® Португалия - тема № 13

• 36 466
  • 724
  •   1
Отговори
# 690
моят хазяин поне 6 вида гледа,пробвам ги наред,и на мен всички са ми воднисти Rolling Eyes

# 691
Цитат
Виж по нагоре съм ги пуснала със снимки и кажи на кое викаш ломбардо
   Joy  Joy,абе “моето“ ломбардо е друго Naughty Joy
Това мнооого къдравото ,тъмно зеленото си е ломбардо Peace–и него не го харесвам,ама има и едно друго  ,по –малко къдраво,светло зелено ..то пак си е ломбардо –така го пишат на етикетите в магазина (сигурно е някакъв мутант  Shocked),ама то си е моето зеле... LaughingВ неделя като купим от пазара ще ви го покажа Peace

# 692
 Joy Е Светле ти ме уби Laughing
В кой магазин има и друг вид ломбардо? newsm78
ще се окаже 4е купуваш корасао Laughing и ни заблуждаваш тук Joy

# 693
Ето го моето зеле–топчесто ,светло зеленичко,не много къдраво...,стават идеални сърмички Joy
Незнам в другите португалии как го водят ,ама тук го пишат ломбардо Wink Wink,и видимо е различно от другото ломбардо.... newsm78

Според вас туи зеле какво е  newsm78 newsm78

# 694
# 695
аз не виждам снимката ти,Светле
ето такова купувам аз

# 696
аха,сега  я видях,предпочитам го твоето,но макар тук да го произвеждат,не се задържа много,и все го няма
но и по-къдравото е чудесно за сърмички,аз не обичам много зеле с месо,или с кокали... Laughing,или каквото и да е нарязано-най-вече заради сърмите го слагаме Peace

# 697
 Laughing Светле не съм виждала в нашата Португалия такова.( трябва да погледна в по големите супери където има голям избор)..но си прили4а на българското Wink
Може да е разновидност на ломбардото Peace
И казваш е со4но и крехко ли?

# 698
 Joyтова с нашата и вашата Португалия си стана виц   Joy

# 699
Маитап няма  Wink,аз купувам само такова ,затова ви казвах че си е нормалното ,нашенското зеле  Laughing.Има го и в континенте и в мини пресо...,не е чак такъв дефицит тука,в неделя 6те си купя от пазара...и там бол,на камари... Laughing

# 700
# 701
Каолина е вид хума, а по-точно бялата... Т.е. сaulim е вид аrgila - която може де я бяла, зелена, розова, жълта и т.н. в зависимост от минералния състав...
 Peace

# 702
Деси и коя е загадката? newsm78
Руми правилно е обяснила Peace
Каолина е бялата хума или аргила бранка Peace
Да не си решила и ти да пиеш Thinking За пиене е само зелената Peace

# 703
аз съм пила
загадката я порешавахме с Руми на скайпа Simple Smile ,но за мен си нямам отговор все още
ако е едно и също,то за каолина е противопоказно да се пие,защото съдържа силикати на алуминия,но пък бялата глина не съдържа
но пък зелената има малко Thinking
после се рових да чета за Силициевият диоксид-Химически свойства -SiO2 е киселинен оксид и не реагира с водата. Naughty
значи ,като се пие аржилата ,не поемаме от него newsm78
и пак ми е объркано,щото в различни източници,разлино инфо чета...слагат го навсякъде за сгъстяване,за излющване,за избелване-в кремове ,в паста за зъби,в масовата козметика...ето това ме издразни-щом е масов,значи е евтин,значи за мен= на не много полезен newsm78

# 704
Деси евтино не зна4и 4е  не е полезно...просто лесно се добива и е достъпна.
Ето ти още една статия ако не си я про4ела ве4е за видовете  Peace

Общи условия

Активация на акаунт