® Португалия - тема № 13

• 36 467
  • 724
  •   1
Отговори
# 705
 EmbarassedПак съм аз ..Украсихте ли си къщите...ние да Peace и сега ми е едно такова хубаво...с много лампи4кии...
Къде се губите Thinking в този студ..
и като говоря за студ да ви питам newsm78 появяват ли ви се frieiras  #Cussing out
Такова 4удо тук в Португалия запо4на да ми се появява...въпреки студа в Бг  Rolling Eyes
Та уж внимавам...като се застуди веднага слагам ръкавици..мажа с кремове...и такива неща...но няма опазване...и сега съм #Cussing out пръстите ми са тройни..
Ли4ната каза 4е се правело тратаменто но октомври примерно..и другата година ще пробвам Thinking
Много е неприятно Cry

Днес обикалях по магазините...и в нашта Португалия Laughing няма от онзи вид зеле ломбардото...
Вси4кото е къдраво...и има едно като на Светлето на снимката но е cove branca и то е според мен твърдо newsm78

И купих едни орехи(нали преди време ви питах как се познават 4е са хубави) ...та днес орехите  отвън бяка доста тъмни (но питах да не са мухлясали) и жената ми каза неее...та купих малко...еми супер са Peace Зна4и според мен не е от зна4ение отвън..т.е. само с опитване се разбират хубави ли са или не Peace

И тиква купих и сега я пека  newsm78 да видим дали ще е сладка?

Някой да знае как се прави желе от дЮли?Пропорции?

Дано операцията на Дорето да е минала успешно и скоро да се появи с новини Hug

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 23:56 от lozeva

# 706
не съм украсила,че нямах време,а ми се искаше вече  Sad

сладка не правя,та не мога да съм полезна-за пръв път да нямам мнение и препоръка hahaha

някой да пусне темата,моля,че бях подготвила и аранжировка,и всичко...но нямам сили,отивам да се гътам
почнах на едни маслини временно-още седмица до 10дни

# 707
 Еее има време за нова тема..ние с тези темпове Laughing
И аз няма да имам време 4е от утре здраво на тръстиката поне до петък.. ooooh!

# 708
Сефте го чувам това frieiras , но се оказа че Нуно имал, та дори го и видях, пак сефте Wink... Той не го лекува с нищо...  Rolling Eyes
Иначе за гладкото ломбардо и у наше село не виждам... поне на тези магазини в които пазарувам... Ама сложих в кюпа една от къдравите да пробвам как е кислео, но прясно не съм му фен... Още не сме украсявали - днес почнахме уж да правим наша украса, не купешка... но за сега само един снежен човек Nature Snowman на лице и не го правих аз а Нуно   Blush Grinning

# 709
Ние в момента украсяваме,но на мен хич не ми е коледно,обаче Дани от една седмица мрънкя,че искал елха,вчера я извадихме от мазата и я разнася кутията цял ден от мераци,изпочупи фигурките на дядо Коледа,снощи даже спа с тях и се връчих задача на Филип да украсчва,че аз нямам желание.
Това  frieiras и аз за първи път го чувам,в смисъл,че ти се цепят ръцете от студа ли newsm78,я кажете какво е?
Голям студ е тука напоследък,дъждове,ветрове,сутрин като тръгна на работа към 7“30 и направо замръзвам,хем е близко.

# 710
Зоуи  не ти се цепят пръстите а се надуват и се появяват нещо като пъпки ...много е болезнено.. в момента едвам си ги  свивам..Води се студова алергия...А като се затопли времето и запо4ват да минават е оЩе по ужасно защото по4ват да сърбят #Cussing out

# 711
  • В голямото море...Живот
Здравейте  Hug
В къщи съм си вече.
Добре съм, но ще го откарам 2 месеца в болнични - по закон  Thinking
Не се оплаквам  Mr. Green
Нямам празнично настроение, и украса нямам. Ще го мислим. Даже още нямам идея къде и как ще караме празниците.

# 712
Доре вси4ко нормално ли е ? Операцията?Какво махнаха или какво оставиха?

# 713
Хайде на зелетоооооо само 60 сентимуш....,на нашия пазар всичко има Joy
Ето това купихме днес,ама утре свекъра ще го прави  Wink,и карфиол си купихме и зелени доматки ......,едни трушии ще се слагат......мммммм  Laughing,че и ракиика  е донесъл(аз не съм от пиячките ,но за компания ставам  Wink)

Ние вчера сложихме елхата ,лампичките светят непрекъсното, обичам да ги гледам ,повдигат ми духа ,чувствам се празнично,и аз като децата им се радвам,днес си купих и китка “коледна звезда"......абе кво му остава на човек  някой и друг празник в годината да се поотпусне малко ,а през останалото време....скука,еднообразие,работа..... #Cussing out
Днес дори писах и картички .Тази година съм решила на всичките ни приятели в Бг  да пратя картички по пощата.Незнам за вас ,ама аз не съм пращала коледна картичка от панти века.....,с тез компютри забравихме  за това много вълнуващо преживяване–да получиш писмо,нещо различно от сметки и публисидадеш... #Crazy

Доре,оправяй се бързо  Hug

Светле ,че всяка зима ли ти стават така  ръцете  newsm78,и постоянно до пролетта ли държи така...И аз за пръв път чувам за тази
 алергия newsm78

# 714
Мале,Светле,с този пост- зеле,туршийка,ракийка,чак преглъщам на сухо Joy Май ще идвам да ме водиш на пазар Joy

# 715
Светле появяват се само когато е много студено...ето сега нали се стопли зна4ително и ми се оправиха ръцете Rolling Eyes а до в4ера бяха като кебаб4ета..
И аз не бях 4увала...докато преди 4 години сигурно...още играех...на единия пръст от вътрешна страна на възглавни4ките запо4на да ме боли..и аз си мислех 4е нещо ме е ухапало.... както се появи така се и скри...
 и така до другата година...ве4е играех в друг отбор и залата беше много студена....имаше дни в които тренирах с ръкавици докато се загрея...и понякога  направо изпитвах болка при удар на топката...
надуваха се пръстите и боляха...и моми4етата ми викаха....аааа това са фриеираш Mr. Green...
Купувах от аптеката скъпи кремове ...но....ефект никакъв..
Даже преди 2 години съм си правела компреси с лайка...
и една позната тук ми каза 4е фриейрашите  се излекъват когато се покаже слънцето...т.е. като се стопли...
И в същност се появяват поради лошо оросяване..
Аз нали и с вени си страдам #Cussing out

# 716
Аз имам спешен въпрос - при конюктивит какво ползвате?Малкия го видях тази вечер,че му е забрало оченцето и знам какво ме очаква утре - ранно посещение на аптеката.....в България ползвах Тобрекс,но тук ако няма какво да взема????

# 717
Здравевйте момичета  Hug,ето ме и мен е ефира,че все не ми остава време да драсна някой ред(две седмици нямах никакъв интернет),не че съм много заета,напротив ще откача от скука,но за съжаление така ще е в близко бъдеще.Честно казано БГ ми липсва доста,липсва ми луканката,сиренето и лютеничката,добре че поне в Лидл има кисели краставички и печен пипер,а относно киселото зеленце и ние си направихме,но не му знам името LaughingРазбрах че на 17,18 и 19 декември ще има дни на БГ кухня в Лисабон и смятам да отидем до там че да си взема малко от любимите ми неща.Добре че поне си донесох чубрица и др. подправки че тук според мен са много зле откъм тази част (мое мнение разбира се към настоящия момент) Thinking

Поръчах си Булсатком от БГ и съм много щастлива от този факт,надявам се този week-end да ми е супер телевизионно  PartyАз иначе отдавна си украсих елхичката ,сложих лампиките  и сега съм в очакване на подаръците.Друго си е като засветят вечер като светулки,става ти е дно такова магично и толло на душата  Heart Eyes

Изкарах си необходимите документи като адресна регистрация,финансов номер и разрешително за работа,всичко стана за 1 ден и много бързо Peace,въпреки че последното не знам дали ще ми трябва близките два месеца.Ами това е с две думи,опитвам се да се настроя на пт вълна,но ми е доста трудно а и аз не полагам достатъчно усилия,но както вече съм казвала преди все пак съм тук заради милото Blush Heart Eyes,а не защото много исках,така че това си е в реда на нещата.В никакъв случай не искам да го разбирате като оплакване,просто споделям Simple Smile

Хайде стига съм ви занимавала с мен ,на ДоРОМ пожелавам бързо възтановяване  Hug

Хубав ден на всички   bouquet

# 718
Цитат
Разбрах че на 17,18 и 19 декември ще има дни на БГ кухня в Лисабон

usmiv4ica ,откъде тази информация newsm78,дай повече инфо.. Вие не сте ли дооооста далече от Лисабон newsm78
Светле,много неприятно наистина с тез  болежки...А за вените (незнам какво точно ти е ),но една дружка българка,тук си прави операция и сега е много добре,....Използваш ли от медицинските, ластичните чорапи ?

Дени ,какво ти дадоха за конюктивита ?Не се сещам какво точно съм ползвала(не ми идва на ума името),но 2–3 пъти като е имала Танито и съм я водила на лекар все едно и също ми изписват.Дано да се оправяте бързо

# 719
Доре, успешно и бързо възстановяване!!
Усмивчица и аз съм любопитна за повече инфо за тези дни на БГ -та кухня...  Flutter
Светле и на Нуно му е подута едната ръка точно заради такова чудо... и ми каза че било нещо от кръвообращението... той с нищо не го лекува.. просто си го търпи...  Thinking

Peace

Общи условия

Активация на акаунт