Юлски бебета-Тема 35

• 27 306
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Катето също няма никакъв белег-ама нищо.Обаче на 7м я проверяваха и казаха,че няма да има реимунизация  newsm78

# 631
Фелисити, ти ли ме питаше какво яде Изабел вечер - ами ако супата от ДК става за нея, яде супата + 1 домат. Ако не - яде или кисело мляко с елда - което го прояде преди няколко дни, или АМ с елда и задължителния домат, за който си умира. Това е. Ама тя не е от злоядите хич... Иначе сутрин яде каша със сирене, наобяд манджата от ДК, следобед - АМ, после по някое време плод и вечер вече написах...
За ваксините - много се ядосах, че имунизираните деца  - май за морбили беше, сега ги реимунизират щото има епидемия. Излиза, че само поемат риск при самата имунизация от страничните реакции а не са защитени от самата болест, щото вероятно партидата нещо не е била наред или пък аз нещо не съм разбрала.

# 632
Радост, честит рожденик! Да ти е жив и здрав, и много да ви радва!   bouquet

Диди, нашата педиатърка ми обясни нещо подобно като на Рал - дори и да няма белег ако при лек натиск се усеща нещо като топченце под кожата, значи няма нужда от Манту, да не говорим за реимунизация. Може би на Катето е било така. На Лили пък след като навърши 7 г. й правиха Манту и аз не виждах нищо освен съвсем лека и миниатюрна червенина около точката на убождане, но докторката каза, че било достатъчно.

ОляHeart Eyes  Hug

# 633
  • София
Привет и от нас!

По последни данни Тони има жилав секрет, който се стича назад и докито чува храчки в дробчето. Ками почти вече не кашля, а аз днес като че ли съм малко по-добре  Simple Smile.
Радина, радвам се, че сега вече всичко е наред. Имам позната, която дълго е живяла в Балчик и се оплакваше най-вече от зимата.
Хриспа, ми то на мен нормалното кръвно ми е 90/60  newsm78.
Браво за новия бански на Карелия  Wink.
Миме, нещо не схващам. Как така да чакаш температура и обриви  newsm78?
Относно ваксините - слагаме задължителните, и при мен е с много страх.

# 634
  • София
sisko_75 , много често тази ваксина дава такива странични реакции. Понеже температурата е чак на 10-ия ден, много хора не я свързвали с ваксината. Като кажеш на лекаря, че преди 10 дни е бита еди коя си ваксина му просветва. Та можело и обрив да има, на всеки различно.
Казвайте вече билите ваксината, да видим дали е вярно.

# 635
  • USA
Миме-то, Стейси имаше съвсем малко по-висока Т от нармалното и лек обрив. Обикновено се проявява седмица, след като е сложена.

# 636
Фелисити, аз има шанс да не дойда, защото май ще ми объркат плановете (както обикновено), а ще имам малко ангажименти покрай РД- то. За сега ще се опитам да дойдем, на РД- то ми се вижда много подходящо да съм с поне част от мамите ни. Джиджи е без кола, незнам дали ще може да дойде до ЮП, аз незнам дали ще мога да мина да я взема.

# 637
Добро утро ,мамита ! Hug

Ние както и последните дни сме страшно ранобудни.

Аз пак да кажа,че не е задължително ваксината на годинка и един месец да има някаква реакция-на Петя й нямаше нищо.Ние ще я бием на 04.08. А за обривите не ме притеснява  Laughing - Катя от морето така се изпъпчва.Само докато я вкарам във одата и е цялата на пъпки но минават много бързо-до вечерта няма нищо.

Отивам да правя попара

# 638
Добро утро!
Маймунче, сега измерих размера на тенджерата - 21 см й е дъното. Не е под налягане и е част от комплекта за готвене на три ястия едновремено - голяма тенджера, решетъчна и малка. Аз ползвам голямата, в нея може да готвиш и малко и много, пък и нямам място в шкафа с ежедневните съдове за другите. Можеш да си купиш само нея /за нейната цена ти писах преди/. Както Цветен прашец ти е казала не е препоръчително да се отваря много често по време на готвене за да не се окисляват витамините от въздуха, но аз си проверявам ястието 1-2 пъти. Ако имаш още въпроси - питай  Hug

# 639
Добро утро,

И ние сме в раннобудния отбор днес.

Специално за ваксините - гледам никой тук не се е оставил без да прочете достатъчно по въпроса и начина, по който се е изказала Стеф за нас е не особено любезен. Но, всеки е свободен да вярва в каквото си пожелае, включително и че е по-добър, умен, начетен и прочие от останалите. Аз лично отделих много време специално на въпроса с ваксините и ползите на всяка отделна ми се струват значително по-големи от рисковете. По тази причина слагам всички, за които считам, че ще бъдат от полза на Калина. Уважавам и избора на тези, които са решили да не слагат. И аз не смятам, че ваксините трябва да бъдат задължителни. Просто защото държавата не трябва да се меси в личните дела на хората. От друга страна, на който не му харесват условията тук е свободен да напусне и да се премести, където законите и обществото го устройват повече.

За срещата съм с две ръце ЗА. Предполагам, че ще дойда пеша, но ако на някой му трябва транспорт мога да подкарам синичкия.

Аманита, не знам как да помогна. Инето рядко ги прави тези номера, но понякога се случва, когато искам да й взема нещо от ръцете. В такива случаи гледам да я залисам с нещо друго преди да се е разпищяла. Така да се каже - превенция му е майката.  Laughing

# 640
Аманитка- моето Кате беше дете-мечта първите няколко месеца  Mr. Green Казвам беше защото наистина само беше-вече не е  Mr. Green  Едно,че ме прави крива цял ден с нейното ходене и лапане на боклуци от зумята но това си е нормално. Но както казваш не й ли се даде нещо,което иска...вземе ли й се нещо от ръцете...скарам ли й се ....с една дума ако не е така както тя го иска пощурява.Тръшкане,ревове,писъци,посиняване...и като реша да я взема да я укротя се изпъва в ръцете ми като каиш и немога нищо да направя. И аз като теб просто нищо не предприемам.Оставям я да си пореве и да се потръша малко.То според мен или нищо или трябва да й се угоди,което разбира се не ми харесва.

И сега се сетих и за Петя.Тя е много инат човече.Вече е научила и "лош" поглед  Twisted Evil Та като я вземе свеки в тях и после ми вика" Ама тя Петя е много кротка и спокойна а във вас много палава и нервна".Преди няколлко дни разбрах защо Петя там е спокойна-защото всичко каквото каже става,всичко което тя иска си го прави без никой да й се кара или забранява.Яде си захар от захарницата-да спокойна е.....лапа цигарите на баба си - да спокойна е.......отваря  хладилника и изхвърля всичко от там за да си играе-да спокойна е.  #2gunfire Е в къщи няма как да й позволя да прива такива неща и е крива-следователо аз съм лошата и не знам как да си гледам детето. Close

# 641
Привет момичета!
Така е, Мама Диди е права. Катето така реве, че в един миг чак дъх не може да си поеме. Моника и тя реве, ама нейното е по-скоро писъци съпроводени с тръшкане, ама Катето определено я надминава. Къде отиде тихото и кротко Кате, а? Mr. Green
За ваксините, какво да кажа? Едва ли има майка, не тръпнеща и не изпитваща страх, слагаща ваксина на детето си. Но нима един менингит, отит, пневмония, паротит или рубеола е по-малко зло от ваксината? Не мога да защитя детето си от всички беди на земята, но поне от тези, които мога ще се опитам да направя. На Вики съм слагала и допълнителни, като например Hib ваксината, тъй като тогава все още имунизационният ни календар не беше "сверен" с тези на нормалните държави. Вярно е, че в някой държави дават право на избор за някой ваксини, но нима в тези държави има все още епидемии от туберколоза, заушка, морбили или хепатит? Така - аз също съм в отбора на "за" ваксините. Wink
Чочка, чакаме снимка на едногодишната госпожица с ръчно плетената рокля. Да си изплакнем малко очите.

Последна редакция: чт, 29 юли 2010, 14:02 от tan

# 642
Незнам защо поздравих мама Мише преди няколко дни Blush, но сега да й е жива и здрава госпожицата, да расте бурно и щастливо.
Честита първа годинка и на момата на Даниеле, ако ни чете.
Вчера излизахме с женките на пица и винце и до нашата маса имаше едни баби на по 60 и нагоре (по- скоро) години. Гледахме ги и се смяхме, че сме ние след 30- тина години. Вчера любимите лелички бяха взели ранен подарък на рожденичката, та утре ще я накича с новите й обички Hug.

# 643
Аманитка вчера забравих да ти напиша как аз процедирам при тръшкане (Ния и тя е същата като Габчо, а и има наследствен инат от 2 страни  Joy). Остявям я да си се потръшка няколко минутки и да разбере, че не и минава номера. След което започвам да и говоря спокойно и се опитвам да и отвлека вниманието с някоя интересна играчка или книжка. До момента действа безотказно. Надявам се и натам да е така. Смятам, че ако я гушна или нещо подобно ще реши че и минават номерата и ще засили тръшкането.

# 644
  • София
От друга страна, на който не му харесват условията тук е свободен да напусне и да се премести, където законите и обществото го устройват повече.
Много добре си го формулирала. Все по-често се замислям, че живеем в държава, в която от всичко трябва да се пазиш. Пазим се от полицията, пазим се от здравеопазването и лекарите, пазим се от политиците и депутатите. Пазим се от циганите, от храните, от търговците, абе има ли нещо, от което не се пазим  newsm78 . Че то от пазене не остава време за живеене, живуркаме там нещо, колкото да избутаме до пенсия, а то после и пенсия няма  Laughing . Не трябва ли точно горе изброените да ни помагат? Лекарите в България са дори в състояние, нещо толкова прекрасно и хубаво като раждането, да го превърнат в най-ужасния спомен и болка в живота ти  Rolling Eyes Или за крадливите полицаи, мои приятели братя катастрофираха с мотор в центъра на София, близките не им намериха никакви бижута, телефони, часовници ( при катастрофа с мотор, главите се намират на над 50 метра по улицата) .  Ама решението не е да си хванем куфарите и паспортите, а да променим нещо. Ние тука с вас само си плямпаме, но и това е нещо. Peace
Това тръшкане и аз го наблюдавам в последно време, ама само го наблюдавам  Laughing Не ме впечатлява, гледам бързо и минава, и се отплесва с друго като не стане нейното. Гледам, хем да не стане на нейното, хем да не я прекършвам, че ще стане още по-голям инат. Срещата в Борисовата ли е пак? Мен лееко ме притеснява, че все на маса стоим. Иска ли ви се да хапнем който е гладен, и да седнем на пейки, че там на плочките и пейките голямо движение става?
Оля, ето ни тука половината в метълските потници, децата не се виждат, Филип е с Таря Турунен, а аз с Уайтснейк, София е с Металика, а Сияна с целия фестивал изписан на гърба по дати.

Тука София спа 2 часа в най-голямата глъч  Shocked

Тук сме в Двореца в Балчик, еех, как са си живяли  Whistling

А тук съм била за Тюленово, не за Русалка  hahaha Joy

Последна редакция: чт, 29 юли 2010, 13:04 от Mime-to

Общи условия

Активация на акаунт