Януарски чуденки на ред-розов,или син късмет!

• 26 716
  • 732
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте момичета, аз мисля че неможе да се доосигуряваш, дори и  да скчюлиш друг договор. От тази година има промени в закона и връщат 12 месеца назат и гредат на какви пари са те осигурявали. Не съм напърно наясно затова най добре се посъветвай със счетоводителя ти!
Относно легълцата и аз се бях настроила за дървените, защото ми се струват доста практични, но сега като ви чета възниква съмнение и ще трябва добре да обмися, кое ще е най добре за бебо.
Две момичета казахме, че може ти на твоето си твърдиш.
Естествено, че гледат една година назад, но това и е базата, която примерно ще бъде 6 месеца на 400 лв. и 6 месеца (на колкото там прецениш 400 + 400(примерно) за втория трудов договор), но е добре да се избягват болничните, защото няма да имаш 6 месеца на високата сума и това ще повлияе на майчинството после.

И още нещо всичко трябва да е x 2.Ако ти се наложи болничен- 2 броя, че нали са 2 трудовите договори и така за всичко.

# 676
  • Свиленград
Извинявам се за предишното си изказване, тъй като съм нова сред вашите редици незнаех как се цитира, доста има още да ви чета, но да не се отпласвам. И аз имам от време на време гравоболие, което е на моменти много пулсиращо и силно, нищо не пия за да не вредя на бебо, нъ съм му хванала цаката - ям лимон, ако не обичаш лимон може да си изцедиш сока с малко топла вода и заха става чудесно витаминозно коктейлче, или просто яж повече пресни плодове, поне сега те са в изобилие!

# 677
  • Варна
Здравейте момичета, аз мисля че неможе да се доосигуряваш, дори и  да скчюлиш друг договор. От тази година има промени в закона и връщат 12 месеца назат и гредат на какви пари са те осигурявали. Не съм напърно наясно затова най добре се посъветвай със счетоводителя ти!
Относно легълцата и аз се бях настроила за дървените, защото ми се струват доста практични, но сега като ви чета възниква съмнение и ще трябва добре да обмися, кое ще е най добре за бебо.
Две момичета казахме, че може ти на твоето си твърдиш.
Естествено, че гледат една година назад, но това и е базата, която примерно ще бъде 6 месеца на 400 лв. и 6 месеца (на колкото там прецениш 400 + 400(примерно) за втория трудов договор), но е добре да се избягват болничните, защото няма да имаш 6 месеца на високата сума и това ще повлияе на майчинството после.

И още нещо всичко трябва да е x 2.Ако ти се наложи болничен- 2 броя, че нали са 2 трудовите договори и така за всичко.

Точно така е. Аз се осигурявам на 2 трудови договора, общо за около 2300лв. Това е оптималния вариант и имам 6мес.240лв и 6 мес. на 2300лв., така около 1000лв. майчинство ще получавам.

# 678
  • София
Ох, тези счетоводни въпроси и мен ме мъчат. Аз съм по майчинство и не мога да сметна заслужава ли си да го прекъсна за оставащите месеци и да съм на високи осигуровки или ще е много бюрокрация за нищо newsm78.

# 679
Ето тук има много удобен  лесен калкулатор за изчисляване на майчинството.
Аз от там се ориентирах.  Peace
http://bglog.net/bebelog/19557

# 680
  • София
Здравейте,

Тони, честита рожденничка с малко закъснение!

За леглата чета и си мисля, че няма легло, което да е най-, най- и по-добро от него да няма. Просто всеки трябва да се съобрази с личните си предпочитания, с пространството вкъщи и с това как точно иска да отглежда бебето си. Някои майки въобще и не ползват легла, а бебето спи на спалнята докато не прояви желание да спи отделно.

За килограмите, нещо сякаш не ми се яде чак толкова в жегите, но това не ми попречи сега на обед да се нахвърля на едни кренвирши с много горчица  Embarassed. Нездравословно колкото си искаш ама така ми се ядеше точно това  ooooh!. Сега компенсирам като ям грозде и кайсии  Blush.

Корема ми все повече личи, бабичките в квартала взеха да ми хвърлят подозрителни погледи, ама не смеят още да питат  Joy.

Лек ден!   bouquet

# 681
  • Пловдив
За осигуряването - може на втори договор за 4 часа. И преди да излезеш в болнични го прекратяваш за да не се занимаваш с 2 болнични, декларации, осигуровки и т.н. За база се вземат 12 месеца назад от месеца предхождащ месеца на издаване на болничен. / т.е. ака излезаш в болничен 45 дни преди раждане от 10.12.2010г. се взема база 12.2009-11.2010 и втория договор може да се прекрати на 30.11.2010 да не се внасят повече осигуровки/.
А това за избягване на болничните, зависи от ситуацията - аз примерно се доосигуравах 5 месеца по 2 ТД на MAX, 1 месец си пуснах болничен и ефекта е че не внасях осигуровки, а взех доста висок болничен /в болничния за общо заболяване влизат 6 месеца назад и ми включиха тези в които внасях доста пари/, така че всичко е въпрос на сметки и кое и колко е по-ефикасно в случая.

Ох, тези счетоводни въпроси и мен ме мъчат. Аз съм по майчинство и не мога да сметна заслужава ли си да го прекъсна за оставащите месеци и да съм на високи осигуровки или ще е много бюрокрация за нищо newsm78.

Виждам че малката е на 1г и 5м.   Ако към датата на излизане на болничния за 45 дни, ползваш отпуска за отглеждане на дете до 2 години, ще ползваш базата от предното дете, ако е по-благоприятно, а то предполагам че е  - чл. 49, ал.2 от КСО.

Сигурно Ви обърках съвсем с тия сметки  #Crazy
Сега нали готвят и някакви промени за изчисления на болничните да видим какво ще измъдрят  Rolling Eyes

Лек ден на всички !

# 682
На мен пък ми се ядат само червени неща.....  Joy
Основно от два дни ям червени чушки и домати, днес включих и лютеница...  Mr. Green
Мъж ми не може да смогне да ми реже навреме нужното ми количество домати..  Twisted Evil  Mr. Green

# 683
Бира с таратор,  а помисли ли да промениш ника си на Бира с лютеница или Бира с доматки  Joy

# 684
  • София
Аз пък си помислих дали няма някое червенокосо бебе да се окаже  Party

# 685
Аз пък си помислих дали няма някое червенокосо бебе да се окаже  Party

Стига, стига! Ще ме изгони мъжа ми ако ви прочете...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

flower, аз и бира не пия сега, ама ако трябва всеки път да си сменям ника като ми се дояде нещо, ще го сменя 100 пъти до януари...  Crazy

Айде отивам за следващата порция....  Blush

# 686
Здравейте Hug
Едвам оживях в тая жега, сега се прибирам от скрининга.Взеха ми кръв и гледахме бебо.Не ми каза кой знае какво ново, освен че е 57мм, за тази гънка /забравих и името/ измери 1,2мм, което май е добре newsm78Този път хич не му се мърдаше на бебо, сигурно от жегата.Сега ще чакам кръвнити, само да не ме ошашкат с нещо TiredКачила съм 1кг и докторката каза,че щяло да ми проличи късно, щом още не ми личало.Но аз си го виждам корема-като преяла съм Laughing
А и каза,че плацентата ми била ниско, но имало време да се измести.

# 687
Здравейте, преди около седмица говорих със счетоводител, каза ми ,че е много късно за допълнително осигуряване, защото наистина се взима база година. Ако почнем август допълнитлното това са само 4 месеца до декември. Просто май не си заслужава. Трябваше да се сетим още като забременяхме,.. ама, така,че аз май ще пропусна.

Харесвам дървената кошара,която става на легло после, но не знам дали ще имам достатъчно място, а сега като гледам и шезлонг ще си потърся. Simple Smile

Истина и на мен ми каза ,че ми е ниско плацентата, но може би щяла да се измести.

Поздрави от Св.Константин и Елена.

# 688
Относно допълнително самоосигуряващите се има нова реформа: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=511296.0

Аз съм доволна от сумата, която взимам, и ще взимам и с второто дете. Не е максимума, но е достатъчно, предвид това, че съм се осигурявала на реалната сума, която взимам 2 и повече години преди да забременея...

# 689
Относно допълнително самоосигуряващите се има нова реформа: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=511296.0

Тук става дума за самоосигуряващи се. А ние говорим за втори трудов договор   Peace
Разлика от небето до земята.

Общи условия

Активация на акаунт