Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ (ДБМ) - Работна тема 16

 • 148 665
 • 421
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 2 577
Днес 05.10.2010 след проведени интервюта с деца, които отговарят на критериите, се спряхме на 7 от тях, който ще получат за първи път стипендия от Фондация Движение на българските майки - гр. Пазарджик. Програмата, по която ще получат стипендии,  нарекохме "Стъпка напред".

Срещата с децата беше изключително мила. Интервютата с тях бяха индивидуални. Те отговаряха на различни въпроси:"Защо точно аз?"," За какво мечтая?", "Кой съм аз?", "Ако имам в момента известна сума пари какво бих направил?"," Кои са моите добри качества?", "Защо искам тази стипендия и какво бих направил, за да защитя очакванията на майките от ДБМ?" и ред други въпроси, касаещи техния личен живот, разбиранията им за това къде са, кои са, какво искат и какво биха направили занапред.

Има изключително мотивирани  и интелигентни деца ,които искат да променят жиота си. Надяваме се най-добрите да сме избрали ние и да им помогнем да направят крачка. Надяваме се също, това да им бъде повод да променят мисленето си и да започнат да мечтаят, да вярват в себ еси.

Нашите стипендианти са: Светла, Никола, Катя, Марияна, Костадин, Георги, Йордан

Стипендията ще бъде в размер на 40 лв. месечно. в продължение на цялата учебна година.Първоначално бяхме решили да са шест деца, но имаше много мотивирани и заслужаващи шанс млади хора и за това стипендии ще получат седем от тях.

Ние се ангажираме да контролираме как се развиват децата в училище и как протича животът им в дома.

Благодарим на всички хора от Пазарджик, който дадоха своите левчета и си купиха сувенир от нашия Благотворителен великденски базар. Тези пари ще се изразходят за стипендиите на тези дечица.

Благодарим!

Това е изключителна стъпка за нас като звено на ДБМ, правим нещо ново, надяваме се да стане една добра традиция.
Благодаря на всички момичета, заради и с които този проект стана фат! Обичам ви и прегръщам!

Тук може да видите нашите стипендианти:
http://www.facebook.com/note.php?created&&note_id=119967 … ;id=174583063609#!/notes/fondacia-dbm-pazardzik/prvi-stipendianti-na-dbm-pazardzik-programa-stpka-napred/119967858061187

# 46
 • Нови Искър
 • Мнения: 4 189
Е Яна страхотни нови и наистина страхотна идея. така ще ги научите, це и парите имат цена и не падат от небето. Поздравявам ви, и ви пожелавам да направите и един успешен коледен базар, за да съберете парички за още повече стипендианти Hug

# 47
 • Мнения: 2 577
Благодаря, мила! Вложихме много енергия и време, но дано финалът да си заслужава.
Ние Коледен базар не правим, но Великденския го чакаме с нетърпение. Hug Hug Hug
Постнах и тук с идеята всички звена, които имат добри практики по инициативи да споделят и тук. Надявам се нямате против.

# 48
 • Buffyworld
 • Мнения: 1 535
Извинявайте, че се натрапвам  Embarassed. Имам въпрос към Яна - защо да не направим коледен базар ? Виж Великденския колко беше успешен  Peace

# 49
 • Нови Искър
 • Мнения: 4 189
Защо не направите ако имате такива контакти, детско коледно тържество със вход? СЪщо е идея и изисква по - малъка организация Rolling Eyes
Някоя парти агенция или актьори, да забавляват децата, да има награди и тн и да има вход примерно 15 лв - 100 деца са 1500 лв, не са малко newsm78

# 50
 • край Дунав
 • Мнения: 2 173
Момичета, сърдечни поздравления!  Hug    bouquet  Цялата видинска група изказва възхищение, защото знаем какво означава шепа жени да направят нещо толкова важно за шепа деца!

