ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ (ДБМ) - Работна тема 16

• 156 594
  • 421
  •   1
Отговори
# 270
Няма вариант с общинско жилище.Има условия,на които аз не отговарям.Да съм 5 години на свободен наем в град Русе,след това две години подред да съм картотекирана за общинско жилище,и чак след това да се наредя на опашка и да чакам ред за жилище.В момента не могат и да ме картотекират,защото не мога да им предоставя актуален адрес,на който да ми дойдат на проверка,

# 271
Това е абсолютен параграф 22! Ако имаш нужда от общинско жилище, абсолютната логика е, че нямаш друго, в което да живееш, тогава как да дадеш адрес, как да има някакъв вид постоянност? Няма да имаш нужда от тях, ако можеш да живееш в жилище различно от общинско!

# 272
Искам да кажа на всички,че съм при сестра ми,и утре сутринта пътувам Със детето си към в къщи.Мой възрастен познат,ме пусна в домът си без наем.от закрила на детето,дойдоха на проверка и одобриха условията.Връщам си децата,но започват проверките,дали ще мога да се справя.стискайте ми палци  моля ви

# 273
Искам да кажа на всички,че съм при сестра ми,и утре сутринта пътувам Със детето си към в къщи.Мой възрастен познат,ме пусна в домът си без наем.от закрила на детето,дойдоха на проверка и одобриха условията.Връщам си децата,но започват проверките,дали ще мога да се справя.стискайте ми палци  моля ви

Това е повече от чудесно!
Пиши ако имаш нужда от нещо за децата Peace

# 274
  • sofia
На 9 и 10 юни 2012 г. в гр.Пловдив се проведе традиционната национална среща на фондация „Движение на българските майки”. Участие в срещата взеха координатори и доброволци от градовете -  Пловдив, Пазарджик, Бургас, Видин и София. УС на ДБМ уведоми участниците за предстоящите по – важни събития, значими за дейността на фондацията, присъединяването на актрисата и модел Ирена Милянкова като лице на ДБМ, възможностите за финансиране и подкрепа на звената в цялата страна.

Координаторите на всички регионални звена на фондацията разказаха за текущото изпълнение на годишните планове, заложени за изпълнение, споделиха радостите и трудностите, които срещат при осъществяване на дейността на фондацията, нуждите от подкрепа, съдействие и идеи, при прилагане на  дейностите по проектите, които всеки от тях има.

В непринудена обстановка, разговорите, за пореден път, доказаха огромната сила на майчината любов и отново ни убедиха, че единственото нещо, нужно за да направиш едно дете щастливо, е да му дадеш обич, от която то се нуждае. Във всяко едно звено на фондацията, доброволците, с огромна всеотдайност и внимание, организират различни проекти, за стимулиране и подобряване на социалната адаптивност на децата, разстящи в институции, подпомагат семейства, в затруднено положение, както и млади хора, напуснали институции.

Това отново доказва мотото ни, че всеки малък човек, дарен с любов, пораства голям, човек, даряващ любов!

# 275
  • Sofia - TelAviv
Репортаж за "Благотворителна детска ръгби академия" - http://www.fdbm.org/bg/news_article_43.html 

bouquet  bouquet  bouquet

# 276
  • sofia
Напоследък нямаме много време да пишем, за което се извиняваме ......

Днес обаче успяхме да обиколим и посетим любими за нас хора и места. Споделяме и тук както обикновено.

Тръгнахме за гр. Трън , където много обичаме да ходим . Там живее млада майка  със съпруга си и двете си момченца-Дебора. Тя някога живееше в небезизвесният дом в града. Подкрепяме я много отдавна. Доказва постоянно колко иска да промени живота си . Нейният и на децата си. Все още е ученичка.

На път за там спряхме в гр. Перник. Имахме приготвено дарение ( вашите дарения-играчки, тетрадки и дрешки) за фондация П.У.Л.С. Кризистният център за настаняване не жени и деца, пертърпели насилие винаги има нужда от различни дарения, с които пък ние разполагаме, но в домовете не ги искат. И така......видяхме се с колегите, поговорихме и се запътихме към най-приветливите хора , които много обичаме-децата и персонала от бебешкия дом в градът.
Нещо, което ни прави най-щастливите хора е фактът , че децата се броят на пръсти!!!!! Не е онова, което помним, не е онзи кошмар, който ни караше да притреперваме всеки път щом влезем там. Помещенията са празни! Постояхме както обикновено , поговорихме, планувахме следващото извеждане на децата извън домът.

От там следваше гр. Трън. Не знаехме на 100% дали ще намерим Дебора , но бяхме приготвили доста неща за нея и децата й -две прекрасни момченца. Оказа се, че са в болница в Перник и няма да ги видим. Добре са, но не успяхме да го видим лично. Свекрва й бе много любезна да ни каже как са децата, как Дебора се учи добре и колко усърдно работи синът й , за да се грижи за семейството си. Оставихме каквото имахме за тях и си тръгнахме.........Поредният обикновен ден за нас,  удовлетворявящ ни, пълен с хубави моменти. Скоро пак.......с децата от Перник, Дебора и онези, които никога няма да изоставим!

# 277
  • Buffyworld
Момичета, възхищавам се от добротата ви !!!!!!!! Нямам думи за това , което правите, колко сте мили и всеотдайни.  Hug  bouquet bowuu

# 278
  • sofia
Няколко дечица от ДМСГД гр. Перник, заедно с нас и персонала на домът, в понеделник се забавляваха в зоопарка в гр. София. Организираното посещение на децата на възраст от 1 до 3 год. е част от инициативите ни, свързани с извеждането на децата по-често извън институцията и социализацията им . Децата пристигнаха рано и имахме възможността да се възползваме от спокойствието в зоопарка. Въоръжени с три бебеш
ки колички и много хванати детски ръчички обиколихме целия парк. Децата станаха свидетели на това как се хранят животните, как слона почукваше с хобота на вратата и си искаше закуската, как пеликаните поглъщат рибката....Тръгнаха си изморени и почти спящи за гр. Перник. Благодарим на доброволците, които придружиха децата и на дарителите, че направиха тази кратка екскурзия възможна. Кратка, но изключително ценна за децата.

# 279
  • Sofia - TelAviv
Леко захлади, та ме наведе на мисълта, че зима иде  Mr. Green та чак и коледни звънчета чувам.
Софийската "банда" отново се чуди с какво да ви изненада, вече има идеи, но пък винаги сме отворени за нови, нестандартни и щури преживявания.
Така , че мили момичета, пък все повече и момчета, базари, карнавали, детски партита, какво да бъде????? и дали??? Кажете, споделете, че време не остана и трябва да се твори!

В София работим по четири конкретни направления, за които набираме средства:
 - проекта "Сън ли съм или ме има" - http://fdbm.org/bg/projects_article_4.html с деца в ДМСГД;
- проекта "САМ – Социална адаптация за младежи" - http://fdbm.org/bg/projects_article_3.html - с младежи напуснали институциите и живеещи самостоятелно. Към момента помагаме активно на около 15тина младежи - предимно студенти, но и майки с малки деца или завършващи средното си образование;
- проекта "ЕлПасо" - http://fdbm.org/bg/projects_article_5.html , който вече съществува цяла година и е един от най-успешните ни досега, като ефективност и полезност за децата, за който търсим спешно в момента дългосрочно решаване на проблема с финансирането му;
- проекта "Мобилен център" , който последната година много активно подпомага социално слаби семейства с риск да изоставят децата си и приемни родители;

ОЧАКВАМЕ ДА НИ СПОДЕЛИТЕ МНЕНИЕТО СИ, ЗАЩОТО ТОЗИ ФОРУМ ВИНАГИ Е ПОКАЗВАЛ СВОЯТА ВЪЛШЕБНА СИЛА! А ПО КОЛЕДА И ХАНУКА  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green СЕ СЛУЧВАТ ЧУДЕСА!

bouquet   bouquet  bouquet

# 280
 Добър вечер на всички.Първо искам да кажа(а не намирам думи),колко чудесно е всичко,което правите.Вие сте изключителни хора.Имайки предвид времената,в който живеем,злобата,нищетата и отчаянието,Вие намирате начин да избягвате тези работи и да посвещавате времето си на подобни каузи.Не знам какви точно думи да подбера,за да изкажа адмирациите си към Вас.
 Забравих да се представя,казвам се Симона,на 21 години съм и имам три прекрасни дечица.Живеем в Перник.
 Много бих искала да ме насочите,към човек,с който да разговарям,относно Движението.Не бих могла да помагам финансово,но за всякаква друга помощ съм насреща.Поне 3 пъти в седмицата пътувам до София,благодарение на помощта от родителите ми,разполагам и със свободно време.Имам и приятели,с който можем да помагаме с дрешки.
 Много ще съм благодарна,ако се получи.Твърдо вярвам,че дори само с една протегната ръка,човек преминава през трудностите по-лесно,но за жалост има хора,на който няма кой да подаде и толкова.
 Наскоро звънях в дома за медико-социални грижи в Перник.Казаха ми,че нужда от дрехи и играчки нямат,само от консумативи(памперси,мокри кърпички,пюренца),с приятели събираме кой каквото може и следващия месец,ще ги занесем.
 Мъжът ми е бил в такъв дом като малък и не мога да Ви кажа,какви неща ми е разказвал.За дечицата там,няма какво да кажа,едни душички оставени на произвола-не разбирам хората постъпили така,но...
 Не си мислете,че като съм на 21г,съм наивна и малка,неразбираща живота,повярвайте мнала съм през много трудности,който са ме направили трезво мислещ човек.Знам какво предлагам,като помощ и съм сигурна,че ще се справя и оправдая очакванията Ви.
Извинявам се за дългия пост,пожелавам ви спокойна вечер.Успех с начинанията и едно голямо Благодаря,за нещата,който правите.

# 281
  • sofia
Мони, здравейте.
Благодарим за хубавия постинг.
Така е за бебешкия дом в Перник, дрешки и играчки не им трябват. Освен това, което са ви казали, че им е необходимо, им трябва спешно и столче за кола. Изключително важно важно им е. С това можете да сте много полезни. Ние ходим често там и се опитваме да сме полезни както можем, защото там персонала е много отзивчив, работи се много спокойно и се вижда ефекта от подкрепата.

По принцип в домовете вече не са нужни кой знае колко предметни дарения, децата имат нужда от социализация , интеграция, време извън клетката......
В Перник има и друго място , на което можете да сте много поелзни, а именно кризистният център за жени и деца, претърпели насилие.
Ще Ви дам контакт при желание от Ваша страна.
По отношение на "човек от движението".........в Перник няма такъв, всички сме в София. Тези от нас, които ходим там, сме всъщност тук(София), но можем да се видим и да поговорим. Подкрепяме и семейство в гр. Трън, което наистина има нужда от такава.
Можем да Ви свържем и с хора, които там в района помагат на много нуждаещи се, защото не смао децата в домовете имат нужда от подкрепа и "едно рамо".

bouquet

# 282
 Здравейте!
 Благодаря за отговора.Както споменах,финансово не мога да съм Ви полезна.Имам няколко неща,който мога да даря-това са столче за хранене,корито,бебешки дрешки за момиченце(летни).Столче за кола,мога да закупя другата седмица,но ми кажете до колко килограма,просто имам позната,която продава такова и ще ми направи отстъпка,но е за 0-13кг,не знам дали ще свърши работа.
 Тъй като живея с родителите ми и те много ми помагат имам свободно време и мога да отделя такова и за дечицата,нуждаещи се от социализация.Смея да твърдя,че имам подход към децата,което предполагам се дължи на любовта ми към тях-всичките.
 Относно,това,че тук в Перник,няма хора от Движението-аз пътувам поне няколко пъти до София и не е проблем(за мен),да се видим и поговорим.Ще ми бъде изключително приятно,а и полезно.
 Някъде четох,че сте ходили с дечицата в зоологическата градина-това е страхотно и аз съм на мнение,че децата се нуждаят от повече такива мероприятия.
 Относно кризисния център в Перник,имам приятелка която е доброволец към фондация ПУЛС,а друга посещаваше психолога им(аз също),ако става въпрос за тях,ще ми бъде приятно да поговоря и с техен представител,за това как мога да им бъда полезна.
 Извинявам се,поста ми пак стана малко дълъг Simple Smile
Лека вечер на всички Simple Smile

# 283
  • sofia
Здравейте!
 Благодаря за отговора.Както споменах,финансово не мога да съм Ви полезна.Имам няколко неща,който мога да даря-това са столче за хранене,корито,бебешки дрешки за момиченце(летни).Столче за кола,мога да закупя другата седмица,но ми кажете до колко килограма,просто имам позната,която продава такова и ще ми направи отстъпка,но е за 0-13кг,не знам дали ще свърши работа.
 Тъй като живея с родителите ми и те много ми помагат имам свободно време и мога да отделя такова и за дечицата,нуждаещи се от социализация.Смея да твърдя,че имам подход към децата,което предполагам се дължи на любовта ми към тях-всичките.
 Относно,това,че тук в Перник,няма хора от Движението-аз пътувам поне няколко пъти до София и не е проблем(за мен),да се видим и поговорим.Ще ми бъде изключително приятно,а и полезно.
 Някъде четох,че сте ходили с дечицата в зоологическата градина-това е страхотно и аз съм на мнение,че децата се нуждаят от повече такива мероприятия.
 Относно кризисния център в Перник,имам приятелка която е доброволец към фондация ПУЛС,а друга посещаваше психолога им(аз също),ако става въпрос за тях,ще ми бъде приятно да поговоря и с техен представител,за това как мога да им бъда полезна.
 Извинявам се,поста ми пак стана малко дълъг Simple Smile
Лека вечер на всички Simple Smile

Според мен в "Пулс" ще имат нужда от помоща Ви. Там за центъра в момента търсят домакинска посуда.

# 284
Мони здравей,

ти си лъч светлина за хора като нас, тъй като се борим не само за подобряване на живота на дечицата в домовете, но и с капаците, които българския народ си е сложил, незабелязвайки нищо и никого и отказвайки се да се бори за един по - добър и достоен живот - нещо, което зависи само и единствено от нас и от нашето мислене, поведение и желание.
Благодаря ти, че се свърза с нас Hug

Съвсем скоро ще търсим всичко за едно бебе, което е на път и майка му, която по стечение на обстоятелствата ще си го гледа сама и няма нужната подкрепа от семейството. Разчита единствено на приятели и ще и трябва всичко за бебчето. Ако можеш да задържиш каквото имаш бебешко, аз съвсем скоро ще изготвя списък и ще го постна тук, за да и помогнем да посрещне щастлива и спокойна своето бебче Hug

Още веднъж ти благодаря Peace

Общи условия

Активация на акаунт