Ягодка и Саса - второ полугодие

• 57 196
  • 769
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте на всички дами. Понеже ме "зарибихте" много приятно с този сайт и аз се пробвах и си направих поръчката преди 14 дни. Днес получих съобщение да отида на Веслец и да си взема колетчето от Швеция само срещу 3.50лв. Поръчката ми беше за 34 долара - парфюм и козметика. Аз мисля пак да си поръчам и други неща. Има още намаление до Коледа. Наслука с Ягодката Simple Smile

# 706
payme55 - това за 3.50 лв е само на известието - после на място на Веслец ще те накарат да платиш и ДДС. Аз също днес си получих препоръчано съобщението  Close

# 707
Здравейте! Днес за първи път опитах да направя поръчка , но ми отказа плащането. Имам виза на цкб.Ако опитам да платя през пеи пал , ще има ли проблем?

# 708
  • София
няма да има проблем - аз съм Виза Електрон на ЦКБ и плащам с Пейпал - винаги Simple Smile

# 709
  • Пловдив
На всички от Плодив(някой по-нагоре питаше)-колетите ни отиват на "Иван Вазов"-митническата поща  #2gunfire  Аз имах 2-единия го взех след като си платих ДДС+3,50лв.,а за другия ми искат фактура   Peace

# 710
  • Бургас
Ето го въпросния жълт стикер:

http://media.snimka.bg/7765/021785631-big.jpg
За Бургас: митничарката в пощата ми обясни-има ли парфюм вътре в пакета, то пратката задължително се обмитява. Изкара някакви дебели книги и започна да цитира какво е освободено от обмитяване и какво не. Явно и други като мен са си търсили правата.  Grinning Имаше сигурно над 50 кашончета вътре в стаичката им.
В моята пратка имаше тоал.води, гланц за устни и подарък-червило. Накараха ме да отида да си преснимам личната карта и да се върна да взема опис от тях. От там отидох в Митницата и пуснах заявка за ЕОРИ номер, който се взима на следващия ден. Тъкмо излязох и се сблъсках с мой приятел-митнически агент. Грабна ми хартиите, които получих от митничарките в пощата и ме пита: "какво се иска от мен?" Отговорът ми, разбира се, беше да платя колкото се може по-малко. Да вметна, че нито в пощата ми поискаха разпечатка на плащането, нито той, а на известието, което имах в пощенската кутия пишеше да си нося разпечатка от плащането. На другия ден изпратих мъжа ми при него да вземе митническата декларация. Резултатът- мито и ДДС 12,86 лв. Пощенска такса още 3,50 лв. Пратката ми беше $113. Сканирах бележките и ги изпратих на Ягодката. Имам имейл, че до 2 седмици парите ще са по сметката ми.  
Рапорт даден!  Mr. Green

# 711
Ето го въпросния жълт стикер:

http://media.snimka.bg/7765/021785631-big.jpg
За Бургас: митничарката в пощата ми обясни-има ли парфюм вътре в пакета, то пратката задължително се обмитява. Изкара някакви дебели книги и започна да цитира какво е освободено от обмитяване и какво не. Явно и други като мен са си търсили правата.  Grinning Имаше сигурно над 50 кашончета вътре в стаичката им.
В моята пратка имаше тоал.води, гланц за устни и подарък-червило. Накараха ме да отида да си преснимам личната карта и да се върна да взема опис от тях. От там отидох в Митницата и пуснах заявка за ЕОРИ номер, който се взима на следващия ден. Тъкмо излязох и се сблъсках с мой приятел-митнически агент. Грабна ми хартиите, които получих от митничарките в пощата и ме пита: "какво се иска от мен?" Отговорът ми, разбира се, беше да платя колкото се може по-малко. Да вметна, че нито в пощата ми поискаха разпечатка на плащането, нито той, а на известието, което имах в пощенската кутия пишеше да си нося разпечатка от плащането. На другия ден изпратих мъжа ми при него да вземе митническата декларация. Резултатът- мито и ДДС 12,86 лв. Пощенска такса още 3,50 лв. Пратката ми беше $113. Сканирах бележките и ги изпратих на Ягодката. Имам имейл, че до 2 седмици парите ще са по сметката ми.  
Рапорт даден!  Mr. Green

Интересно. Това е нов момент. Явно парфюмите подлежат на обмитяване, но по тази логика не би трябвали да се обмитява козметиката (т.е. не цялата пратка, а само парфюма). Пак ще трябва да ровя законите.  smile3529

И пак определено не си платила цялото ДДС. Не  е лошо твоят приятел да разясни какво и как е освобождавал и декларирал.

# 712
Здравейте, аз съм от Бургас. Вчера видях,че номера на една от двете пратки , които чакам се е почвил за проследяване в бгпост.  Сега и аз ще чакам известие , дали от митница или от пощата . ДА питам LaDiDa и май имаше още едно момиче от бургас- ако си го взимам от пощата в моя клон ( в случая Изгрев) ли да ходя или в старата или в новата поща?  А после на Митница ако ме пратят там на пристанището ли отивам? Нали уж в пощата имало митничар? И за какво да нося разпечатка с плащането , като може да е гифт. Някой го е платил примерно за мен и го прщана на мое име на моя адрес, защо им е разпечатка с плащането. Дори да има некои правила , които не ни харесват в нашата държава, поне навсякъде да се прилагат еднакво. То както чета във всеки град е различно.  За нищо не може да си сигурен.

# 713
Днес си получих поръчкана от 16.11./дето си мислих,че е изгубена/ Peace.Дойде в пощата.Вземаха ми 12.77 ДДС,и 3.50лв.,някакви пощенски разходи.

Дадоха ми някаква квитанция,на която е изчислено ДДС на 44$х1.45080лв.Всичко езаписано с крак,за да гледа човек и много да се чуди Crossing Arms.
Откъде са вземали тези суми идея нямам newsm78.
Поръчката ми беше за 44лв.,а на ксутията пишеше 36 и някакви финикийски знаци отзад.

Уж законите ги пишат за всички,а във всеки град различно вземат и пишат Shocked.
Не знам дали някъде по света има такава абсурдна ситуация Tired?

# 714
  • София
Има ли някой, който вече си е получил парите от ДДС-то в картата  Rolling Eyes?
И аз им пратих копие от квитанцията, пък да видим...

# 715

Интересно. Това е нов момент. Явно парфюмите подлежат на обмитяване, но по тази логика не би трябвали да се обмитява козметиката (т.е. не цялата пратка, а само парфюма). Пак ще трябва да ровя законите.  smile3529

И пак определено не си платила цялото ДДС. Не  е лошо твоят приятел да разясни какво и как е освобождавал и декларирал.
[/quote]

По принцип в сайта на Ягодката пише, че само 10 процента налог се взима от стойността на парфюма. Така че би трябвало нашите митничари да вземат само тази сума, а не за козметиката. Поне аз така го разбирам. Утре ще видим като си взема колета. Sad

# 716
ама в сайта пише , само парфюми ако вземеш  и слагат 10 % , а ако поръчаш и козметика, тогава пишат на цялата пратка козметика и няма 10 % те поне не слагат на парфюмите, но като дойдат в БГ , вече е пълна бъркотия.

# 717
payme55 10 % вземат Ягодка за пощенски за парфюми , не за данък.
Напълно е възможна парфюмите да подлежат на мито ,а козметиката не.
Но пък нали при стойност от 150 евро ако едното лице е юридическо не би трябвало да има обмитяване ?

# 718
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Има ли някой, който вече си е получил парите от ДДС-то в картата  Rolling Eyes?
И аз им пратих копие от квитанцията, пък да видим...

Да, аз си получих парите за една от поръчките.  Peace Но чакам ДДС-то за още четири поръчки.

# 719
  • София

Моята загубена праткa се появи днес (14.12.), newsm78, а Ягодка ми върна парите вчера (13.12.)

Въпрос 1: Ако я получа в моята си поща, си я искам. Ако я взема, има ли опция да я платя? (Пейпал)

Въпрос 2: Ако трябва да ходя на митница, не я искам Embarassed(за 28$ е ....не мога да отделя време тази година за такава визита) Ако реша да я откажа, как става? (Ягодка ми бяха писали, че ще ми върната парите, а ако случайно получа пратката да я откажа)

Desem, мисля, че като не отидеш да си я вземеш след известно време връщат пратката обратно на изпращача
Правилно, имаш възможност да се откажеш от пратката и след 20 дни престой я връщат като непотърсена По добре я откажи, може би се попълва някакъв формуляр.
На мен ми се изгуби пратка от саса, върнали са я при тях и след това от саса ми я изпратиха отново и ми удържаха 18 долара за повторна доставка

Така има развитие по моя случай:
4 дни след като беше изпратено към "доместик локейшън-а"(14.12) им трябваше, за да получа известие - 18.12.2010, естествено за митническо известие.

Така сега да си трайкам или да ходя до пощата, да си взема митническото известие? Аз така или иначе до митница няма да мога да отида в близките 20 дни. NeWS78
Страх ме е да звъня по телефони, че не си я искам, т.е. да я връщат.... току виж някой прибран си я познае

Общи условия

Активация на акаунт