# 51
 • sofia
 • Мнения: 7 477
Ще помоля инфото,което сега напиша да се качи в сайта Hug Mr. Green
Само го 4екнете за грешки Twisted Evil

Днес се проведе второто заседание за годината на Националният съвет за закрила на детето  към ДАЗД.Националният съвет е Консултативен орган към ДАЗД и "Движение на българскте майки "е с двугодишен мандат на членство в момента.

http://www.sacp.government.bg/deinosti/nszd/

На срещата,както винаги имаше зам.министри на ресорните министерства и представители на Неправителственият сектор.
Членовете са тук:

http://www.sacp.government.bg/deinosti/nszd/chlenove-nszd/

Обсъдиха се няколко текущи въпроси ,както и редовните задачи ,късаещи Закрилата на децата в България.
Предоставям част от въпросите,които се обсъждаха. Hug

            Проект „Детство за всички”.Стартирал е и се работи по него и в момента.

Период за изпълнение:   Юни 2010 – ноември 2014   
Продължителност:   54 месеца
Конкретен бенефициент   Държавна агенция за закрила на детето
Партньори:
      Агенция за социално подпомагане
   Министерство на здравеопазването
Целева група:
•   Деца и младежи с увреждания, настанени в специализираните институции за деца с умствена изостаналост (ДДУИ) и за деца с физически увреждания (ДДФУ) и деца с увреждания над 3 години, настанени в домовете за медико-социални грижи за деца (ДМСГД);
•   Деца с увреждания в общността;
•   Семейства на деца с увреждания;
•   Персонал, ангажиран в социалните услуги за деца.

Цели на проекта и очаквани резултати:

Основната цел на проекта - Да се планират и приложат конкретни и ефективни мерки за реална деинституционализация на децата с увреждания, настанени в специализирани институции за деца.

Конкретни цели:
•   Да се подготви процеса на деинституционализация за децата с увреждания, настанени в институции чрез индивидуален подход към нуждите на всяко дете.
•   Да се идентифицират подходящите социални услуги в общността и съответните целеви територии, в които те да бъдат разкрити.
•   Да се създадат условия за активно включване на заинтересованите страни, привличане на местните общности и повишаване на гражданското участие в процесите на подкрепа и социално включване на децата от специализираните институции.
•   Да се популяризира новата философия за грижа за децата с увреждания с акцент върху превенция на рисковете от изоставяне, ранна интервенция и подкрепа на семействата.
•   Да се разшири обхвата на приемната грижа.
•   Да се подкрепят кандидат осиновители на деца с увреждания.
•   Да се създадат предпоставки за повишаване на мотивацията и професионалните умения на персонала, ангажиран с предоставянето на социални услуги за целевата група.
•   Да се подпомогне и ускори процеса на закриване на специализираните институции за деца с увреждания.


Следващите разисквания бяха по темата:

Наблюдение върху прилагането на Координационния механизъм/КМ/  при случаи на деца, жертви на насилие или в риск от насилие и при кризисна интервенция.

И последната,но най-важна част късаеше
ПРЕГЛЕД НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО НПЗД 2010 Г, МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2010.

ПРИОРИТЕТ І:
НАМАЛЯВАНЕ НА ДЕТСКАТА БЕДНОСТ И СЪЗДАВАНЕ НА УСЛОВИЯ ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ НА ДЕЦАТА - ПОЛИТИКИ ЗА ПОДКРЕПА НА ДЕТЕТО И СЕМЕЙСТВОТО

ПРИОРИТЕТ ІІ:
ОСИГУРЯВАНЕ НА РАВЕН ДОСТЪП ДО КАЧЕСТВЕНА ПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКА И УЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ НА ВСИЧКИ ДЕЦА

ПРИОРИТЕТ III: ПОДОБРЯВАНЕ НА ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА

ПРИОРИТЕТ ІV: НАСЪРЧАВАНЕ УЧАСТИЕТО НА ДЕЦАТА

ПРИОРИТЕТ V: ЗАЩИТА НА ДЕЦАТА ОТ ВСЯКАКВИ ФОРМИ НА ЗЛОУПОТРЕБА, НАСИЛИЕ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ

ПРИОРИТЕТ VI: ОТДИХ, СВОБОДНО ВРЕМЕ И РАЗВИТИЕ НА СПОСОБНОСТИТЕ НА ДЕТЕТО

ПРИОРИТЕТ VІI: ПОДДЪРЖАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА В ОБЛАСТТА НА ЗАКРИЛАТА НА ДЕТЕТО

Надявам се ,пълната информация от заседанието скоро да е на сайта на ДАЗД(това не го ка4вайте в сайта  Joy)


# 52
 • sofia
 • Мнения: 7 477
Благодаря, мила! Вложихме много енергия и време, но дано финалът да си заслужава.
Ние Коледен базар не правим, но Великденския го чакаме с нетърпение. Hug Hug Hug
Постнах и тук с идеята всички звена, които имат добри практики по инициативи да споделят и тук. Надявам се нямате против.


Ян4е,според мен,основно в тази тема е хубаво да се споделя,защото ина4е настава безумно обикаляне по темите и загуба на всякаква представа кой,какво,защо Twisted Evil

# 53
 • sofia
 • Мнения: 7 477
Аз пак да си продължа с малко администаривни,но много важни за вси4ки нас работни моменти Twisted Evil

Днес на заседанието в ДАЗД представител на Омбудсмана връ4и на вси4ки присъстващи "обръщение " от името на Омбудсмана (бивш ве4е)на РБългария.

Можете да го видите на сайта им,интересно е  Mr. Green

http://www.ombudsman.bg/news/761

В дясно на страницата е целият текст от "обръщението" Peace
Предстоят заседания по темата и ще сме поканени да се вклю4им Peace

Толкоз от мен,искам да се гръмна #2gunfire

# 54
 • Нови Искър
 • Мнения: 4 189
Утре инфото ще е на сайта
Браво Рос, колкото малко тръбим, че сме членове на този съвет, и че ти основно си участника в него, това е голямо признание за работата ни и аз те обчам, защото знам колко тежка е тази задача, колко много се подготвяш, колко активно участваш и че ние сме част от колелото, което лека полека се задвижва. Знам какво ти струва цялото това нещо и те обичам, и ти пожелавам да си здрава и щастлива душо Peace

# 55
 • sofia
 • Мнения: 7 477
Ок Крис,каквото прецениш ка4и,аз съм писала основното.Цялата документация от днес е във файловете от ДАЗД ,които пуснаха.
Като се видим ще ви обясня,много е заплетено.

Това,което днес попитах и  ми бе отговорено е 4е,до 2013 г.НЯМА да има регистър(единна информационна система) на хората с увреждания.Разбирайте и деца с увреждания.
Има и един много интересен документ за теб(за сайта) в пощата.Имаме отговор от МС,безумен е и ще пиша пак обратно.Искам да го ка4им и него на сайта.Срамота е просто,нямам думи......

# 56
 • Нови Искър
 • Мнения: 4 189
Ок Крис,каквото прецениш ка4и,аз съм писала основното.Цялата документация от днес е във файловете от ДАЗД ,които пуснаха.
Като се видим ще ви обясня,много е заплетено.

Това,което днес попитах и  ми бе отговорено е 4е,до 2013 г.НЯМА да има регистър(единна информационна система) на хората с увреждания.Разбирайте и деца с увреждания.
Има и един много интересен документ за теб(за сайта) в пощата.Имаме отговор от МС,безумен е и ще пиша пак обратно.Искам да го ка4им и него на сайта.Срамота е просто,нямам думи......
Не мога да го кача, не е в текстов формат, Кари ще помага Peace

# 57
 • sofia
 • Мнения: 7 477
Днес с Таня бяхме в Доганово.
Запознахме с новият директор ,поговорихме си,представихме се и така......
Децата са здрави ,пак някои са с въшки,но този път поне не са вси4ки Mr. GreenПак ще се 4истим,ясно е Twisted Evil
Имат някои нужди,които ще сложа в подходящата за това тема Peace

Гери се обади,4е в Перник са така добре,както бяха и преди седмица.Нямат нужд аот нещо конкретно Peace

Видяхме се и с Вера днес,която се готви усилено за предстоящият базар в София.ПОнеже е без компютър ,ще пуснем някои нужди за направата на сувенири, и който може ,моля нека й помогне с материали.Ще дам тел.й за контакт,а и се надяваме до дни да има компютър и да напуска темите за базарите.Базари ще има както всяка година до сега.

За Вера са необходими:

бял латектс
бяла акрилна боя
коледно 4ервена акрилна боя
синя акрилна боя
златна и сребърна акрилна
ленти за панделки от плат(2 см.широки)
крушки

  bouquet

# 58
 • пловдив
 • Мнения: 2 363
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН lavender !

# 59
 • sofia
 • Мнения: 7 477
Mnogo milo  ANTOM Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт