ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ (ДБМ) - Работна тема 16

• 156 583
  • 421
  •   1
Отговори
# 105
  • sofia
Новината е .........разбиваща.Първо инфото,а сега и парите са в сметката Mr. Green
Вързахме бюджета то4но както трябваше.Тепърва ни 4ака много работа.......

# 106
  • Sofia - TelAviv
СПЕШНО се търсят очила за ски за Янко( младеж който напусна Защитеното жилище),той учи в Национална спортна академия и заминава на задължителен зимен курс. Фондация "Движение на българските майки", чрез свои дарители успя да набави цялата екипировка, която му е необходима без очилата. Ако някой има да му даде, даже и на заем за 10 дена или може да му подари, нека се свърже с Каролина Шойлева - 0894 606 175 или Роси Букова- 0894 606 188

# 107

Вързахме бюджета то4но както трябваше.Тепърва ни 4ака много работа.......

Нещата винаги се получават както трябва , особено щом идеята се осъществява с любов  Simple Smile

# 108
  • sofia
В момента има обявени грипни карантини в няколко дома и известно време няма да ходим в бебешките домове.Децата са болни и .......дано се оправят бързо Praynig

# 109
ВАЖНО!!!

Опровержение

Опровержението е по повод научената информация днес, за жена представяща се от името на Движение на българските майки на територията на гр. Пловдив и събираща пари от наше име. Искаме да съобщим, че ДБМ - звено Пловдив, не познава въпросната жена и никога не сме упълномощавали никой да събира каквото и да е от наше име. Както и никой от нас не е събирал нищо по въпросния начин!!!

# 110
  • Sofia - TelAviv
http://fdbm.org/site2/content/view/604/2/lang,bg/
Мили хора, преди нова годин, в цялата лудница, някои от нас участваха и в обучение за "Мениджмънт на добровлци". Повече инфорация в сайта ни. Беше много интересно и полезно, надявам се, скоро колегите да започнат да правят такив аобучения и в други градове.

Благодарим , отново на колегите от Българска агенция за развитие, за отличнат аорганизация наобучението!   bouquet

# 111
Здравейте момичета  Simple Smile не съм се включвала до сега в темата, но не знам къде да попитам и ако въпросът ми не е за тук, искренно се извинявам.
В момента сме на гости в гр.Кърджали и днес излязох на разходка с малките по центъра. Спря ни ето този човек, представящ се като доброволец на Фондация "Горещо сърце"
http://www.marica.bg/show.php?id=40360
и след история, че събира парички за лечение на едно момиченце с церебрална парализа ме запита дали мога да отделя един лев, за да помогна. Тъй като с двете ми принцеси всичко, което ни е излишно и вече малко го даваме на други дечица, а и превеждаме парички по различни сметки(които сме видяли в нета или по ТВ като призив), решихме днес да дадем "на ръка". Дадох, не един, а два и малките бяха много радостни, че помагат на друго детенце. Сега, обаче водена от вътрешно усещане, че нещо не беше наред, реших да проверя какво ще излезе на търсачката за тази фондация, попаднах и на този материал. Безкрайно съм разочарована Sad Чувствам се излъгана и много ядосана от лицемерието на този човек Close Въпросът ми е - мога ли да сигнализирам някъде за него? В някаква институция, или единствено в полицията. Ако е от значение - имаме си две от въпросните картички. Просто не искам да взима и на други мами пари по този начин. Та той ги краде от децата ни. А като си помисля, че ги дадох на принцесите ми да му ги дадат  Close  Просто нямам думи...

# 112
  • Buffyworld
Здравейте момичета  Simple Smile не съм се включвала до сега в темата, но не знам къде да попитам и ако въпросът ми не е за тук, искренно се извинявам.
В момента сме на гости в гр.Кърджали и днес излязох на разходка с малките по центъра. Спря ни ето този човек, представящ се като доброволец на Фондация "Горещо сърце"
http://www.marica.bg/show.php?id=40360
и след история, че събира парички за лечение на едно момиченце с церебрална парализа ме запита дали мога да отделя един лев, за да помогна. Тъй като с двете ми принцеси всичко, което ни е излишно и вече малко го даваме на други дечица, а и превеждаме парички по различни сметки(които сме видяли в нета или по ТВ като призив), решихме днес да дадем "на ръка". Дадох, не един, а два и малките бяха много радостни, че помагат на друго детенце. Сега, обаче водена от вътрешно усещане, че нещо не беше наред, реших да проверя какво ще излезе на търсачката за тази фондация, попаднах и на този материал. Безкрайно съм разочарована Sad Чувствам се излъгана и много ядосана от лицемерието на този човек Close Въпросът ми е - мога ли да сигнализирам някъде за него? В някаква институция, или единствено в полицията. Ако е от значение - имаме си две от въпросните картички. Просто не искам да взима и на други мами пари по този начин. Та той ги краде от децата ни. А като си помисля, че ги дадох на принцесите ми да му ги дадат  Close  Просто нямам думи...

Доколкото разбрах от тази публикация, все още не е изяснено дали наистина човекът е измамник, или историята с детето е истинска. Не пише  подробдности. Но това, че работи към фондация какво лошо има ? Може би трябва да изчакаме да видим крайния резултат от проверката на полицията.  Peace

# 113
  • Sofia
Преди Нова година писах на lavender  с предложение да четем приказки на децата от някой дом. Какво стана с идеята ми, отплува ли?

# 114
  • sofia
Преди Нова година писах на lavender  с предложение да четем приказки на децата от някой дом. Какво стана с идеята ми, отплува ли?

Ne,ne  e.

Но нямаме възможност да осъществим(помогнем,съдействаме) идеята в момента Rolling EyesДомовете,с които работим са извън Сф ,а децата са или до 3 г.,или над 8г.

Мога да разпитам още ,но за да има ефект трябва да се ходи доста редовно,ще можете ли(ако е извън Сф)?
 Hug

# 115
  • Sofia - TelAviv
ТЪЖНА ВЕСТ
С оргромна болка искаме да ви съобщим, че днес ни напусна завинаги Емил Дунчев - колегата, приятеля, бащата на многото деца и младежи, за които се грижеше през годините.
Вярваме, че душата му е на едно по-добро място и ще бъде винаги със нас.
Ще ни липсваш, ЕМО!
ПОКЛОН!

# 116
Сбогом Емо Cry

# 117
  • София
Поклон! Ще ми липсва този страхотен човек!

# 118
  • sofia
Днес се разделихме с един страхотен 4овек.
Днешния ден ще помним дълго,а делата на 4овека Емил Дун4ев- завинаги.
Неговите деца,онези,които той направи истинкси стойностни  бяха днес до него,за последен път.
Ние,тези,които той нау4и на много ценни житейски истини ,ще пазим в сърцата си неговата лъ4езарна усмивка ,борбеност ,сила ,любов ..........

Обещахме си днес ,4е името му ще е живо ,обещахме си ,4е делата му няма да се забравят и си обещахме да продължим да сме до тези,които той възпита и отгледа като свои.

Днес,последно сбогом си взеха порасналите деца от дома в с.Доганово,колегите му от дома,младежите от ЗЖ Заедно,близки,роднини,колеги,просто хората,на които толкова много ще е нужен.....

Фондация "ДБМ " днес взе решение да у4реди стипендия на името на Емил Дун4ев .
Стипендията ще се дава на деца и младежи,отглеждащи се  в дома в с.Доганово и на бивши възпитаници на ЗЖ Заедно.
Подробностите ще изясним допълнително и ще бъдат оповестени официално.

Извиняаваме се за тъжните постинги напоследък,но това е живота.
От утре ,заради децата,заради Емо,заради нас самите ......продължаваме  както до сега,

Ани,благодарим за подкрепата днес,сами нямаше да се оправим ,а и усещането за близки хора в така непозната обстановка е много ценно за нас.
ПЛОВДИВ,благодарим  bouquet

Емо ни нари4аше "нежната лавина".......Емо казваше :"стандартите за добри социални работници са:1.Да нямат цици.2.Да имат сложни фамилни имена.3.Да оби4ат Емо Дун4ев!......Абе ,вие май вси4ки сте такива........"

На връщане днес от Пловдив се смяхме в колата,спомнякйи си онези весели и хубави мигове.Имам 4увството ,4е светът не е същия,4е няма кой да замести НЕГО!
Най-трудно бе за децата ,имаше много младежи,пла4ещи и невярващи ,4е БАЩА им ве4е го няма.Ние от събота се опитваме да свикнем с мисълта за отсъствието му.Ще е много трудно,но ще се опитаме да му покажем ,4е има кой да продължи делата му.

Помнете този 4овек Hug

# 119
  • София
Роси, няма да мога да забравя Дунчев. Поклон!

Общи условия

Активация на акаунт