121 Тема за Българо-Американската дружба и бебета! Пуш, бейби, пуш!

• 27 667
  • 726
  •   1
Отговори
# 60
  • У дома
Маймун, голяма кукла е, мерси за линка. Но мама и тати много готини.

Анет, на Йон имаха един син комплект специално за басейн, от него вземах. Розовия е за твърда вода, не е същото.

Забравих да ви кажа, че вчера в банята изтръсках един кърлеж от гърба си. Изкара ми акъла.

# 61
Atalanta ,права си,червеният преди е с нов син вид сега,пише си баш за плувци че е,в магазина беше на 1/2 цена обаче..за момента както казах няма очакваните магически резултати..
http://www.sallybeauty.com/swimmers-shampoo/SBS-302023,default,p … uyscid=6157718953

# 62
Ох да се запиша и аз, че тя темата ще свърши.Всеки ден чета темата, но все се замотавам и не ми остава време да пишa.Откакто съм почивка и не работя и не мога да се организирам хич. ooooh!Как пък не си доработих поне още месец, ама айде минало заминало... Rolling Eyes

Маймун много ти е сладка девойката- на майка си се е метнала.Ти изглеждаш страхотно. Peace

Мис Дива искрено съжалявам- дори не мога да си представя какво ти е. Cry

Девойки нали наскоро на някои от вас идваха роднини- какви документи подготвяха.Майка ми и баща ми ще ходят на интервю края на месеца и се чудя какво да занесат.Ще им пратя покана и копие от паспорта на мъжа ми и моята зелена карта.Какво друго им е необходимо?И двамата работят.Майка ми е детска учителка, а баща ми е пенсиониран военен, но работи към държавно учереждение.Дано не ги погледнат като потенциални емигранти.Притеснява ме факта, че са сравнително млади - 51 и 52.Надявам се да не е проблем, все пак внучето си ще идват да видят октомври. newsm78

И още една питанка - питах си в ob/gyn практиката за педиатри и ми дадоха препоръки за три практики.Четох и мнения в mamapedia.com( много хубав сайт между другото) и се спрях на три .Обаче се чудя кое е по- добре - по голяма или по малка практика.Какво ще кажете.Едната е с 9 доктора , а другите 2 с по 3.Споделете опит, плс.  bouquet

# 63
Мики, ние избрахме малка практика, една педиатърка. Беше ни важно да имаме един лекар, с който детето да свикне (и така стана, Калина се ухилва до уши като си види педиатърката). Много педиатри може би означава по-голяма сигурност, че ще има винаги кой да ви поеме. При нас това не е било проблем никога, но пък, да чукна на дърво, нашето дете не боледува, така че само два-три пъти се е налагало да записваме часове спешно, извън редовните консултации. Бих проверила при педиатрите, които интервюирам: дали имат педиатрична сестра, която да отговаря на спешни въпроси по телефона, кой ги покрива по време на отпуск и дали отговарят на въпроси онлайн. Още нещо, за което бих гледала при посещение на практиката - да има отделни чакални за болни и здрави деца, по възможност отделни помещения. Иначе посещенията с новородено през грипния сезон са стресиращи - ти го водиш да го претеглят, а в чакалнята пълно със заразни малчугани и родители, които се врат да погледнат бебенцето...

Момичета, не знам дали тези от вас, които участваха в кампаниите за Поли и Анджи помнят Либи (Надя Дренска) - сега разбрах, че е родила преди две седмици момиченце в 33 г.с. Много са притеснени, бебчето е много мъничко. Ако поддържате контакти с Либи -пишете й, тя има голяма нужда от подкрепа.

# 64
мики, майка ми, леля ми (сестра на майка ми) и сестра ми взеха 10 год. визи миналия месец. носили са си поканите и дог. от работа, нищо друго. на интервюто са ги попитали при кого идват, кой плаща пътуването, дали смятат да остават и къде са пътували по- рано. това е всичко, успех на родителите ти  Peace

# 65
  • САЩ
Мики по въпроса за документите за интервю освен копие от твоята зелена карта и паспорт на мъжа ти, трябва да носят и копия от актовете за раждане на всичките си деца т.е. твоя и на сестра ти. Щом казваш че родителите ти работят нека си извадят служебни бележки от работните места в които да пише че работят там, пуснати са в отпуска за еди какъв си период от време и се очаква от тях да се върнат отново на работа (това горе долу, може да не е точно такова съдържанието); също да си направят банкови извлечения от каквито сметки имат; да носят нотариални актове за каквато собственост имат.

По въпроса за педиатрите, нашия е в практика с 10-тина други доктора и честно казано съм доволна. Когато и да се обадя винаги има доктор който може да приеме Алекс т.е. ако неговия доктор не е на работа този ден или няма свободни часове го записват при друг доктор, което лично мен ме устройва. Може да разпиташ каква е практиката при докторите които си избрала. Според мен това си е доста важно, че ако детето е болно и се обадиш и ти кажат ми няма сега часове ела след 2 дена хич няма да е добре.

# 66
Момичета, не знам дали тези от вас, които участваха в кампаниите за Поли и Анджи помнят Либи (Надя Дренска) - сега разбрах, че е родила преди две седмици момиченце в 33 г.с. Много са притеснени, бебчето е много мъничко. Ако поддържате контакти с Либи -пишете й, тя има голяма нужда от подкрепа.

Знаех, че е бременна с термин през август. Избързало е бебчето, дано се закрепи и всичко да е наред  Praynig .

Мики аз определено бих избрала по-малката практика с по-малко лекари и да няма nurse practitioner, защото ако има ще си видиш педиатъра през крив макарон  Tired .

# 67
Мерси момичета за отговорите и по двете ми питания.  bouquet

И на мен ми се въртеше в главата нещо като служебна бележка, но не знаех какво точно да включва.Ще им кажа да си поискат пък да видим какви ще им дадат, а може и копие от трудовите договори.До сега с които и да съм говорила тук(все българи) казват, че роднините им са нямали проблем- особено като става дума за внуче- дано и при нас да е така. Praynig

А за педиатъра и на мен ми се иска да имам един постоянен, но в същото време да има кой да го покрие ако е в отпуска например.Подготвила съм си 100 въпроса за интервюто.Малко ще ми е странна таз процедура, но тук явно е практика.

# 68
Подготвила съм си 100 въпроса за интервюто.Малко ще ми е странна таз процедура, но тук явно е практика.

Само гледай да вземеш списъка с въпросите  Wink. Аз накрая го оставих вкъщи и карах по памет, но то с този мозък помни ли се  Whistling

# 69
  • Чикаго / София
Мис Дива, още веднъж съболезнования за огромната загуба....

На децата практиката е само от един лекар. Досега никога не сме имали проблеми със записвания на часове когато са болни. Винаги ги водя още същия ден, винаги лекарката им ги е преглеждала. Доволни сме.

# 70
При нас при педиатъра има и специална стая за бебета.

# 71
Мики, на 100 въпроса няма кой да ти отговори, не очаквай да ти отделят повече от 10-15 минути за интервю  Rolling Eyes .

# 72
  • USA
Момичета, благодаря още веднъж за комплиментите Heart Eyes!

Мики, аз лично не бих избрала практика от двама доктори. Нашите са 4, обаче работят по двойки, т.е. заместват се само в двойката. Веднъж трябваше да заведем Стейси спешно, беше петък, нашата педи беше влязла в болница и въпреки, че ни дадоха час, чакахме около час-час и половина, а с малко дете не е лесно.

# 73
О, 10 min са ми достатъчни - аз някои ? ще мога да си ги задам и на сестрата или на рецепцията.Някои са просто организационни.

Ju както забравям като за световно нищо чудно да го забравя - ще взема да си го напиша 2 пъти и единия да си го държа в чантата, че до сега колко пъти си обърках часовете за ортодонта- мани, мани... ooooh!добре, че са готини и ме разбират...Незнам при вас девойки как е и как е било, но аз забравям да гледам сфетофарите - положението е трагично... Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 06:20 от mickey_82

# 74
Добро утро хайде на кафето Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт