Отговори
# 75
Не всички мами участват в тази група във фейс, все пак сме се събрали тук в този форум и ми се вижда редно тук да има кординати на вестителки, защото иначе много мами ще останат неизвестени Wink...една от тях със сигурност съм аз...имам някакъв фейс, но не го ползвам и не смятам.

# 76
Ами то във Фейсбук няма голямо движение - просто се виждаме по снимките Simple Smile Иначе на Галето телефоните са там и смятам да я ползвам за вестителка  Hug

# 77
Хеееейй мами, моного пишете  Laughing
Даниелка темичката е уникална  Hug Heart Eyes  bouquet
Аз отново да се оплача от обриви  Cry Cry Cry Трябва да мина на фотосинтеза вече  #Cussing out
http://september2010.snimka.bg/maternity/koremcheta-september2010.484280.19554277

# 78
vany666, помня, че момичетата бяха писали в предната тема за алергия към консерванти, Моя приятелка се изриваше всеки път след подобни храни - даже и сметана от кутийка в кафето си да сложи.
Ти била ли си на кожен или алерголог?

# 79
Не всички мами участват в тази група във фейс, все пак сме се събрали тук в този форум и ми се вижда редно тук да има кординати на вестителки, защото иначе много мами ще останат неизвестени Wink...една от тях със сигурност съм аз...имам някакъв фейс, но не го ползвам и не смятам.

ти нали не смяташ ,че сега ще си изпляскам телефона на първа страница ?
Като не ползваш фейсбук пиши на тази ,която искаш на лични и тя ще ти даде телефона си- какъв е проблема ?
повечето вече ми го взеха на лични без изобщо да става и на дума, а във фейса е качен за да облекчи тези дето ползват фейс.   newsm78

vany666, ти сигурна ли си ,че е от храна  newsm78 .аз имах подобни обриви,но си бяха чисти гъбички и се мажа с канестен ,но бяха на гърба ( а от къде ли дойдоха  newsm78) . но най- добре отиди на кожен - аз съвсем не съм специалист, просто споделям какво имах.

# 80
vany, консултирай се с лекар, аз виж какво изрових тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=313783.0

Аз самата имах същия обрив по корема в 9 месец първия път, така и не се разбра от какво е. Все пак не пречи да избягваш вредните храни  Peace Ти хапва ли нещо такова сега?

# 81
vany666 ако обривът е като нашарено от коприва, то това е уртикария или т.нар копривна треска. Аз самата съм го имала  Sad . Ето какво открих за храните, които могат да го причинят:

"Храни-краве мляко и млечни продукти (сирене,кашкавал,извара,кисело мляко),яйца и продукти приготвени с яйца – кремове,майонеза,застройки за супи...(белтъкът е много по-алергогенен от жълтъка). Консерванти – вещества широко използвани в хранителната индустрия за удължаване на срока на годност и съхранение на храните (бензоати,натриев бисулфид,ацетилсалицилова киселина и др.),оцветители използвани в храните (тартразин). Риби,миди,стриди и други морски храни. Плодове-фъстъци,цитрусови плодове,ягоди,малини,соя,орехи,бадеми,кайсии, праскови... Вещества попаднали в храните-антибиотици,пестициди,хербициди,микроби."

Незнам как можеш да се предпазиш от всичко това. newsm78  По принцип се взема анитхистаминов препарат, от сорта на Claritine, но при бременност незнам дали е разрешен. Със сигурност трябва да говориш с наблюдаващият те гинеколог и нека той прецени дали да те прати на алерголог или може да ти предпише нещо (калций, вит. Ц или др.)
Стискам палци да се овладеят тези реакции, защото наистина са неприятни.  
 Hug

# 82
Момичета благодаря за съветите.
gala 9 не са гъбички от храна е на 100%
Dana спрях всичко от което до сега се изривах( а то не е малко), но днес излязохме и хапнах пържена цаца-резултата е на снимката  Tired
Аз докато науча всички храни които ми пречат ще докарам 9-я месец  Mr. Green
А и да поясня не сърби, на пипане не е нито пъпка нито като ужулено нищо-гладка е кожата като обикновено  само го виждам  newsm78

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 00:19 от vany666

# 83
E.L., да, Чико Кортина Дуо се води в Б-я. Аз като търсех отзиви и в бг форуми, общо взето ми излизаха теми от преди 2-3 години. Та реших, че или не се внася в момента или просто не е популярна вече сред майките.
v_spasova, дано да си дойдем догодина по някое време, та да я пробваме и по софийските дупки  Wink. Иначе тук при нас се продават и по отделно - количка и кошче за кола. Но имай предвид, че на количката дръжката не се обръща, т.е. единствената позиция е бебето да гледа напред, а не към теб. Ако това за теб е важен фактор де - за първите месеци. За мен се оказа недостатък това, но пък както казах ще я ползвам първите месеци доста и с кошчето отгоре. Няма никакъв проблем за бебето, тук масово се използват кошчетата и с тази цел, не само за колата. Знам, че на майките в Б-я им се струва странно и повечето държат да си има класическия кош, но виждам как е тук и знам, че няма нищо противопоказно. На една приятелка в Б-я като й казвах как кошчето в колата е задължително от първия ден и тя "Ама как така? Как ще сложиш новородено в такова кошче?". Май нямаше да мога да я убедя, че така е най-добре за детето.

Димяни, всичко трябва да е наред  Praynig Praynig Praynig!

# 84
Люляк , тук във Варна масово се използват, дори по едно време и аз я бях нацелила. Изглежда доста стабилна и комфортна. Само не знам с коша дали няма да натежи доста, понеже нали се монтира върху седалката. Аз страшно харесвам колички на които кошницата се монтира директно върху рамата, вижда ми се много по-практично от голям кош за новородено. И по -леко! Така мисля да си ползвам моята между 3-тия и 9-тия месец. Но все пак не се препоръчва за повече от 2-3 часа разходка.
А относно тово че не гледа бебето към теб - на мен лично не ми беше проблем с първите ми колички, нали има прозорче отгоре.

Тъй и тъй съм станала, я поне по едно кафе да метна. Laughing

# 85
Добро утро момичета,кога изписахме 6 стр  Mr. Green !
Давам копи на пост на Ади от ноемврийската тема : " Новини от Димяни:
Сега ми писа.Добре е до колкото й е възможно.Уговорила е шефа на родилното за секциото и така.Тоновете са добре,водите си текат..........Продължаваме  палците  Praynig "
Димяни неспираме да се молим за теб и бебките,вярвам,че Бог е милостив и ще мине всичко благополучно  Hug !
Сега да обясня за вестителките,Всички мами тук взимаме номерата на някоя майка-вестителка,,като родим и ни дадат GSM-ите,прашаме смс на майката вестителка чиито телефон сме взели,че сме родили бебче,какво е ,как се казва,колко см и кг е как е минало раждането.И така от своя страна вестителката влиза във форума и информира останалите  Peace !
 E.L.,мерси за кафенцето  Heart Eyes
Емили,скоро не е писала и Марина МАринела,дано се включат с добри новини  Hug !

# 86
  • Варна
Добро утро!
 kaffeetrmker_2 newsm64 1dishes newsm79 1ironing
Това е моята програма за този дъждовен ден.

# 87
Добро утро!
 kaffeetrmker_2 newsm64 1dishes newsm79 1ironing
Това е моята програма за този дъждовен ден.
Не се претоварвай,като ти гледам програмата  ooooh! ,доста е пълна  Mr. Green !

# 88
  • София
Добро утро!
Аз съм още много щастлива от вчерашния преглед ,особено след като се бях претиснила ,че в сряда бебето не мърда.Много се радвам , че е наддала ,та дори и напред е тръгнала.Повече от два месеца все вървеше назад с по две седмици , бях претеснила че аз не я храня както трябва.Лекарката ми още не иска да говорим за раждането ,много се притеснявам нещо да не се обърка или тя да не излезе в отпуска .

# 89
Добро утро!

И моята програма е почти същата. Само включва и събиране на багаж. Довечера тръгваме към морето. Много ми е притеснено как ще караме там, а и от пътя. Дано няма проблеми.
Ще липсвам две седмици. Не ми се тръгва като знам какво ме чака.
Надявам се всички да сте добре като се върна.

Целувки  Hug

Общи условия

Активация на акаунт