Лято 2010 - къде на море с 500 лв.? - Тема 2

• 44 925
  • 292
  •   1
Отговори
# 255
  • В.Търново
Росина, то всеки иска да се раздаде колкото може повече за децата си, но всеки се простира според възможностите си. Преди няколко години, когато бях на държавна работа не бих си и помислила да отидем на хотел и да дадем 2-3 заплати, а после да мизеруваме. Ходехме в квартири, и пак си изкарвахме супер.

И аз това казвам,че пак може да се изкара добре на море с квартира и икономии,и ние сме имали такива почивки и то доста,но вече се уморих от тези сметки и лишения и пари за отпуската на море започнахме да събираме дооооста напред във времето,за да може що-годе да изкараме една нормална приятна без лишения почивка. Но тук не става въпрос за някоя скъпарска почивка като от рода на 1500лв. и нагоре,а за нещо по-нормално от рода на 1000лв. Мисля че е нормално за семейство с две деца да си позволи почивка на море до 1000лв,е...разбира се пак съобразено според доходите. Simple Smile

# 256
  • Враца
росинаузунова, извинявай, не съм те видяла напред в темата явно ooooh!
старо куче си тук, значи  Laughing

разбира се, всеки е с разбиранията си за почивка.
на мен никога не са ми пречили сандвичите и хранененто в квартирата с храна от магазина, за да си изкарам добре. на мен емоцията ми е пътуването, престоя, фактът, че сме заедно с мъжа ми /иначе почти нямаме време един за друг Tired/ мирисът на морето... не отивам за да си набавям други емоции като заведения, лунапаркове и др.
но не мога да си кривя душата, че за детето бих давала пари за глезотии.
за мен наште са намирали като съм била дете, за тях дори да не е имало Peace
ние тая година по моя шушул никакви разходи нямахме, но догодина сигурно ще отидат едно 50-ина лв за люлки, храна и др.
и пак да отбележим, че от забавление до зобавление има огромна разлика!
повечето деца не знаят какво е цената а парите, но също така чудесно могат да се забавляван на детска площадка със свои връстници/ за без пари, ако проблемът е финансов/, но ако мама и тати искат за заведат малчугана на аквапарк харчът е огромен /както знаем, само детето няма да мине, поне един родител с него трябва и т.н....../

# 257
  • В.Търново
Точно така!  Simple Smile Peace

# 258
  • Stuck in a moment
Не знам дали вече е писано някъде в темите , но ето това е повече от икономично предложение:
http://www.dsktours.bg/Page/default.aspx?xml_id=/bg-BG/about/hotels/

За 260 лв на брега на Кранево, не някъде из градчето (селцето) и то с включено ядене.
Наш познат се е върнал оттам и е доволен.

# 259
  • Враца
аз си мислех, че с наближаването на септември и паадането на цените темичката ще се раздвижи, а то... Rolling Eyes

искам да ви попитам за нещо конкретно, и ще се радвам на повече идеи Peace

предложете ми бунгала, близо до плажа/до 100 метра, не повече, с отделна баня и тоалетна, по възможност с кабелна и хладилник, и веранда, да са чистички и на цена за началото на юни/ септември до 20 лв за двама... имате ли предложения за мен? нямам особени претенции за мястото, ходи ми се на различно място. Peace

някой бил ли е тук?
http://www.zora-ob.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=28

далеч ли е от плажа? как са условията в бунгалата и в комплекса? и храната как е, за тия цени.... newsm78

# 260
В духа на темата и още повече на последните дискусии да кажа,че ние ходихме на море с лична кола в Поморие, апартамент с 2 стаи, чист и нов, с хотелско обзавеждане, с любезна хазайка,която идваше всеки ден да чисти докато бяхме на плаж и ни оставяше по една купа плодове - 40лв на нощ за целия апартамент. Бяхме трима-аз,мъж и детето с 6 нощувки. Хранехме се в различни заведения, не съм правила сандвичи,не сме се лишавали от нищо,което ни се яде и пие, пускахме Ива на люлки и батути колкото иска, всяка вечер ходихме на разходка до някое от околните населени места-Несебър,Равда,Бургас с колата си, отделно от това направихме ималко непредвидени разходи - малко дрешки от разпродажба за Ива и една чанта за мен Laughing и приключихме с общ разход от 540лв.Бяхме тръгнали със 700 и не знаехме дали ще ни стигнат,но се оказа,че това лято цените наистина са ужасно ниски - или поне в Поморие са такива.
Апартаментът,който наехме, беше най-скъпият от трите,които даваше тази жена. Можеше да събере 6 човека - в едната стая имаше 2 легла, в другата 2 легла и разтегателен диван. Другите си апартаменти даваше по 10лв на нощ. Ако се съберат повече хора,ще им излезе нощувката дори по-евтина отколкото на нас. Ние мислим сега да ходим втори път пак там със семейството на брат ми.

# 261
  • В.Търново
В духа на темата и още повече на последните дискусии да кажа,че ние ходихме на море с лична кола в Поморие, апартамент с 2 стаи, чист и нов, с хотелско обзавеждане, с любезна хазайка,която идваше всеки ден да чисти докато бяхме на плаж и ни оставяше по една купа плодове - 40лв на нощ за целия апартамент. Бяхме трима-аз,мъж и детето с 6 нощувки. Хранехме се в различни заведения, не съм правила сандвичи,не сме се лишавали от нищо,което ни се яде и пие, пускахме Ива на люлки и батути колкото иска, всяка вечер ходихме на разходка до някое от околните населени места-Несебър,Равда,Бургас с колата си, отделно от това направихме ималко непредвидени разходи - малко дрешки от разпродажба за Ива и една чанта за мен Laughing и приключихме с общ разход от 540лв.Бяхме тръгнали със 700 и не знаехме дали ще ни стигнат,но се оказа,че това лято цените наистина са ужасно ниски - или поне в Поморие са такива.
Апартаментът,който наехме, беше най-скъпият от трите,които даваше тази жена. Можеше да събере 6 човека - в едната стая имаше 2 легла, в другата 2 легла и разтегателен диван. Другите си апартаменти даваше по 10лв на нощ. Ако се съберат повече хора,ще им излезе нощувката дори по-евтина отколкото на нас. Ние мислим сега да ходим втори път пак там със семейството на брат ми.
Моля те ,пусни някоя снимка.... от апартамента. Praynig
Имаше ли кухня в него?Тераса?Заинтригува ме! Simple SmileКъде точно е разположен апартамента,някакво име има ли?

И аз се интересувам дали е в новата или старата част на Поморие,защото ако е в новата не ни устройва,там не е толкова хубаво,даже хич.

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 13:00 от rosinauzunova

# 262
  • Sofia
Amelly тези апартаменти в новата или старата  част на Поморие са?И колко са далече от плажа?Ако може да ми дадеш адрес,че и ние мислим началото на Септември ако е хубаво времето да отидем до Поморие за няколко дни.Благодаря!

# 263
Ами аз за пръв път бях в Поморие и да не ми се смеете,ама не знам точно стара или нова част е Embarassedподозирам,че е в старата, апартаментът, в който бяхме, е на ул."Хаджи Димитър" няколко метра от х-л "Поморие" и съвсем близо до плаж, също близо и до центъра( пешеходната зона). Снимки нямам възможност в момента да пусна, може би в следващите дни. Апартаментът е с 2 стаи, в едната има 2 легла,нощни шкафчета, гардероб, хладилник и телевизор, в другата: 2 легла,диван, гардероб, кухнеска маса, хладилник, телевизор и кафеварка. Имаше и посуда от хазяйката. Консумативине също бяха от нея-сапуни, тоал.хартия, салфетки и т.н. Към първата стая има тераса, маса и столчета и простор за дрехи. Към другата стая няма тераса. Както писах, обзаведен е в хотелски тип, семпло, в синьо-бежово-кафяво, хубави чисти завеси, чисти чаршафи и кърпи...абе за моите леко претенциозни изисквания беше супер. Кухня няма, аз не готвя и предпочитам като ходя на почивка,да нямам такива неприятни гледки като печки и котлони пред очите си Mr. Green Доколкото помня, правили са апартамента преди 4 години, новичко е все още. Ако искате контакт,ще ви пиша на ЛС, но и това няма да е днес, че визитките на жената са ми в някоя чанта у дома.

а,освен това предложи ни и бебешка кошара - понеже децата и внуците й отсядат в този апартамент, там държат и една кошарка.

# 264
  • Русе/София

Погледни в темата за Обзор.Там ги коментираха,и мисля,че имаше много добри отзиви.

# 265
  • Враца
благодаря!  bouquet

# 266
Изкарахме 6 дена на Поморие, двама възрастни и две деца с около 450лв., 200лв за нощувка и 200 за храна и пътни, обаче беше голяма мизерия  ooooh!

# 267
  • В.Търново
Изкарахме 6 дена на Поморие, двама възрастни и две деца с около 450лв., 200лв за нощувка и 200 за храна и пътни, обаче беше голяма мизерия  ooooh!

Защо така,сподели?

# 268
  • София

Защо така,сподели?

Е, не е ли ясно защо. Я раздели 200 лева на 6 дена, като преди това махнеш парите за пътни и виж за какво става дума. Не мизерия, ми направо  #Crazy

# 269
Квартирата беше много мизерна, но близо до плажа, което пък ни устройваше.
Хранехме се на обяд в едно заведение, през останалото време сандвичи, никакви екстри и глезотийки.
Заради децата искахме да изкараме повече дни на море, те пък взеха ,че се разболяха  ooooh!
Ако сега трабваше да отивам на море със същите пари бих предпочела да е за 3 дена, но по качествено  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт