® Португалия - тема № 13

• 36 468
  • 724
  •   1
Отговори
# 675
преди време,когато още живеехме със свеки заедно,тя правеше в 5л.туба от вода
но не е същото,като да втаса 20дни,пък да го претакаш,пък да позамирише  Joy

# 676
Аз преди слагах зелки в тези кутиите където продават маслините..но то4но претакването ме отказа... а и листата на това зеле за сърми са твърди...и се отказах Peace

# 677
аз слагам от къдравото зеле и стават супер
ама защо го претакаш ти?мъжа ти после яде ли  Laughing

п.п забелязвате ли колко често пишем с португалски словоред
понякога поправям,но понякога не се и усещам Embarassed

# 678
Ей сериозно ли...да взема да сложа някоя зелка от къдравото тогава newsm78
Аз от корасаото слагам винаги Rolling Eyes
Еми яде  но с тези неща аз се занимавам Peace

# 679
Ние винаги слагаме от нормалното си зеле –ломбардото,и става много хубаво за  сърмички  Peace , корасаото ама хич не го харесвам и не купувам....

# 680
Хмм за мен нормалното е Корасаото Thinking по близко е до българското...но го купувам по4ти винаги от пазара де затова може би newsm78
Е салата с ломбардо ли правите? Thinking
Между другото купих 2 зелки ломбардо и ще ги сложа за сърми4ки...щом стеказали 4е стават хубави Peace

# 681
 Laughing аз всичко правя с ломбардото и салати  и варено и печено...... Laughing
Ама Светле,6то за теб нормалното да е корасаото newsm78..Че аз тук за пръв път го видях  Rolling Eyes,в БГ си имаме нормалното–ломбардото  Laughing.Питах свекървата и тя каза че сега– в смисъл от няколко год. има и от корасаото....унгарско май било  newsm78ама и те не го харесвали ,че било твърдо......Иначе нашенското зеле си е ломбардото...така си мисля newsm78
Не че има значение де,въпрос на вскус  Wink

# 682
Не искам да споря само споделям Rolling Eyes
Дано и друг да се вклЮ4и
 newsm78
В Бг не съм виждала дори ломбардо(къдраво)зеле newsm78
Само подобие на корасао или   така наре4еното repolho
 Laughing с тази разлика 4е в БГ е кръгло а тук като сърце като от там му идва името Wink

А онова унгарското е cove branca но то е много твърдо..няма нищо общо с това за което говоря

А тук с ломбардо съм правила прясно готвено  зеле...еми размива ми  се става на каша ooooh!

# 683
  • В голямото море...Живот
Светле и аз като теб.
Ломбардото хич не ми харесваше, а и много твърдо.
Корасаото най ми докарваше на нашенско и все от него си вземахме.

# 684
 LaughingДоре то твърдо не е но ми е сухо на мен... другото е по со4но Peace
А я кажи има ли в Бг ломбардо newsm78 Laughing

# 685
Ама една зелева тема сме отворилииииииииииии  Joy
Добре де,еми онова другото зеле,нормалното си  Joy,(топчесто,долу–горе  гладичко,светло зеленикаво Laughing),то не е ли пак ломбардо  newsm78, като нашенското си зеле  newsm78,не такова къдраво,.Корасаото едно такова лъскаво ми  е,в спомените ми като чели  БГ зеле е различно от корасаото.... newsm78  Знам ли ,пък може и това да е  Rolling Eyes

# 686
 Joy Добре 4е не мирише..
Еми гладкото топ4есто е cove branca не корасао...но е много плътно и твърдо Peace Ти да не взимаш от него?
Виж по нагоре съм ги пуснала със снимки и кажи на кое викаш ломбардо newsm78

# 687
И за мен корасаото е най-близко по вкус до нашето зеле, макар и различно по форма. Вобще не ми е твърдо даже... Хрупкаво и сочно е...  Ломбардото ми е доста по-различно и по-сухо.. Но определено ще сложа и от него да опитам... специално за сърмички де...
 Peace

# 688
  • В голямото море...Живот
Точно ломбардо не, макар че според Борис точно това е като нашето  newsm78
Там не сядахме на масата без салата/ или от зеле или от домати и краставици/, тук не съм си и помисляла даже  ooooh! Цени....
Но съм решила сега, през декември, ще ям от всичко, което ми се е прияло  Naughty
После ще споделям  Mr. Green

# 689
Доре толкоз ли е сериозно положението Thinking
а декември защо?ще се поглезиш заради болницата ли? newsm78
Борис да не се премести и той в СФ Thinking

Питах по назад но май никой не ми отговори newsm78
За тиквите...как да разбера 4е не е водна  и несладка?т.е. искам сладка и ( божее не мога да намеря думи да опиша) една такава като се свари или опе4е да стои мазна ...кремообразна.. Rolling Eyes
Гледам като купувам да е по оранжева от вътре...4е май жълтите са по скоро за супа...но последния път пак беше водниста newsm78

Общи условия

Активация на акаунт