Движение на българските майки - ПАЗАРДЖИК / работна тема/

• 56 642
  • 370
  •   1
Отговори
# 90
# 91
  • Варна
Много се радвам за Василена, Васил и майка им!

Ще пращаме ли някакви неща, които да са им от полза? Дрешки, шишета? Имам хубаво коритце, само не знам как може да стигне до Пазарджик.

# 92
СТрахотно, откога я чакам тази новина!!!  Heart Eyes

Непременно пишете и тук от какво има нужда. Аз вече споменах, че имам количка, малко дрешки, одеалца, чаршафчета....
Мога да организирами  майките от близнашкия форум за неща, предполагам, че ще откликнат. Мога и няколко пакета памперси да даря, само да знам как и на кого да ги изпратя или да дам парички. Бях се свързала и със социалните в Пазарджик, имат моя мейл и данни, може и те да ми се обадят или работят с вас?
Въобще ако има някаква яснота пишете  Simple Smile  

# 93
  • Buffyworld
Mother-of-pearls, знаеш ли дали са им осигурили жилище ?

# 94
Кмета обеща, а на него му вярвам Embarassed
Взех телефона на мамата, за съжаление няма да мога да се видя с нея.
Ще си призная откровено малко ще ми трудно бремена да се подлагам на такова изпитание.
Дадох телефона на Яна, тя обеща да си уреди среща с нея и да я разпита от какво има нужда.
Така че ще чакаме инфо от Яна.

# 95
  • Buffyworld
Лили, страхотно е всичко, което правиш . Гледай си здравето и не се мъчи излишно  Heart Eyes !

Аз лично  много се радвам за бебчетата и ще помогна и аз с каквото мога, за да съберем дрешки за тях . Само искам да споделя, че от един от репортажите, който гледах не ми направи много добро впечатление изказването на майката , че ще си  вземе децата , само ако й предоставят жилище. Поне така бяха предадени думите й в репортажа. Искам да кажа, че по този начин ми прозвуча много странно за мен като изказване на майка,  малко ми прозвуча  като изнудване . В момента доколкото разбрах, нали живеели на квартира ? Значи все пак има жилище.  Наистина , много хора са в затруднено положение, но не мисля, че е редно по този начин да се иска нещо. И на моето семейство например не ни е леко да изплащаме кредит с години . И  много мои познати млади семейства знам , че са с тежки кредити  заради жилище, но никой не ти дава нищо на готово. Защо и на нас банката не ни опрости поне част от кредита ? Според мен човек първо трябва да си направи много добре сметката, преди да предприеме нещо толкова сериозно. За нас   с мъжа  ми една от причините  / а не сме се отказали напълно, де / за да не раждам второ дете засега е също и фансовият проблем. Докато сме с кредит няма да ни е никак лесно от финансова страна за още едно дете.  
Надявам се, че не сте ме разбрали погрешно. Предполагам, че и много други хора са в затруднено положение и си оставят децата в дом , като майката на тези дечица, а ние дори и не знаем за тях.  Sad

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 23:48 от _Buffy_

# 96
на Майката на близнетата и е наистина НЕВЪЗМОЖНО да си гледа дечицата, ако не и осигурят жилище на общински наем...В репортажите не е дадено всичко ....което е разбираемо - да не съдим прибързано   bouquet Peace

Иначе Бъфи - те разбрах   bouquet

# 97
  • Buffyworld
Аз никой не съдя. Точно затова казах , че това е нещото, което от репортажа ми направи не добро впечатление. А и предполагам тя не е единствен случай, за съжаление   Sad .

Ще стискам палци. За децата си е най-добре при майката !

# 98
Завършила съм журналистика и съм работила като журналист, казвам го не, за да се хваля, а за да отбележа, че за съжаление много често новините, интервютата, изказванията се преиначават, ако не за друго поне, за да звучат по-сензационно.  Peace Най-лесно е да извадиш едно изречение от контекста на цял разговор и думите на някого да придобият съвсем друг смисъл.  Naughty Прави се прекалено често.
Има и още нещо, което много хора пропускат да забележат. Ако бебенцата не се бяха родили на Нова година едва ли щяхме да разберем за тях и може би на майката щаха да бъдат предложени много по-малко възможности, за да ги задържи при себе си. Та понякога медийния шум е и за добро.  Simple Smile

А сега по същество: И аз чакам да разбера от какво има нежда, за да действам!  Simple Smile

г-жа Стихийно бедствие, нека в идните седмици те товари само тежестта на коремчето!  Hug

# 99
За съжаление съм доста заета и малко бавно ще действам с обаждането към майката. Не знам дали е подходящ момента, щото тя все още не е взела децата при себе си.
Като имаме яснота ще пиша.

# 100
Момичета вчера ми донесоха един огромен човал бебешки дрехи за нашето бебе, аз обаче имам така че ще ги дадем на тази която ще се бори за детето си, дано да е тази мама със близначета.
Засега са още в дома.

# 101
Вестител съм на добри новини.
Кмета си спази обещанието и мамата с близнаците получи общинско жилище.
До края на месеца ще си прибере децата.
Яна трябва тези дни да се свържеш с нея за да знаем от какво има нужда, да можем да помогнем.

# 102
 newsm10

Аз вече споменах по-напред какво имам, ще чакам да кажете какво друго трябва.

Последна редакция: пн, 14 фев 2011, 11:54 от fata ®

# 103
Вестител съм на добри новини.
Кмета си спази обещанието и мамата с близнаците получи общинско жилище.
До края на месеца ще си прибере децата.
Яна трябва тези дни да се свържеш с нея за да знаем от какво има нужда, да можем да помогнем.

прекрасни новини  smile3501

# 104
Лили, добре, ще гледам до края на седмицата да се видим с нея Hug
Задължително ще им трябват огромно количество памперси, адапте, така че ако нкой може да помогне, да не се срамува Grinning

Общи условия

Активация на акаунт