ФЕВРУАРИ 2007

• 30 297
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
11.02 беше терминът ми с Вики - той обаче не бързаше да излиза Simple Smile
И моят беше 11.02., но Яна се появи чак на 15  Simple Smile. И тя не бързаше.

# 106
  • София
Здравейте,
вчера вечерта се завърнахме от морето. Дребен заспа преди малко, Валето още се чуди какво да прави само не и да спи, както винаги. Реших малко да ви прочета и що да видя, толкова много бременни  Simple Smile. Много се радвам за всички ви - Цвети, Бзепик, зъбченце, Миш - много лека и безпроблемна бременност до края и по едно сладко бебченце догодина  Hug
Аз пък си имам големи проблеми с Валентина. не иска да яде, всички като я видят казват колко е отслабнала, почнах да й давам витамини, но не помага  Sad Дано сега като сме си вече в Сф започне да се храни малко по-нормално, че като сме на друго място изобщо не иска да се храни, хапва 2 залъка хляб и бяга. А един инат е станала, ужас направо, като не й се угоди нещо и почва да ме обижда и да крещи - тъпа мама, лоша мама Shocked. И аз си мисля, защото дядо й и татко й угаждат на всичките й прищевки, понеже рядко се занимават с нея, а аз като съм с нея нон стоп и не мога всичко да й купувам и да я водя навсякъде, където каже. На морето беше просто някакъв кошмар. Аз пожелах да си тръгнем по-рано, иначе още щяхме да останем. Не я знам какви ще ги върши в градината след 2 седмици. Дано не я изгонят. Отивам да правим кубчета и животни от едни книжки.
Лека вечер от мен  Hug

# 107
Лека бременост на всички бремени мами и здрави бебета на финала!

Софи, дано да преодолеете този период час по-скоро! Мисля ,че детската градина ще помогне! Горе главата  Hug

# 108
Софи, в къщи е едно, в градината е друго. Може да се окаже, че там е най-рабраното и послушно дете. Яна и тя като твойта щерка се държи - инати се, не слуша, прави ми на инат непрекъснато. Думи като "ти си лоша" ги слушам по 100 пъти на ден, вече не обръщам внимание даже. Като се ядоса,  започва да ме удря и рита, да крещи  ooooh!. Наказвам, понякога я потупвам по дупето, защото не ми издържат нервите - ежедневна борба е. Нямам търпение да почне да работи детската.
Като сме навън е ужас някакъв - не смея да я изпусна от поглед, защото търчи по целия парк и изобщо не я интересува наблизо ли съм, вижда ли ме. По някое време се сеща да ме потърси, правила съм си експерименти да се крия за да видя как ще реагира - е, изобщо и грам притеснение няма. Ако не ме види продължава да си играе там където е, поне не тръгва да ме търси, че може да стане по-лошо. Случвало се е да търчи към Цариградско, а аз след нея да викам панически "Спри", докато я стигна на ръба на тротоара и я ошамаря от нерви. Сигурна съм, че знае за какво става въпрос и ще спре когато стигне платното, това за нея е вид игра, но мога ли да й имам доверие? Преди няколко дни си тръгна сама от едно заведение в Борисовата, за 5 минути докато и събера играчките и кажа довиждане на хората беше излязла и тръгнала по една алея, а беше почти тъмно. Това й държание е от 2-3 седмици, преди това беше по-рабрана. Чудя се дали не ни прави напук, един вид като протест, понеже летните месеци ту мен ме няма за 1 седмица, ту баща й, а понякога и двамата заминаваме и я гледат бабите. newsm78

# 109
Софи, градина му е майката, ще видиш как всичко ще си дойде на мястото, като стане  2 пъти в 7 и вечер тя ще моли да лягате, пък и за яденето започват да ядът всичко там. Нашия в къщи се мръщи, а в градината и броколи и карфиол яде, даже и за допълнително ходи. Не и се шашкай, виж за ината, нЕмаме избор. Сутринта тук беше 5 градуса, егати борбата водихме да си сложи шапка и дълги панталони  ooooh!. Аз беснея и викам келеме, болен си, кашляш и не щеш да слушаш, а баща му нарежда "как можа на майка ти да се метнеш, толкова инат и твърдоглав като нея се изметна  hahaha".
roverandom, мисля че вече съм го писала как ние решихме този проблем, с риск да се повторя ще ти напиша нашия челен опит, който даде твърди и невъзвратими резултати  bowuu. Бяхме до една много плитка рекичка, обиколена от храстчета, абе сигурна работа, нямаше как да се нарани и си тръгнахме, малкия тарикат си остана. Крихме се час и половина (не преувеличавам), чак като стана студено и тъмно се сети, че е останал сам,  почакахме го докато не ревна много на сериозно и се уплаши достатъчно. От тогава като тръгна, тръгва след мен, реве обаче ходи, щото ни повярва, че сме достатъчно хахави.
Мяуче, докладвай за Калина и градината, как върви, приеха ли я в новата градина, как се чувства там.
Ние от два дни сме при нова учителка, много мила и приятна, обаче групата вече е от 18 деца, което малко го стряска за начало. Изглежда, обаче добре и спокоен, всички знаци сочат към лека адаптация.
И на края да ви разсмея малко. Карахме тейко ни в града, а на таблото от колата си бях оставила ключовете. Мъжо, като мъж, слиза от колата и заграбва всичко от таблото. Стигам аз пред блока и с ужас установявам, че ми е гепил ключовете. Знам че виках, "тъп си бе, тъп мъж...", ама друго не Фомна да съм говорила. Връщаме се ние с малкия да си вземем ключовете и пътьом вече се успокоих. Малкия като усети, че съм по-спокойна и ме пита "мамо нали татко вече не е кретен"  Joy. Много трябва да внимаваме какво ни излиза от устата.
Айде отивам да готвя.

# 110
  • Стара Загора
Ох тоя Иво бе, голям е бисер  hahaha
Софи, и аз мисля че градината ще докара акъла на Валето, стискай зъби още малко остана  Wink
Забелязала съм, че Ивка като е с мен и с баща си върти номера, но като остане само с единия - слуша. Пък в яслата беше дете за пример.
Аз от днес съм с двамата в къщи, ще се гледаме до 27.09 тогава започва нашата детска градина. Как ще се оправям незнам  newsm78 Който си гледа двете деца няма да ме разбере, ама аз досега не съм оставала дълго време с двамата и малко се шашкам. Rolling Eyes Докато свикнем всички ще е чудо. Само да са здрави Praynig
Отивам да готвя докато наследството спи блажено   chef

# 111
bzepic, направо ме разбихте - час и половина?! А аз си мислех, че 10-15 мин. ще свършат работа  Laughing. Не ми се иска, но май ще трябва да го приложа и аз това. Последния път се крих 15-тина минути, а нашта си играеше с едно момченце. В един момент обаче момченцето и майка му си затръгваха и жената започна да се оглежда притеснено за майката на нашта заблудена госпожица. Та трябваше да се появя на сцената.

# 112
При нас пък обратно, откакто Никол преодоля първият месец от съществуването на МАрина, е много добро дете. Тоест от лятото горе долу. Държи се много зряло и разумно и вече с разговор и кратки преговори, постигам всичко. Преди беше една борба непрекъсната. Сега толкова се стреми да докаже че е голяма, че е кака и помощница, че понякога чак ми събира очите. Е има си моментите на капризи, глезене, киселене, все пак е на 3 и половина. Но вече съм доволна от нея, сега борбата е с Марина Simple Smile)))
Навън вече си дава играчките, играе с другите, не се дразни, не посяга. Колкото и да дивее, като я викна пристига, тръгваме си, договаряме се че няма да влизаме в магазини, съгласява се. Златно ми е детенцето, дано да не е период разбира се  Mr. GreenДа видим как ще е в детската. Само със спането и храненето остана проблема, но се надявам в детската да ни "оправят".

# 113
Ник от днес е в градината.. по списък 37 деца.. сутринта е било весело в съблекалнята.. ще го видим довечера да разказва как е минало.. не е плакал и е се е притеснявал, представил се е на госпожата самоинициативно..

# 114
Да споделя и аз челен опит с ината на Дани. И аз в желанието си да го накарам да се стресне и да ме търси съм се крила, ефект никакъв. За сметка на това, когато  порасна започна той да се крие, явно имитирайки ме или играейки. Ужасно е. Бяга напред, крие се и докато не го наближа, изобщо не го виждам и се побърквам от притеснения, че и Ясен научи. Та в един период си сипех пепел на главата, обяснявах, но и сега се случва да го прави, та това с криенето може да се върне като бумеранг.  Naughty
Сиер, ще оцелееш, може да добавиш някой и друг бял косъм, ама ша.  Grinning
Моите синковци са в очакване на градина и училище, но сега много си играят и гледането не е голям проблем. Често се и ступват, но  повече се забавляват, та вече "бера плодовете" от малката разлика.

# 115
И моите са в очакване на училище и детска, да видим как ще им понесе. А и на мен... Карат се, но и си играят. Общо взето страстна любов  Laughing Обаче или шумно си играят, или шумно се карат, а ако замлъкнат правят беля в повечето случаи... е, понякога войнстваща влизам да видя каква беля пак да измислили, а те са седнали да си четат книжки Simple Smile Много обичат да готвят, а откакто им намалихме драстично джънфуда проядоха плодове и салати!
Някой да знае читав детски зъболекар?

# 116
Софи добре си се завърнала  Hug Това с ината явно си е типично по февруарски, защото и аз съм страшен инат и Крис не пада по-далеч от дървото  Mr. Green В общи линии гледам да правим компромиси, срещаме се някъде по средата, защото ако си правим вечно на инат, никой никога няма да спечели.
Сега в духа на бисерите да кажа и аз онзи ден Кристиан какво изръсил на баща си  Grinning Гледал го задълбочено как си играе с Елма и накрая казал Тати трябва да купим друго бебе  Crazy На въпроса на татко си Защо, отговорил - Ами защото това е моето бебе, трябва да купим друго за теб  Mr. Green Та така реши моето дете, че едно бебе не ни стига, защото не можем да си го поделим, но майка му нещЕ и да чуе  Whistling Иначе като ми е нервиран ми каза Мамо остави ме на мира, скръства ръце, цупи устни и отива в другата стая, което на мен ми осигурява няколко минути спокойствие  Laughing

# 117
  • Стара Загора
Сиер, ще оцелееш, може да добавиш някой и друг бял косъм, ама ша.  Grinning
Няма де да ида  Mr. Green Днес е много ветровито и ще се гледаме в къщи Tired До оня ден мрънках, че е жега, но сега при мисълта че зима иде се депресирам.

Биби, Ивка най-редовно ми вика "мамо, най-хубавото бебе си избрала от болницата, защо не взе още едно  Sunglasses"

# 118
  • Kyustendil
Значи не е само мое мнението, че февруарчетата са голям, ама голям  инат. Аз си мислех, че моят е изключение, но не би. В подкрепа на това - вчера рева близо 1 час /като се напъваше дори да повръща/ и се тръшкаше на пода, защото реших да го преоблека - беше много изпотен след като се събуди. Една приятелка беше на гости и дори се уплаши от неговата реакция. Е такъв инат.... Само неговото да е, лошото е, че нито с добро, нито с лошо можеш да се справиш. Установих, че спасенето е да го разсея по някакъв начин!

# 119
Всъщност не мисля че има общо със зодията.. повечето деца си имат периоди на инат и на спокойствие.. разликата е в продължителността на периодите

Общи условия

Активация на акаунт