пачуърк 3

• 95 599
  • 543
  •   1
Отговори
# 435
  • най-шареното място
Веси, е показала, но да кажа и за класиката - на ръка със скрит бод.
Правилно е и да има подгъв. Но в днешно време не винаги се спазва.
Апликацията в подписа ми е хваната с фестон или прав тегел, в зависимост от частта на цветята,

# 436
  • най-шареното място
Ето пример за апликиране на ръка:

ПС Има ли пачуърк любители във Варна, желаещи да се видим утре следобед? Пишете ми ЛС.

# 437
  • София
аз пък апликирам с фестон бодът на машината ми като внимателно подвивам  и крайчетата, за да не се бриди или подлепвам. Ако си  харесала модела от снимката и искаш да апликираш с прави тегели по-добре подлепи предварително, за да не се разбриди... успех!

# 438
Записвам се в темата за красоти.  Heart Eyes

# 439
  • най-шареното място
Basis, добре дошла Simple Smile

Ползвам питане в друга тема да сложа нещо за крачетата и тук:
Машината и крачетата от пачуърк гледна точка

# 440
арт мама,  Hug
Снимката в подписа ти е голяма красота, май и заради нея се завъртях към тази тема.   bouquet

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 11:26 от basis

# 441
  • най-шареното място
Merci Simple Smile
Пачуърка е заразителен, та ще радвам и ти да покажеш Simple Smile

ПС Това е бебешко юрганче за малка мома Simple Smile

# 442
Реших да споделя един сайт с интересни идеи.
 http://treadlequilts.blogspot.com/

# 443
Цитат на: ⅞ ...and Happily Ever After
Искам да ви попитам изрязани парчета от плат (например във формата на дърво или цвете) и пришити върху друг плат със зиг-заг или прав тегел като това води ли се за пачуърк?
https://lh6.googleusercontent.com/-sa-BXMntxXM/TXFHik-OrAI/AAAAA … mb%255B3%255D.jpg.
Цитат на: арт мама
Това е апликация. Принципно при пачуърка парчетата се свързват едно за друго, а не едно върху друго. Но пак са малки кръпки и се работи с мъници, та и това може да се приеме за работа с кръпки - то си е. Техниката обаче е апликация.
Това в подписа ми също е апликация. ...

Това с апликациите си е страхотна идея за детски  одеалца с тема детска приказка и отделни подвижни парченца (герои) закрепващи се с малки копчета, например.  Laughing
А защо не и комбинация от пачурък и апликация подобно на ябълковото дърво на Е. Атанасова:  
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=229915527065354&set=a … ype=3&theater

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 08:30 от basis

# 444
  • най-шареното място
Не се сърди, но и моята красота, както я наричаш, е в тази техника - пачуърк плюс апликация, и други примери има, но нито аз съм си написала името, нито някой друг спряга имена, нито вече няма примери за същата техника в темата.

Аз имам доста либерално разбиране за нерекламно споделяне - не като на СЕМ Simple Smile, но тук си е пост за името, а не за съдържанието.

# 445
арт мама, примера го дадох, заради закрепващият се елемент. На друг подобен не съм попадала все още. А името е добре да се дава, за да не помислят четящите, че е мое и автора да се разсърди, че съм крала негови снимки и продукт (доста такива случай има в интернет и предпочитам да се застраховам).    bouquet

# 446
  • най-шареното място
За източника си права, макар че фейсбук не е, а и където пращаш си пише Simple Smile

Както и да е, това не е добро за малки деца като принцип. Заради това несъответствие и подробностите се подразних, другото беше само допълнение.

# 447
Здравейте!

Искам да ви поздравя за хубавата тема, отскоро я чета.Надявам се да не се натрапвам.  И тъй като се вдъхнових от нея искам да ви покажа, какво сътворих. Не знам дали е точно за тази тема, но може да ми кажете, какво мислите за моите фиби Simple Smile. https://picasaweb.google.com/117735599103885954559/October262011

# 448
  • най-шареното място
Добре дошла!
Много са хубави.
Правих такива миналия месец и ми беше драго да видя и твоите Simple Smile

# 449
Много добре са изпипани, браво! Винаги съм смятала, че като се прави нещо да не е просто за идеята, а да е като хората и да има майсторлък! Споделяй и други неща!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт