Хемангиом при по-големи деца

• 6 651
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Е, beep_one,не пропускаш тема за хемангиоми, в която да кажеш лошото си мнение за доц. Стефанова Peace
А толкова майки разчитат и залагат на нея. И много майки са й благодарни.
Моля се да сме направили правилния избор  Praynig Praynig Praynig

Всъщност, имах нужда предимно от позитивни мнения  Hug

П.П. Сещам се за твоето детенце, виждала съм снимки и се радвам за добрия развой на нещата  bouquet

# 16
Ами съжалявам,че по този начин изглежда,но винаги се опитвам да покажа,че има и други методи,и други доктори освен въздесъщата Стефанова.В началото и аз се бях вкопчила в нея като удавник за сламка,но се оказа,че не е единствената на света,която може да помогне на дъщеря ми.Според мен тя използва децата да си прави опити и тя не ми обясни какви са страничните ефекти на метилпреднизолона.Вие знаете ли?Защото те не са за подценяване.Всички майки в отчаянието да помогнат на децата си се впускат в първия,който им предложи метод за излекуване,но това не е правилно,защото голяма част от хемангиомите се лекуват и с лазер,не с инжекции и операция(но това малко хора го знаят).За мен Стефанова не е най-добрият лекар по тази част и все пак специалността и е хирургия-не го забравяйте ,много ясно,че ще играе скалпела.
Наистина не искам да звучи злобно,със сигурност е помогнала на много деца,но факт е,че не съм единствената недоволна от методите и.
Поздрави на всички смели майчета и техните сладури  bouquet  bouquet  bouquet

# 17
Ето един сайт,който мисля,че ще ви бъде полезен.Ползвайте преводача на гугъл за тези,които не знаят английски.Има форум,там пишат доста хора с подобни проблеми..има доста снимки,можете да наберете много информация на световно ниво.

http://174.120.2.174/node/24

# 18
  • София
Хемангиомите са съдови малформации, които имат различна структура, различно развитие и естествено различно лечение. Една част намаляват и почти изчезват самостоятелно след 2-та година. При други трябва малко помощ - лекарствена (кортизон, сега вече се предпочита пропанолол, в тежките случаи интерферон), инструментална (лазер, криотерапия), инжекционна (кортизон, склерозант), както разбира се и хирургия. Хирургията често се прилага като първи етап при спешни състояние (кървене) или като краен етап след друг вид терапия.

Всичко това един специалист трябва да знае, за да насочи лечението и да включи и други специалисти. Ако някой се опитва да сведе всичко под общ знаменател, значи има комерсиални цели.

# 19
О,доктор Оги,жалко,че не всички специалисти са като вас.Хубаво сте го написали,но НЯКОИ доктори наистина целите им са чисто комерсиални.Истината е,че за лекуването на хемангиомите както вие сте го написали изполват пропанолол,но не знам дали тук в България вече го правят или ползват старите методи...

# 20
Здравейте, доста изчетох във форумите за лечението на хемангиоми, но не намерих това, което търся. Моля ви ако някой е опитал лечението им с пропанолол да даде малко повече информация. До каква възраст се прилага, какви са резултатите, какви са страничните ефекти и вероятните усложнения? Синът ми е на 2 години и 3 месеца и едни доктори казват, че е твърде късно за това лечение, а други ми дават надежди, че ще има ефект.... вече не знам какво да правя - моля ви помогнете ...........

# 21
  • София
Истината е,че за лекуването на хемангиомите както вие сте го написали изполват пропанолол,но не знам дали тук в България вече го правят или ползват старите методи...

Аз лично прилагам пропранолол в подбрани случаи, но когато обемът се смали правя склерозация или оперативно премахване. Пропранолол прилага д-р Масларска в Токуда. При големите тумороподобни хемангиоми - наричаме ги артерио-венозни малформации - се прави скенер, открива се хранещия съд и се запушва. това силно намалява обема и прави операцията възможна.

# 22
  • София
Моля ви ако някой е опитал лечението им с пропанолол да даде малко повече информация. До каква възраст се прилага, какви са резултатите, какви са страничните ефекти и вероятните усложнения? Синът ми е на 2 години и 3 месеца и едни доктори казват, че е твърде късно за това лечение, а други ми дават надежди, че ще има ефект

Лечение не се провежда по Интернет. Доведете детето при мен и аз ще преценя какъв е най-подходящия метод.

Общи условия

Активация на акаунт