Бг гари,Арабски летища,някой някого с усмивка посреща !

• 49 784
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Салам, хабибдита  Hug

Сега се връщам и от устния изпит и вече съм горда притежателка на сертифиакт за арабски език ниво А1  Crazy Mr. Green Ако другия семестър смогна  да вмъкна в програмата и следващия курс ще взема и тапия за А2, дано курсът само е в удобно време  Praynig

Ясмин, дано не е нищо сериозно и бързо се оправите  Hug

Сафар, моите съболезнования  Sad Praynig Hug

Ох тази млухия, хабиби специално я носи в куфара чак от Аман, на мен много ми прилича на спанак, но все пак спанакът ми е по вкусен  Wink Иначе, опитвайки се да науча повече инфо за млухията на български, попаднах на форума преди година и нещо. Та за това много я уважавам  Mr. Green

Дано успеете повече момичета да се съберете на среща.  Praynig

поздрави на всички Hug

# 166
  • сред маслини и портокалов цвят
Айа, ти си нашата гордост! Браво! Честно, много съм впечатлена. Бях почнала да уча навремето книжовен арабски и знам, че е трудно.  bouquet

Мишлето е добре, спи. Днес му купих палатка и изкара половин ден вутре, искаше там да спи, зорлем го изкарах. Mr. Green
Утре ще го водя все пак на доктор да го види.

Лека от мен!
Разбрах, че в една съседна тема обсъждат сватбени теми и нали съм сеирджийка, отивам там. Mr. Green

# 167

Моята кака си е взела матурите,сега чакаме да класирането . Praynig

айа честито   bouquet

ясмин радвам се че сте по добре ,и чакам срещата.

# 168
Добро утро.    bouquet

Сафар, моите съболезнования. Дано по-бързо се съвземете. Банално.. но времето лекува.  Hug

Аватар, идвай в нас, сготвила съм бамя.  Mr. Green И аз много обичам "лигави" храни. Непременно ще опитам да сготвя млухия.

Айа, добре, че е била млухията, та да ни "срещне".  Hug Честито за изпита! Дано наистина следващото ниво е в удобно време.

Детективке, пиши по някоя йорданска вест. Затъжих се за теб.

Ясмин, дано Карумче бързо оздравее. По темата за децата се замислих, че срам не срам, ама не съм от хората, които харесват и обичат всички деца, само защото са деца.  Embarassed  Те са си едни малки човеци, които носят своите черти от характера и особености на бъдещия голям такъв. Не че тая негативност, просто не всички са ми на сърцето. Дано малко се укроти немирното хлапе и да не тормози малкия. Децата са интуитивни, вероятно усеща силовото си "превъзходство" и така се доказва.

Имам много хубави детски спомени от нашата палатка - нашите ми я разпъваха и аз можех да си стоя по цял ден вътре, а с братовчед ми на вилата беше страшна веселба пак с тази палатка.  Heart Eyes

Симулиращата, лаещата и т.н., скрабълът е много увлекателна игра. Хубаво си се сетила да им тренираш бг речника с нея. Опитах скоро на бг, ама малко ми беше скучно. Като си напъвам мозъчето на друг език, някак по-интересно ми е.

Лили, къде се изгуби? Стига с този меден месец.  Naughty

Откривам сезона на епидемията с домакински уреди: Вчера ми гръмна микровълновата. Безвъзвратно повредена е. Аватар, ти гониш.  Mr. Green

За неделя, ако съм в София, бройте и мен. Има вероятност да замина, но по-скоро ще съм на линия.

Последна редакция: чт, 29 юли 2010, 10:01 от Малка Гара

# 169

Цитат
не съм от хората, които харесват и обичат всички деца, само защото са деца.  Embarassed  Те са си едни малки човеци, които носят своите черти от характера и особености на бъдещия голям такъв.

много точно казано, Гаричке. и аз това си помислих , но не посмях да го изкажа гласно да не трупам още черни точки  Laughing Имам спомени от моето детство за ужасни деца - зли и жестоки, а от съвсем нормални семейства, не е като да кажеш, че са травмирани от някакви проблеми в семейството. В началното училище на една съученичка по-малкото братче беше просто злодей...още в тази си 'невинна' възраст. Всички деца ни беше страх от него и го заобикаляхме отдалече. Познавах цялото му семейство и съм сигурна, че никой от тях не му е дал подобен пример, просто отвътре си му идваше....чудя се що за човек е в момента....Отделен е въпросът, че каквито и да са ние все пак сме длъжни да ги третираме като деца..

Цитат
скрабълът е много увлекателна игра. Хубаво си се сетила да им тренираш бг речника с нея. Опитах скоро на бг, ама малко ми беше скучно. Като си напъвам мозъчето на друг език, някак по-интересно ми е.

Скрабълът ми е слабост. В студентските години един познат беше си купил от Англия и една групичка запалянковци редовно осъмвахме с тоя Скрабъл. После аз като отидох там в началото съм прекарвала часове в книжарниците в зяпане на различните вариянти на играта и чудене дали да отделя крупната сума от 13 паунда в името на моята страст....Евентуално настъпиха по-добри времена, купих си го, но сега нямам нито време, нито има навитаци да играят с мен   Sad    Може би с теб някога да заформим партия игра на Скрабъл   Laughing

Интересно ми би било да видя и арабски скрабъл в действие.

Цитат
Откривам сезона на епидемията с домакински уреди: Вчера ми гръмна микровълновата. Безвъзвратно повредена е. Аватар, ти гониш.

Абе аз казах ли да не се гъква по този въпрос? Ако ми се развали пералнята (а имам да пера през ден) ще ви хакна темата, да знаете...от тая тема тръгват всички епидемии....

Ужасно ми е тъпо, децата тук нямат детство, колкото и изтъркано да звучи....не стига че не могат да излизат да си играят без постоянен надзор, без да следват хиляди правила и табели, ами и в градината не мога да ги оставя за секунда заради нападенията от лисици.....чудя се ще разберат ли някога какво е да се скиташ на воля по полета и баири без някой досаден възрастен пазач да те държи постоянно под око....

Последна редакция: чт, 29 юли 2010, 15:13 от Грозен аватар

# 170
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Как сте мои арабски красавици  Hug
Най-напред, честито на всички празнуващи тия дни , много здраве и щастие х 1000 от мен  Heart Eyes
Сафар, моите съболезнования, но аз твърдо стоя на мнението, че докато помним любимите ни хора, те не са починали за нас. и не говоря за тях в минало време.  Hug
И предупрежаван, ако ми изгори фурната( само тя остана от по-старите уреди) ще се присиедина кум Аватара за хакване на темата. Че и аз помня епидемиите, дето тръгват от арабската  Mr. Green

много емоции ви желая на срещата. аз няма да мога да дойда  Cry А ми се искаше да се запозная с Деси и дреби, особено. Тя ще идва ли ? А и Малката гара ми се иска да видя, И Амал с куклата, И Ясмин със сладкото Карумче, абе всички...Ама няма как.

Аз вече съм в отпуск, обаче си го прекарвам по болниците за изследванията, че наближава време за операцията.

Айа, забравих да те поздравя, ти си ни отличничка bouquet

Кучи,   bouquet Браво и на каките. Не съм се и съмнявала в резултата.

Много  Hug Heart Eyes Hug за всички !!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 171
Шукран, момичета  Blush Hug

Грозен аватар, в реда на мисли за деца без детски игри на улицата,  Sad на мен винаги ми правят впечатление пустите игрища на училищата през почивните дни. Точно срещу миналото ни жилище имаше училище с прекрасно баскетболно игрище, всъщност не едно, а 3  Crossing Arms Половинката е тренирал много години баскет и всеки ден като се прибираше му бе голяма болка, че не може да играе там, защото е забранено за външни лица. От една страна ги разбирам, искат да запазят базата, ама като си спомня колко много весели дни от лятната ваканция съм прекарала в игри в двора на кварталното училище.  Crazy

Алверка, лошо е да прекараш така отпуската. Ама важното е да сме здрави  Praynig

И мен от снощи ме е хванал цистита, тук захладня и почна да вали и веднага се появи  Rolling Eyes сега се наливам с чай  Wink

Ние като деца нямахме палатка, но за това пък импровизирахме с одеяла и чаршафи, с който строяхме разни шатри  Party

Мираж, честито на Каката   bouquet

Айде приятна вечер на всички   bouquet

# 172
Айа, честито за изпита Hug. Не че съм се съмнявала, че ще го издържиш Simple Smile

Мираж, честито и на твойта дъщеричка Hug

Ясмин, дано Каруми оздравее бързо и да не е нищо сериозно Hug

# 173
Здравейте!

Нещо сте се изпокрили.

Алвера, дано това е последната отпуска, която прекарваш по болници! Hug

Деси, честито на каката!

Аз съм доста изморена и не ми се пише много. Карумче е лепнал вирус и има страховита хрема, също кашля зверски и гърлото му леко розовее. Въобще не може да спи нормално и аз покрай него. Нощес го държах на ръце само и само да поспи малко.
Иначе обаче е в много добро настроение, не се спира. Добре, че температура поне няма.
Дано се оправи до неделя, че на срещата ще има дечица. Явно в последния момент ще реша дали да идваме.

Докато пишех ми изкипя млякото и сега из апартамента се носи чудничка миризма.
Дърта съм вече, почнах да забравям разни работи.

Астарта, да нацелуваш малките морячета, представям си колко са щастливи.
Аз мисля да водя малкия на море в средата на август, но ако майка ми дойде с нас, иначе сама не тръгвам.

Дребният се беше закротил, та не съм видяла какво прави. А той топи един молив във вода и ходи да дращи по прозореца. Как му ги ражда главата тия щуротии незнам. Mr. Green

Отивам да го заловя, нахраня и метна в леглото. Mr. Green

Лека от мен!

# 174
                       Здравейте арабски красавици мои  Heart Eyes
         Жасмин дано Карумче се оправи по-скоро  Praynig Тези болести трябва вече да имат край. Дано срещата ти с дружките се осъществи  Praynig Heart Eyes
 Астарта вие по морето ли сте ? Ако е така , ви пожелавам да си прекарате страхотно почивката  Grinning
 Айа честито за изпита .Умница си ни ти , аз се пробвах да уча също арабски , но нещо май няма да се получи.ЕГН-то ми изневерява  Mr. Green, вече не мога да помня както преди години  Embarassed
Мираж честито и на твоето момиче ,дай боже само така да и върви в живота - винаги с успех във всяко начинание . Heart Eyes
 Алвера Hug  bouquet дано всичко мине добре  Praynig
 Сафар моите най-искренни съболезнования  Cry Преминала съм този път два пъти , и знам че трудно ще се примирите , но ако мога  бих ви дала сила и от себе си , за да преодолеете поне мъничко тази болка  Sad
 Грозен аватар, малка гара и всички останали ,мноооого  Hug от мен и  Heart Eyes
 Момичета , сега да ви кажа една голяма и щастлива за мен новина . Утре поемам към една от мечтите си , а именно да видя и разгледам Сирия  LaughingЗаминавам с моята приятелка , ще и гостувам за няколко дни .Ще се постарая да видя всичко за което съм си мечтала.Стискайте ми палци да изкарам страхотно и без отрицателни премеждия .Взела съм и камерата , за да снимам .Много се вълнувам ......
Лека вечер и приятен уикенд на всички принцеси , и много  Hug от мен

Последна редакция: сб, 31 юли 2010, 06:11 от Saidah

# 175
Привет, принцеси. Flutter

Саида, най-лекият път и най-прекрасните преживявания ти пожелавам. Тайничко ти завиждам, че не съм и аз на път за Сирия. Hug

Айа, браво, скъпа, толкова си упорита, заслужаваме да се поучим от теб. Чакаме тапията за второ ниво. Hug По повод градинките да си излея мъката - онзи ден Йорданка Фандъкова беше на гости в Часът на мама, където се обсъждаше градската среда. Един човек в интервю питаше защо трябва да се изивика телевизия, преса, за да се размърдат някои дебели общински з..., за да се направят градинки за децата. При нас е една от-най развитите градинки в кавартала. Но момчетата нямат оградено игрише, на което да ритат, а до игрището седят майките с по-малките им братчета и сестричета. И са постоянни караници и криеници на топки от страх да не ударят малките. Но пък и на големите им се играе. От 5 г. има проект за ограждане на терена, кметицата фандъкова каза, че имало отпуснати средства, а ограждение няма....като добавим и предишното ми възмущение от кучетата иииии..направо ми се плаче..

Ясминке, е хубава работа да не се видим. Crossing Arms Прави, струвай до неделя да сте ОК.

Мираж, честито и на вас. Каките ще присъстват ли на срещата да знам да взимам ли дългото?  newsm78

Алвера, много жалко, че точно такъв повод ще ни лиши от присъствието ти на срещата. Нищо, на следващата вече всичко ще е наред. Praynig

Гаричке, и аз подкрепям, че не всички деца са сладки. не става дума за красиви. Ще се радвам и то много да се запознаем. Hug Hug Hug

Астарта, къде сте на морето? Flutter

Гуш гуш на всички. Hug

# 176
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Момичета, черпя - имам си още един студент. Моето момченце го приеха в УХТ  Пловдив, там където и аз съм завършила, но технически факултет.

Много съм щастлива, но и леко притеснена,тази година двама студенти и една първокласничка, май ще си търся втора работа  Simple Smile
Но да са ми живи и здрави, ние ще се справим някак .

Саида, дано това е само началото на сбъднатите мечти  Hug

Чакам с нетърпение разказ и снимки от утрешната среща.

# 177
алвера честито   bouquet  bouquet  bouquet за сина и успех в следването  Praynig .Дано изследванията ти да са добри и чакаме добри новини за теб  Hug Praynig Praynig Praynig

саида лек път  Hug,нищо че хващаш жегата,дано Сирия да се покрие и задмине това което си очаквала  Praynig

Ние утре ще сме в пълен състав ,инша алла.

ясмин дано малчо да се оправи по-бързо. Praynig Praynig Praynig

# 178
Здрасти!

Алвера, честит ти студент! Все радост да ти носи и да се гордееш с него!

Саида, лек път! Помня първия път когато видях Сирия, беше невероятно изживяване. Дано и при теб е така!

Деси, помислих че нов човек се е появил в темата. Mr. Green

Амал, разбирам ти болката за градинките. Ние тука по центъра пък хич си нямаме. Нашта община сигурно е с най-малко детски площадки. Ако въобще ги има. Та откакто сме дошли ходим с Каруми в Надежда при баба му- там до всеки блок почти има детска площадка (за 2-ра част говоря). Хем гостуваме на наште, хем малкия се наиграва. Или пък го мятам на трамвая и го водя в някой парк. Там всъщност е най-щастлив, щото тича на воля, без да се налага да крещя след него.
В Латакия паркове няма (няма и да има най-вероятно Twisted Evil). Градинките са мънички, мънички и крайно недостатъчни на брой. Като съм там, детето ми е като в затвор, просто няма къде да го заведа. В нашия квартал има 3 градинки (което си е лукс направо), в 2 от тях има и детски съоражения. Ама като на се натрупат 100 деца на 3 пързалки, 3 люлки и 2 въртележки, мойто мъниче е просто абсурд да се докопа до нещо. Та избягвам да го водя. Само късно вечер няма деца и понякога тогава го водим да поиграе.

Изобщо в Сирия единственото спасение ако имаш деца, особено на възраст като мойто, е къща с голяма градина.

Малчо е в разгара на хремата, да го ожали човек.  Абсурд е да го доведа утре. Децата може да го лепнат вируса, а тая хрема е кошмарна просто. Той и друг път е имал хрема, но такова чудо не е било.

Отивам да му правя чайче. Той се е кротнал сега, гледа формула 1 и си дудне нещо, ама почти нищо не му разбирам с тоя пълен нос. Mr. Green

И на мен текста ми подскача, много е неприятно.
Лека вечер! Hug

# 179
Алвера, честито на студента и много успехи в следването Hug. А на теб ти пожелавам скоро да загърбиш всякакви здравословни проблеми Peace

Саида, лек път и приятно и незабравимо изкарване в Сирия Hug. Вярвам, че ще бъде вълнуващо пътуване.

Ясмин, дано бързо преборите с Карумче гадния вирус Hug. За детските площадки и аз споделям същото мнение. Всъщност, разбираемо е, проблемите на майките с малки деца си приличат навсякъде. И аз избеснявам, че малкото места, където децата могат да си играят, са пренаселени от кучета Sick. Не мога да си пусна децата да тичат в тревата, защото се страхувам да не сгазят някоя мръсотия, в пясъчниците е същата работа, а за люлка се образува опашка от по няколко деца Tired

Амал, ние сме на Царево. Плажуваме на Арапя, защото тук плажът не е хубав. За сметка на това градчето много ни харесва, чисто, подредено, с морска градина и много забавления за децата. Това, което ни впечатли най-много тук бяха училището и детската градина. В София не съм виждала така подредени дворове, училището потънало в зеленина,  с цветни градинки, пейки, огромен двор с футболно и баскетболно игрище. Детската градина е отрупана с всякакви съоръжения за децата - много люлки, пързалки, катерушки, гърбалки, пясъчници, на които пясъкът вечер се покрива с брезент. Навсякъде са опънати сенници и до всяка пързалка има закачено руло с кухненска хартия (в нашата градина бършат сополите на всички деца с една салфетка Sick). Изобщо много ми харесва как са се погрижили за децата си местните хора Peace

Приятно изкарване на утрешната среща Hug

Общи условия

Активация на акаунт