121 Тема за Българо-Американската дружба и бебета! Пуш, бейби, пуш!

• 27 844
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
Какви дузпи  Laughing Mr. Green ? Даживее октопода Пол  Party !

# 91
Октопода пак ли Испания е казал? На мен ми казаха че е казал Холандия?!   newsm78

Хайде свърши се с футбола ,да ви почваме пак бременните девойки. Mr. Green
Ютурна ...2 в 1 ли си все още?
Клеър..и ти ли ще преносваш, как се справяш с коремчето?
Мики...как ти се отразява безработието?  Simple Smile
Кой още е на финала... newsm78

# 92
Вики, финала беше днес Grinning Испания победи с 1:0 Холандия.

въпрос- как съхранявате омалелите дрехи на децата? слагате ли нещо против молци, мухъл и т.н. някой пазил ли е дрехи за пове4е време(3+ години), омирисват ли се, някой май беше споменал за петна или нещо подобно.
До сега съм ги държала в дрешници и гардероби, но сега трябва да ги складирам в гараж или бейсмънт и не знам дали няма да им се отрази влага и други, 4удя се дали си заслужава да ги пазя. Мерси!

# 93
Бенс, не бебешки, но дрехи и текстил - във вакуумни торби. Много съм доволна. Майка ми от години така съхранява също. През година ги отваря да "подишали". Няма петна, няма мирис.
Като ги переш за "зазимяване" не слагай омекотител. Може да добавиш сода за хляб или RLR Laundry Treatment. Пусни им едно допълнително изплакване.

Вики, папагала Мани изтегли за фаворит Холандия, но се оказа, както видяхме, че сгреши.

# 94
Бенс...знам за финала  Laughing  гледах ...ама Клеър като каза за октопода ...а пък аз чух друго...не ми се рови в Гугъл за което мерси  на Solley за разяснението.  Peace
утре най-накрая ще се нагласиме за Едуард и Белла  Wink

Аз пазих дрехи 4 години,бях ги сложила във затворени платмасови контейнери,не миришеха много но някои бяха пожълтели и така и не ги оправих ,дадох ги на Гууд Уил.Ако ще пазиш ,слагай ги в отворени контейнери и от време на време ги обръщай.

# 95
Ama какъв папагал бе дами  newsm78 ,аз за октопода говоря, той позна за Испания  Laughing .

# 96
Оххх боже, съвсем се обърках,да бе и аз за Октопода.И понеже вече   Crazy Crazy Crazy погледнах в Гугъл  и така де,октопода пак е познал. Значи оракул си пада туй морското.Аз пък мислех че не е познал и вече го хапват на супа.Клеър ти бременуваш а нас ни лови  Crazy Laughing

# 97
  • usa
имали сме педиатри и в малки практики, и в големи практики. предпочитам големите - имат опции за прегледи късно вечер и през уикендите, когато обикновено се случват белите, та ни спестяват по-голямата част от посещенията в er. не държа на редовни посещения при един и същи педиатър - децата ми са общо-взето здрави (чук-чук...), а като бебета много рядко съм се вълнувала от мнението на педиатрите за отглеждането им, та почти не съм задавала въпроси и все едно ми е било кой ги мери и тегли при консултациите.

мис дива, съжалявам за загубата ти Cry! трудно ми е да си представя болката ти!

да похваля бг консулството в ла - за по-малко от час и половина ни обработиха и петимата за подновяване на паспорти, а имаше преди нас двама души. дори бяха любезни, хелпфул от към въпроси и дружелюбни към всички. с много приятни впечатления останахме.

затвърдих си чуствата към сан франциско. въпреки студа, това е най-любимият ми град в тази държава. започвам да си мисля, че ако някой ме покани, бих живяла в него въпреки трафика.

# 98
А аз да се похваля, че чаках за паспорт от 5 сутринта, за бърза услуга. Информация няма никъде за нищо, а опашките са километрични (часови-чни, както искаш ги мери)... Следва подобно чакане и за получаване на готов паспорт. Tired Но ако се погледне на седенето на опашка в България, като на социологично изследване, защото хората там са сравнително добра извадка от обществото, става малко по-интересно.

Ако някой се интересува, как да си вади международен паспорт във Варна, вече знам всичко и мога да помогна със съвет.

Сан Франциско ми е мечта и на мен...

# 99
  • САЩ
Биз пак ли има опашки? Ние като си бяхме в БГ през април бяха понамалели или поне тези за бърза поръчка. И за подаване и за получаване все ходехме по обед веднага след обедната почивка и нямаше такава навалица. Може късмет да е било. Но от другите чакащи разбрахме че по кварталните РПУ-та било ужас.

# 100
Аз за това говорех. http://worldcup.gong.bg/view_article.php?article_id=145063 Реших, че Вики е чула/чела за Мани.

# 101
  • USA
Миз, вие крайбрежието ли обикаляте? Следващият път като си в ЛА да се обадиш. И аз много харесвам Сан Франциско.

Биз, в България ли чака за паспорт? Аз се радвам, че го поднових моя миналата година по стария дизайн, сега имам няколко години без този зор. Сестра ми през април 1 месец чака за бърза поръчка  Crazy.

Бенс, и аз във вакумирани торби пазя дрехите, но на някои им избиват жълти петна.

И от мен честито на испанците! Финалът беше много скучен и мъчителен. Уругвай-Германия беше 100 пъти по-хубав мач.

# 102
Да кажа пак за дрехите. Жълти петна избиват от натрупан и неизплакнат добре препарат/омекотител. За това добавяне на сода/рлр или друга алтернатива и допълнителен цикъл изплакване са препоръчителни не само преди прибиране за дълго време, а и от време на време.
Скоро открих РЛР и доста дрехи "оправих" с него.

Финалът и на мен ми беше скучен. Добре че го гледахме с приятели та поне компанията беше приятна и се забавлявахме.

# 103
  • USA
Солей, по колко сода слагаш и какво е рлр?

# 104
Да, в България. Аз сменям, защото нямам празни страници вече и макар че имам още почти година, за пътуване почти навсякъде ти искат поне 6 месеца да ти е валиден от датата на влизане. Пак по-добре да чакам 3-4 часа във Варна, отколкото да трябва специално за това да летя до Чикаго два пъти и да чакам месец за нов паспорт. Но за съжаление има много други хора, като мен, а и се оказва, че много лични карти изтичат тази година (първите нови ги издадоха през 2000) и от там идват стълпотворения.

Общи условия

Активация на акаунт