Бг гари,Арабски летища,някой някого с усмивка посреща !

• 49 797
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
За плаж става,но не съм била в Йордания за да правя сравнение.За Касаб ,предполагам Ясмин ще даде повече инфо. Grinning

# 211
zdraveite Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

vkliuchvane ot livan

veche imam net,no edva namiram vreme...

sega i do  kilirizatora opriah Rolling Eyes

mnogo tseluvki za sega

# 212
eh...Kasab...
plaj ne vidiah,no prestoiahme niakolko chasa na granichnia punkt,che i papagalite ni edva dopusnaha v stranata- Laughing
Desi ti li si fenkata na outlandish

# 213
:
Desi ti li si fenkata na outlandish

bowuu bowuu bowuu bowuu bowuu позна  Laughing

Радвам се ,че се разписа  Hug ,вече се чудихме къде си  newsm78
А защо през Касаб сте минали  newsm78 ,а не през Баб ал хауа  newsm78

# 214
  • сред маслини и портокалов цвят
Дуа, слънце Hug Hug Hug Появи се най-сетне. Чакаме подробностти, дано ти остане време да пишеш повече.

Амалче, да ти е живо и здраво момчето! Само радост да ти носи!
Видях те на снимките, русо повече ти отива. Чак се замислих дали и аз да не се поблондинча Mr. Green Преди 10 г. бях руса за известно време и ми отиваше, ама сега съм по-дърта, та не знам...

harlanshar , Касаб е планински курорт. Красиво е много.
А втората половина на октомври обикновено става за плаж.
И аз в Акаба не съм ходила(макар че много ми се ще), но има голяма разлика в природата, не може да се каже кое е по-красиво. Тъй че ако имате възможност обиколете  сирийското крайбрежие и после продължете към Акаба.

Лека нощ, момичета!

# 215
Благодаря за отговорите  Hug, в крайна сметка май ще ходим и до Акаба, защото другите са настроени за там, което обаче хич не ми е удобно, защото ми се пада малко встрани. Надявам се, че от Дамаск може за един ден да се стигне до там като се мине границата и после трябва да хващаме автобус от Аман  Thinking.

# 216
  • София
Откъде да започна? Mr. Green
Ясмин, прибираме се в края на август.Тръгвайки си от земите на Ориента,може да се отбием за кратко и в Гърция. Laughing
Със закъснение - поздравления за всички рожденици!  bouquetДа са живи и здрави! Heart Eyes
Сафар,едно голямо честито и от мен! Hug
Не съм отваряла наскоро албума, в него ли мога да те видя руса, Ем Карим Wink
Деси,каката ни е за рекордите на Гинес.Само за 10 дни съдра 2 чифта сандали Mr. GreenВторият беше бая скъпичък и го купихме с уговорката,че видите ли, щяла с него да ходи на 15 септември при откриването на учебната година... hahahaНадежди говежди...А ти се оплакваш от Дреби.. Crossing Arms
Среща сте спретвали виждам, на следващата и аз съм на линия Naughty
harlanshar , няма да съжаляваш за Акаба. Peace
Аватарче грозно Mr. Green,млухия готвиш значи Heart Eyes
Честито на притежателката на сертификат за владеене на първо ниво на арабския!  bouquet Hug
Дуа,кредорът ли ти липсва за кирилизация?Ако е така,най-вероятно си с Интернет Експлорер 8. Peace До полето за изписване на интернет адреса има една иконка,изобразяваща две половинки от лист.Натисни я, браузерът ще заработи в режим compatibility view и квадратчето за кирилизация мигом ще се появи Mr. Green
Стана почти 4 часа, ще взема да си лягам JoyЦелувки Heart Eyes Heart Eyes

# 217
Амал, да ти е жив и здрав рожденика и да ти носи само поводи за гордост и радост  bouquet

Дуа, много щастие за цялото ви семейство в Ливан Hug

Ясмин, бързо да пребориш хремата и да отминават болестите при вас Hug. Ние вчера си тръгнахме от морето, препътувахме цяла България по диагонал и сега сме на село, до Белоградчик Simple Smile

И аз съм фен на хлебопекарните Peace. Много вкусни хлябове, кексове и козунаци стават. Напоследък обаче рядко я използвам, понеже половинката веднъж при ваденето на хляба надраска тавичката. Тя е с тефлоново покритие и сега ме е страх да я ползвам така издрана. Трябва да потърся нова, но си нямам идея дали се продават отделно.

# 218
Привет, принцеси. Hug

Дуааааааааа, слънце, доживяхме да се разпишеш.  Hug Hug Hug Е защо не се ибади преди да тръгнеш? Как мина пътуването? Сега в новата къща ли сте вече? Какво пра Hugят малчовците, щастиливи ли са? Какво е положението в района, знаеш, че на теб имам най-голямо доверие. Hug Flutter

АС, има снимки, ама аз не се харесвам:-))) Ааа, значи голямо обикаляне става. Е нека. Hug Flutter

Никито, как си скъпа след решението, което взе? Hug

Саида дали поахпва буза сега? Mr. Green

Да ви кажа вчера се заговорихме с майката на едно детнце в градинката, тя е по-възрсатна и им е първо дете, някак в страни стояха, но то нали като щъкат насам натам все се спреш при някой и разговора тръгна в посока арабите. Много се изненадах, че е живяла 2 г. в Ливан и малко в Сирия, с каква любов говореше за всичко.  bowuu bowuu bowuu Hug

Астарта, не свърши ли почивката?  Flutter

Фенке, вчера правих хляб, стана степкан. По таблицата се ориентирах, че сигурно е много водата и сега правя пак, тестото изглежда като че съм го месила на ръка, а дано стане. Praynig Praynig Praynig

Айа, къде си? Hug

Гуш гуш до после. bowuu

# 219
амалче ето една рецепта ,но не помня от къде я копнах

За стандартен бял хляб - 900 г
1 и 1/3 чаша вода - слагаме топличка
1 и 1/2 с.л. масло или маргарин - загребваме с една обикновена супена лъжица-равна- свинска мас
1 и 3/4 ч.л. сол- последните няколко пъти хляба като избутваше капака-свекър ми увеличи солта на 2 ч.л и става точно по размер в пекарната.
2 с.л. мляко на прах- не слагаме
2 и 1/2 с.л. захар
3 и 1/2 ч.ч. брашно- за сега ползваме това брашно на Попово с момата- доволни сме много
1 и 1/2 ч.л. бързо втасваща мая - ползваме зелената на Йоткер
Продуктите ги слагам в този ред, като топлата вода позволява на маста да се разтвори и според мен да втаса по-добре тестото. Ама внимавам да не е много гореща, а топла.
Много харесвам хляба който се получава- един въздушен и с мехурчета и коричката се изпича и отгоре.
Избираме най-тъмната коричка и печем на програма 1-стандартна-3 часа.

ето моят резултат,само ,че е с половинка жива мая

http://www.prikachi.com/images.php?images/352/2401352W.jpg

Качих малко снимки в албума,който иска да погледне.

# 220
Амал, точно и аз това щях да ти пиша за хлебопекарната, но се отплеснах - гледай тестото да изглежда като омесено на ръка. Не винаги ми се получава по пропорциите на рецептите, хем меря с кантар. Винаги го поглеждам след сигнала за добавките и в зависимост от това какво му липсва, сипвам вода или брашно докато ми хареса консистенцията. Дано ти се получи този път хляба Hug

П. П. И още нещо се сетих, солта и маята не бива да се докосват. Ако сипваш солта на дъното, маята трябва да е най-отгоре или обратното.

# 221
Момичета, по случайност намерих време и се сетих да погледна в темата и какво да видя - Шилан е с бебче!!!! А аз дори не съм разбрала,че е бременна!!  Embarassed Embarassed - нали е Катето Шилан?

Катенце, честита рожба! Пожелавам ти прекрасно майчинство и безгрижно детство на малката принцеса!!! Много се радвам за теб!

Амал, Честит ти рожденник (на патерица)!! Да ти расте жив и здрав и много щастлив!!

Поздрави и прегръдки на всички! Дуа,  Hug Hug

# 222
Амалче два дена си издържах на позицията  Laughing  Laughing  Laughing  Демек положението е като преди това - ама какво да направя като имам слабо сърце и прощавам лесно  Embarassed

# 223
Хоп-троп, привет, арабелки-хубавелки  Hug

ДУА, Hug наминавай по-често.

Астарта, кое те тревожи за одрасканата кошничка, контакта на хляба с тефлона или залепването и трудното миене? Мен малко ме е подгонила параноята с тези тефлони, нали ги набеждават за канцерогенни, пък аз съм една хипохондричка.  Blush Тресе ме една вълна на здравослвно хранене, чак вече в крайности изпадам.   ooooh!

Детективке, от теб чакам снимки. И баклава.  Mr. Green За второто се шегувам, но за първото категорично не.  Naughty

Никито, пиши по-често и повече.   bouquet Само с честитки не може.  Naughty

Фенке, какво става с водната ви костенурка?  Heart Eyes

harlanshar, няма да съжаляваш за Акаба, нищо, че ще направите по-обиколен маршрут.  Wink

Момичета, имате ли нещо против отново да имам парола за албума след отсъствието ми от темата?

Към Аватарка и други, необичащи дълги готварски обяснения, да пропуснат написаното по-долу.  Mr. Green

Към хлебопекарките - по памет давам няколко бързи съвета, дано съм малко полезна   chef

-> Водата е много, ако под бъркалката/перката "се маже" тестото, следователно добавете брашно;

-> Ползвайте само продукти със стайна температура, дори леко затоплени. Например прясното мляко или водата може да сгреете лекичко. Не топло, но хладко към леко затоплено да е. Яйцата извадете предварително от хладилника, ако имате време. Така маята има по-брагоприятна среда;

-> Гледайте да се оформи хубава "топка", да не остава незамесено брашно;

-> Не отваряйте много пъти капака, особено през зимата, когато помещението е хладно;

-> Ако трудно ви се получава "бухването на хляба" - застраховайте се. Има рецепти с два набухвателя в тях - мая и сода. Като не стане с единия, все другия свършва поне малко работа и хлябът не може да стане тотален провал;

-> Не знам на вашите хлебопекарни как е, но в книжката на моята пише, че продуктите могат да се слагат едва ли не в произволен ред. Това не дава много добри резултати. Сложете първо течните съставки - зехтин/олио, вода/мляко, яйце, после брашното, солта и захарта - всичките неща "на прах" и накрая на върха на праховите съставки, изкопайте кладенче за маята и я изсипете в него (дори и маята да е от гранулираната, не от живата);

-> Не пропускайте солта и захарта, те също имат отношение към набухването. Солта като слаб набухвател, захарта като "храна" за дрождите в маята (дано не се бъркам, но май така беше);

-> При достатъчно търпение, може да пресявате брашното, така "вкарвате въздух" в хляба;

Написаното е по спомен, от периода когато правех хляб постоянно. Има/имаше още много много полезни съвети в темата за това.  Peace

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 17:26 от Малка Гара

# 224
Малка гара, притеснява ме точно съприкосновението на хляба с надрания тефлон. От това, което четох за тефлона, разбрах че под тефлоновото покритие има пласт от азбест, който при нагряване се отлага и е канцерогенен. Пък и аз напоследък се интересувам от здравословното хранене, най-вече защото големият ми син е с наднормено тегло и искам да се оправи докато има време. От друга страна, хлябът наистина залепва и се вади по-трудно от надраната кошница.

Общи условия

Активация на акаунт