Наш сънародник беше убит на 04 юли от разбесняли се мангали

• 10 329
  • 138
  •   1
Отговори
# 120
Цитат
НЕ Е НОРМАЛНО ПРИ НАПРАВЕНА ЗАБЕЛЕЖКА ДА ИМА УБИТ ЧОВЕК!

Ти не си в час май. От кога да влезнеш след цяла нощ пиянски запой с тайфата си в цигански квартал да се биеш е равно на забележка?

# 121
  • София
Цитат

Ти не си в час май. От кога да влезнеш след цяла нощ пиянски запой с тайфата си в цигански квартал да се биеш е равно на забележка?

Ама ти си била там и знаеш как е станало или звездите ти го говорят?

# 122
Цитат

Медиите го говорят.

# 123
Цитат

Е, ще питам директно, според мен има само едно, единствено обяснение за безумните ти постинги!
Ти ЦИГАНКА ли си!
Не ми отговаряй, ако не желаеш и без това за мен е повече от ясно, че си!

# 124
Цитат

Медиите го говорят.
Ето това е овчо мислене. И ако гледаше все пак новните като хората,щеше да чуеш за две версии. Естествено,по непонятни причини на теб ти харесва повече версията на циганите.
Иначе медиите са манипулативен ход от страна на МВР и на цялото управление на ГЕРБ!

# 125
estrador78 и vanesa
Не и се адосвате тя милата си мисли че овча купел е циганска махала.
Макар че няколко поста по ногоре и написах че не е.
Тя явно не е софиянка и никога не е ходила в София....камо ли да знае кой са ромските махали там.
А медиите в България говорят много неща ....но не винафи истината...обикновенно е калто им изнаса.
Направо се ядосах вече. #Cussing out

# 126
  • гр. Шумен
Цитат

Първо, хиляда пъти тук се каза, че Овча Купел не е цигански квартал.
Ако беше Факултето, да приемам
Второ, кой е казал, че са били пияни? В изключително тенденциозния репортаж на бтв (75% от времето беше отделено за интервю с циганите), дори "говорителят" им не се осмели да го твърди. Но пък категорично си призна, че са надували музика.
Защо не бяха питани българи присътвали на разправията (примерно тия от "пиянската тайфа")?
Дори и да е била "битова" свада, пак фактите са на лице - не ХАсан уби Иван след запой в кръчмата  (каквито свади има много - е, по селата в ДЕлиормана са си баш ежедневие - и не предизвикват чак такива полемики), а тайфа цигани убиха Боби. НИкой не спомена, че са били равностойни като противници.
Всъщност едно нещо им признавам на циганите - единни са. Ако някой с нещо погне техен човек, скачат всички да го защитават. А ние само се ритаме по кокалчетата и се спасяваме поединично на подскоци.

# 127
Прекратявам участието си в темата (тръгвам за БГ) с надеждата,
че най-накрая българите ще се мобилизираме и ще променим криминалната статистика!

Крайно време е за масови протести в цялата страна, твърди изисквания от българите към правителството, изискване на реални действия и край на дискриминацията на българите в собствената им държава! Naughty

Докато не се вдигне целия народ, за да свърши веднуж за винаги ще дойде ден, в който ще стигнем до масова саморазправа, кланета и нещата ще се решат по грозния начин, българина е доказал, че търпи много, но когато побеснee може и да трепе безогледно!

В наш интерес е да променим нещата по цивилизования начин! Peace

# 128
Избрано от черната хроника показва:
...
# На 28 декември 1990 г. циганинът Емил Иванов от Видин...
...

Сега очакваме да напишете и толкова изчерпателна хроника на престъпленията, извършени от българи, както и от останалите български малцинства от 28 декември 1990 г. до днес.

Иначе сте просто расистка...

Информирах модератор.

# 129

Сетих за пазача на черешовата градина.Зверски пребит до смърт от тайфа цигани влезли да крадат,а той се осмелил да им направи забележка.Явно при всички положения циганите са прави,и не трябва да им се прави забележка.

# 130
Обидно ли е да си циганин?
Ромът е алкохол, не всички сме лоши, казват в столичната махала “Христо Ботев”

"Циганин съм. Детството ми босо прошумя с катун под нощи хладни. Ала нож във джоба аз не нося и не дебна кон да ти открадна!"
Така започва стихотворение на циганския поет Усин Керим. Поезията обаче е едно, битието друго. Тя не дава отговор на въпросите, които животът поставя. Лошо ли е да си един от тях, как живеят, срещат ли проблеми? Обиждат ли се, когато ги наричат цигани.
Попитахме хората в столичната махала "Христо Ботев".

Момичета играят федербал на улица 511. Ракетите, изглежда, са много стари, защото са облепени с хартия  

На очи се набиват такситата. За час виждаме десетина - паркирали и други, които се движат по улиците. Повечето улици нямат имена - само номера. Минаваме през прелеза на жп линията, където неотдавна убиха малко циганче и после по влаковете се сипеше канонада от камъни. До него на бетонни панели седят няколко момчета. Разбягват се, като виждат фотоапарата. Наблизо е спряла полицейска кола.
Влизаме навътре в квартала, търсим кръчмата. Намираме една, но по обяд край масите е пусто. До нея има разрушен боксов клуб и магазин с табела "Пиле на грил".
Две момичета, които играят федербал на улица 511, ни упътват към басейна, където се събирал народ. След няколко маневри по тесните улички го намираме. Държи го Стефка Георгиева. "Сега не работим, ремонтираме - обяснява тя. - Въпреки че живея в квартала, не съм циганка. Преди махалата е била зад линията. После дошли и насам."
Наблизо виждаме магазин за строителни материали. Вътре работи Стоян Николаев. Той също е българин. "Не бих се обидил, ако ми кажат циганин. Тук всички сме заедно. Никой няма да викне на някого българин", споделя Тотото, както го наричали приятелите.
Връщаме се до кръчмата. Там вече седят трима строители. Васил Тасев е на 42 г. "Футбол гледам често - признава той. - От малък съм левскар. Тази година пак ще сме шампиони. Не знам дали ще влезем в лигата, въпреки че играем по-добре. Не се чувствам зле, ако ме нарекат циганин.
Такъв съм се родил, такъв ще умра
Аз съм ром, другите - турци, евреи, талибани, българи. Всички са хора. Няма как да избягам от етноса си."
Питаме го откъде тогава идва лошото им име. "От Русия. Много сме пътували на катуни, живеели сме чергарски", откровен е бачкаторът.
Малко по-нататък край будка за вестници и лакомства стоят Цветанка Алексиева и съпругът й. Жената веднага отваря уста. "Не гледаме футбол, въпреки че мъжът ми е от Локо (Сф) - казва Цветанка. - Естествено, че се обиждаме, като ни викат цигани. Ние сме български роми, християни.
Джоревци сме, не знаем цигански. Всички живеем в България и не разбирам защо трябва да се бием. Лично ние често срещаме проблеми. Дори веднъж отидох до тоалетната и ми обраха магазина
Вечер като се напият, не можете да влезете в квартала. Ще ви кажа една приказка: Алкохолът седи мирен в шишето, не в главата."
Цветанка споделя как понякога страни от децата си: "Аз съм малко по-черна, а те са бели. Не ходя с тях, да не им преча. Преди време, като си търсех работа, ме гонеха, щом ме видят. Но заговоря ли български, започват да се държат различно."
Цветанка има интересно мнение за думата "ром". "Първо се обиждаше на циганин. Сега по-модерно е мафия и боклук. Казват и ром, ама това е алкохол. Няма значение какви сме. Важно е да сме възпитани и да не крадем. Някой като вземе нещо, веднага обвиняват циганите. А може да са българите. Мишките изяждали житото. Ами ако е една мишка?"
В квартала омразата към българите била толкова голяма, че автобусите от градския транспорт ги карали само цигани.
"За линия 79 пращат само наши момчета. Дойде ли бял, ще го пребият - казва жената. - Но не се замислят, че ако спрат автобусите, ще ходим пеша."

# 131
...
...

Сега очакваме да напишете и толкова изчерпателна хроника на престъпленията, извършени от българи, както и от останалите български малцинства от 28 декември 1990 г. до днес.

Информирах модератор.
Кои са останалите български малцинства? Българите ли са малцинство?!
Защото ако особено държиш-ще ти изровя статистика на престъпления извършени от мюсюлмани над българи.
И смея да твърдя,че точно заради тази показна либералност най-малко престъпления са извършени от българи над малцинства.
И информирате модератор,за това че някой е извадил статистика с престъпления,че и го наричате расист? А вие каква сте в този случай?

# 132
# 133
Изводът който си направих ,е че всички "шайки пияндета-побойници" трябва да бъдат избити и никаква милост и съчувствие за тях.

Дано и власт-имащите не мислят така, че тогава го закъсахме.

# 134
  • гр. Шумен
...
...

Информирах модератор.
Не е никак зле наред с черните хроники да се публикуват и влезлите в сила присъди срещу убийците  (особено ако става въпрос за умишлено убийство). Независимо дали са на българи, турци и цигани. ЗАщото те ще ни кажат повече, отколкото всички черни хроники на света.
В интерес на истината, любопитна съм, циганите към коя раса спадат. Защото не са африканската (демек негрите), не са и монголоидната раса (китайци, японци). Питам, защото не знам, а все се обвиняваме в расизъм когато стане дума за техни величества.

Общи условия

Активация на акаунт