ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ (ДБМ) - Работна тема 16

• 156 646
  • 421
  •   1
Отговори
# 225
  • sofia
Днес беше един незабравим ден. Поредния такъв, който успяхме това лято да организираме и сме безкрайно щастливи. Заведохме децата от ДМСГД СВ. Параскева на разходка в Южния парк, който през седмицата е много приятно място. Този път освен разходка, мероприятието включваше и много возене на влакчета, люлки и тн:) Децата бяха щастливи, усмихнати и невероятно послушни. Просто деца за пример, очарователни. Хапнаха сандвичи, плодове, лакомства. Потичахме, ритахме топка.Благодарности на Снежи и останалите "чужбински" майки, които осигуриха средствата за мероприятието. Благодарности и на персонала на дома, или поне на тази част от него, която продължава да работи там само и единствено заради деца, за които прави чудеса!

# 226
Здравейте, аз бих искала да Ви попитам как мога да стана доброволец в ДБМ? Много четях и търсих, но явно нещо съм изпуснала? Ще Ви бъда много благодарна, ако ми помогнете в тази насока.
Благодаря предварително! Wink

# 227
Първо искам и тук да честитя рождения ден на Роси, и да й пожелая много здрави нерви в борбата с  бюрокрацията  bouquet
И другото - не знам с колко домове работите, но поне за мен беше изненада да науча, че футболния отбор на дом "Милосърдие" гр.Лом беше в Осло, стигнали са до полуфинал - MTG United for Peace Bulgaria. В българската група във Фейсбук се пусна малко инфо, но докато разберем и те са си тръгнали. Мисля, че ще е хубаво да пускате тема в чужбинския форум за такива изяви в бъдеще ( ако знаете разбира се). На децата със сигурност ще им бъде приятно да имат агитка на роден език Laughing

# 228
  • Sofia - TelAviv
Здравейте, аз бих искала да Ви попитам как мога да стана доброволец в ДБМ? Много четях и търсих, но явно нещо съм изпуснала? Ще Ви бъда много благодарна, ако ми помогнете в тази насока.
Благодаря предварително! Wink

Здравейте,
Като за начало можем да се свържем с вас на мейл, да ви изпратим малко материали за четене Simple Smile и след това да се видим за да разберем, за да ви разкажем как можете да станете доброволец и точно под каква форма.
Акоиксате пишете ни на мейла и ще ви върнем отговор от там с информация. dvbgm@yahoo.com

# 229
Привет!

Самотна майка /на две момчета/, на която сме помагали многократно има нужда от двуетажно легло.  Жилището й е прекалено малко, за да може да си позволи общо три легла и затова на този етап по-голямото дете спи при нея.
Бебешкото креватче, в което в момента спи по-малкото детенце ще бъде свободно след време /когато се намери двуетажно/ и ще бъде предоставено на друга нуждаеща се.

Повече подробности ще дам на ЛС. Дано се намери такова легло! Praynig

# 230
  • sofia
Първо искам и тук да честитя рождения ден на Роси, и да й пожелая много здрави нерви в борбата с  бюрокрацията  bouquet
И другото - не знам с колко домове работите, но поне за мен беше изненада да науча, че футболния отбор на дом "Милосърдие" гр.Лом беше в Осло, стигнали са до полуфинал - MTG United for Peace Bulgaria. В българската група във Фейсбук се пусна малко инфо, но докато разберем и те са си тръгнали. Мисля, че ще е хубаво да пускате тема в чужбинския форум за такива изяви в бъдеще ( ако знаете разбира се). На децата със сигурност ще им бъде приятно да имат агитка на роден език Laughing

Роси,благодаря много.И на скайп видях,оба4е........времето нещо не ми стига  Sad
За Лом......Моми4етата от Видин не работят там и аз поне нямам каквато и да е информация за тези деца.Съответно и инфо няма как да се пуска  Confused

Весе, надявам се  някой да има такова легло.

# 231
  • Sofia - TelAviv
Скъпи приятели, колеги, дарители и симпатизанти,

Ето, че зимата почука на вратата ни, а с нея скоро ще настъпи и най – чакания празник през годината – Коледа!
Това е времето, през което всички ние поспираме за миг, окрилени от чудото на този свят ден, в който всеки от нас би искал да покаже обичта, уважението и благодарността към близките си, към своите приятели, към хората, с които работи и контактува!
Няма по – добър начин да изразим своето уважение от изпращането на традиционната коледна картичка на онези, които през цялата година, в личен или професионален план, са били част от нашия живот! Реалната коледна картичка остава най-добрият начин да поздравите някого за настъпващите празници, не само като поздрав, но и да изразим  уважение към получателя.
Фондация „Движение на българските майки” съвместно с магазин „Импресия” (  http://impresia.bg ) представят на Вашето внимание поредица Коледни картички, с които бихте могли да зарадвате Вашите бизнес партньори, приятели и близки хора. Закупувайки от тези картички, вие ще направите и много повече – ще подарите част от себе си и на децата лишени от родителски грижи, за които фондацията се грижи, тъй като 100% от средствата набрани от продажбата на тези картички, ще бъдат използвани за дейността на фондацията в цяла България!
Нека за Коледа поднесем своя жест на уважение, топлина и благодарност!

