ЮНЧЕТА в ръце разнасяме и в "Родени 2010" се нанасяме

• 26 902
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Сега да се включа и аз за повече време.
Честити месечинки на всички ! Много здраве и щастие - за бебчетата, а и за родителите им  family6
Честит рожден ден на antoniqbg (на патеричка)    bouquet smile3510    nbirthday
Честита 10та годишнина - Калаена сватба Simple Smile  на Tanija   . Пожелавам ви много дълги години да сте заедно щастливи и влюбени 1dating
Пепси  Hug
Относно пъпките Алекса ги има отгоре на главичката и тръгват надолу към челото. Като започнаха в началото да се появяват питах педи, а тя каза, че започнали да изчезват. Бяха малко, сега са повечко, едни такива червени. Имаме си и от тези беличките, но те са само по личицето и понеже казахте, че имало акне бебето не се притеснявам много, ама на моменти се чудя и се мая  Thinking
И аз от вчера съм се вкарала в един филм - като се наспахме малката кашляше доста, а и нещо като че ли и беше запушено нослето, нямаше  Т. Слоших и физиологичен разтвор и от тогава до вечерта не я чух да кашля. За всеки случай я заведохме на преглед, но не при педи(в отпуска е), а в спешното в Младост. Направи и доста обстоен преглед, след което заключи, че има фарингит и изписа Флудитек 2%. Когато отидох да го купя от аптеката започнаха да коментират, че те не биха дали това лекарство на толкова малко дете и, че ако го купя ще е на моя отговорност и съответно не го взех. Сега съм в шах! Тази сутрин Алекса отново сутринта като се събуди кашля 2-3 пъти и след това пак не е кашляла. Следобяд ще отидем при д-ра, който замества педиатърката и след това вече ще се чудя отново. Надявам се всичко да ми се изясни  Praynig .
Другото, за което се терзая е погачата, както писах и в предишния си пост. Чудя се и кой да ми я умеси, и накрая може би ще си я поръчам, че то не остана време  ooooh!
Улях се с писането, ама като не съм се включвала повече от седмица ... Вече имам нет и ще се включвам по-често  Peace

Последна редакция: чт, 22 юли 2010, 12:51 от mama_zaek

# 676
Пепси, браво за добрите новини. За повръщането се успокоих. Мишо е на периоди, един ден почти не повръща, а на другият си наваксва. Снощи, след едното хранене, поврърна сигурно 3-4 пъти. За един ден ми се събират 10-15 бодита за пране, ама това да е проблема. Важното е, че наддава добре на килограми и ръст.
Мама заек, дано не е нищо сериозна. Според нашата педиатърка сумтенето с носа било нормално. Нали и Мишо се беше разсумтялпо едно време, изписа му спрей Тетрисал. Струва ми се, че му действа добре, пише че е за почистване и овлажняване на носната лигавица и за поддържащо лечение при запушване на носа. Този Флудитек антибиотик ли е?
За къпането - къпя сутрин и вечер и използвам гел за коса и тяло на Хип.

# 677
Мария  Hug Hug Hug!Данно всичко да е наред!  Таня честита годишнина 1dating Flowers Four Leaf Clover!За къпането се къпем засега  само със сапунче мажем се с мляко и гънките постоянно с крем ,защото и при нас се зачервяват.

# 678
Милкуз  хубава новина, че всичко е наред с манджата на юнака!

Мария♥
  Hug и едни стиснати палчета и за вас с Радо, дано всичко да е наред!

Tanija честита ви годишнина! Пожелавам ви още дълги години семейно щастие, разбирателство, любов и топлина да не липсват в дома ви!   bouquet

Да почерпя и днес - нашата принцеска става на месец и има и имен ден.

# 679
излиза близнаци,точно тази зодия си бях харесала.Благодаря за линка

# 680
Тони, честито ви месече и честит имен ден на малката красавица! Да е жива и здрава!   bouquet Между другото, много се радвам, че е на една дата с дъщеря ми!  Heart Eyes

Лулу, при нас положението с повръщането е идентично.  ooooh! С каката пусках пералня с нейните дрехи веднъж седмично, а сега ... Още по-лошо е, че редовно и мен ме оповръща (обикновено точно когато се облека за излизане  Mr. Green ), а аз нямам толкова богат гардероб като него!

Пепси, чудесна новина!

# 681
Здравейте момичета,

Танче, честита ви годишнина!!! Още дълги години любов и щастие ви пожелавам, а дечицата ви само радости да ви носят!!!!
Тони, честит ти рожден ден на патерици и от мен, да си жива и здрава, много късмет и вълнуващи пътешествия ти пожелавам!!!
Честита ви месечинка, честит ви имен ден. Кой като вас, с толкова много празници.Само хубави неща ви пожелавам!!!!

Мария, стискам ви палци всичко да е наред с малкия Радо!!!Дано се окаже малкия дявол случилото се и да не се повтаря!!!
Пепси, много се радвам на хубавите вести. Добре направи като го отведе на преглед!

Чакаме добри вести и от Смилянчето, дано  и при тях нещата тръгнат към добро!!!

За пъпките, аз вече се чудя какво да ги правя, бузките станха сякаш грапави, пък и малката все се драска и ги възпалява. Чистих с лайка, не толкова редовно, но май не става с това. Едната бузка е по- чиста, но другата е кофти. На 26 сме на консултация  и пак ще я питам, незнам вече дали да се притеснявам или не, или да чакам от самосебе си да си изчисти. Мажа я с Бочко, поне да омекват малко, и се чудя дали да не купя това кремче Фусидин, което някой бе писал тук newsm78

Гънките ги мажа след къпане с млякото и това е, не съм забелязала да са червени. През другото време не мажа с нищо към момента.

За погачата- Креми, ния я поръчахме в Никай, така или иначе никой не може да прави такова чудо, нито аз, а пък свеки няма живи родители, пък и не може.
За подаръците, казваш от какво имате нужда, пък орисниците си преценяват могат или не могат да го подарят. От моите 4 приятелки- колежки си поръчах столче за хранене. От една приятелка албум, и тъй като друго всичко е набавено, им казвах ако са дрешки да са за след 1 год.
За мен бе важен купона, но орисниците държаха да подарят нещо полезно, та се възползвах от случая.

Днес и ние празнуваме имен ден на Мадлен, така го решихме, макар че пише че само Мадлена празнува.  И тъй като каката ни също има по принцип имен ден на тодоров  ден, решихме  малката да празнува на 22 юли!
Почерпете се за наше здраве!

Засега лек ден, че започвам гладене отново.

# 682
Леле мисля че и аз имам млечница?!? Rolling EyesИмам лек сърбеж в зърноро на лявата гърда и от време на време ме болят като че каналите навътре?Да знаете какво се пие в такав случаи?

# 683
Ние май сме в криза на растежа.От два-три дни го забелязвам, че е все един нервен, все плаче, търси бибата. Започнах да го храня по-често, той се ядосва, явно млякото много не му стига, изяжда и двете гърди. Днес цял ден яде, през час и нещо, досега е ял 7 пъти вече  Crazy сега спи за втори път малко по-продължително. Иначе не иска и да заспива, ако се унесе, след малко се събужда с рев. Все ръцете са му в устата (започнах да ограничавам употребата на биберона). Като почне да нервничи и да плаче, докато яде и на мен ми става гадно, чудя се какво да правя, на крачка съм да дохраня с АМ. Дано да удържа фронта. Гледам да не се изнервям и аз, че съвсем да затворим порочния кръг. Говоря му мило и спокойно, дано скоро се нормализира това мляко, че не знам още колко ще издържа. Четох, че отива 4-5дена  ooooh!  Цял ден пия течности, чайове, ям ядки, сега ще търся и инфо за колко време се образува новата кърма. Не знам и дали да изцеждам, че да се стимулира повече лактацията. После пък трябва с шише да му давам, а и това не искам. Може да пробвам към 24ч, когато той не яде, да изцедя, пък колкото излезе. Ще го пазя за "черни" дни  Laughing Пък до следващото му хранене около 3ч все ще стане следващото мляко. Дали ще е правилно според вас?

Алексова, и ние сме още с пъпчици по лицето  ooooh!  Направо ми писна да го гледам такъв. Но всички ми казват с нищо да не мажа, сами ще минат. И аз съм на крачка да купя Фусидин или Бактробан или Нартхерцен. Но засега мисля да се въздържа. Ако не го дразни с ръчички, почти не си личат. Но и нашето личице е леко грапавичко. Много ми е мъчно, искам да си го гледам с хубава кожа, ама ще почакам още.

Ние се къпем само вечер, между 8ч и 9ч, използвам комбиниран шампоан за коса и тяло на А-дерма. Лицето само с вода мия, не мажа с нищо.

Пепси, много се радвам за добрите новини. Знаех си, че всичко ще е наред, и при племенницата ми имаше разминаване на гънките, но си е добре детето. А на нас предния път на консултацията педито каза, че едната гънка отзад на крачето липсвала, имала съвсем малки наченки на гънка, но не било проблем. Ще видим как ще е другия път. Но аз като гледах снощи и видях, че се е поувеличила. А на ортопед сме другата сряда.

Да ви питам, давате ли и двете гърди на бебето на едно ядене? И кога ще започне да не му стига само едната гърда на ядене? Или винаги ще се храни по този начин?

И не на последно място - честито на всички с повод! Да сте живи и здрави и много щастливи!    bouquet

# 684
  • Варна
Уф, проблемите с тези гърди край нямат. Едната си е ок, а другата освен зърното, което ме боли ужасно, ме боли и самата гърда и пак имам запушване. Как се пие този лецитин, 3*1 или 2*1?
Роси, майка ми го е мазала с Бактробан, с това мажат и новородените в болницата.

Теди днес направи рекорд и по спане и по пауза за ядене. Сутринта яде в 8ч. и сега чак в 16.30ч., а от 11.30ч. до 16.30ч. си спахме сладко-сладко в кошчето за кола.  Mr. Green Да видим довечера дали няма да ме лудне. Не можахме да излезем днес на разходка, не успях да си намеря адапторите за количката, а пък то и навън не е за жени.  Peace

Благодаря на всички за подкрепата, момичета.  newsm51

# 685

Да ви питам, давате ли и двете гърди на бебето на едно ядене? И кога ще започне да не му стига само едната гърда на ядене? Или винаги ще се храни по този начин?

Рядко давам и двете, по-често ги редувам на храненията.
Това със замразяването на кърмата ми е неясна зона и на мен. Все ми се струва, че я помпата, я контейнерите не са достатъчно стерилни. Айде, контейнерите съм ги изварила, но нали събирам в един примерно кърмата от две изцеждания. През останалото време стои в хладилника. Нещо не мога да приема идеята за съхраняване на кърма, а е необходимо. Все някога ще ми се наложи да изляза.

# 686
Здравейте момичета  Hug
Алексова аз бях споменала за Фусидин, ама не за бебчо (може и някой друг да е споменавал де   Peace ) , на Габи и на нея от 2 дни и излезнаха пъпчици мисля тази вечер да ги мина с тетра с едно памуче, след баня. На телцето има доста от прегряване и така ги оправихме да чукна на дърво няма нито една  Peace
Дион колкото повече растат мъничетата толкова повече си увеличават дозата хранене, нашата кукла вече приема повече от 50мл кърма, от няколко дни и предлагам и двете гърди защото не и стига дозата, даже днес направихме едно хранене вече с АМ, защото вече ме беше изцедила от всякъде. По едно време изцеждах и оставях в хладилника евентуалнио за вечерно хранене защото малката много заспива на гърдите ми, ама вече и това не мога да правя. иначе няма проблем, мисля че до 12ч кърмата може да се съхрани в хладилника.  Peace
Изпивам по 1-2л сокове, днес и айран, отделно вода и плодове и пак не мога да и доставя достатъчно храна  Rolling Eyes така ще е за сега
 newsm78 Аз да се повторя пак, някой поллзва ли някакъв крем против стрии, да ми препоръча?
тази седмица мисля да отидем на гости на нашите в Пловдив , дори може да поустана  повечко, дали не е рано да подлагам малката на 100км път, а много ми се ходи да си отпочина малко от глупости и да се разтоварим с мъжа, какво ще кажете?  newsm78

# 687
Уф, проблемите с тези гърди край нямат. Едната си е ок, а другата освен зърното, което ме боли ужасно, ме боли и самата гърда и пак имам запушване. Как се пие този лецитин, 3*1 или 2*1?

цитирам мартеа

би могла да приемаш лецитин по 3-4 на ден от 1000-1200 мг. Когато проблема напълно отшуми, може да го намаляваш с по 1 на 2-3 дни и последното да продължиш да приемаш още 1-2 седмици профилактично като превенция. Лецитина е хранителна добавка, която се ползва в сладкарството. Тя не позволява на мастните клетчици да се слепват и да се получават запушвания, а когато са се слепили, помага за отлепването им

Пепси, колко пъти на ден мога да я мажа?
Когато я водих на кожен заради дупето, лекарката ми го изписа, но каза, че е рисковано да я мажа без наблюдение от нейна страна, а тя излезе в отпеска и аз затова не посмях да пробвам....Пък и каза, че той е за пъпчици с бяло връхче, а нашите вече не са такива, сякаш са завехнале, но от непрекъснато дразнене кожата стана груба и по- плътна там...Уф незнам вече, ще питам педи утре какво да правя...

Последна редакция: чт, 22 юли 2010, 19:48 от alexova

# 688

По принцип предлагам едната на едно хранене, но ако видя, че не му стига предлагам и другата. Имаше един период, в който предлагах и двете на всяко хранене, но кърмата ми се увеличи и вече от едната се наяжда и почти не се налага да предлагам и другата.
Първият ми син съм го кърмила само от едната на едно хранене, почти не ми се е налагало да предлагам другата гърда, така че може да не се стигне до момент, в който да не му стига едната ... лактацията се регулира според нуждите на бебето Wink

Ив, мисля че не е проблем да пътувате Peace А за това колко кърма имаш недей да съдиш по количеството изцедена кърма, бебето изсуква доста повече. Също така имай предвид, че колкото повече суче бебето, толкова повече кърма се произвежда, но е нужно малко време да се увеличи лактацията, не става след 1-2 хранения, а около 1-2 дни или поне при мен така се получава. Вземи си българския лактогонен чай, действа много добре.

# 689
Относно съхранението на кърмата: http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=1047
Аз по принцип цедя вечер преди лягане и към четири-пет часа и кърмата я съхранявам в хладилника. Нищо не и става до 48 часа съм съхранявала. Замразената е друга работа, бях замразила след раждането, беше ми се наложило да дохранвам еми тя няма нищо общо нито като звят нито като мирис и я изхвърлих.
Аз храня само от едната гърда и му стига. Но в тези жеги обратно на логиката яде през деня през час, а вечер си прави паузите през 4-5 часа.
Сега да се оплача - малкия е с хрема вече трети ден, ужасно е! Кашля от секретите, които се стичат в гърлото му като възрастен. Постояно дърпаме с помпата, слава богу може да яде, но си е гадно! Аз също съм хремава и с болящо гърло, което допълнително ме побърква  Cry Добре че поне таткото тази седмица е в отпуска, че ми помага иначе незнам как щях да се справя.

Общи условия

Активация на акаунт