Бързи вечери

  • 307 502
  • 352
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 7 429
Да, заради кората на картофите попитах. Но ще пробвам в най-скоро време твоята рецепта.
Благодаря!

# 286
  • Мнения: 7 433
   Кората, да  Laughing МОже да се обели след изпичането ,направо при консумацията .
   Но по принцип картофите се ядат заедно с кората , аз така правя .  Simple Smile Peace

# 287
  • Мнения: 26
Миш маш много често правя,че го обичаме.
Печени картофи със заливка от яйца и сирене или извара.
Спанак с малко ориз и яйца.
Сач със зеленчуци,пиле или пил.дреболии. newsm78

# 288
  • Мнения: 21
Имам приготвени пелмени /сурови/ във фризера, само кипвам вода и ги варя за няколко минути.

# 289
  • София
  • Мнения: 8 160
Ау, страхотна темичка. Включвам се при вас. Simple Smile

# 290
  • Мнения: 114
Нещо актулано за сезона, което вчера си припомних - яйца с пресен лук Wink

# 291
  • Стара Загора
  • Мнения: 83
Момичета, я ми кажете, ако някоя от вас е правила лапад с ориз на фурна, как точно го прави? Мисълта ми е дали е задължитеално да се запържват преди това?

# 292
  • Стара Загора
  • Мнения: 509
Момичета, я ми кажете, ако някоя от вас е правила лапад с ориз на фурна, как точно го прави? Мисълта ми е дали е задължитеално да се запържват преди това?
Не е задължително, но е по-вкусно.

# 293
  • Стара Загора
  • Мнения: 83
ми да, аз вече го направих, запържих го леко и стана суууууууупер Simple Smile))))

# 294
  • тук
  • Мнения: 510
след като попрочетох, не мога да се сдържа да споделя моята ежедневна бърза вечеря : салата!
да е жива и здрава мама, която готви бавни манджи на децата

иначе прочетох за бърз грах с телешко и направо  Shocked - на мен това ми е официален неделен обяд, отделям му около 1,5 час   chef

# 295
  • Мнения: 3 743

иначе прочетох за бърз грах с телешко и направо  Shocked - на мен това ми е официален неделен обяд, отделям му около 1,5 час   chef

защо не, зависи как го приготвиш Wink

бърза версия, важно е месото да е накълцано много на ситно. Задушавам една глава лук в дълбок тиган, като пожълтее, слагам месото при него. Добавям подправки и бъркам до побеляване на месото. Оставам под похлупак да се овкуси месото още няколко минути. През това време в тенджерата водата ми е кипнала. Изсипвам месото в тенджерата с водата /или пък бульона или доматения сос/, зависи как съм решила да го готвя. Слагам месото и лука и намалявам на среден котлон. Поставям капака на тенджерата и след няколко минути слагам замразен грах. Общо за около половин час яденето е готово.

И още по-бърз вариант, в тенджера под налягане, слагаш всички продукти едновремено и след 30 мин имаш вечеря  chef Важи за всякакви яхнии Peace

# 296
  • Мнения: 17 215
Имам приготвени пелмени /сурови/ във фризера, само кипвам вода и ги варя за няколко минути.

Аз така с топчетата за супа топчета.  Mr. Green много бързо стават

# 297
  • Русе
  • Мнения: 691
Записвам се.  bouquet

# 298
  • Мнения: 1 775
Спанак с малко ориз и яйца.

как по-точно се прави това, може ли насока?

# 299
  • Мнения: 71
бързите ни вечери са:
качамак със сиренце,
гюведже по тракийски с парченца луканка
картофено гюведже с кашкавал и пушенко
яйца по панагюрски
мини пици калцоне с кашкавал, пушено, царевица(кашкавала между пушеното и царевицата се слага посредата, че ако допира тестото става глетаво
Кюфтенца с бял сос от тук, но с двойна доза сос, че не стига иначе http://geriblog-bg-recepti.blogspot.com/2009/07/blog-post_11.html
запечени сърчица с чубрица и черен пипер, зелена салата
дробчета по селски с лук и гъбки

Общи условия

Активация на акаунт