Най-после намерих боза със захар

• 6 994
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Чудя ви се на ентусиазма за едната боза, честно  Laughing Ние много рядко купуваме попринцип и не съм разследвала толкова падробно съдържанието.
Но, като се има предвид, че в абсолютно всичко в магазина има нещо добавено изкуствено, не мисля че има смисъл от подобно впрягане  Rolling Eyes Вие ще спрете ли да си купувате боза, ако в съдържанието има химии? Най-много да поразредите покупките. Но то, ако тръгнем така, ще трябва да караме основно на...фотосинтеза. Защото дори във водата от чешмата има разни пречистващи неща, а в хляба да не говорим  Laughing

Аз също се старая да купувам възможно най-свястната храна. Но съм се примирила, че в днешния свят, ако искам нещо наистина истинско, ще трябва да отида на село и да си отглеждам всичко  Laughing Просто няма начин в търговията да не се ползват най-малкото консерванти. Вече всичко се прави с идеята да се изнася или да може да стига до най-отдалечените места и да остава достатъчно време до развалянето, за да повиси в магазина, докато някой го купи  Wink

# 16
veselina, никой не те агитира да четеш какво купуваш и ядеш, избора си е твой
Да, интересува ме бозата по няколко причини, една от които е че вкусът й в наши дни няма нищо общо с едно време
Другата е, че не държа да консумираме аспартам и други подсладители , доколкото можем, а боза със захар не съм виждала отдавна

# 17
Е, айде сега, не може някой да не се изкаже кръвно обиден  Laughing Просто наистина ми стана забавно как се кюхкате и се чудите дали да купувате еди си каква боза, като в абсолютно всичко което ядем има половината Менделеева таблица  Crazy
Не съм казала, че има нещо лошо в избора на добра храна. Както казах и аз се старая да го правя  Peace Но то е ясно, че ако е спестено едно, ще има нещо от другите "съставки"  Wink Така, че или трябва да се откажеш тотално от въпросния продукт /в случая да се откажеш да консумираш боза въобще/ или просто гледаш да избереш по-малко "подобрената"  Whistling
А съвсем отделен е въпросът до каква степен въобще, на нашия пазар се дава вярна и цялостна информация на етикетите  Wink

# 18
Еми именно това е, че сме се отказали, а ни се пийва  Tired

# 19
Вие ще спрете ли да си купувате боза, ако в съдържанието има химии? Най-много да поразредите покупките.

Именно заради съдържанието на аспартам, боза не съм опитвала от години Wink.

Аз също се старая да купувам възможно най-свястната храна.

Предвид това, че аспартамът в бозата не те притеснява, а вероятно и наличието му във всяка друга храна или напитка, ме кара да не ти вярвам за т.нар. свястна храна Grinning.
А и критериите за "свястна храна" явно за всеки са различни.

# 20
Предвид това, че аспартамът в бозата не те притеснява, а вероятно и наличието му във всяка друга храна или напитка...

Ъъъ, това къде го прочете  newsm78 Ако вземеш да прочетеш какво точно съм написала, ще видиш че идеята ми не е такава  Wink

За протокола, точно защото знам че са бъкарни с всякакви боклуци, не купувам никакви напитки от магазин  Wink В къщи основно пием чешмяна вода /пречистена през кана Брита и има значително по-добър вкус и качества/ и домашен сок или компот, правен от майка ми и плодовете, които родят дръвчетата на вилата.
Това вписва ли се в твоите критерии за смястна храна  Laughing Защото аз си мисля, че не е съвсем лош вариант и мен ме устройва  Mr. Green

Но няма какво да се лъжем, че ядем качествена храна в днешно време. Колко и ще да четем етикетите  Wink По тази логика аз трябва да се откажа и от пилешкото месо тотално. Не, че и го купувам често, че мъж ми не го брои за месо  Mr. Green Но не съм спряла да готвя от време на време и с него.
Да не подхващаме плодовете и зеленчуците пръскани и наторявани с какво ли не...
Просто ми стана смешно, че сте се хванали за една боза, като тя е само капка в морето...Ама щом сте решили да го приемате по друг начин - ваша воля  Whistling

# 21
Не виждам кое му е смешното точно  Tired

# 22
veselina_s_p, само на компоти ли карате? И дали задължително водата за тях минава през Брита?

Плодове и зеленчуци при добро желание можеш да купуваш органични, същото важи и за месото, ориза, захарта и всички основни хранителни продукти.
Не всичко е химия, повярвай ми Wink.

# 23
veselina_s_p, само на компоти ли карате? И дали задължително водата за тях минава през Брита?

Ами всъщност основно караме на вода  Laughing Компоти отварям много рядко и то за децата основно. Аз не мога да си утоля жаждата с нищо различно от водата  Peace Газирано не обичам, така че такива неща не купувам. Готови сокове също не купуваме. Понякога гостите носят в къщи. Мъж ми си кара на бира  Mr. Green

Месо купувам от една месарница, в която поне е прясно и вкусно. Но не съм им искала документите за произход  Laughing Така, че не знам с каква храна хранят животните, с какви антибиотици и лекарства ги лекуват и как и от къде се транспортира месото.
Плодове и зеленчуци си купувам от пазара до нас. Там също нямам гаранция за произход, обработка и т.н. Но от доста време не ми сее случвало да си купя "истински" домат примерно - ароматен, узрял и сладък  Rolling Eyes
Захар почти не ползвам в ежедневието. Сладкиши не правя. За подслаждане на напитки съм купила бучки кафява захар. Но наскоро чух, че много често това си било боядисана бяла  Laughing
Ориз от скоро купувам кафяв и съм очарована. Но съм виждала 2-3 вида и там нямам особен избор. Каквото има вътре - такова  Wink
Хляб си правя в хлебопекарна с пълнозърнест брашно и разни други добавки. Но не знам до каква степен и брашното е читаво общо взето. И без това доста трудно намирам някакво различно от бяло и типово  Tired От пълнозърнестото има по 1-2 вида в магазин, ако въобще го има.
Да не отварям дума за млечните, че там е страшно  Mr. Green А аз сирене ям в индустриални количества и си купувам доста. Вземам уж от хубаво, но и аз не знам с какво е пълно.

Старая се да взимам хубави неща за ядене. Но не живея с илюзията, че всичко мога да преценя и да избегна. В тази индустрия има достатъчно много пари и интереси. Така, че хората се грижат добре да замазват очите и на най-наблюдателните...Особено на нашия ограничен пазар от към артикули и слаба държавна политика в тази насока, нещата са още по-лесни  Laughing

# 24
veselina_s_p и останалите- хайде да не продължаваме дискусията за веселина, в противен случай ще докладвам на модератор за спам
Интересува ме бозата, съставките й, вкуса й и къде се продава, за това е и темата
Не ме вълнуват компотите на някой си

# 25
veselina_s_p и останалите- хайде да не продължаваме дискусията за веселина, в противен случай ще докладвам на модератор за спам
Интересува ме бозата, съставките й, вкуса й и къде се продава, за това е и темата
Не ме вълнуват компотите на някой си

Ами "дискусията" ти реши да я започнеш  Wink Аз си написах едно мнение, с което не исках да ангажирам никой. То дори не беше точно конкретно мение, а вметка по въпроса. Точно ти започна да си вадиш разни генерални "изводи" от него. Аз само обясних по-подробно моята гледна точка.
Сигнализирай за спам щом си решила. Но не виждам да съм се отклонила от темата - не съм започнала да обсъждам "компотите на някой"  Whistling

Оставям ви да си разнищвате етикета на бозата и да умувате колко ще ви съкрати живота, ако изпиете една чаша  Crazy Пък всичко друго няма значение...

# 26
Благодаря на авторката на темата! Много обичам боза, но не съм се заглеждала, защото мислех, че всички са с изкуствени подсладители. Не съм пила боза от не знам колко години вече. Просто не понасям самия вкус на аспартама, пък и я обичам резлива.
Вчера си купих от Билла, днес вече е резлива (оставих я малко на топло), а аз си умирам от кеф. Да ви каже баба ви: тази боза е почти 1:1 с бозата, която помня от младостта ми.

Фосфорната киселина, глицеринът, млечната киселина и въглеродния двуокис се образуват при естествената ферментация, доколкото знам, но на самата бутилка не са го уточнили, което е грешка, защото всички вече сме толкова мнителни.

# 27
Ок, отивам днес за боза, и тъй като фен й е всъщност мъжът ми, ще го изненадам приятно
Да не я изкупите всичката, ей  Hug

Общи условия

Активация на акаунт