Скъпите университети

• 165 128
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
същевременно  сте изключително рязък и самоуверен в опитите си да окачествявате без каквито и да е наблюдения потенциала и  амбициите на непознати  деца, както  и да изразявате мнение за това, доколко им киселее гроздето. Wink
За какви деца става дума? Да не прочетохте вече рецензиите на книгата която препоръчах?  IQ на бедните негри в САЩ ли ви тревожи?

Ще Ви попитам пак, стигналите до Harvard, Stanford, Cornell, Berkeley,Pinceton,Yale и т. н. университети български ученици,  продукт на коя образователна система са..
А какъв им е бил варианта на избор т.е. между кои образователни с-ми са могли да избират ?

Разбира се, става дума най-вече за положени от тях усилия и многогодишен труд
На мен няма нужда да ми ги обяснявате тези неща - минахме по този път.

И за Германия визирах наистина добрите  унита ...
И аз съм ги визирал много по напред и по подробно от вас в предните си постинги, и какво от това?

съвсем услужливо , възхвалявайки  американската система, пропускате да споменете, че такива  недоразумения, зовящи се университети, има  в излишък и там.
1. Говорим за "Скъпите университети", даже темата така се нарича

2. Естествено че има , но аз не правя наръчник или обзор на американските университети за да засягам подробно всички университети , които са над 3 000 в САЩ.

3. Престанете да се правите на (цензурирано) и започнете да говорите по смислено.

Написахте куп излишни неща, които нямат абсолютно никаква връзка с предмета на  спора който е - цитирам:

И още ред деца и техните родители, с  ясно оформена стратегия, която старателно следват, с апетити за качествено образование, не са насочили погледа си към прехвалената като в същински лозунг по-горе от вас Америка!

Отговорих ви тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=510385.msg17266584#msg17266584

Вие в какво искате да ме убедите? Че най "качественото образование" не е е Америка?  Че в Германия по трудно се влиза в елитен университет отколкото в Америка ?  Че в Германия конкуренцията на кандидатите  е по голяма отколкото в Америка?
Познавам едно момче от Варна , завършил математическа гимназия с 5.96, с републикански и международни награди по математика ,което изкара 2090 точки на SAT I i два пъти по 800, което е максимум, по SAT II математика 1 и 2 и не го приеха НИКЪДЕ в САЩ.  Приеха го в Англия в Уорик, който е много престижен университет.
Извод: Влизането в топ университет в САЩ е много по трудно отколкото в  Европа, но в замяна на това  е по- скъпо.  Mr. Green
На вас оставям да намерите тънкият намек.
.
Говорите  колко добро било българското образование а дъщеря ви вече стяга куфарите за Германия. Ако е толкова хубаво защо не си стои там, от хубавото кой бяга?  Знаете ли че българите са  "бегачи от хубавото" номер 1 не само в Европа , но и в света?  Как ще обясните този феномен ? С липса на вкус ли?

# 301
Това за преподавателКА мисля, че беше камък в моята градина, използвала съм тази дума в по-преден пост.
Далеч съм от мисълта да защитавам plamenhk, той добре се справя и сам. Mr. Green

По принцип не съм съгласна с непрекъснатите вметки за сбъркан правопис, особено когато става въпрос за писане във форум и за неволна грешка на клавиша, а не за явна неграмотност или невъзможност за изразяване. Sad

Къде пък изобщо в моя пост видяхте нещо, свързано с трансвестизъм, та чак и дали мога или не мога да го дефинирам? newsm78
Изразих се по принцип, а не в конкретния случай....

# 302
  • София
Ако е така - дължа Ви извинение Peace И не се срамувам да го поднеса. Останах с впечатлението, че коментирате забележката ми, отправена към plamenhk за конкретната дума, а тя нищо общо няма с правопис.

# 303
Айде, стига спам, много Ви моля!

Нека да коментираме бъдещата реализация на младежите в БГ след завършване на престижен университет в чужбина.

Преди 3 години имахме интервю с момиче, току-що завършило Оксфорд и кандидатстващо при нас за технически секретар. Нейните и нашите очаквания относно длъжностната й характеристика се разминаваха на светлинни години.

# 304
Пламене, престани да го усукваш. Ако си мислиш, че да нагрубиш някого, да го наречеш комунист или да направиш аналогия с БКП и бай Тошо е проява на силна аргументация, аз не мисля така.

Какво искаш да покажеш с тези няколко мои предишни изказвания, извадени от контекста на тогавашния разговор, че и без всякаква връзка с казаното от мен сега? Аз не виждам връзка. Когато казах тези неща, те бяха във връзка с някои твои грандомански изказвания, а в случая изобщо няма такова нещо:shock:

Питаш ме къде си бил казал, за какво съм била спорила и правиш аналогии с бай Тошо. А аз къде в този мой последен постинг твърдя, че си казал нещо , на което ти сега да отговаряш???

Последния ми пост не спореше с теб по никакъв въпрос, а имаше една едничка цел - да те призове, когато някой даде някакви факти, ти да оспорваш фактите, а не да го обвиняваш, че бил говорел като конгрес на БКП. Друго в този мой пост нямаше. Нито спор, нито обвинения. Карай малко повече по същество, и други ти го казаха.

П.П.
Ако егото ти държи да имаш последната дума - давай още веднъж, пък аз повече няма да ти отговарям и после да има мир, става ли? Peace

# 305

Нека да коментираме бъдещата реализация на младежите в БГ след завършване на престижен университет в чужбина.

Преди 3 години имахме интервю с момиче, току-що завършило Оксфорд и кандидатстващо при нас за технически секретар. Нейните и нашите очаквания относно длъжностната й характеристика се разминаваха на светлинни години.

Искренно се надявам синът ми да завърши престижен университет в чужбина и да устрои живота си навън.
Ако пратиш детето си да учи някъде навън с идеята после да се върне тук по причина, признавам, непонятна за мен, най-малкото, което ще е проблем за него е, че връщайки се тук то няма да има среда. Защото средата се оформя предимно в студентските години. По мои наблюдения.
Може би и в горния курс на училището, но... вероятно повечето му съученици също ще са някъде по света.

# 306

Искренно се надявам синът ми да завърши престижен университет в чужбина и да устрои живота си навън.
Ако пратиш детето си да учи някъде навън с идеята после да се върне тук по причина, признавам, непонятна за мен, най-малкото, което ще е проблем за него е, че връщайки се тук то няма да има среда. Защото средата се оформя предимно в студентските години. По мои наблюдения.
Може би и в горния курс на училището, но... вероятно повечето му съученици също ще са някъде по света.

Среда "детето" ще си създаде и после, от колегите във фирмата, където ще работи, но големият проблем е, че след като сте изсипали един чувал пари,за да завърши в чужбина, той ще започне с 500лв заплата и изобщо няма да има възвръщаемост на вложените средства и усилия. Предварително се извинявам на всички, които мислят като оная госпожа, дето беше лично засегната и искаше извинение, че сина й не учел за по-висока заплата, а само за знания Joy Mr. Green Та....среда ще се намери, но дали ще си струва? На мен ми е изключително интересен този "феномен" бих го нарекла, момиче от Оксфорд кандидатства за технически секретар в бг фирма Shocked Ще помоля за още разяснения по тази прелюбопитна случка. Simple Smile Пък и по други подобни със завърнали се младежи, защото ги има, макар и рядко... Rolling Eyes Реализацията на завършилите е много интересен въпрос и адмирации на потребителката, която го постави. От всичките ми ученици, завършили в чужбина се натъкнах на едно и също нещо - докато учат се обаждат редовно какво правят, как им върви следването и щом завършат, изведнъж замлъкват, не знам защо... Rolling Eyes Като че ли повечето не са доволни от нещо, но никой не уточнява.... Thinking

# 307
  • София
..... Че най "качественото образование" не е е Америка?  Че в Германия по трудно се влиза в елитен университет отколкото в Америка ?  Че в Германия конкуренцията на кандидатите  е по голяма отколкото в Америка?
...
Няма безспорни критерии за качество на образованието, съпоставено между елитните германски и американски уни-та, затова няма да те убеждавам, но и ти не можеш да го твърдиш!
Знаеш ли как се влиза в елитен у-ни в Германия? Вероятно си чувал - най-общо с диплома, а дали знаеш как се взима диплома - след 7 матури! Имаш ли си идея колко деца могат да завършат с 1.0 - максимална оценка?!? Оценяването в Германия е съвсем различно по структура и изисквания. А знаеш ли, че има и допълнителни изпити - да не ставам банална, защото съм казвала, но има специален тест за медицина, на който можеш да се явиш един път в живота си. Ако те интересува ще поясня по-подробно, но имай предвид, че нивото на сложност е несравнимо с нещата, които е правил моя син, включително и изпитите за сертификатите на Кеймбридж.
И последно - 300 места за медицина в Хайделберг - нямам статистика, колко са кандидатствали - мисля, че няколко десетки хиляди.
Каквото и да говориш за Америка, Европа е люлката на цивилизацията - не го забравяй! Simple Smile

# 308
Хора, не спорете, игнорирайте!
Явно човекът е неудовлетворен и си търси трибуна.
Толкова ровене в нет-а, толкова copy-paste... уважавайте изгубеното му време и безценните му съвети.
Оценявайте това, че се опитва да просветли глупавите, незнаещи, неразбиращи, ограничени БГ лелки с болни амбиции, които не могат да си намерят никаква информация сами.
Той не е виновен, осъзнайте го!
Обиждал ни бил - много важно.
Това звучи ли ви познато? Към деца е насочено - 18 годишни, кандидатстващи.
И с най-добри намерения разбира се, нищо ненормално.

Цитат на: plamenhk
... Като знам че не са приемали дори отлични ученици с изявени международни успехи, завиждам ти на хапчетата за самочувствие които  вземаш.

... Би трябвало човек,  който "смята ,че има необходимите качества" да бъде студент в Оксфорд , на първо време да оцени качеството на  'просената" от него информация  а не да си лиже  накърненото честолюбие и да демонстрира "руска благодарност".
...
Да, да,  отговорът ти е идеологически издържан като на свеж абсолвент на Академията за обществени науки и социално управление при ЦК на БКП.

И понеже аз за разлика от вас вече имах честта да бъда титулована като олицетворение на глупост, сега отлитам и ще се забавлявам на последващата тирада за комунизма и БГ майките. Опс... и моята глупост, разбира се.  Joy

ignore2

# 309
Затова използвах израза "най-малкото, което ще е проблем" ще е това, че няма да има среда. И продължавам да го твърдя за тук, имам и познати примери Wink, архитект, инженер, това са хора, които зависят от останалите специалисти, освен че трудно намират среда за общуване, те нямат и контактите, архитектът не познава инженери тук, и обратното, а работата им го изисква. Колективът, в който работят тези хора е много малък и да намериш сред тях такива, с които да си допаднеш по интереси и да са на близка до твоята възраст сред общо 5 - 10 човека в офиса....не е толкова лесно, колкото в една фирма, заемаща един билдинг в  Ню Йорк например Wink

Отделно е въпросът, защо ще се върне тук високообразованият млад човек, единственото по-смислено, което ми идва наум е само за да наследи проспериращия частен бизнес на родителите.

Та в този ред на мисли и за мен представлява интерес информация за това момиче от Оксфорд, какво ли е завършило и защо е тук.
Сигурно се е влюбило и оженило за българин при една от лятните си ваканции тук...знам ли, не се заяждам, чудя си се newsm78

# 310
Ако си мислиш, че да нагрубиш някого, да го наречеш комунист или да направиш аналогия с БКП и бай Тошо е проява на силна аргументация, аз не мисля така.
Аз в живота спазвам дипломатическият принцип че  глупавия въпрос/исказване не струва и глупав отговор, но тук сме по разкрепостени заради анонимността.
Аналогиите с БКП са шеги, но във всяка шега има известна доза истина. Според количеството на дозата е реакцията и на опонента - от смях до засягане.

Какво искаш да покажеш с тези няколко мои предишни изказвания, извадени от контекста на тогавашния разговор, че и без всякаква връзка с казаното от мен сега? Аз не виждам връзка. Когато казах тези неща, те бяха във връзка с някои твои грандомански изказвания, а в случая изобщо няма такова нещо:shock:

Драги ми Уотсън, и без да ми казваш, мога да се досетя какви са акцентите ...(с)

Вие не виждате връзка  аз пък виждам. Ставаше въпрос дали е възможно да се усвои даден материал в дадена възрастова категория, какъвто е и  примерът който цитирате като  ФАКТ.  
Значи във вашият случай този  ЕКСТРЕМ (!учил до 7 клас в нормално основно училище, направи петият поред човек в света , доказал 200-годишна задача) вие приемате като ФАКТ, а  резултатите на МОЕТО дете като  "грандомански изказвания".  

Достатъчно е да видя словесните "мирудии" (Ма то тогава требе да е Гаус това дете) с които така изобилстват вашите исказвания, за да разбера определящата роля на егото ви.

Елементарно Уотсън!  (с)

ПС. Някои хора, "дегизирали" се като мъже, биха  се обидили на подобни исказвания:
... да окачествявате без каквито и да е наблюдения потенциала и  амбициите на непознати  деца, както  и да изразявате мнение ...

За разлика от тази г-жа аз досега не съм ви направил ЛИЧНА забележка за подобни изказвания, защото мога да си защитя детето, което и правя,  от такива личностни словесни нападки а то самото със своите действя няма какво и пред кого повече да доказва.
Така че не играйте ролята на обидена/крадецът който вика “Дръжте крадеца!”

Смятам въпросът за приключен и да не се връщам повече към него.

Колкото до гореспомената г-жа a la  already detective нека да посочи пример където съм обидил спменатите деца. Аз и писах но отговор и досега няма

# 311
С риск да засегна всички...

Този хал, на който е цялата ни държава се дължи САМО И ЕДИНСТВЕНО НА НАС, на невъзможността ни да се изслушваме, да почерпим от отсрещния нещо, да приемаме критика, да не търсим навсякъде под вола теле, ЗА НАС ИМА САМО ЕДНА ИСТИНА, САМО АЗ СЪМ ПРАВ /А/!
НИЕ НИКОГА НЕ РАЗГОВАРЯМЕ, ЗА СМЕТКА НА ТОВА ВИНАГИ СПОРИМ!
Ако бяхме лице срещу лице и до ръкопашен бой сигурно ще се стигне! #2gunfire

Всички хора са различни, имат право на РАЗЛИЧНО мнение, това не е повод да се бием, както казвам и на сина ми (5 клас).

И нещо съвсем прясно: българите имат три пъти повече клетви, отколкото благословии?!?! Shocked
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3485311

Призовавам ви да спрем виртуалния ръкопашен бой!

Започвам първа:
Аз се извинявам, ако волно или неволно съм обидила някого в този форум  bouquet Grinning

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 11:52 от нова

# 312
Хора, не спорете, игнорирайте!
Оценявайте това, че се опитва да просветли глупавите, незнаещи, неразбиращи, ограничени БГ лелки с болни амбиции, които не могат да си намерят никаква информация сами.
Той не е виновен, осъзнайте го!
Обиждал ни бил - много важно.

Пролетарии от всички страни, съединявайте се! (c)    newsm62

Това звучи ли ви познато? Към деца е насочено - 18 годишни, кандидатстващи.
И с най-добри намерения разбира се, нищо ненормално.

... Като знам че не са приемали дори отлични ученици с изявени международни успехи, завиждам ти на хапчетата за самочувствие които  вземаш.

... Би трябвало човек,  който "смята ,че има необходимите качества" да бъде студент в Оксфорд , на първо време да оцени качеството на  'просената" от него информация  а не да си лиже  накърненото честолюбие и да демонстрира "руска благодарност".
...
Да, да,  отговорът ти е идеологически издържан като на свеж абсолвент на Академията за обществени науки и социално управление при ЦК на БКП.

Г-жа  "забравихте"  да посочите оригиналният линк на информацията. Това заради приза кой носите или заради страха че и други могат да разберат за нея ?

Дайте на хората  "хляб и зрелища" (информация), какво се стискате толкова - стига с тази информационна девственост която предлагате.  Laughing

ПС. Много ви отива ролята на информационната Марсел Прево на форума.  Laughing

UNIVERSITY OF OXFORD
http://www.bghelp.co.uk/forums/%CE%E1%F0%E0%E7%EE%E2%E0%ED%E8%E5 … rsity-oxford.html

Нека народът сам да прочете, сам да прецени.

ПС. За тези които нямат време да прочета 3 стр, предлагам  да прочетат 3 постинга

http://www.bghelp.co.uk/forums/386283-post50.html
http://www.bghelp.co.uk/forums/386321-post51.html
http://www.bghelp.co.uk/forums/394061-post73.html

И понеже аз за разлика от вас вече имах честта да бъда титулована като олицетворение на глупост, сега отлитам

Не отлитайте за Бога, не бойте се, никой няма да ви отнеме приза - без конкуренция сте и до сега!   Hands Thumbsup

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 12:41 от plamenhk

# 313
plamenhk отдавна чета темата. Много полезна информация даде в началото. Но вече е време да спреш. Ставаш смешен.
Темата тотално се измести от първоначалната си идея.

# 314
Подкрепям Guilty, вразумете се!

Какво чудно има младо момиче, завършило Оксфорд да се върне в България? Или ние все си мислим, че видиш ли, щом не се е реализирала навън значи нещо й има? Типично по български. Ние си пускаме обявата за технически секретар, а тя праща CV. Все отнякъде трябва да започне. Но наистина идея си нямаше от основни, да не кажа елементарни нашенски си тертипи в бранша. А и ние нямахме време да обучаваме човек за тази цел. Взехме момче, което бе завършило във Франция, но бе в час.
Хубаво е такива млади хора да се завръщат в БГ с новаторското си мислене, току-виж сме се измъкнали от дъното. Пример е момче като Крум Зарков /синът на Ани Заркова/. Скоро четох негово интервю. Вдъхновение.
Каква реализация ще имат децата навън зависи много от университета и средата там. Връзки трябват навсякъде. Всяко начало е трудно. Но да мечтаеш за заплата 5000 Е още в началото....хъм, няма да се случи скоро.

Общи условия

Активация на акаунт