® Португалия - тема № 13

• 36 480
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
не съм 4увала да има универсални капсули  newsm78.Мисля че всяка марка си ползва собствените.Аз също съм си мислила дали да не си купя  такава машина и ако си купя ще е или na Nespresso ili Dolce gusto .Две от бабките ми имат на  nespresso и всеки път като съм там пия кафе.Харесва ми,кафето става със страхотен каймак ,а и има голямо разнообразие.Но тази марка нямат с мляко ,нито шоколад,капучино...А Dolce gusto  машините вече ги пускат и по 80 евро ,но nespresso си държат цената.
Ние по принцип кафе в къщи пием само събота и неделя....През седмицата  пием навън кафе.Сутрин преди работа обичам да си изпия кафето с цигарка навън ,може да закъснявам за работа,но кафето не си пропускам Peace

# 646
Светле то универсални едва ли има...просто според мен капсулите са еднакви..като принцип ...въпроса е дали са един размер...Но и това ще сравня тези дни Rolling Eyes
аз като се за4етох за кафемашините...тези които правят капу4ино например се слагат 2 капсули едната с кафе другата с мляко...Което хи4 не е рентабилно Thinking
За Неспресото ми казаха 4е капсулите не се намирали лесно...Тук във Фамаликао или по пощата си поръ4аш или 4ак в Порто трябва да се иде да се купи...
Докато на тази която съм се спряла на Пинго доса  капсулите си се продават в магазина ..Светле и кафето им е със страшен каймак Peace

# 647
Светле,обърни внимание и на това как се поставят капсулите на “твоята “машина,4е те може да са еднакви по размер, но ....при някои машини се слагат отгоре ,отдолу,обърнати настрани,с капа4ето надолу,нагоре......,разли4но е,което сигурно се влияе от механизма на перфориране и да не пасват дори и да са еднакви по размер....знам ли newsm78
Според мен те хората са го измислили –всяка машина да си върви с капсулите.....Ама ние нали сме БЪЛГАРИ може и да открием начин за съвместяване..... Joy

# 648
 Joy Е 4е ти съмняваш ли се..
Зоуи на твойта как се слагат? На "мойта" се слага капсулата отгоре на машината и настрани...с картинката да гледа напред Thinking

# 649
Така...не съм се излъгала-има бяла марка капсули,но не са в мини пресо,а в литорал-стават за долче густо със сигурност,но са само 4 вида,цената им е 2,90 за 16 капсули

# 650
Мерси Деси..но ние нямаме тук такъв магазин. То и в Пинго доса са за 16капсули 3.20 Peace

# 651
Светле капсулите на моята машина се слагат отпред и картинката гледа нагоре,но размерът е много по-различен от този на делта и неспресо.На несеспресо има свекър ми и поръчват капсули по пощата,никъде тука не се продават.На dolce gusto наистина има голямо разнообразие,но са скъпички 4,49евро са 16 капсули,предната седмица ги бяха пуснали  в mini preço на 3,99 и накупих 5-6 кутиi.Хубава изглежда машината на pingo doce и по-евтино излизат капсулките,а и щом си го пробвала и ти е харесало моето мнение е,че е изгодно,само дето казваш,че има малко разнообразие от капсули,но аз пък вкъщи примерно ползвам предимно кафе и descafeinado,много рядко нещо друго.Другото хубаво е,че всеки път като си купуваш капсули трупаш точки и можеш да си поръчваш разни неща,аз засега само suporte съм си поръчвала,където си редиш капсулите,но имам много натрупани точки и мисля да си поръчам наведнъж няколко неща ,понеже транспортните разходи са големи,май към 8 евро беше.Аз преди 2г продадох една такава машина за 80евро,че нали се бях сдобила с 2,едната подарък за Коледа,а другата спечелих от сайта на нестле.

# 652
Как ги пе4елиш тези машини Thinking
Препоръ4вам ви да изгледате филма от турнето на Слави в Америка Peace
http://www.youtube.com/view_play_list?p=8AA3BC99A6ACF79F
Ей колко е 4аса а аз не мога да си легна ooooh!

# 653
ей,засегна ли ви стачката?
мене ,да!маймуните са вкъщи,засега са спокойни,ама с тоя дъжд и гадно време ,едва ли ще излизаме,и просто знам каква лудница ще е след няколко часа Crazy

# 654
Оооо,значи за това сме си в къщи JoyОпитаха е да ми обяснят вчера в градината,но нещо не ги разбрах?За какво точно е тази стачка? newsm78 И аз от снощи си калявам нервите за това,което ме очаква днес - дъжд,цял ден у дома,ммммммм направо "вълшебно" Joy

# 655
ох,чакайте да ви кажа какви ги праскат маймуните  Laughing
mãe,anda мене дам,este кукла гигиоба/гардероба!/ cima  Joy hahaha Joy

# 656
Какъв дъжд бе хора newsm78 тук е пекнало едно слънцеее Party
Ста4ката Дени е национална..транспорта у4ебните заведния болници пощи  и др.
Деси поне няма да ти е ску4но Joy

# 657
ох,Светле,то не е скучно,ама е изнервящо малко Mr. Green

гушаме се до камината и ми разправят тука разни неща  Crazy
Виви имала мурадо/разбирай namorado/  #Crazy #Crazy,a Карина имала ,ама вече няма батко мурадо  #Crazy #Crazy

# 658
Нас не ни засегна стачката,аз си бях на работа,Дани на градина,не я усетих Simple Smile.
Светле аз само една машина спечелих от сайта на нестле преди 2г,а другата ми е подарък от свекър ми Peace.

# 659
Зоуи една една но как я спе4ели? newsm78 томбола ли или пасса темпо някакво?

Аз сериозно се заех с косата Rolling Eyes купих сусам и го разбърках с мед и ям по няколко лъжици...Сега ще взема и ленено семе...а и купих днес бяла глина...имаше в 3 вида...едната в разфасовка от 1кг най евтина(но пишеше 4е е само за външна употреба и не посмях да взема за пиене) пак на прах но за пиене(от нея взех 4.50€) и на хап4ета 90 хап4ета за 3.90€
И сега съм се раз4ела и за маски с тривитаминол newsm78 някой купувал ли си е от тук такова нещо? Спомням си преди години питах в един магазин за животни...и ме гледаха умно..май на португалски е витамина АДЗЕ newsm78

Общи условия

Активация на акаунт