Скъпите университети

• 164 901
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Judy, ами да, даже съвсем се доубедих, че не искам синът ми да учи в Щатите и да гълта хапчета.
Освен това, Пламен е с дъщеря, а мъжете могат носят по-малко дини под една мишница.
Лични наблюдения Wink

Останалат инфо за европейски университети ми беше наистина много полезна, пък и стана раздумка Mr. Green

пп. Аз останах с впечатление, че оплю държавата и системите, нещо, което напълно споделям, а то не е чак такова отклонение от темата.
За да учи в скъпо УНИ детето, трябва мотивация и за него, и за родителите му. Все пак са скъпи.
А каква по-добра мотивация от положението тук.

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 16:41 от нова

# 421
Разбирам и вас.
Игнорирайте емоционалната страна на въпроса тогава, щом ви дразни. Важно е темата да върви, а това зависи от всички нас.
Моите планове също са различни от топ университетите на САЩ, но получих информация, която ме ползва и мен.

# 422
Леле, откакто драснах няколко реда в тази тема много неща са се изписали. newsm78
Мога от личен опит да кажа,че за да отричаш образованието в САЩ крайно трябва да си имал някакъв досег с него.
Аз имах възможността да пътувам и да разгледам Станфордския университет,Принстън, Йеил,Харвард ... да говоря с деца които учат там да видя как минават дните им и ако можех да върна времето назад бих учила там. Wink
Даже съпругът ми, който изключително отричаше САЩ и аз все се смеех,че има петолъчка в сърцето вече мисли по различен начин.
Ако детето ми има потенциала да учи в едно от тези унита не бих се замислила и за секунда,даже смятам,че да има човек стратегия като Пламен е много важно.
По скоро болни амбиции са детето ти да има данни за футболист или спортист, а ти да искаш да е математик или да му се отдава писането,литературата, а ти да искаш да е физик.

# 423
Виждам че има изтрити мои постинги които имаха ИНФОРМАЦИОНЕН характер косвено свързан с темата.   Тъй като за мен това е признак на голямо неуважение прекратявам участието си в темата.

# 424
tsutseto, радвам се, че мислим еднакво. Къде учи детето и завърши средно е важно, но то само да поиска да учи в наистина престижен университет е наполовина свършена работа по изградената стратегия. Аз не харесвам страни като САЩ, Канада или Централна Европа за живеене, не ги намирам за спокойни за децата ни. Но това не значи, че бих спряла синовете си да учат в САЩ. Даже предпочитам там, отколкото в Англия. Но тази тръпка трябва да се усети, да се види...не отстрани да се говори напосоки. Но дотогава много вода има да изтече.....

# 425

Мога от личен опит да кажа,че за да отричаш образованието в САЩ крайно трябва да си имал някакъв досег с него.
Аз имах възможността да пътувам и да разгледам Станфордския университет,Принстън, Йеил,Харвард ... да говоря с деца които учат там да видя как минават дните им и ако можех да върна времето назад бих учила там. Wink

Мисля, че никой не е отричал образованието в САЩ. Имаме резерви към американския начин на живот (него нарекох месомелачка). А да учиш в САЩ има смисъл, ако се готвиш да останеш да работиш там. Респективно, ако не искаш да работиш в  САЩ, по-добре да учиш другаде, колкото и да им е добро образованието. Най-добре е да учиш и да вземеш диплома от държавата, в която искаш да работиш.

# 426
Аз не харесвам страни като САЩ, Канада или Централна Европа за живеене, не ги намирам за спокойни за децата ни. Но това не значи, че бих спряла синовете си да учат в САЩ. Даже предпочитам там, отколкото в Англия.

ОК, децата ти ще завършат в САЩ, и после? Ако си дойдат в България трудно ще си върнат парите за следването. Ако решат да работят в Германия, Австрия, Швейцария и пр. много вероятно ще им се наложи да държат приравнителни изпити, няма да знаят точно това, което се иска и няма да имат предимство пред завършилите местни унита. За юристи знам със сигурност, че няма признаване на дипломи. За лекари също има процедура за признаване с изпити.

# 427
Виждам че има изтрити мои постинги които имаха ИНФОРМАЦИОНЕН характер косвено свързан с темата.   Тъй като за мен това е признак на голямо неуважение прекратявам участието си в темата.

Мисля.че това ще бъде загуба за темата, основно полезната информация за унитата беше написана от теб.Дано да размислиш.

# 428
  • София
http://entertainment.ezinemark.com/download-race-to-nowhere-movi … -1675d5f49bc.html
на края на коментарите е даден този линк за смъкване на филма.

# 429
Немирница аз също предпочитам САЩ пред Англия,но до университета имаме много време.

Черна Станция не мисля,че да учиш в САЩ означава да работиш непременно там.Мой близък завърши Йеил икономическа специалност,сега работи в Австрия и не е държал никакви приравнителни изпити нито пък е имал проблем.Даже той беше с предимство пред завършилите местните унита.Просто защото репутацията на унитата е различна в полза на САЩ.
За България си права,не знам какво трябва да работиш,че да си изплатиш заема.
Мисля,че доста често след образованието в САЩ се започва работа в Европа и това е много добър вариант,хем си близо до бг хем шанса да си изплатиш заема по бързо е по добър.

# 430
# 431
Аз не харесвам страни като САЩ, Канада или Централна Европа за живеене, не ги намирам за спокойни за децата ни. Но това не значи, че бих спряла синовете си да учат в САЩ. Даже предпочитам там, отколкото в Англия.

ОК, децата ти ще завършат в САЩ, и после? Ако си дойдат в България трудно ще си върнат парите за следването. Ако решат да работят в Германия, Австрия, Швейцария и пр. много вероятно ще им се наложи да държат приравнителни изпити, няма да знаят точно това, което се иска и няма да имат предимство пред завършилите местни унита. За юристи знам със сигурност, че няма признаване на дипломи. За лекари също има процедура за признаване с изпити.

Черна станция, баткото е на 5 г. Децата сами ще си решат един ден и ще преценят къде е най-добре за тях.
Германия, Австрия и Швейцария не са страни, в които искам да работят към днешна дата. Точно в тези трите. Ако ми харесваха на мен, бих емигрирала там. Най-вече в Германия, в която живее сестра ми от десетилетие. Не, мерси.

# 432
  • София
Германия, Австрия и Швейцария не са страни, в които искам да работят към днешна дата. Точно в тези трите. Ако ми харесваха на мен, бих емигрирала там. Най-вече в Германия, в която живее сестра ми от десетилетие. Не, мерси.

Това е интересно. Особено за Швейцария. Би ли споделила защо.

# 433

Това е интересно. Особено за Швейцария. Би ли споделила защо.

Швейцария и аз не я харесвам - прекалено е стерилна и идеална, а и швейцарците са малко ксенофоби, пък ние сме тъмни балкански субекти и толкоз ред ни идва нанагорно.
Но Австрия и Германия са супер, стига да уцелиш мястото. Аз съм влюбена в малките немски градчета около Хайделберг например. А и на други места - живееш сред чистота, ред, спокойствие... Пък какви изгодни оферти за къщи има по селата в Германия (а тези села нямат нищо общо с нашите и са на 15-30 минути от голям град).

# 434
  • София
Не съм сигурна, ама май преди време в сайта на някакъв швейцарски университет бях мернала нещо от рода на: "Новопостъпилите чуждестранни студенти се задължават да подпишат декларация, с която заявяват, че след завършване на образованието си, ще напуснат Швейцария." newsm78

"Швейцария и аз не я харесвам - прекалено е стерилна и идеална"
Да, съвършенството убива красотата... hahaha

Общи условия

Активация на акаунт