Юлски бебета-Тема 35

• 27 313
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Честита първа годинка на сладките дечица на Кукумявчето, Чочи и на Бъфи, Радост и Джерита, ако ни четат. Да са най- щастливите дечица, с весело и безгрижно детство newsm59.
Кукумявче, тези дни все се сещам как висяхме в Майчин дом на терасата и се чудехме кога ще раждаме, какво ще ни правят Laughing. Сега докато си пиех кафето и си мислех как все едно беше вчера, от друга страна все едно се е случвало на друг човек, сетих се как стояхме в столовата и чакаше да ти сложат хапчето, после пак си стояхме там и каза, че почва да ти действа и да те наболва вече и отиде да си легнеш. Още си пазя смс- а, че Гого вече е факт Laughing. Пазя си смсите от всички, които ми пратиха, че са родили, плюшкин на смси Laughing.
От една седмица насам, с приближаването на рожденият ден на Андреа, все се сещам къде бях миналата година по това време и ми се свива отрицателно сърцето. Мислех, че съм преодоляла тези неприятни спомени, но пак се позавърнаха. С годините ще отслабва, но много се дразня, че спомените ми предизвикват неприятни емоции, а би трябвало да са най- щастливите и незнам на кой да се ядосвам за това.
Радина, много кофти звучи, дано да е разминало.
Чочи, честита рокля.
Ели, много са си хубави снимките, тортата е страхотна, както и рожденичката.
Сафо, да се оправя мъжа ти.
Сиско, дано бързо да размине.
мама Диди, така се смях с теб, айде дано и на плаж да отидеш Hug.
Джил, да ти е жива и здрава всеотдайната мама и вече всеотдайна баба на две принцеси Hug.

# 601
  • Canada
Здравейте мили мами,
ние заминахме на моренце и вече се върнахме.
Искам да се извиня на верненските мами, защото нито се обадих нито... нищо, а много ми се искаше да се видим  Sad. Проблема беше, че от София тръгнахме с лека кашлица, а там стана ... доста сериозна. Та пихме ние двете с Ками антибиотик. При нея инфекцията не е слезнала на долу, но все още кашля и продължаваме лечието с други илачи (днес ми беше първата работа да я заведа на доктор). При мен има усложнения и продължавам с друг антибиотик (като дишам направо "скърцам"). И понеже това не е достатъчно утре се налага да заведа и Тони. Мислех и се надявах да го пропусне. Стискайте палци да мине бързо и да се възстановим всички.
Иначе на моренцете беше С У П Е Р.
Карелия, НелиР нямаме в Фейсбука, не намирам време за него.
П.п. ми то, май само мен ме няма  newsm78

Сиско, много съжалявам че не се видяхме на живо... Но явно че положението не е било розово... Наистина кофти че по време на почивка сте се разболяли - това си е Законът на Мърфи... ooooh!
Кукумявче, срамота наистина че и с теб май няма да се видим... Naughty Затова давай по-сериозно. Ето Радина има предложение...
Радина, верно добре си се скопосала. И на мен ми прилича на топлинен удар. Ама давай по-внимателно...
Аз пък съм много доволона, че вчера си купих нов бански, който ми стои доста добре... Blush Имаше намаление в Скини (варненки - имайте го предвид) и се получи супер цена за страхотен бански... Така че днес отивам да го сефтосам с малчо на плаж... Flutter Peace

# 602
  • Кърджали
Честит рожден ден на Даниела и на Георги.Пожелавам им едно приказно детство.
Джил, още много много години майка ти да е все така всеодайна и обичаща Ви.
Радина, повече дано нямаш никакви припадъци.Менпанагрее ли ме малко слънцето и се е случвало да припадам, то затова и Краси ми е забранил направо в топлото да съм навън.
И Кати започна да става рано рано тия дни. А тая сутрин както я бях взела до мен, това дете обикаля обикаоля стаята, и накрая се намери на земята. Претърколи се, седна и шашаво шашаво започна да се оглежда.Ама не се разрева.
Драга, я не позволявай на лошите спомени да надделяват. Я виж каква хубава госпожица си имаш, нека тази мисъл надделява повече. То знам, че не ти беше леко тогава, но резултата пък си заслужава.Много ии се радвам аз на Андреа.
Ох, да си подредя  компютъра, че чакам брат ми да дойде и евентуално да го преинсталира

# 603
 newsm59 Честита първа годинка на днешните пораснали бебоци! Много здраве и късмет в живота им пожелаваме!  newsm59

Благодаря ви момичета за съчувствието  Hug
Искам да попитам и тук кърмещите майки, налагало ли ви се е да пиете протиоалергично? Налага ми се, а не знам има ли проблем, една докторка казва не, друга казва в никакъв случай, обърках се и не знам какво да правя  Rolling Eyes
Юлско бебе, нормални са тези мисли покрай рожденните дни на децата Wink С малката подробност, че сега ги изпитвам на два пъти  Laughing Е гледай да изгониш лошите мисли, тях с годините определено ще ги забравиш. Но се постарай хубавите да запомниш, особено като си гледаш прекрасната дъщеричка  Heart Eyes
За срещата казвайте момичета, че накрая ще се видя с тези от Пловдив или Смолян (ако има такива)  Mr. Green

# 604
  • Силистра
Радина, аз зимата се бях обринала цялата, със страшен сърбеж и Т, ходих до Бърза помощ, че беше неделя, не ми дадоха нищо, а тогава кърмех постоянно, но се усложни положението и ми биха Урбазон. А, миналата седмица ме ужили пчела, а съм алергична, става ми лошо, но пак не ми даде нищо GP - то.

# 605
  • София
Привет,
Честит рожден ден на Георги и Даниела. Да са живи и здрави и много да радват мама и тати!

Джилка, да ти е жива и здрава мама.
Радина, много лошо това с припадането. Дано не се повтаря повече. За антихистаминовото лекарство – аз във Варна направих невероятна алергична реакция към нещо, което ме беше полазило. Пих Ксизал. При нас нямаше проблем, тъй като по това време Кайо беше на Ериус, а и Ксизал дават и на бебета, но иначе преминава в малки дози в кърмата, та не знам какво да те посъветвам. Все пак едва ли ще е фатално, важното е, ти да се оправиш. На мен искаха да ми бият урбазон, но в случая е абс противопоказен, та ми се размина.
Драга, дано отминат лошите спомени, само хубави емоции ти желая и много, много усмивки от Андрея  Hug Heart Eyes
Сиско, дано бързо се оправите всичи  Hug Hug

Една софийска среща тез дни?

П.П. Исках да питам скоро отбилите майки (Ем, Линет, ако има и други простете, че не помня Wink) - колко пъти на ден се хранят Изабел и Бени? Какво количество хапват и какво им давате на вечеря? Май като цяло какъв ви е хранителния режим. Искам скоро да отбия Кайо (скоро, скоро, септември ще е  Laughing), но не знам какво да го правя - не иска супа вечер, не иска АМ...

# 606
  • София
Благодаря момичета за пожеланията  Hug
Юлско бебе аз снощи като си легнах и като на филм ми минаха дните,прекарани в Майчин дом,как си седяхме на терасата,разхождахме се до долу до кафето,как ми сложиха хапчето,после в асансьора към родилна зала...и после.....нечовешките мъки,направо като се сетя как ме болеше и почва да ме боли  Grinning  Спомних си как непосредствено след като Георги се роди и изпитах някакво огромно облекчение,олекна ми,отпуснах се,почнаха да ме шият,но на мен ми беше толкова хубаво,сигурно даже съм се усмихвала...спомних си на другия ден как едвам ходех,но събрах сили и отидох до стаята,където бяха бебетата,за да си видя моята малка мишчица..погледнах си ръката,да видя номерчето и почнах да оглеждам легълцата и като го съзрях и ми се насълзиха очите и ми се напълни душата,чувството беше уникално  Heart Eyes .След това проследих дните и месеците когато ни изписаха и се прибрахме вкъщи,как бяхме на море после и т.н. та до днес-сега виждам едно голямо момче,което е толкова любопитно,всичко иска да види,да пипне,да провери,да си каже мнението,а като се усмихне и ме кара да забравя всичко  Heart Eyes  Това е то..

# 607
  • варненка от София
Кукенце, просто ме размаза с разказа си  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet. Толкова простичко звучи, толкова красиво и наистна ме накара да се обърна и аз назад във времето и да видя всичко това през твоите очи, но за моите деца. Разкошно е усещането - който не е станал майка не може да разбере защо са тези сълзи от радост, от облекчение, от щастие, та и от болка дори! Едно мога да ти кажа, нека имате още милион прекрасни мигове с мъничкия пораснал мъж! Нека ви радва, нека е вашата гордост! Приеми сърдечните ми пожелания за един прекрасен празник!

# 608
Момичето тук съм, чета ви но съм една черна дупка... не ми се говори.

Честит празник на всички пораснали дечица, които пропуснах през  миналите дни! Нека са много здрави и да радват мама и тати!

Драга не го мисли какво е било. Мисли какво ще бъде. И аз от време на време се хващам, че се връщам към 8.06.2009 г. и следващите 20-тина дни. Но бързо се сепвам и забравям. Каквото било било. Имаме си малки патета, които ни радват. Това е важното.

Куки много ми стана хубаво.  Peace

Скоро се сещахме за Стеф. На Ния и предстои отчитане на манту и недай си боже реимунизация. Та реших малко да попрочета и да се ограмотя, че гледах едно предаване на Гала за "страшните" ваксини. И по този повод попаднах на едно мнение на Стеф в темата против ваксините, което меко казано ме издразни.
И аз бях единичка в моята отчетна - за съжаление...Помня, че мамчетата се чудеха кои още допълнителни ваксини да сложат...

Излиза, че ние с вас сме безумните и тъпи майки дето си подлагаме децата на риск. И сме толкова ограничени, че даже и други ваксини търсим.
Много се възмутих. Смятам, че както аз уважавам нейното различно от конвенционалното мнение, така и аз заслужавам уважение за избора който съм направила. И подчертавам, че избора ми е информиран.

Извинете за изблика....

Мимето се изгуби...

Ние следващите 2 седмици ще ги прекараме с баба и Ния на село. Там винаги ми е много спокойно и дано разпусна малко нервната система. После заминаваме на море.

# 609
  • София
Рали, тука съм  newsm03  Дочитам ви, че от както се върнахме, не смогвам. Не се нервирай за писаното от Стеф, от нейна страна погледнато е права, тя е единствената, която се осмели да не бие ваксини. И аз исках, но не ми стиска  Confused, евала и за смелостта. Недоумявам как се вързват родителите, да бият на децата си дори ненужни ваксини, само защото рекламата им е превъзходна. Дано е добро Мантуто на Ния  Praynig, че в никоя държава не слагали втора доза, да не говорим, че и в много държави не я бият.
Изпуснах много рожденни дни, нека са здрави и късметлии всички бебешорковци   love001
Ние си изкарахме страхотно, времето беше идеално, само в деня на тръгването не ставаше за плаж, но се отбихме в Двореца в Балчик, та се пържихме 3 часа там. Можело е и да си отидем на плаж, но нищо, септември пак. София направи няколко крачки сама в хотела, ние в къщи сме на ламинат, и тя на мокет май реши, че ще ходи  Laughing Сега в къщи пак само си лази. Морето много и хареса, само иска да е във водата, и още във въздуха маха с ръце и крака да плува  Mr. Green.  Хранеше се много добре, нито веднъж не се напишка, бях купила памперс-гащи, и ги хвърляхме защото се цапаха от вън, а не отвътре. От пакет 22 бройки си върнахме 17, и то защото започнах 1 ден да и ги слагам в София,да не се обрине нещо. Добре, че се сетих да купя такива, че обикновени памперси с лепки не знам как щях да и ги слагам, свикнала е да я обувам права вече. Сега в София се напикава поне по 3 пъти на ден  Close. За концертите какво да пиша, ние не присъствахме, та не знам, само с метълски потници се сдобихме  Flutter

# 610
Рали, тука съм  newsm03  Дочитам ви, че от както се върнахме, не смогвам. Не се нервирай за писаното от Стеф, от нейна страна погледнато е права, тя е единствената, която се осмели да не бие ваксини. И аз исках, но не ми стиска  Confused, евала и за смелостта. Недоумявам как се вързват родителите, да бият на децата си дори ненужни ваксини, само защото рекламата им е превъзходна. Дано е добро Мантуто на Ния  Praynig, че в никоя държава не слагали втора доза, да не говорим, че и в много държави не я бият.

Знам бе Миме. Затова ми е свито сърцето. От сега се чудя какво да правя с тази реимунизация. Хич не ми се иска. Много го обмислях това с неваксинирането. Много изчетох. Не съм залитала по реклами. Единственото в повече на Ния е бита Синагис (на запад я правят на всички, тук по програма само на бебета били на командно дишане). Изчетох им темата на един дъх. Много от нещата написани там са верни, ама много ме дразни това отричане на чуждото мнение. Тя е решила така (за мен това не е героизъм от нейна страна), аз пък съм решила иначе. Просто подобни движения на моменти ми стават леко сектантски. Ако сега отида да пиша с идеята да обсъдим плюсовете и минусите 100% ще ме оплюят и охулят, колко съм неграмотна и неинформирана защото ваксинирам детето си.

# 611
  • София
Благодаря ви, тортата наистина беше вълшебна, и дължа благодарности на Буболинка, която е във ваканция , но си спази обещанието от преди месеци да ни направи торта за 1вия Рожден ден.

Рал, в понеделник бяхме на Рожден ден и седяхме до семейство , което живее в Германия от 10 години, те са с пораснала дъщеря, но се заинтересуваха точно от ваксините в Бг.Казаха, че  в Германия масово вече хората не си слагат ваксини на децата - никакви, дори хепатитната, която бият при нас още в родилното.Явно там има голям обществен дебат за ваксините щом като това беше първото нещо , което те ни питаха, понеже бяхме  с Калина и темата се завъртя  неусетно  около бебешките неща.И аз много съм чела, но не посмях да не сложа задължителните ваксини, но винаги ми е много свито сърцето с тези ваксини...

Сиси, разбира се , с удоволствие  Hug

# 612
мама Диди, така се смях с теб, айде дано и на плаж да отидеш Hug.

Отидох,че и се върнах вече  newsm44 Моя мъж си заслужи тази вечер пържените яйца  Mr. Green
Но повече с Катя на плаж не отивам.Леле ама то голямо чудо станало това хлапе.Само във водата иска и дума да не става да е навън.Посиня цялата от студ но неееееее - пищи и реве като я извадим.И в басейна не иска-само в морето.Става от хавлията и с бодра крачка към морето.Викам ще я оставя да я видя- влиза и не й пука.В събота искаме и Петя да вземем но свеки няма да може да гледа Катя.....а Дамян искал да се гмурка за рапани-с двете ще ми побелеят косите  ooooh!

И мен ме издразни казаното от Стеф.Аз пък немога да си представя да не бия ваксина на децата.Според мен това не е до смелост а до глупост...никой да не ми се обижда но това си е мое мнение.Представете си стане нещо.....трябва да се хвърлям от някъде заради това,че не съм сложила ваксина на детето.

# 613
Ели аз като цяло не съм против неваксинирането. Дори като слушах този неграмотник уж доктор от Инфекциозна, направо ми идеше да се гръмна... Просто негодуванието ми е срещу незачитането на чуждото мнение и леко злобливите коментари. Както често се случва във форума.  
И аз знам, че в другите държави е право на избор, а не задължение както е у нас. Смятам, че това е правилното решение и за БГ (макар да се съмнявам, защото после кой от МЗ ще взема комисионни под масата от лекарствените фирми).

Тортата ви е страшна. Бубето има златни ръце. На мен ми отказа да направи торта - изненада за 60-тия юбилей за мама, но не и се сърдя. И тя има нужда да е с тези 3 прекрасни момчета. Наесен живот и здраве пак ще я тормозя по други поводи.

# 614
  • София
Пишете, пишете, ние днес бихме тази за Морбили  newsm17 smile3515 Педката каза след 10 дни да чакам температура и обриви.
Диди, ще ти пиша на лични  Peace

Общи условия

Активация на акаунт