ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ (ДБМ) - Работна тема 16

• 156 643
  • 421
  •   1
Отговори
# 210
А Днес в ДМСГД Св. Параскева беше воден ден:) Октриха сезона на басейните, купона беше страхотен. Но намерихме време и за баничка и пастичка, разходка на братче и сестриче, гимнастика с бебоци и спа терапия в басейна с топките. Въобще пощуряхме качествено.
Благодаря на жените, които въпреки всички и всичко около тях, намират начин тези деца, поне малко да се чувстват обгрижвани с обич, топлина и ласка. И много купон. те си знаят кои са, само дето ми се иска всички да са като тях. Хубав ден беше, положителен, усмихнат.....нацелувана съм, нагушкана съм, налигавена съм, доволна съм:)

# 211
Здравейте, имам възможност и желание да помагам на младата майка от Трън.

Аз самата станах майка за първи път през април Simple Smile и почнаха да се събират омалели дрешки. Някои от дрехите са като нови, но на други им личи че са ползвани, но могат още поне едно дете да отгледат. Следите от употреба не включват скъсано и лекета, разбира се.

Дрехите са за момченце... но стават и за момиче, повечето за унисекс.
Ако не за това момиче, може и за други нуждаещи се майки, с които поддържате контакт.

Мога да ги пазя в нас... към този момент нямам други планове за тях.
Моля да ме имате предвид, а и аз мога да ви следя.

# 212
  • Sofia - TelAviv
На  4 юни 2011г. фондация „Движение на българските майки”  прекрати договора по  проект САМ–Социална адаптация за младежи по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, „Социални услуги за социално включване”, финансирана от Европейския социален фонд и Република България.
Решението беше взето на управителен съвет  на фондацията. То е продиктувано от административните трудности, които създаде този начин на финансиране за екипа. Огромната административна дейност и отчетност изисквана  за проектите финансирани от Оперативната програма, предизвикаха свръх натовареност на ангажиментите на екипа. Поради това пострада ежедневната ни работа с децата от домовете , с които работим, намалихме максимално посещенията си при тях и работата си за тях. Концентрирахме времето и усилията си,  за период от 5 месеца, единствено и само върху изпълнението на административната работа по този проект, за което искаме да се извиним на тези, за които работим, ДЕЦАТА И МЛАДЕЖИТЕ. Определено Мисията и Целите на организацията не се покриват с виждането за изпълнение на социален проект, 90% от времето да се пишат документи и 10% да се работи с децата и младежите.  Искрено се надяваме, че един ден тези проценти в България ще бъдат в обратна пропорция. Не искаме да бъдем разбрани погрешно: Отчетност трябва да има, документи за дейността на всяка организация и институция трябва да има, но в обем който да позволява да не страда пряката работа с децата, от която те имат най-голяма нужда.
Във връзка с прекратяване на финансирането, нашият проект САМ, продължава под  друга форма.  Същите младежи, като се надяваме да помагаме и на още много като тях, до намиране на постоянно финансиране, чиято минимална стойност е 5 000 лв. на месец,  ще работят единствено и само със социален работник. Той ще им помага в ежедневните им нужди и задачи, като ще им съдейства за намиране на работа, работа  с институции, осигуряване на спешни нужди.
Благодарим на колегите от Защитено жилище „ЗАЕДНО” за съвместната работа, на служителите на АСП, които ни консултираха и координираха нашата административна дейност и на младежите за търпението, което проявиха при подписването на стотиците документи.

ЕКИП „САМ –Социална адаптация за младежи”

# 213
Привет на всички. За един от младежите ни търсим прахосмукачка и ще сме благодарни, ако някой може да му даде Hug

# 214
  • Sofia - TelAviv
Дом за деца лишени от родителска  грижа,  с.Доганово най-учтиво Ви кани на

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТс участието на Ани Хоанг
на  06.08.2011 г.  от 18.00 часа в салона на читалището в гр.Елин Пелин.

Нека с общи усилия да зарадваме децата, като им осигурим летен отдих!

Дарете усмивка! Сбъднете мечта!

Банкова сметка:
Интернешънъл Асет Банк
ОБЩИНА ЕЛИН ПЕЛИН - ЗА ДДЛРГ С.ДОГАНОВО ( ЛЕТЕН ОТДИХ )
IBAN:   BG 52 IABG 8428 8400867100
BIC:   IABGBGSF
ВИД ПЛАЩАНЕ   44 – 51 – 00

Последна редакция: пн, 01 авг 2011, 13:22 от Karish

# 215
  • Sofia - TelAviv
ДО ВСИЧКИ ГРАДОВЕ:

Съфорумките от чужбинските теми се активизират за Предстоящето изпращане на Коледни картички. С мен се свърза на ЛС aniji мама на Джозеф и Кейт, защото не са "виждали"  Sneji от Канада отдавна по форуммите и незнаят какво става с нея.
Снежи, ако четеш отвреме навреме напиши два реда, че си добре и ни следиш изкъсо  Mr. Green Знаем че странстваш из нашите земи напоследък  Laughing

Та, във тая връзка, моля координаторите, доколкото е възможно, през ваканцията, да помолят директорите на домовете на които и предишни години е изпращано на децата картички, да изпратят актуализирани списъци. Както обикновенно - само малко име и години.   bouquet

# 216
  • Sofia - TelAviv
Оперативна среща на екипа на ФДБМ с подкрепата на ОАК.
През последните две години екипът на фондацията полага доста усилия за да може капацитета му да се стабилизира и увеличи, с цел подобряване работата на организацията за пълноценна подкрепа на децата в институциите,която не касае тяхното материално задоволяване.
Фондация ОАК (http://www.oakfnd.org ) ни подкрепи за да можем да доразвием своя административен капацитет, да подкрепяме своите доброволци и да набираме все повече хора, които ще помагат на децата в риск. Една от целите на този проект е популяризирането на дейността ни и ефективните дейности, които осъществяваме в полза на децата.
От края на месец Август започнахме редица срещи за планиране на дейността през 2012г. на доброволците от всички градове, както и обсъждания с тях за работата им с децата и младежите, с които всички работим.
На 26,27 и 28 Август проведохме първата среща по проекта с координаторите на звената, в която споделихме проблемите, научихме нови неща за себе си и планирахме предстоящи задачи. Срещата бе ръководена от двама консултанти, които споделиха своя опит ,направиха кратка оценка на дейността ни и споделиха техните виждания за това какво трябва да преосмислим,доразвием и усъвършенстваме.
Благодарим на:
Красимира Величкова – директор на Български дарителски форум (http://www.dfbulgaria.org )
и
Георги Богданов – изпълнителен директор на Национална мрежа за децата (http://nmd.bg )
за отделеното време, за споделения опит и знания. Безценните сте и се надяваме, заедно да вървим напред в полза на децата!

Благодарим и на фондация ОАК в лицето на г-жа Таня Ковачева, за доверието и подкрепата![/
glow]

# 217
  • sofia
„Ел Пасо” – място  близо до големия град, двама млади хора, кончета и  телета се разхождат на свобода, безкрайни полета, зад тях величествена планина и всичко това в България. Любов от пръв поглед! След първото изречение от устата на Росица Букова, след завръщането и от там, знаехме, че тя ще обърне света и ще заведе нашите деца там.

След по-малко от два месеца планиране и организация, през месец Септември стартира нашият най-нов проект „Ел Пасо”. Седем деца от дома за деца лишени от родителски грижи в с.Доганово, на възраст между 7-9г. започват да посещават два пъти в месеца ранчо, намиращо се до с.Ковачевци, за да се учат да яздят, да се грижат за животните и за себе си сред природата. 

С много усилия и изобретателност успяхме да направим минимален бюджет, така че да започнем  бързо с това ново начинание. Всеки месец се нуждаем от 500лв. за да осъществяваме две посещения, които ще траят от около 6 до 8 часа, според програмата на децата в училище, пътната и климатична обстановка. Средствата ще се използват за транспортни разходи, закупуване на подходящи облекло и обувки, консумативи и храна .  Мястото на което се провежда проекта и труда на всички хора  са безвъзмездни. Освен собствениците и още един треньор, ще има постоянно с децата един педагог и доброволци.

Ранчо „Ел Пасо” (http://elpaso.bg ) съществува от около 2 години и негови собственици са двама млади чужденци Вероника и Мартин. Животните там се отглеждат на свобода, без конюшни, обори и огради. Вероника се занимава с Хипотерапия ( въздействие и лечение на хора  чрез конете) и с това иска да занимава и нашите деца.

Благодарим на всички които откликнаха в толкова кратък срок за организацията!

Пожелаваме си успех в набирането на средствата, а на децата много забавления и много нови знания и умения!

# 218
  • sofia
На 21.09. децата от с.Доганово,заедно с педагог и доброволци посетиха за първи път ранчото и се запознаха със своите домакини и приятели.Независимо от лошото време всички се забавляваха и бяха доволни от времето ,прекарано в полите на Витоша и в компанията на животните в ранчото.
Запознаха се с телетата,кончетата и най-игривите кучета ,които бяха срещали до този момент.
Вероника и Мартин им разказаха за живота в ранчото ,за правилата там ,какво трябва и не трябва да се прави когато са близо до животните.Децата разбраха как се наричат мъжките кончета и как женските.Някои вече си имат своите любимци.Децата веднага пожелаха и бяха качени на неоседланите жребци,които са подготвени за подобни срещи с мълчуганите.
След кратка разходка(заради проливния дъжд през целия ден) из пасищата на ранчото, всички ние бяхме стоплени и нахранени с най-вкусния гулаш,специално приготвен от Вероника .

Следващото посещение предстои скоро ,децата нямат търпение ,а ние сме не по-малко щастливи от възможността да сме със всички тях.

Hug

# 219
здравейте! преди време питах: няма ли никой нужда от чувалче детски 2-3 годишно детенце дрешки? и обувчици. имам и такива за към 150 ръст малко.
самото ДМБ нямате ли някъде да вземате дарения, които да раздавате,като ходите по домове и т.н.
незнам,наистина нямам възможност да следва кампаниите,предполагам не съм единствена,нито ходя по домове,без кола съм. не би ли било полезно да ги събирате някъде неща, от които хората вече се отказват да ги ползват други...
чувам и за домове,където имат прекалено дрешки,от друго имат нужда,други пък ги продават и т.н. вие знаете къде и как да дадете...
незнам можеби в крайна сметка,ако ги бях изхвърлила,щеше да ми е по-лесно,но все си мисля,че има българчета,които се нуждаят и нямат средства

# 220
ninochka в домовете, с които работим нужди от дрехи няма. Когато се появи майка, която има нужда от такива, ние сигнализираме тук, но нямаме възможност и място, на което да събраме дрехи и да ги разнасяме при нужда. Бих те посъветвала да ги изпратиш в Звено майка и бебе. Давам ти адреса им, там винаги има нуждаещи се майки и биха били от помощ  bouquet
София, ул. Лада № 2 Звено "Майка и
бебе"

# 221
мерси! ще опитам Peace
лошото е, че нямам кола.... но дано стане Peace

# 222
  • Sofia - TelAviv
Проект в помощ  на доброволчеството  и усъвършенстване на административния капацитет във ДБМ.
Официалното начало на проекта за подкрепа на доброволчестовото във  ДБМ, финансиран от фондация ОАК, беше дадено лятото с обучителен семинар в гр.Банско, но съществената работа за постигането на основната цел започна този уикенд в гр.Видин с  доброволците  от местното звено на фондацията.
Срещата беше изключително интересна и ползотворна. Срещнахме се с екипа  на звеното-координаторката за гр.Видин -  Светла и доброволките  Милена и Рени.   Обсъдихме трудностите в  работата им , тяхното желание за активни дейности с децата от домовете в гр.Белоградчик и с.Ново село и евентуалното стартиране на постоянни проекти в позла на тяхното социализиране. Обсъдихме бъдещите им планове,подкрепата, на която могат винаги да разчитат от екипа в гр.София и останалите звена ,както и приобщаването на нови доброволци .
През настоящия месец предстоят срещи на доброволцитев града, на които да набележат своите цели, инициативи и дейности за следващата година. Да оформят своите виждания по отношение развитие на звеното  и работата му в посока повишаване качеството на грижа на децата ,настанени в институции.Очаквайте новини от Видин.
Благодарим на домакините за организацията и че отделиха време за да бъдат  с нас!

# 223
Кари, моля, дай списък на посещенията по звена тук! Hug

# 224
  • sofia
Кари, моля, дай списък на посещенията по звена тук! Hug

15.10.Пазарджик
16.10. Пловдив

Останалите се изчакват докато не се координират по места .

Общи условия

Активация на акаунт