Юлски бебета-Тема 35

• 27 311
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
За морбилите и аз чух от една лекалка ,че до две седмици може да се получи обрив но при Петя нямаше такова нещо. Peace

# 616
  • варненка от София
Мамо Диди, добре дошла в отбора на трудните плажуващи. Неви е безцеремонна и не търпи да не е във водата, с тази разлика, че още не ходи, а пълзи и постоянно се изплъзва и влиза сама във водата и като сложим и каката, която не излиза от водата и става ад. Коленете на Невунка от пясъка са заприличали на дланите на селска труженичка, ама плажа изисква жертви дет се вика. Mr. Green

Иначе за полемиката против и за ваксините сме решили с Тошко, че ще слагаме задължителните и нито една повече. А относно Стеф, аз лично мисля, че се обиди на мен и за това спря да пише тук, но тя има право на избор разбира се. След последното счепкване по темата и тя спря да пише, но ме издразни изказването й тогава, че тя само пускала въдички и ние тук лапни шараните ако захапем, захапем. Рал, аз също видях изказването й, защото прехвърлям и тези темички, за да съм информирана както се казва и също се подразних, но така е преценила тя, така е направила, здраве да е.

Едно ми е ясно на мен - всеки родител носи отговорност за децата си и прави избор за тяхното отглеждане - това че една ваксинира, друга не, че една кърми, друга не, че едни са на ЕБХ, а други до 3 години с пампи не означава, че едните са по родители от другите. Всеки родител прави избор за детето си - понякога за съжаление може и да не е правилен, но за това сме майки и татковци и носим отговорност. Казах, Хао!  Peace

Ели, тортата ви е прекрасна, но Буболинката е ненадминат талант, обожавам да й гледам нещата, да крадна идейки и така.

И от всички ваксини най-много ме плаши тази шаркавата, Стефи на времето не даде реакция, дано и Неви сега да е пушка. Август ще я бодем вероятно.

# 617

Едно ми е ясно на мен - всеки родител носи отговорност за децата си и прави избор за тяхното отглеждане - това че една ваксинира, друга не, че една кърми, друга не, че едни са на ЕБХ, а други до 3 години с пампи не означава, че едните са по родители от другите. Всеки родител прави избор за детето си - понякога за съжаление може и да не е правилен, но за това сме майки и татковци и носим отговорност. Казах, Хао!  Peace

newsm20  202uu

И ние края на август ще слагаме шаркавата. От сега я мисля. Някъде четох, че помагало малко панадол преди ваксинацията..

# 618
Честит рожден ден на Гогчо и Дани! Кукумявче, Чочи, нека дечицата ви растат здравички, усмихнати, щастливи и игриви!    bouquet

Джил, честит рожден ден и на майчето ти!   bouquet

Благодаря за пожеланията за оздравяването на половинката ми, момичета!  Hug

Маймунче, моята тенджера е по-стар модел от тези, които си показала. Ще измеря дъното й по-късно и ще ти пиша размера. За готвенето - аз готвя като сложа всичко в нея, затварям капака и слагам на 3 котлона /поите са 6 степенни, предполагам, че при 10 степенните трябва да е на 4-5/ докато стигне в зеленият сектор, после намалявам на 1 и оставям взависимост от това, което приготвям различно време. Но хубавото е, че няма опасност да прегори, дори и по-дълго време да стои. Водата понеже не се изпарява и взависимост, от това, което готвиш се слага толкова, колкото искаш накрая да има в ястието.

За ваксините - въобще не ме дразни мнението на Стеф - тя така вижда нещата, така ги прави. Не раздава обиди и има пълното право да се чуди на чуждите решения. Честно казано /дано не се засегнеш пак, Миме/ повече се издразних на мнението на Мимето, че тези, които слагаме допълнителни ваксини го правим заради едната реклама. Може в нечии очи да изглеждам много глупава, но като не се познаваме лично много ми се иска да не ме квалифицират или да ме вкарват в общия кюп. И преди съм писала причината да избера Синфлорикса - минала съм през всички ужаси на гнойните отити, парацентезите, загубата на слух, пък макар и временна за да ми каже после някой, че съм слагала ваксина заради модата  ooooh! Освен това, ваксината влезе в задължителния имунизационен календар, та модата ще засегне доста от следващите ви деца.
Иначе всяка ваксина слагам със страх, така както живея в страх при всяко едно разболяване на децата ми.

# 619
  • USA
Честитио на всички рожденици днес , да са живи и здрави!

Сиси, Сафо, благодаря  bouquet!
Сафо, а твоята тенджера, за която говориш, обикновена ли е или под налягане? Точно това готвене ме интересува, не държа да е под налягане.
Сиси, а готвенето на 3 етажа с обикновена тенджера ли е или някаква друга?

Мами, много се извинявам, че се налага да четете неща, които не ви интересуват и нямат нищо общо по темата, но това ми е за последно.
Емили, благодаря и на теб, ако таткото не се съгласи , може и като твоята да си взема, но тайничко се надявам да успея да го навия Praynig Laughing.

# 620
Ех, Кукич, така както си го написала, взе, че ми стана гот и на мен Hug. Знам, че ще мине, а и колко по- тежки случаи има, повече се дразня на това, че предизвиква отрицателен спомен, но ще е до време.
Марулка, Рал,  подкрепям Peace. Аз по принцип се дразня на крайни мнения, и незачитане на мнението и избора на другият. Не ме тормози това, че има различни мнения, дори го смятам за полезно, понякога може да открия, че бъркам за нещо, а и да не бъркам информацията ми е полезна, може да ме убеди, че съм взела правилното решение. Хубаво е, че сме различни, така е по- интересно, а всеки си избира с кой му е приятно да общува и колко да се сближава с него. Това, което не мога да приема е коне с капаци и убеденост, че мнението му е единствено и неповторимо.
Всички имате поздрави от Джиджи, Стелличка е станала още по- хубава малка мома, сега се прибирам от разходка с тях. Като се установят къде ще са, ще се включи. Междувременно предлага среща към 12 часа в Борисовата в петък, Фелисити, надявам се да дойдете, виждам, че питаш за среща. Аз се надявам да успея, но тогава нали е РД на Анди и днес разбрах, че пра- баба й нещо иска да идва, дано не ми обърка плановете.

# 621
  • София
Ох, като заговорихте за ваксини и на мен ми се сви сърцето – винаги се притеснявам, когато сме пред ваксина, не ги обичам, но си мисля, че до голяма степен са необходимо зло. На нас ни предстои морбили във вторник, но още борим една задна хрема, която ту се появява, ту изчезва, та мисля да я отложим за септември.
Браво Марулче, много добре си го написала.
Смятам, че крайности не са нужни и е редно да зачитаме чуждото мнение, не е въпрос на героизъм да си наопаки на всичко и всички. Всеки има глава на раменете си, да я използва по предназначение.

Драга, ми вие в петък няма ли да празнувате рожден ден? Иначе аз съм за. Малко ми е трудно придвижването до Борисовата, но ще се постарая да дойда.  A за ЮП какво мислиш?

# 622
  • Canada
И аз съм "за" ваксините, просто защото не бих поела риска да не сложа и нещо да се случи, точно както Мама Диди е написала. Peace
Но постът на Марулка е най-точен - всеки носи отговорност за собствените си решения... Peace

# 623
  • София
Аааа, Сафо погрешно си ме разбрала  Peace Имах в предвид, че се бият ваксини без да имат опит от други деца, или без да са имали проблеми с дадените болести в семейството. Съвсем друго е, ако вече си се сблъскала и си наясно къде са "слабите" точки на родата. Аз самата се бях литнала, преди да прочета майчетата с увредени от ваксини деца. Това за задължителния имунизационен календар не ми се коментира. Не ми е ясно как могат на новородено бебе под 2 кг да му бият ваксина, каквато и да било, без някой да дойде да ме уведоми дори, не казвам да ме пита. Иначе е на системи, в нещо като кувиоз, обгрижвана отвсякъде, и бааам - ваксината, след 1 ден още една, случайно да не хване и туберкулоза . Ние в ЕС влязохме вече, но още имаме задължителни ваксини, като в Третия свят. Какво им пречи да ги направят доброволни, не знам, а и пари на държавата ще се спестят. Понеже години наред сме ваксинирани без да ни питат, сега отказващите ги мислят за изчанчени и луди. Днес се заговорихме с майстора, дето ни прави балкона, той ми разказа как не са били никакви ваксини на дъщеря му, сега завърши 1 клас детето. Навсякъде били принудени да казват, че картоните нещо били изчезнали, но ваксини си имала, само така се оправяли, с лъжи. Хората са интелигентни и много информирани, явно има много такива семейства, но просто крият избора си.
Драга, и аз така си сверявам часовника, дори някое мнение да не ми харесва пак ми е полезно. Дори само да затвърди моето собствено, ако е наобратно  Peace.
За срещата, ще се постарая да дойда, че на моя инструктор му се счупила колата и ми отпада кормуването  Rolling Eyes

# 624
 Момичета,
Благодаря на всички, които поздравиха моето момче по случай празника!
Честит рожден ден и на Георги,  Аманда, Виктория и Даниела!
Нека всички растат здрави и щастливи!

# 625
  • Видин
За ваксините - всеки си има глава на раменете и взима решенията за своето дете. После всеки от нас си носи кръста. Господ да пази децата ни, само това ще кажа. Иначе и аз ваксинирам, макар и със свито сърце. Най- много ме е страх от МПР  Rolling Eyes Дано нямаме проблеми  Praynig Praynig Praynig
Момичета, Габ започна зверски да се тръшка  Tired Извива се назад и пищи като луд. За всяко нещо, което не му харесва  ooooh! Много е рано за тоя период, ама вече е факт. Нервите ми не издържат понякога  Tired Давайте съвети. Засега го игнорирам напълно, защото почна ли да говоря нещо и става още по-страшно...
Рал, не бих давала Панадол превантивно.Нали знаеш, ако нещо има да става ще си стане... Доколкото съм чела в разни статии дори не е нужно да се прави реимунизация. Провери ли навсякъде? Знам, че това само в Бг го правят. Нашата педиатърка пък никога не е проверявала за белег, явно не вижда нужда  Peace

# 626
  • София
Здравейте мили мами!
Честит рожден ден на Жори и Дани и тук! Пожелавам и всичко, което пожелахте преди мен на 10 степен!  newsm59
Джил, честит рожден ден и на майка ти! Много здраве, щастие и късмет и желая! И да стане щастлива баба на поне още две внучета! Heart Eyes
Ние с Анди -бандитката ще дойдем на срещичка в петък в 12.00 ч., където кажете - Южния или Борисовата. Фелисити, аз така ли иначе ще изнудя нашия татко да дойде да ни вземе за срещичката, така че ще минем да Ви вземем и Вас с прекрасния Кайо ( Драга, кажи на адашката да не ревнува само малко ще се по задяват младите  Joy), ще си разменим телефоните на лични.   HugДрага, поздрави на Джиджи и Стелла - радвам се, че са добре и ще се радвам да се видим и с тях в петък.
По отношение на споровете по отношение на "правилното" решение за отглеждане на децата ни, на мен са ми много полезни.Аз също подкрепям информирания избор и смятам, че всеки родител се старае да го направи, защото мисли най-доброто за децата си. (ето напр. мен Илиян в началото ме обвиняваше, че чета прекалено много и се "вкарвам във филми", а сега когато се роди Анди, чете наравно с мен.  Laughing Дори вчера, когато скочиха 10 родители срещу мен за това, че не давам на детето да опита от собствената си торта и как прекалено много съм я пазела и още 10001 коментара, за това колко съм предпазлива, получих подкрепа само от него, а каква реч държа по въпроса с "вредните" за децата храни, чак не можах да го позная) Heart Eyes Иначе,макар че сме заедно само от 1 година (повечето сте от началото на бременността) на мен ми е много криво, когато някой напуска темата. И за Стеф и за Аманитка ми беше много криво, така че много се радвам, че отново е сред нас. И това е така, защото Ви чувствам много близки.  Hug
Ние вчера имахме прекрасен празник.  Heart Eyes Анди се събуди с усмивка и танцува 1 час заедно с един заек (добре, че на финала се сетих да взема фотоапарата и да я снимам). На мама в 8.30 и се сви стомаха (родих Анди в 8.48 ч.) и бях сигурна колко може да е часа. Аз имам прекрасни спомени от този ден. Как не можах да спя цяла нощ, защото нямах търпение да я видя, да я гушна ( изобщо не се страхувах,а съм голяма бъзла). Как се разплаках като я родих и ми дадоха да я гушна, как си послих колко много прилича на татко си.... Simple Smile Как плакахме с татко й, като ме изкараха да се видим за минутка в коридора, как си докоснахме ръцете през прозореца - това са моменти, които никога няма да забравя. И как на следващия ден, въпреки неописуемата болка отидох до детското отделение да я видя (сигурно ходих половин час, стори ми се много далеч) и как една акушерка ми се скара, че не мога да я видя сега, имало си часове. Представям си физиономията ми щом ме прегърна и ме пусна, както и до като тя я търсеше по номера, аз си я познах (беше в първата стая от дясно и я виждах през прозореца). Спомням си и как ме подиграха, че не е тя и че всички си приличат и колко изненадана беше жената, когато стигна до нея и видя, че номера съвпада (но тя толкова приличаше на тако си, че нямаше как да я объркам) Heart Eyes Спомням си и как треперех, докато я галех и колко тъжно ми стана, когато ми казаха, че трябва да се прибирам в реанимацията. Извинете ме за отклонението, но Кукич ме върна назад.  Hug Куки - благодаря ти!
Анди ме вика Laughing
Ели, торта и Калинка се невероятни! Кога ще им направим снимки на двете астралчета?
Мимето, искам снимки на теб, София и Филип с металските потници! Heart Eyes Аз както се радвах, че не се напишква, така от вчера насам ми прави напук и като я вдигна от гърнето, след 5 минути се е напишала.  Sad

# 627
За ваксините - всеки си има глава на раменете и взима решенията за своето дете. После всеки от нас си носи кръста. Господ да пази децата ни, само това ще кажа. Иначе и аз ваксинирам, макар и със свито сърце. Най- много ме е страх от МПР  Rolling Eyes Дано нямаме проблеми  Praynig Praynig Praynig
Момичета, Габ започна зверски да се тръшка  Tired Извива се назад и пищи като луд. За всяко нещо, което не му харесва  ooooh! Много е рано за тоя период, ама вече е факт. Нервите ми не издържат понякога  Tired Давайте съвети. Засега го игнорирам напълно, защото почна ли да говоря нещо и става още по-страшно...
Рал, не бих давала Панадол превантивно.Нали знаеш, ако нещо има да става ще си стане... Доколкото съм чела в разни статии дори не е нужно да се прави реимунизация. Провери ли навсякъде? Знам, че това само в Бг го правят. Нашата педиатърка пък никога не е проверявала за белег, явно не вижда нужда  Peace

Аз само споделих какво съм чела, не смятам да давам Панадол. За сега смятам, че ще ни се размине реимунизация на БЦЖ(която в БГ е задължителна). Въпреки, че няма никакъв белег на рамото, на убождането за Манту има хубава реакция като от ухапване от комар. Притеснявах се и от  свръхреакция, че помня на мен в училище ми беше станала огромна петехия. Не бяха виждали такова нещо. После в диспансера енда възрастна пулмоложка, каза че това е алергична реакция и не се налага реимунизация.

# 628
Варна- среща на Летния театър в петък от 16:30 часа, желаещи?

Еее Стеф определено успя да ме развесели, тази жена определено си е повярвала Simple Smile
Марулка го е написала много точно, не мисля да се повтарям. Аз също не съм на 100% убедена в полезността на ваксините, но реших,че ще сложим всички задължителни. За останалите съм безкомпромисна и категорична.

# 629
  • София
Охо, Рал, считай че няма да я реимунизират. На София мантуто не се виждаше, едва едва една точица, но при проверката жената напипа някакво удебеление. Аз и казах, че съм се притеснявала, че нищо няма, но тя ми обясни, че усещала под кожата нещо си  Peace
Абе къде четете, дайте насам и аз да видя  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт