Защо решихте да кърмите?

• 8 371
  • 206
  •   1
Отговори
# 15
  • До хладилника, който обичам
Няма моят отговор - защото е нормално, естествено, логично продължение на бременността и начало на нова връзка.  Peace
Не съм решавала ,просто това беше следващата стъпка след раждането .

Добре - но как сте разбрали, че това е естественото и логично продължение? Все някой около вас го е правил, може би, за да стигнете и вие до това убеждение?

# 16
Реално не съм мислила дали да или да не кърмя, за да кажа че съм решила по точно определена причина.
И преди съм писала тук, че не съм чела почти нищо за кърменето /освен да разгледам няколко картинки с пози за кърмене.. останалото беше това, че е важно за имунитета и най-добро за здравето на бебето, най-логично и т.н./ преди да родя... Отидох да раждам, родих и някак си ми се струваше, че... "ето това е, раждаш и след това нормално си кърмиш.." просто не виждах, не търсих и не намирах алтернатива.

# 17
  • София
Заради здравето на бебето- като всяка бременна и аз се интересувах кое ще е най-добре за бебето и как да му го дам. Така попаднах на този форум, изчетох всичко преди да родя и се чувствах подготвена за този процес.
Допълнителен стимул ми беше да разбера колко много майки кърмят децата си, тъй като около мен (роднини,приятелки,познати) никой не кърмеше.

# 18
Тук отговорите на всички ще са общо взето еднакви Grinning Би ми било интересно да прочета основанията на тези които са решили да НЕ кърмят. Иначе като главна моя причина бих изтъкнала че съм убедена че кърмата е най-добрата храна за едно бебе Peace Ние вече не се кърмим, но 10-те месеца през които го правихме мисля че му бяха от голяма полза.

# 19
Защото знам,че това е най-добре за здравето и развитието на бебето.Мисля,че това да иска да кърми бебето си е закодирано в почти всяка жена.Аз лично не съм кърмена(била съм в кувиоз 1 месец, а майка ми е била на системи и не е било възможно), но кърмих своето дете до 1г и 3 м(можеше и повече но заради АБКМ бях на жестока диета и не издържах повече). Когато кърмиш бебто си ти не само го храниш, а създаваш една свята връзка с него.Така,че бъдещи майки кърмете своите бебета.

# 20
Преди 9г  се наложи да се оперирам от фидроаденом на дясната гърда . Тогава нямах  точни планове за второ дете , но  някаква интуиция ми подсказваше , че не трябва да загубвам гърдата си . Когато забременях преди 4 г . ми се струваше , че това е най-големият подарък от съдбата и за мен беше много естественно и важно да дам всичко от себе си .Имах негласна уговорка с Господ и тя се сбъдна . Сега съм много щастлива  защото още си сучем , а сме на 3 г и 5м. Благодаря на съдбата за това несравнимо изживяване. Въпреки безсънните нощи знайте  ,че няма по-прекрасно нещо и за мама и за бебчо .

# 21
Донякъде напук. Аз съм първата жена в семейството си по майчина линия от три поколения насам, която кърми. Още прабаба ми "нямала мляко" и това нямане на мляко висеше като прокоба над всички родилки - баба ми и сестрите й, майка ми, сестра ми, лели, братовчедки и така нататък. Все нямаха мляко или ако тръгнеше - спираше отведнъж в края на първия месец. Когато родих, роднините ми предрекоха, че най-много до седмица ще кърмя. Добре, че живея толкова далече, та нямаше кой да ми виси ежедневно на главата и да ми опява, че си моря детето от глад. Иначе не съм сигурна, че щях да издържа на напрежението, особено през първите скокове на растежа. Кърмим се вече година и половина.

# 22
Аз също знаех, че ще кърмя, но реално нямах представа докога сучат бебетата, смятах, че от някое време нататък започват да пият мляко от шише....просто всички майки, които съм виждала да хранят бебетата си са го правели с изкуствено мляко.Винаги съм имала стремеж към естественото и здравословното, но се осъзнах чак като забременях! Кърменето е част от осъзнатата ми същност. Кърмя благодарение на Интернет и най-вече на този форум. Въпросът ДАЛИ да кърмя не естоял на дневен ред. По-скоро КОЛКО дълго...но и той отпадна...

# 23
Отговора на този въпрос го проектирах върху тениска миналата година, "Имам бебе - правя мляко."
 Не ми е трябвала причина, не е имало дилема. Но реално съм следвала примера на майка ми, която ме е кърмила една година и за мен това беше най-логичната посока.

Сега си спомних случка от късното детство, бях на около 13г. и бях на преглед при пластичен хирург, ставаше дума за не особено сложна операция на зърната на гърдите, поради съмнения за лек козметичен дефект. Лекарката спомена, че процедурата е елементарна, но е длъжна да ме предупреди, че след време може и да имам затруднения с кърменето. Тогава реших да откажа операцията, явно и на 13 съм била убедена, че ще кърмя.

# 24
Имах кърма - кърмех.   Laughing На бебка й беше кеф, на мен ми беше по-лесно...и така се получи съвсем естествено. А иначе, преди няколко години въобще не съм си мислила, че някой ден ще седя на някоя пейка и ще кърмя  Crazy

Добре - но как сте разбрали, че това е естественото и логично продължение? Все някой около вас го е правил, може би, за да стигнете и вие до това убеждение?
мисля че и този форум доста ми повлия, а и където раждах - в Окръжна -Варна кърменето е на особена почит и не ти дават алтернатива, в смисъл не предлагат АМ, а почти те насилват да кърмиш  Laughing След като ми "тръгна" кърмата вече решението беше ясно. Кърмих почти 1год.

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 19:34 от E.L.

# 25
  • софия
Цитат
моят отговор - защото е нормално, естествено, логично продължение на бременността и начало на нова връзка.
И за мен важи същото. Peace

# 26
Моят отговор също е, не съм се и замисляла, това е естественият начин на хранене на детето. Може би може дасе  каже, че съм част от "миникултурата", защото бях чела много във форума отпреди да забременея и съм повлияна малко или много от информацията тук.

# 27
защото така ми харесва. мързелива съм и не ми се занимаваше с шишета и стерилизация, бъркане и прочее. при всичките плюсове на кърмата и възможност за избор дали млякото да е естествено или изкуствено, предпочетох да дам шанс на природата

# 28
  • Пловдив
В началото исках да кърмя до 40 ден , за  да създам имунитет на бебето.След този период, знаех  че ще кърмя на всяка цена  докато мога .

# 29
прочетох във форума, че бебетата се кърмят и така реших Simple Smile
Шегувам се, макар че има известна доза истина в моя случай.

Най-естественото нещо е бебетата да се кърмят, но повечето от моето поколение сме продукт на една друга култура на еманципация и честно да си кажа, още през 2002 година, когато пишех в Проблемното и четох темите на boo в майчинския форум за кърменето - изненадах се колко малко майки кърмеха тогава, чак ми беше странно - та нали бебетата се кърмят - то е ясно. Обаче не беше така. Тогава си мислех, само да я докарам до кърмене - ще му мислим тогава, но хвърлях по едно око на темите и научих неща, които нямаше как да разбера по друг начин - за състава на кърмата, за имунитета, който се предава на бебето чрез кърмата. Много неща се промениха оттогава, както виждате. Признавам си - това ми повлия. Майка ми също ми повлия да направя всичко възможно да кърмя.  Макар, че както във всяко нещо крайностите ме смущават, убедена съм, че благодарение на Бу доста майки са взели това решение дори без да са си дали сметка, че точно това им е повлияло до известна степен.

В крайна сметка никой не искаше да бъде кърмен и изцеждах 8 месеца, но това е друга тема Simple Smile Бу      bouquet

Общи условия

Активация на акаунт