Бг гари,Арабски летища,някой някого с усмивка посреща !

• 49 793
  • 742
  •   1
Отговори
# 195

алвера честит ти рожденник и нека бъде първенец на випуска си.ще се моля всичко да е наред с операцията  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig и бързо да се възстановиш. Hug

Аз от вчеара си имам хлебопекарна,подарък от нашите,вчера правих 2 вида хляб,а днес се пробвах и с кекс.Дребната взе половината хляб и не даваше на никого  Mr. Green,а иначе е скарана с хляба.

# 196
  • сред маслини и портокалов цвят
Добър вечер, драги ми съфорумки!

Благодаря за пожеланията! Да ви се връщат стократно!

Гаричке, много я харесвам тази песен!  bouquet

Айа, браво на твойто момче! Ти напредваш с арабския, но и той явно има желание да се бори с българския.

Деси, честита хлебопекарна. Аз обмислям да взема такова нещо. Каква е твоята?

Алверче, честит ти рожденник! Много да те радва и да се гордееш с него!
Много ще те мислим тия дни и ще се молим всичко да е наред! Чакаме да се върнеш с добри новини! Hug Hug Hug

Астарта, още ли сте на морето?

Каруми май е към края на тая ужасна хрема. Но сега аз я пипнах. Естествено при мен е  в много по-лек вариант.

Детективкееее, кога се връщаш от Ориента?

Лека от мен, че дребния иска да гледа филмчета на компютъра. Hug

# 197
Машината е супериор ,марката е спец.за Кауфланд,с 3 години гаранция,ако се повреди ти я заменят с друга ,а ако няма в наличност ти връщат парите.

# 198
Добър вечер. Hug

Айа, похвален е синхрона между вас. Hug И при положение, че сте в трета страна.  Hug

Мираж, наистина каква ти е машината? аз се готвех моята да я сваля в мазето. Не мога да правя хляб и това е...

Алвера, още един прекрасен повод за поздравления. Hug Hug Hug Иначе по въпроса със здравето - и аз тии стискам палци. Peace А, супер съм била на снимката - нахилила съм се като тиква. Mr. Green

Ясминке, сега пък болест те прихвана... Tired

Гаричке, на следващата среща да си на линия, захвърляш всички отчети и готово. За градинките явно само в големите градове е такова безхаберие, оже би заради анонимността или че много хора смятат, че като не са от този град не ги касае.

Саида какво ли прави сега? Wink

А бебоците в темата Ребека, Икра, Нада, Нахиян колко ли са пораснали? Heart Eyes

Да ви кажа с Дуа не можах да се чуя, явно е заминала без да се обади. Тя нали беше неразположена, явно грижите са й дошли в повече.
Днешното нападение обаче може още повече да я е разстроило...гледахте лии речта на Насралла колко хора беше събрала? Whistling

# 199

Мираж, наистина каква ти е машината? аз се готвех моята да я сваля в мазето. Не мога да правя хляб и това е...

Марката е Супериор ,немска специално за Кауфланд.

# 200
Оууу,бебка ли си имаме??? Мабрууууук!!!!!!!!Браво мамо Сафар мактуб,БРАВО  bouquet

Не знам Амал за Дуа,но мен ме разстрои,особено като журналиста започна да крещи от болка..

У нас речта беше очаквано събитие,много хора имаше,както обикновено.Дуата там ли ще кара Рамадана?!Точно преди Свещения Месец се вдига адреналина  Confused

Алверка-хайде разделяйте се с кистичката и пиши смс на някой да ни каже как си,що си   bouquet

още съм зашеметена от хубавата новина  Grinning!Мерси на уведомителката  Hug

# 201
Отдавна не бяхме пускали  поезия,затова ето едно стихотворение ,което ми попадна.Поетът се казва Малек Малек,иракчанин е и е роден през 1955 г. в предградие на Багдад.

كاد العراق يضيق من ألم الفراق
( مالك مالك )
  خلفي، كما تدري العراقْ  

وأمامنا يا صاح ،  

لم يبقَ سوى مرِّ الفراق  

ْ  

فاجمع جراحك وأنتسب  

ْ  

للريح ، للذكرى  

لجرحٍ لم يزلْ في القلب  

ِ  

يسكنه اشتياق.  

يا صاحَ ! إن مر العراق  

ْ  

بالباكيات ، الناحبات ، الظامئات  

ِ  

إلى انكسار الظهر ، في ظل العناق  

فافرش له دمعي ،  

إذا جنَّ المساءُ وسادة  

ً  

وترفقا يا صاح  

َ  

في قلبٍ معاق  

وكما تقول:  

مازلتُ أسكنهُ ويسكنني العراق  

ْ  

ثملٌ بنا ، مرُّ المذاق  

من دونه ،  

البيتُ نحو الليل في خجل يساق  

ْ  

هذا العراق وما العراق  

بُعْدٌ وهمٌ وافتراقْ!  

يا صاحَ ، ذاك هو العراق  

ْ  

جرحٌ وشوقٌ واشتياقْ

щеше Ирак да се пръсне от болката от раздялата.

Зад мен ,както знаеш е Ирак,
а пред нас приятелю
е само горчилката от раздялата.

Та събери си раните и се присъедини
към вятъра ,към спомена
за раната ,която все още е в сърцето ти.
изпълнено с копнеж .
О,приятелю. Горчилката на Ирак е в
плачещите, оплаквачките и жадните.

Към пречупването на гърба ,в сянката на прегръдката
и  му постилам сълзите си
ако полудее нощта и се разпростре тъмнината

и се събраха,приятелю
В сърце засегнато
 и както казваш:
все още Ирак живее в мен и аз живея в него.
Опива ни ,но мина горчивият му вкус
без него,
домът ми се движи изпълнен със срам към нощта.

Това е Ирак,и какво е Ирак
далечина, илюзия и раздяла .
О,приятелю ,това е Ирак
рана,копнеж и носталгия.

п.с някой да е чувал за друга фирма ,която пътува до Дамаск,казва се Родланд  Shocked и тръгва от тук в неделя.Аз сега чух за тях,но момичето ,което ще пътува не знае нищо повече.

Последна редакция: ср, 04 авг 2010, 17:04 от outlandish’s fan

# 202
Приет.
Да ви почерпя, че днес баткото ни става на цели 11 г. Кога минаха, божее.

Разбира се не съм го готвила аз.  Mr. Green

Мираж, да видях марката.  Peace А и днес в технополис видях такава като нашата, ама аз защо не успявам не знам.  newsm78
Сега ще постна стихотворението в блога.  Peace Ти си най-активна, да знаеш, другите ще ги глобяваме.  Mr. Green По какъв повод е писано стихотворението? Тъжно е...
Не, не съм чела за тази фирма нито чула. Ще проучим въпроса. БГ ли е арабска ли е, пък и девойката да събере инфол

Лили, появи се значи. Hug Сигруно Дуата ще живее там, поне така мислеше до последно.

# 203
Привет от мен.   bouquet

Амал, да ти е живо и здраво порастналото момче!   Hug

Алверке, ще те мислим с добро и ще чакаме да кажеш как е минало. Като те гледам как пишеш, на мъжко момиче ми приличаш.  Hug Да мине леко и бързо бързо да се оправиш!

Фенке, честита машинка за хляб! Много пухкави хлебчета да омесиш и даже и нас да почерпиш.  Mr. Green Това е голяма занимавка, хлябът е несравнимо по-хубав. Ние имаме от много години и аз по едно време така се бях запалила, че правех по нещо всеки ден. И резултатът беше видим, трупнах няколко кила за една зима.  Mr. Green Сега съм я изоставила в името на красотата и стройната линия.  Naughty Само едни козунаци месих по Великден, те също стават разкошни.
Междудругото, вие кога се връщате към Сирия? Аз има голяма вероятност 11.-13. да съм в Стара Загора.. Вие вероятно ще пътувате преди началото на Рамадан, но ако не е така, много ще ми е приятно да се видим.
Стихотворението наистина е тъжно. Браво за превода.   bouquet

Извинявайте, ако въпросът ми е глупав, явно повечето сте наясно, за разлика от мен. Явно пак съм в информационна дупка.  Embarassed Какво се е случило в Ливан, може ли линк?

Очаквам с нетърпение някоя от новоизлюпените ни мами да се появи.  Любопитната сврака в мен се обажда.  Mr. Green

Лека и спокойна вечер.

# 204
Амалче, да е жив и здрав твоето пораснало момче.
Това е за него

А това за гордата майка

(Междудругото, гледайки снимките от мини срещата ви, се замислих, че не е възможно да имаш толкова голям син, много сте хубави двете с музикалната фенка)

Alverka, хубаво казва Лили, ако имаш номера на някое от момичетата в Бг, най добре прати смс, всички сме с теб  Hug и чакаме скоро включване с добри новини!  Praynig

Аутлендиш Фен, мерси за хубавия превод   bouquet

Гаричке, на кои планини си била ти? Разкажи повече, ако може и снимки  Whistling че ми са голяма слоабост планините, особено в БГ какво красоти имаме.  Peace

Поздрави на всички   bouquet

# 205
 newsm30

Значи още една съфорумка ще купува розово:

Честито на Сафар,пожелавам и най-красивата и послушна дъщеричка на света!

Амал, ти като загатна, че знаеш за бременна съфорумка, заподозрях всички други, но не и Сафар. Знаех, че тя много се надяваше, но някак си ми се струва прекалено бойна за да бъде бременна, представям си я постоянно в движение-от самолет на самолет, от мислия на мисия...

Ама това се очертава  темата с най-благозвучни бебешки имена   Sunglasses

Общи благопожелания на всички които празнуваха нещо в последните дни, доста май бяха поводите и почерпките   bouquet

Алвера, и аз чакам добри новини от теб, хич даже не си мисля, че ще ни кажеш нещо което не искаме да чуем всички тук   Hug  Hug  Hug

Дуа, изобщо ли няма интернет в Ливан, или е прекалено заета за да пише? Ако някой има връзка с нея пратете и много селям от мен. Знам, че искаше да живее там и съм сигурна че ще е щастлива, особено пък ако спрат да падат добросъседски поздравчета от небесата.

Десита, молохията къкри в тенджурата, благодаря ти за сбитата рецепта, че дългите не ги чета, съответно не ги осъществявам. Като я попарих и като се размириса на чай, викам си, айде изложих се, пробутали са ми зелен чай...ама като се разлигави се успокоих.

П.С. В избора на новия ти ник няма вложени никакви емоции.

Да ви прасна аз два тематични въпроса.

1. Глупаво е да питам има ли кръстословици на арабски, само ще попитам как се пишат буквите в отделните квадратчета- всички букви в основна форма, или в зависимост от мястото им в думата, или на кой както му дойде на ъкъла?

Айа, отличничке, чакам да вземеш отношение  Laughing

Едно време бях побъркана по кръстословиците, сега вече ми са досадни.

2. Какви са най-честите обиди, които си разменят арабите? Какво е обидно за жена, за мъж, и общо...Има ли еквивалент на бългаската обида-фаворит 'комплексар'?

Почти не вярвам, че ви разказвам това...майтапех се за повредите в къщи, ама....преди два дни се разпадна новият ни гардероб от ИКЕА , купихме го преди по-малко от 3 месеца и имаше 10 годишна гаранция. Така да знаете, вирусът е мутирал, вече ходи и по мебелите, не само по ел.уредите.

Какво става с Валентина Щайн, дали още наминава оттук?

Последна редакция: ср, 04 авг 2010, 23:44 от Грозен аватар

# 206
Благодаря ви, принцеси. bowuu bowuu bowuu

Гаричке, за това става въпрос:
http://www.cross-bg.net/svetat/139-mezhdunarodni-organizatzii/11 … du-livan-i-izrael
Както винаги има 2 версии, но като гледам каква е позцията на руската страна ми става ясно... Whistling
Пак ще се пробвам с машината, да знаете.. Crossing Arms

Айа, направо ме засрами. Embarassed Embarassed И чуден подарък ни исмисли. Той и това искаше, но слава богу се размина с телефон тъчпад. Боже, колко са комерсиални децата днес.. Rolling Eyes

Аватар, предполагам, че Дуата няма време, подготвя къщата. И аз мисля, че би била най-щастлива, стига братовчедите й да спрат с подаръците. Whistling
Ууу, много е срашен форумския вирус. Mr. Green Предполагам гардероба подлежи на замяна?

# 207

амал да ти е жив и здрав баткото и много успехи в училище.

Стихотворението  е тъжно,понеже поетът е бил принуден да напусне Ирак,все пак това е родината му,а той е живял и израстнал там,сега е редактор на списание в Италия.
Питах момичето,но тя нищо не знае,а и не се е интересувала.

гаричка заминаваме на 24 ин ша Алла,та значи ще се види,ще ти пусна телефона ми на лични,за да се разберем.

амалче може да не ти се е получило,ако си пробвала с рецепти от самата хлебопекарна.Много хора,включително и аз казват,че тези рецепти не са хубави..Ето няколко ,които изпробвах

http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?f=31&t=1442

http://www.receptite.com/recepta.php?r=10737

http://zi4e57.blogspot.com/search/label/%D0%A2%D0%95%D0%A1%D0%A2 … D0%9B%D0%98%D0%AF

А тук в готварският има тема за хлебопекарна и там има много рецепти.

гаричка пусни няколко твои   chef Praynig

аватар ами,никой не ми да де ник  Crossing Arms ,пък и отдавна харесвам групата  bowuu ,а и в подписа съм си сложила тяхна песен,ако искаш пусни си я.Снощи я пусках пред блока,народа я хареса и си я качи на телефоните.
1-буквите се пишат в оригиналната си форма
2-арабите са много изобретателни в обидите и имат и по много ,обиждат се най-вече на животни и с неморални епитети.

алвера  Hug Praynig Praynig Praynig

С колко сандали изкарват лятото децата ви  newsm78 ,защото вчера купих на Маугли гуменки,розови ,много сладки,но от началото на лятото скъса 1 гуменки и 3 чифта сандали . Mr. Green

# 208
МОМИЧЕТА ЧЕСТИТ ПОВОД НА ВСИЧКИ ИМАЛИ ПОВОД ДА ПРАЗНУВАТ   bouquet   bouquet
АМАЛЧЕ ДА ТИ Е ЖИВО И ЗДРАВО МОМЧЕТО   ДА ПОСТИГНЕ МНОГО В ЖИВОТА И МНОГО ДА ВИ РАДВА  Hug   bouquet
НА ВСИЧКИ ПРИНЦЕСИ МНОГО  Hug

# 209
Здравейте, предстои ни едно пътуване до Сирия и евентуално Йордания и бих искала да попитам става ли за плаж през втората половина на октомври в Сирия или е по-добре да отидем и до Акаба. Била съм в Дамаск в началото на октомври и беше като лятото тук, но не знам край морето им как е. Също така ми бяха препоръчали някакво градче Касаб до границата с Турция, но не било точно до морето, някой има ли информация дали е хубаво там. И изобщо къде е по-добре - на сирийското крайбрежие или Акаба (не се интерресуваме от дайвинг, корали и т.н.). По принцип отиваме пповече да обикаляме насам-натрам, но искаме да го съчетаем и с море.

Благодаря предварително.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт