121 Тема за Българо-Американската дружба и бебета! Пуш, бейби, пуш!

• 28 065
  • 726
  •   1
Отговори
# 360
  • USA
Благодаря, момичета  bouquet! На Стейси й се приспива на около 3-4 часа, ако я оставя повече се преуморява. По едно време мина на режим с един сън, но в момента пак се върна към два за деня. Вечер я слагам около 21 часа, тогава е готова за сън и сутрин става различно, но мисля, че се е наспала. Не знам дали коликите не са причина, защото тя беше с много силни и беше постоянно в ръцете ми, но пък като се сетя още като се роди, сестрите казаха, че другите новородени спели по 24 часа, докато Стейси едва заспиваше и то за кратко. За 2-3 дни в болниците аз бях спала не повече от час, а за първата седмица от раждането не повече от общо 10 часа. Изобщо от началото си беше доста трудно. Надявам се да го израсте и да не се мъчим вече с това Praynig Praynig Praynig.

Норчи, наистина имаш големи изисквания, но в това няма нищо лошо Hug. Аз живея в Mount Prospect , имаме страхотни два парка, единия за разходки и има доста майки с деца, а другия е за колелета и кучета. Има две спирки наблизо, 4-5 магазина, детска градина, до всичко това се стига пеша. С автобус може да стигнеш до мола и до доста други магазини. Обаче апартаментите са стари, въпреки че по нашия аз не мога да преценя, защото всичко беше ново-карпет, вана, шкафчета, мивка, печка и т.н. С парно сме(включено е в цената на наема) , но без централен климатик Sad. Отсреща доколкото чувам  имат централен климатик и всичко е по-хубаво, но пък нямат тераси, по-точно имат, съвсем малки и не можеш да си сложиш например маса със столове. Подкрепям другите момичета, че за една година ще се ориентирате тук и ще прецените къде е най-добре за вас. За местоработата вече са ти писали. Успех. Ние вече 5.5 години живеем тук и съм доста доволна.

# 361
маймун, явно не оби4а да спи Стейси Simple Smile

Сигурна съм, 4е ако имам някога #2 нито една от "техниките" няма да работят.

Мразя и аз жито, не знам даже и как изглежда не сварено.

Анет, дано устискаш Laughing

Биз, не знам дали се релаксва, но аз предадох фронта по доста въпроси  Confused
Сладур е Марти!

Последна редакция: пт, 23 юли 2010, 21:47 от benson10

# 362
Биз, не знам дали се релаксва, но аз предадох фронта по доста въпроси  Confused
Сладур е Марти!
Мерси Simple Smile Ми то това е релаксването=предаване на фронта. е, близалки не яде всекидневно, но сега във ваканция горе-долу яде, каквото си иска защото има баба и дядо да го глезят, те нали са за това все пак (да се защитя аз и да не изляза много ужасна майка Grinning)

# 363
Анет, и Плами е същия  Laughing. Дори си имаме ден от седмицата за нас двамата около 4 часа .

# 364
Мда, и аз сум попадала на една по-кофти от тази дето помня от малка. Но намирам и като бегейската.

Понеже съм задала в опциите да съм log on пост. във фейсбук, не минавам винаги през главната/log on страница. Днес съм от друг компютър, та се наложи и ме разсмя как са написали Sign up It's free (and always will be) Simple Smile .

Дълго време броди мистериозен и явно обезпокоителен слух из Фб пространството,че от юли мрежата ще бъде платена.
Та,така босовете са отговорили на поредната измислица.
Впрочем днес четох статия,че всеки 13-ти по света е с активен профил там.

А идеи за приспиване и аз не мога да дам.
Моята щерка беше на 1 седмица,когато започна да прави целите си нощи.
И до ден днешен схемата е ясна - заспива в 22,събуждане в 8-8н30.Следобеден сън по 2 часа.
Имам приятелка обаче,която даваше системно хомеопатично сиропче/не знам точното име,но винаги мога да й се обадя/,предписано от педиатър.

Жито и аз обичам да хапвам - силно сварено,с много настъргана лимонова кора,бисквити и настърган шоколад.

# 365
Kato vi 4eta i malko se ot4aivam,naistina iskam mnogo,vinagi iskam nai-dobroto,a ne moga da si go pozvolq.Osobenno naposledyk vse se stremq kym po-zdravosloven na4in na jivot i vsi4ko da e bezopasno za nas i oklonata sredai t.n. i t.n.,ama to vsi4ko tova e mnogo skapo.Hi4 ne e za obiknoveni horica.Poneje kato se metim i nali po4vame ot nulata ,vsi4ko nanovo i vse se mislih,4e tova e 6ans da jiveem mnogo po-dobre i ka4estveno,4e 6te si pozvolim po-d-bar jivot,a to naprotiv kato gledam kakav ni e biudjeta i kakvi sa cenite....daje sigurno 6te mizerstvame ooooh!,a kato si predstavq 4e trqbva i zaem da vra6tame Sick

Kiubit,za6to ne kazva6 ,4e tova si ti...mnogo mi e drago ,kyde se zagubi,ne te vijdam vav veganskata ve4e.Ti kyde si?Radvam se ,4e 6te ima koi da mi pomaga da se orientiram kyde sa svqstnite ne6ta.

Tova za rabotata i nie sme go mislili,no za sega nqma kak,o6te nqmame dokumenti,a myja mi trqbva da ni posre6tne nqkyde...

Az sym si pisala i s Clairette po pove4eto vaprosi,no iskam da vi pitam i vas za vsi4ko Simple Smile
Naprimer drugoto ne6to,koeto se setih e kakva voda piete,s kakva gotvite,s kakva miete i se kapite.

A moje li i o6te edin savet-kato za na4alo kakva kola e po-dobre da kupim-nai evtinata tro6ka ,koeto da ni izdarji parvona4alno,ili nqkoq po-svqstna za po-dalgo vreme pri polojenie 4e sme s ograni4en biudjet?

# 366
Норчи, аз съм, да.  Hug Напоследък не съм много активна по вегетариано-веганските теми, но все така не ядем месо. В това отношение не се съмнявай.  Peace Във Ню Йорк Сити сме ние.
Бюджетът на новодошлите обикновено е ограничен, така че може би най-напред да подредиш приоритети и постепенно да гоните пълната хармония, иначе няма да смогнете финансово. Преценете кое ви е най-важно (състоянието на жилището, местонахождението му, еко-матрака и дървените мебели, по-добра кола или по-качествена храна и т.н.) и направете компромис с някои други неща. Не тръгвай с голямата кошница, да не се разочароваш. Америка не е розова мечта от първия ден. За някои и до края си остава "колко по-добре ми беше в България".  Whistling
Аз лично бих се ограничила от вещи и най-вече мебели. Колкото по-малко, толкова по-добре. Евтина домакинска посуда от Икеа. Не те знам с каква нагласа си аз съдовете за готвене, примерно тефлони и нон-стик би ли ползвала, но се намират и евтини стайнлес стийл тенджери, което е ок като за начало и по-добро решение от алуминий, покрит с тефлон. За печене - стъкло.
За кола не мога да ти дам съвет. Ние сме от 3 години тук, но все в града (НЙ е с много добре уреден градски транспорт и скъпи паркинзи  Crazy) и кола не ни е трябвала. Когато сме ходили извън града някъде сме наемали за ден-два. Но ако се купи трошка, както пишеш, е много възможно да дадете доста пари по ремонти скоро след покупката. Да се изкажат ползващите коли.

# 367
[quote author=nor4y link=topic=510013.msg15820605#msg15820605 date=1279916050

A moje li i o6te edin savet-kato za na4alo kakva kola e po-dobre da kupim-nai evtinata tro6ka ,koeto da ni izdarji parvona4alno,ili nqkoq po-svqstna za po-dalgo vreme pri polojenie 4e sme s ograni4en biudjet?
[/quote]
  Която можете да си позволите, тази ще е най-добрата.
Не се отчайвай, ще се справите, просто се приготви, че в началото ще трябва да направиш компромиси с някой неща. постепенно ще се наредят нещата, само да сте здрави! здравни застраховки ще имате ли?

# 368
  • The QC to be!!!
nor4y от къде ти дойде идеята, че като се премесите в щатите без документи, без сериозни финанси,  без осигурени работи ще можете да живеете по-здравословен начин на живот и по безопастно за вас и околната среда? Виж това видео тук, с Анн Ленард и виж как живеят хората където отиваш да се местиш. Не искам да ти разбия представите за това колко чисто и здравословно се живее в щатите, но не можеш да си голямо изключение от околните. Само факта, че в повечето Американски градове не може да се живее без кола е достатъчен. Има градове където можеш да живееш и само с "колело", но Чикаго не е един от тях, или по скоро за да постигнеш този стандарт няма да стане бързо.  Peace

В Чикаго и околноситите вода е ок, да се готви, да се мие и всичко друго което човек може да си помисли. Аз не пиех от чешмите защото не ми харесваше вкуса, само бутилирана пиех. За кола... бих препоръчала хонда или екюра с малко мили. Има хонди които горят мн малко нищо, че са стари, даже имаше 1 хачбек май към 60mls/gal минаваше  ooooh! но са мн рядко. Преди да дойде зимата може и с колело наоколо. В Чикаго и събарбите има автобуси, не са мн. удобни винаги, но ги има  Peace Метрото за центъра и някой др. околности е добър вариант също, както и за някой от събърби.

Клер  Joy паднах с eviction notice-a дето си дала на мъника  Joy Къде е това при вас където водата не става за пиене и защо?

Последна редакция: сб, 24 юли 2010, 00:21 от Baby*

# 369
  • САЩ

Naprimer drugoto ne6to,koeto se setih e kakva voda piete,s kakva gotvite,s kakva miete i se kapite.

Вода пием филтрирана от магазина. Обикновено купуваме наливна. При нас (Айова) казват че водата е хубава. Дори наскоро получихме писмо от ситито с разни показатели и отдолу си пишеше че е годна за пиене директно от чешмата, но аз предпочитам да не рискувам, а и някога ми мирише на препарати. Може и да си въобразявам. Иначе за готвене ползвам филтрирана чешмяна вода. За къпане и миене чешмяна.

За кола ако питаш мъжа ми (че и мен вече) само Тойота или Хонда. Това американските марки не ги брои. Разбира се най добрата кола е новата, но предполагам такава не се включва в бюджета ви. Беше споменала за Тойота Еко. Аз карам такава вече 4 години и съм много доволна. Супер икономична, за града е супер, изглежда малка, но багажника и е доста голям.

# 370
Nor4i, водата става за пиене, къпане, готвене, каквото ти е кеф. Много хора филтрират, но по принцип не е нужно.

За кола - ще купите, каквото можете да си позволите за начало, без кола сте загубени и ще ви трябва за първоначална ориентация. Парите не са само за колата обаче, а и за застраховка, и тази сума я вземете предвид.

По-здравословно ще живеете със сигурност от средностатистическия американец, защото ще ви е най-евтино да си купувате основни продукти и да си готвите в къщи. Но еко/био/органично ще ви е трудно да си позволите от самото начало.

Освен крейгслист, проверявайте и този сайт - http://groups.freecycle.org/chicagofreecycle/posts/all. Имат групи във всички по-големи градове. Работят на принципа "имам ..., някой, ако го иска да дойде да го вземе". Безплатно е и трябва да се реагира бързо, защото хубавите неща изчезват веднага Simple Smile.

Възползвайте се от каквито услуги предлагат за нови имигранти - съветници, курсове, каквото видите.

Успех, не е лесно, но с добра нагласа, след 1 година ще сте ОК с очакванията си и плановете.

# 371
  • Boston, MA
... Naprimer drugoto ne6to,koeto se setih e kakva voda piete,s kakva gotvite,s kakva miete i se kapite.

https://

Вода от чешмата.  Grinning

Кола, аз бих си купила най-евтината на първо време. Като разбера докъде ще пътувам за работа, тогава бих направила сметка за останалото.

Абсолютно съгласна с Кюб за приоритетите.

# 372
Nor4i, водата става за пиене, къпане, готвене, каквото ти е кеф

Къде това? При нас категорично не става за нито едно от изброените, дори и филтрирана. За къпането нямам избор, но за всичко останало ползвам уотър сървиз със свястна вода без добавени гадости.

# 373
Норчи, защо да не са ви уредени документите? Нали със зелени карти пристигате?

Абсолютно съгласие с Кюбит за подреждането на приоритетите. Това, дето го мислите, ако изобщо стане, ще бъде дълъг процес на напасване на желанията, средствата и обстоятелствата.

Малко са местата, където водата от чешмата не е читава. Химическият състав обикновено може да се провери онлайн за общината, в която живеете (например ако искаш да знаеш колко флуор има). Ние филтрираме само за пиене, за всичко останало директно от чешмата.

# 374
ако така лесно се редяха приоритетииии...

Общи условия

Активация на акаунт