пачуърк 3

• 95 610
  • 543
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря, Арт Мама! Казано от теб значи много Simple Smile .

# 421
  • София
bess, какво ти побутване... ти направо си я изстреляла в космоса:) Страхотно е това шалте! Надявам се много скоро да се видим с теб и малката принцеска:)

# 422
Да и аз мислех да намина край вашето кътче Simple Smile

# 423
Момичета нахлувам да ви питам нещо без да съм "пачуъркваща" (Само мечта ми е - имам цяла галерия със снимки и идеи за необозримото бъдеще)
Сега обаче съм влюбена в пачуърк платовете и ми е влязла мухата да ушия от такъв пердетата за детската стая. Не мога обаче да си го представя, платът не е ли доста стегнат и плътен за да пада хубаво като перде. Моля, дайте проф. мнение   bouquet

# 424
  • София
Здравей и добре дошла:)
Пачуърк платовете са много цветни, 100% памучни и да, доста по-плътни от платът за пердета... как точно си го представяш? Ако като за завеси - няма да има проблем... Другият вариант е да направиш апликации върху по-прозрачна материя...   bouquet

# 425
  • най-шареното място
Шанта за детска стая за завеси ще е супер. Или по-светли даже за леко перде. Отиди в магазин и разгледай. Памучният плат е доста по тънък от този за завеси, но има и платове, които са по-тънки от ризарския плат и са с пачуърк щампите. В магазина ще ти покажат.

# 426
  • Пловдив
Здравейте, талантливи дами!
Искам да се обърна към тези от вас, които изработват разни красоти от отпадъчни материали - в началото на септември ще организираме едно събитие в Пловдив, където да покажем, че отпадъците могат да имат втори живот, ще има изработени неща от парцали, стъкларии, консерви, конци, хартия, пластмаса.... Моля ви, ако някой има интерес да участва, нека ми пише на лични да му дам повече информация!
 Hug

# 427
арт мама, радвам се да те срещна и тук Simple Smile Много благодаря, даваш ми зелен светофар за действие  Party

# 428
Да побутна малко темата  Wink

# 429
  • най-шареното място
Да, има си нужда отпобутване Simple Smile
Ето едно рамо и от мен - Лесно пачуърк одеало:

# 430
Искам да ви попитам изрязани парчета от плат (например във формата на дърво или цвете) и пришити върху друг плат със зиг-заг или прав тегел като това води ли се за пачуърк?

# 431
  • най-шареното място
Това е апликация. Принципно при пачуърка парчетата се свързват едно за друго, а не едно върху друго. Но пак са малки кръпки и се работи с мъници, та и това може да се приеме за работа с кръпки - то си е. Техниката обаче е апликация.

Това в подписа ми също е паликация. Довечера ще поста чист пачуърк с цветя.

# 432
А какъв тигел е най-подходящ или някакво обработване, за да не се разнищи края на парченцата от апликацията?

# 433
  • sofia
Тънко подлепващо и зиг-заг. Може и един тегел тип бод "фестон" - не всички машини го имат.
Може и ръчна апликация, като детайла е от двоен плат или подгънат. Получава се обемно.

Аз лично апликирам с много гъст зиг-заг. Като във външния край задължително иглата пробива извън плата, който се апликира. Така не се показват конци.

Последна редакция: пн, 10 окт 2011, 14:56 от vesi1

# 434
vesi1, много хубаво си го показала и със снимки!
арт мама, благодаря ти. Вярно, че се води апликация. Просто думата ми изчезна от акъла.

Общи условия

Активация на акаунт