Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 39

• 46 743
  • 728
  •   1
Отговори
# 495
Не знам за вас, но на мен "Резата" отново успя да ми скъса нервите.
Какво лошо намери в това, че Лейля е отишла на РД на колежка и че ще се прибере по-късно?!
И забележете - той не се тревожеше че Лейля може да се изкуши да опита алкохол докато е на хапчета, а просто не приема за нормално тя да празнува с приятели и приятелки вечерно време!
Абе тоя човек в кой век живее, и докога смята да контролира дъщеря си?! Че и обяснения ще му дава къде отива и в колко ще се прибере, егати!

То затова цялото му семейство е цъфнало и вързало отвсякъде...

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 14:59 от krem-karamel

# 496
Какво лошо намери в това, че Лейля е отишла на РД на колежка и че ще се прибере по-късно?!

И забележете - той не се тревожеше че тя може да се изкуши да опита алкохол докато е на хапчета, а просто не приема за нормално да излиза с приятели и приятелки вечерно време! ooooh!
Абе тоя човек в кой век живее, и докога смята да контролира дъщеря си?! Че и обяснения ще му дава къде отива и в колко ще се прибере, егати!

То затова цялото му семейство е цъфнало и вързало...
Много си права!
Ама то да е само Лейля ooooh! То са и Шевкет,както и Неджля и Фикрет нищо ,че са женени Crazy

# 497
Ванилия75, според мен тогава Хайрие постъпи най-глупаво, защото нещата не се решават с бой. Тогава никой не поговори с Неджля, а на нея точно това й трябваше. Ама както и да е, това са минали неща. А и, ако всичко се нареждаше както трябва, нямаше да има какво да коментираме Wink А с останалото не съм съгласна, що се отнася до статуите, ама всеки си има право на мнение.  Peace Иначе съм доволна, че Неджля успя да се отърве от Оуз, защото той е опасен за околните. Особено, ако са жени.  Wink

ББАко искаш да гледаш бой, може да ти постна как Хайрие налага Лейля.  Wink

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 15:15 от Snejka

# 498
  • до една звездичка
Не може щот` не иска, т.е. ролята й е такава.
Я да видим ако тя беше Лейля как щеше да може!  Laughing
Не съм съгласна Naughty Има много моменти ,където може да се прояви като актриса - е тя ен го прави.

Като актриса се проявява непрекъснато. Laughing
Друг е въпросът, дали сценарият изисква тя да е студена.  Wink, така както изисква от Шефкет да е мухльо, а от Фикрет - търпелива.

# 499
Хайрието ли... До последно пренебрегваше дъщеря си Фикрет, оцени я чак когато разбра, че се е омъжила и напусна бащината си къща...

Ами когато Лейля се развеждаше и се виждаше с Джан?
Помните ли колко "майчински" я наставляваше, че стига той да се разведе с Ойя, трябва да се стреми към него, защото е известен адвокат, заможен и има пари...
А това че може да й е баща, беше без значение... за Хайрието, разбира се...

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 15:23 от krem-karamel

# 500

И забележете - той не се тревожеше че тя може да се изкуши да опита алкохол докато е на хапчета, а просто не приема за нормално да излиза с приятели и приятелки вечерно време! ooooh!

То затова цялото му семейство е цъфнало и вързало...
Много си права!
Ама то да е само Лейля ooooh! То са и Шевкет,както и Неджля и Фикрет нищо ,че са женени Crazy

С това съм много съгласна  Peace Незнам спомняте ли си началото аз сега като го гледам припадам.Едната на 18 другата на 20,още е светло навън,той крещи къде са,как може по това време да излизат...и Лейля и Неджля тогава се разбират в 5 следобяд да се чакат на брега и да се приберат.Смятайте...5 следобяд било късно  #Cussing out бахти простия  #Cussing out е за тва стана така понеже не са виждали свят,не са виждали живот и щом излезнаха малко между хора веднага се объркаха,за тях всичко беше ново и непознато.И за всичко ги навикваха и Фикрет тогава много им се канеше...пък кво стана с нея,се до баща си висеше пък и тя отнасяше от време на време...изобщооо  #2gunfire #2gunfire #2gunfire ядосвам се чак  #Cussing out

# 501
Затова семейство Текин заслужава съдбата си  Peace То бива консерви ама чак пък толкова  ooooh!

# 502
Те прекаляват...и за телефоните навикваха момичетата,че не им трябвали...еми сори ама да не сме в каменната ера,телефонът е необходимост.Или за това,че след лекции или там на квото ходят не се прибирали веднага.Какви са тези отживелици... #Cussing out

# 503
Нали идеята на филма е да покаже разпадането на едно семейство , сблъсъка между стария, патриарахален свят, в който всички са се съобразявали с по-възрастните и са искали от тях разрешение за всичко и новия модерен свят, в който всеки е егоист и действа само в зависимост от собствените си интереси и цели.  Flutter
За това Текин са такива, за това и Ферхунде е такава,защото са две крайности. Те са носители на старите ценности, който са добри но непечеливши в днешно време, а снаха им е носител на новото време, когато се действа на принципа целта оправдава средствата.  Thinking
Някой преди време беше написал, че смисъла на филма е сблъсъка между Али Ръза и Ферхунде. Двамата основни носители на старото и новото. И аз съм склонна да се съглася с това мнение.  Peace

# 504
Да права си,но мен друго ме дразни.Ти казваш,че идеята е да се покаже сблъсъка между старото време (когато са били уважавани по-възрастните) и новото (всеки е егоист).Там е работата,че за да покажеш уважението си към по възрастните не е необходимо да искаш разрешение и да дишаш едва ли не понеже в дома на Текинови си е точно така...чак на моменти е пресилено това и според голяма вина за всичко,което им се случва е именно това тяхно възпитание.И за това,че Али Ръза и Ферхунде са двете основни съревноваващи се противоположности  Peace Peace Peace

# 505
Кога пак ще има епизод? Съжалявам, ако вече е написано, но не мога да изчета темата.

# 506
И ние не знаем.На есен maybe  Simple Smile Така че ще гледаме Бтв,за да разберем  Peace

# 507
Хе-хе, на майка Хайрие й се удават бойните изкуства.  tooth Как се нахвърли на оная мадам от пансиона в ресторанта, и как щеше да измъкне Ферхи за косата през прозореца на джипа на Левент.
Изблиците й на ревност към Али Ръза, склонността й към хвалби, суеверията и магиите с Нехир, желанието й да види час по-скоро дъщерите си задомени за добри и богати мъже, слабостта и глезотиите към синчето, суетността ...  Sunglasses ... но винаги вярна на себе си, независимо дали е права или не, искрена както в гнева, така и в любовта си към децата и Али Ръза. Simple Smile
Мен ме кефи като образ, в смисъл не че одобрявам всички нейни действия, но е толкова реалистично изградена ролята й,  и така добре я играе. Напомня ми на баба ми. Първото, което искаше да знае за гаджето ми (то беше преди 30 години, сега Бог да я прости) какво работи и дали печели добре.  Simple Smile Баба ми беше гъркиня впрочем, но имаше същия манталитет. И същите мильонца и дантелени покривчици навсякъде, които неуморно плетеше.  Flutter Мир на душата й.  Praynig

# 508
Предчувствам, че и аз ще стана такава след 20-30г. както е тръгнало .. за прясна клюка умирам ... може да почна й аз да се вайкам и тюхкам като Хайрието ... но определено имам нещо от манталитета на баба Джеврие ... обичам да се заяждам и да правя хапливи забележки  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Joy

А да .... и да добавя .... не обичам да ми дават тон в живота и да ми се месят в къщата  hahaha hahaha hahaha

# 509
алабала&Ники , няма да си давам щерката на теб  Naughty
 Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт