя започна само там да иска да пишка, което беше гадно, защото нон-стоп трябваше да я мия, но пък така се беше научила да казва кога й се пишка. После започна на гърне вече.

Иска ми се да ви почерпя, че кака Диди става днес на 2 години, но така и не се научих как се публикуват картинки. Чувствайте се почерпени за нейно здраве!!!

# 592
Бира, какви са тия болници и ДКЦ-та при вас, че си плащате и кръвните изследвания? аз мойте не ги платих. И не са ми искали пари. Е, ако е частен МЦ, работещ по ЗК...незнам

Кръвните изследвания и урината са безплатни, защото са по ЗК, но излседването на кръв за определяне на кръвна група не се поема от ЗК и си се плаща.
Хм. Сега прочетох и други мнения, че май е безплатно... ще взема да си питам ЛЛ, дали може тя да направи нещо по въпроса...

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 09:58 от Бира с таратор

# 593
Toni_baraboni Честита ти рожденичка! Да расте много щастлива и здрава, и да бъде най-добрата кака  Hug

# 594
Здравейте бременилки, наистина пишете със скоростта на светлината и трудно се изчитате.
Вчера и ние бяхме да видим бебо. Докторката ни гледа с коремен видеозон на 2D. Каза, че всичко е наред. Бебо се развива добре и в потвърждение на нейните думи той ни помаха с ръчичка. Simple Smile
Питахме за пола, но доки каза, че вижда нещо но за момента ще се въздържи да каже пола. Трябвало още време. Следващия преглед ще ни е към 20 г.с. на ФМ и се надявам тогава вече да се види.
Доки каза, че резултатите от БС са наред и няма да се наложи да правим друг.
Момичета на мен до сега не са ми мерили корема и кръвното. Споделете на вас всеки път ли ви ги мерят?

# 595
Toni_baraboni да ти е жива и здрава рожденничката  bouquet!!!! и аз не съм се научила да качвам картинки, ама сладко подаръче за буболечката!

Rage и мен досега нито са ме теглили, нито мерили, нито кръвно  newsm78. За сега на всеки преглед ме гледа само на видеозон, дадох кръв и урина и това е. Другия път каза, че ще гледаме шийка на матката, ще ми вземе цитонамазка и ще помоля за микробиология.

Мама Мечка супер, най-сетне дойде и твоя ред за видеозон, ама си мислех тия канадски лекари много спокойни бре, викат те след 8 седмици, ама като се замисля може това да е по-добре, имам чуството, че при нас много за пари го правят, казват ти да ходиш на  всякакви изследвания за щяло и нещяло, ходиш за кво ли не, къде ли не  #Crazy

# 596
Само влизам да ви кажа привет от моренцето, страхотно е, чувствам се добре.

Добре дошли на новите мами!

Кратка съм ,защото семейството бърза за плаж. Целувки!

# 597
хе хе Antoaneta Simple Smile  чипкайте се на воля newsm10
Как и на мен ми се ходи но не ми дават smile3518
Да сме живи и здрави до година.

# 598
  • sofia
Момичета, на плажа как се пазите? На сянка ли стоиъе, а къпете ли се в морето или в басейни, мен ме е страх от гъбички

# 599
  • София
Момичета, на плажа как се пазите? На сянка ли стоиъе, а къпете ли се в морето или в басейни, мен ме е страх от гъбички

В понеделник говорих с моя ЛЛ. Той каза, че в басейн (ако очевидно е чист и добре поддържан) няма проблем да се къпя. Но за нашето море и дума да не става, тъй като там се изливат обратните води на всички хотели по крайбрежието...

Общи условия

Активация на акаунт