Запознайте се с прекрасните картички на ДБМ и Импресия  и не се притеснявайте да се свържете с нас по следния начин:

Лице за контакт – Каролина Шойлева
Телефон – 0894 606 175
e-mail: dvbgm@yahoo.com

Фондация „Движение на българските майки” ще предостави всички необходими документи, свързани с продажбата на коледни картички на лицата и фирмите, закупили от тях. Цена на една картичка – 1 лв с ДДС.

Поздрави,
Екипа на  ДБМ

# 232
  • sofia
Като продължение и последващи стъпки от проекта "Подкрепа на доброволчестовото в  ДБМ",  финансиран от фондация ОАК, бяха осъществени срещи с доброволците на фондацията в гр. Пазарджик на 15.10. и гр. Пловдив на 16.10. Екип от гр. София посети градовете, запозна се лично с доброволците  и обсъди работата на звената. Срещите бяха изключително интересни и ползотворни.   Обсъдихме трудностите в  работата им, тяхното желание за активни дейности с децата от домовете , които посещават  и евентуалното стартиране на постоянни проекти в позла на тяхното социализиране. Обсъдихме бъдещите им планове, подкрепата, на която могат винаги да разчитат от екипа в гр.София и останалите звена, както и приобщаването на нови доброволци .

През настоящия месец предстоят срещи на доброволците в града, на които да набележат своите цели, инициативи и дейности за следващата година. Да оформят своите виждания по отношение развитие на звеното  и работата му в посока повишаване качеството на грижа на децата, настанени в институции.

Благодарим на домакините за организацията и че отделиха време за да бъдат  с нас!

# 233
  • Sofia - TelAviv
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, обичам хубавите новини, а напоследък все такива идват до очите и ушите ми  Mr. Green
ДБМ вече има нов сайт. С помоща на фондация ОАК, който все още е в проес на допълване на информацията  Peace

http://www.fdbm.org/

# 234
  • sofia
Днес посетихме бебешкия дом в гр. Перник.

С огромно задоволство искам да ви споделя, 4е в момента там има 15 деца. 2 се готвят за приемни семейства и скоро децата ще останат много малко.
За първи път се почувствах много тъпо Rolling Eyes Аз, сама , в едни празни стаи......Децата ги НЯМА! Но съм адски щастлива, че домът опустява Simple Smile

Поради много фактори и промени в системата , домът скоро ще бъде съвсем различен, с нови услуги, нов облик. НО, без настанявания на изоставени деца. Да видим до кога, 4е оптимизмът ми може да бъде разтопен от какви ли не нови промени, схеми, пиуснати заповеди и тн.

В момента обаче, важното е , че домът в Перник не е онова място, което помня до преди година- пълно с изоставени хлапета и бебета.

# 235
Всъщност смятам, че това последното трябва да го напишем с големи букви и навсякъде! Нали това е, за което толкова години се молим да стане Peace

# 236
  • sofia
Всъщност смятам, че това последното трябва да го напишем с големи букви и навсякъде! Нали това е, за което толкова години се молим да стане Peace

ОК Peace Който където прецени Mr. Green

# 237
  • sofia
На 06.11. (неделя) екип на ДБМ гр. София се срещна с доброволци от звеното в гр.Бургас.
Това бе поредното посещение в един от градовете, където фондация ДБМ работи с доброволци, които подкрепят деца , настанени в институции , социално слади семейства и самотни родители.
Бяха обсъдени дейността на звеното, проблемите с които се сблъскват , ежедневните дейности на доброволците и бъдещите им  планове .
Екипа от гр. София сподели опита си от работата в гр. София и останалите градове и запозна всички с цялостната дейност на ДБМ.
Доброволките поставиха техните въпроси и се проведе разговор в посока продължаваща подкрепа на нуждаещите се, средствата и времето, за което дейността ще е ефективна и целенасочена.
Обсъдиха се и възможностите за провеждане на Коледна инициатива в гр. Бургас .

Предстои среща с момичетата в гр. Русе.

# 238
Здравейте,
първо искам да ви кажа, че Ви се възхищавам за всичко, което правите за тези дечица! Страхотни сте!   bouquet
Имам играчки, подходящи за малки деца, които искам да даря на децата от дома в Пазарджик. За първи път правя дарение и мола за помощ! Какво да направя?- да ги изпратя при вас ли или да ги изпратя направо в дома? моля ви ми дайте точен адрес къде да ги изпратя!
Благодаря ви предварително!

# 239
  • sofia
Здравейте,
първо искам да ви кажа, че Ви се възхищавам за всичко, което правите за тези дечица! Страхотни сте!   bouquet
Имам играчки, подходящи за малки деца, които искам да даря на децата от дома в Пазарджик. За първи път правя дарение и мола за помощ! Какво да направя?- да ги изпратя при вас ли или да ги изпратя направо в дома? моля ви ми дайте точен адрес къде да ги изпратя!
Благодаря ви предварително!

Благодарим за милите думи  Hug

Моми4етата от Пазарджик имат цяла тема тук ( в този подфорум) . Можеш да пишеш там и те ще поемат Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт