ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ (ДБМ) - Работна тема 16

• 156 572
  • 421
  •   1
Отговори
# 285
   Здравейте!
Няма за какво да ми благодарите,аз съм благодарна,че има хора като Вас.Била съм в много тежки ситуации и знам какво е да нямаш и да няма кой да ти подаде ръка.
За дрешките-купих ги за моето бебе,казаха ми,че ще е  момиче,но пък излезе мъж  Laughing Сега са ми излишни,розови са,но са тънички.Ако мислите,че ще свършат работа,насреща съм.Също имам и коритце от каката-червено,изтрити са му картинките само.И столче за хранене-пак розово,здраво е,но е избеляло,защото го държахме на терасата,което според мен не пречи за употребата му.Мога да закупя и няколко шишета за хранене.Имам също и чисто ново розово одеялце по-плътничко.
Когато потрябва пишете,насреща съм.
Вярвам,че Господ гледа и всяко добро дело се вазнграждава.
Хубав ден на всички.

Извинявам се,забравих да добавя някой неща.
Бяхме приготвили една торба с дрехи за една майка,пак с дрешки за момиченце,но тя отказа и сега и те ни останаха-дрешките са за около 1 годишно момиченце.
Имаме и една торба с дрехи за момиченце от 1-2 годинки и една за момче за същата възраст-но тези дрешки не са в отлично състояние.Здрави са,но някой имат петънца,моите деца не пазят въобще.Ако някоя майка има нужда от тях,мога да ги пратя,ако ли не,ще ги хвърля.
Хубав ден.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 17:48 от AnMary

# 286
Ето списъка, бебето за сега не се показва, термина на мамчето е в началото на Ноември. тя е изключително свестен и борбен човек, но я чаката щастливи но трудни мигове и разчита на подкрепата на приятели само

Бодита или блузки с дълъг ръкав
Бодита с дълъг ръкав и крачол (цели костюмчета)
Бодита с къс ръкав (или камизолки)
Ританки
Чорапки

Хавлийки за баня
Лигавници
Одеало лекичко (или тънко спално чувалче )
Одеало плътно (или дебело спално чувалче или олекотено юрганче )
Спално бельо, комплект чаршафчета долен, горен и калъф
Биберон залъгалка
Помпа за изцеждане на кърма
Биберони за шише 0-4 м. 2-4 бр.
Шишета

Бебешко олио
Мокри кърпи
Носов аспиратор
Памперси за новородено
Прах за пране за бебешки дрехи
Крем против подсичане
Шампоан
Капки против колики
Корито/ваничка
Легло/кошарка + матрак
Маса/шкаф за преобличане
Количка

За сега тя смята, че бебчето ще е момиче, но не се знае:) - последно ще е момиче, потвърдено:)
Обзавеждането за бебето е най - спешно - легълце, количка и тн.
Моля всеки, който може да помогне да ми пише тук, на ЛС или на телефон 0894606173 - Кристина Peace

Последна редакция: пн, 10 сеп 2012, 21:59 от Moon Walk

# 287
здравей, moon walk, от моето пораснало бебе имам запазени малки чорапки, някакви одеалца, ританки, лигавници и разни дрешки /голяма част раздадох на приятелки и познати, но още имам останали бебешки неща/, мисля, че и шишета имам останали, помпа за кърма със сигурност имам плюс контейнерчета за съхранение на кърма. имам и столче за кола от 0 до 13кг- ако някои от изброените неща ще свършат работа, мога да ги изпратя. ще чакам да пишеш тук или на лични

# 288
Здравейте от мен имате нови шишета и биберони.Тампони за кърмачки,няколко чифта чорапки,ръчна помпа за кърма,шампоанче,клечки за уши,3 пакета мокри кърпи,корито.И дрешки малко,неутрален цвят.
А майката от къде е?

# 289
здравей, moon walk, от моето пораснало бебе имам запазени малки чорапки, някакви одеалца, ританки, лигавници и разни дрешки /голяма част раздадох на приятелки и познати, но още имам останали бебешки неща/, мисля, че и шишета имам останали, помпа за кърма със сигурност имам плюс контейнерчета за съхранение на кърма. имам и столче за кола от 0 до 13кг- ако някои от изброените неща ще свършат работа, мога да ги изпратя. ще чакам да пишеш тук или на лични

Привет,
всичко предложено ще и бъде от полза Hug
Имате ли възможност да ги транспортирате или изпратите Rolling Eyes

# 290
Здравейте от мен имате нови шишета и биберони.Тампони за кърмачки,няколко чифта чорапки,ръчна помпа за кърма,шампоанче,клечки за уши,3 пакета мокри кърпи,корито.И дрешки малко,неутрален цвят.
А майката от къде е?
Мони, отбелязах предложеното от теб и benissima, както и от една мама, която ми писа на ЛС с червено, благодаря ви.
Мони мамата е в София, за съжаление днес е приета в болница и има нужда от положителна енергия, тъй като има вероятност да извадят бебето, а е в началото на 8 месец, стискайте и плаци, много е притеснена.
Мони ти беше в Перник, нали? Идавш ли в София, можеш ли да донесеш или изпратиш нещата newsm78

# 291
moon walk, мога да изпратя колет, ако ми дадеш адрес. далече съм от софия, но по пощата не излиза много скъпо. дано се размине ваденето на бебенцето и майката да може да си го износи нормално. стискам палци!

# 292
Еее стискам палци да не се наложи!
Иначе често съм в Сф,мога да ги донеса.Но тази седмица ми е натоварено,защото подготвям момиченцето си за детска,другата седмица след сряда,мога да ги донеса.На теб ли трябва да ги донеса или на момичето?Тя в коя болница е,пиши за състоянието и,другата седмица може да мина и до нея,но не обещавам.

# 293
Мони, ще говоря с дружка раотеща в перник да и ги занесеш когато ти е удобно, моля те напиши ми на ЛС телефона си Peace
benissima ]e ti pusna adres na LS Peace

# 294
Moon Walk може ли адрес на майката? Имаме дрешки, които са за зимният период, както и малко по-големи + чанта за бебешки принадлежности и искаме да ги изпратим с Еконт. Как е жената, бебето?

# 295
az sam ot varna i iskam da pomagam

# 296
  • sofia

Съжалявам, нямам представа кой във Варна би могъл да Ви съдейства. ДБМ няма доброволци там.

# 297
  • sofia
Днес бяхме в Перник при бебетата. Отдавна не бяхме ходили, нямат особени нужди , държим връзка колкото да не се забравим, но ние имаме нужда да посещаваме малкото останали деца. Да видим персонала, който полага страхотни грижи , да си поговорим за проблемите в системата.
 Децата са много малко, което е страхотно. Поиграхме на двора и ги прибрахме за обяд. Постояхме при бебетата , които спяха и се порадвахме на атмосферата, която цари във всички помещения.

Предстоят осиновявания извън БГ(на финала са) , някои отиват в приемни семейства.......други ги реинтегрират. Скоро, там децата ще се броят на пръстите на ръката ми.
Малкото останали деца имат нужда от памперси Rolling Eyes
Скоро пак ще отидем. КОлкото и да останат, ние ще ги посещавам както до сега Heart Eyes

# 298
  • пловдив
Чудесни новини, lavender  Hug Така ми се ще във всички домове броя на децата да се доближава все повече до нулата....
Влизам в темата с въпрос. Всяка година в Хоби се пуска обща тема за Коледните базари.
Към момента в Пловдив ще се прави - за сега обявените дати са 21,22,23 декември. Помолих останалите звена да обяват желанието си за базар. Та... въпроса ми е  пак ли ще пускате вие обща тема, или да си пускаме отделни  newsm78 Предполагам Бургас също ще прави... може би и вие...

# 299
  • Sofia - TelAviv
Чудесни новини, lavender  Hug Така ми се ще във всички домове броя на децата да се доближава все повече до нулата....
Влизам в темата с въпрос. Всяка година в Хоби се пуска обща тема за Коледните базари.
Към момента в Пловдив ще се прави - за сега обявените дати са 21,22,23 декември. Помолих останалите звена да обяват желанието си за базар. Та... въпроса ми е  пак ли ще пускате вие обща тема, или да си пускаме отделни  newsm78 Предполагам Бургас също ще прави... може би и вие...

Анито, отговарям аз  Mr. Green , без да съм искала разрешение затова.  Blush
Последните дни само за това си говорим, та мислим, ако и вие искате, да пуснем ЕДНА ОБЩА тема, както досега сме правили,  пък, накрая ще помолим модератор да коригира, ако има промени в началния пост, където пишем КОЙ„ КОГА„ КАКВО.
Как мислиш?
В София, нещата са малко размити в момента, защото търсим място. Искаме поне за ден-два да го направим, но ако нямаме място, няма как да стане. Предполагам, че ще намерим, но нямаме нито дата, нито място.
Та, думайте, девойки  newsm78  newsm78  newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт