Приспиването ме влудява

• 14 985
  • 227
  •   1
Отговори
# 60
crazy chick, какво канско усилие е да се сетиш, че на детето може да му е топло, ако и на теб ти е топло или въобще  да му осигуриш нормална обстановка за сън, така както възрастните я разбират? Не вярвам някой зорлем да иска да си усложнява живота.  

# 61
Имах предвид, не че иска да е само до мен, а че има нужда от помощ, за да заспи

Аз мисля, даже го и споменах, че повечето новородени и малки бебета имат нужда от подобна помощ. Понякога не могат или не сещат да заспят, макар да са много изморени. Моите деца прекараха първите си дни в портбебе, за да им е плътно и уютно, и за да можем да ги приспиваме, без практически да се налага да ги вадим от леглото им /впоследствие това портбебе колко още бебета приспа! Laughing/. Приспивани са и на ръце, много ясно. Само че целта винаги е била една - да се приучат максимално бързо към самостоятелност.

P.S. valerie, точно това не трябва да се прави - да се преценява, че на бебето му е добре, щом на нас ни е добре. Има възрастни, които издържат на студ или топлина много повече, отколкото едно бебе.

# 62
При нас 18 -20 градуса е прекрасна температура за сън за всички ни.  Със сигурност ще пробваш да облечеш или съблечеш детето, ако видиш, че изпитва дискомфорт, за да изключиш евентуални причини за състоянието му. Предполагам почти всички родители го правят.
Противно на твоето мнение, аз смятам, че бебетата нямат нужда от голямо пространство за сън, а обичат да им е по-тясно и сигурно.
п.п  Laughing смятам, че ти много повече изхождаш от позицията на възрастен, който иска да е необезпокояван, докато спи. Има деца, на които им е най-добре да са до родителите.

# 63
Противно на твоето мнение, аз смятам, че бебетата нямат нужда от голямо пространство за сън, а обичат да им е по-тясно и сигурно

Ти, изглежда, изобщо не си прочела какво е моето мнение.  Grinning
Едно са новородени бебета, друго са деца на година и нещо. Нали това обяснявам и аз.

# 64
При нас 18 -20 градуса е прекрасна температура за сън за всички ни.  Със сигурност ще пробваш да облечеш или съблечеш детето, ако видиш, че изпитва дискомфорт, за да изключиш евентуални причини за състоянието му. Предполагам почти всички родители го правят.
Противно на твоето мнение, аз смятам, че бебетата нямат нужда от голямо пространство за сън, а обичат да им е по-тясно и сигурно.
п.п  Laughing смятам, че ти много повече изхождаш от позицията на възрастен, който иска да е необезпокояван, люшкан и т.н
И аз съм на това мнение. Дъщеря ми като бебе спеше непробудно и най-сладко в коша за новородено от количката. Имаше период, когато го ползвах повече в къщи за спане, от колкото на вън.

# 65
Баща ми ми е разказвал, че когато съм била бебе съм го подлудявала направо. Идвало му да ме хване и да ме изхвърли през прозореца. По цяла нощ рев и дране. Докато ме люлеят, мълча, спрат ли - реееееееееев. Май няма формула за успех в този случай .Аз нямах този проблем, но...... one day. may be. знае ли човек

# 66
  • София
Stelfi,  ще прочетеш в темата безумни съвети, вариращи от това да го оставиш само в кревата да се дере до изтощаване, за да се научи къде му е мястото и кой командва парада, до това да го разнасяш наоколо по цели дни и нощи, докато на теб пък ти стане ясно, че то командва парада.
Истината както обикновено е някъде по средата и още по-точно - истината за твоето дете е съвсем различна от всичко, което ще получиш като съвет. Сама ще намериш решението, което да отговаря най-точно на твоите и на детето ти нужди, само следвай инстинктите си.
Преминах през нещо подобно със сина си, който заспиваше само сучейки. С много любов и гушкане от моя страна, с усилия и от негова, нещата се промениха много бързо. Важното според мен е следното - ти да си убедена, в това което вършиш, да му демонстрираш достатъчно прояви на любов (защото и за него не е лесно да се примири с промяната) и да въведеш постепено нови ритуали за приспиване - дали ще е песничка за лека нощ, дали ще е книжка или гушкане на животинче, вие ще си решите.
Избягвайте крайностите и внезапните промени и се води по детенцето.

# 67
И мен ме влудяваше приспиването,докато в един момент се примирих, че моето дете просто си е такова, трудно заспива. Не можах да намеря неговия начин за заспиване, то просто няма негов начин де (има начин как да не заспи по скоро) оставяла съм го да се дере  - бих рекорда с час и четиридесет минути дране един ден, разнасяла съм го на ръце, люляла съм го, не, ами направо друсала, навън в количката, в кошарата, на спалнята, на дивана, просто при нас решение не се намери, нито вариант.Така че има и деца при които няма решение.
Откакто се помня все с рев заспива, по около час, понякога и по два часа се мъчи. Уморен е, търка очите, пищи за сън, но НЕ, не иска да заспи, ходи из стаята с възглавницата, ляга навсякъде с нея, но не заспива. Заспива в 11-12 вечерта, доста често и в един сутринта, сутрин куква в седем, хиперактивно дете, изморявам го дотолкова навън, че аз самата думата си не мога да кажа от умора.

# 68
И аз имам проблем с приспиването на сина ми, бях пускала и теми... и това, което предположиха някои бе, че вероятно не му се спи и затова не иска да заспива. Може просто да го слагаш рано и да не е уморен достатъчно - ако направите една дълга вечерна разходка и го сложиш с 1-2 часа по-късно да легне вероятно ще е по-лесно запсиването.

# 69
И аз имам проблем с приспиването на сина ми, бях пускала и теми... и това, което предположиха някои бе, че вероятно не му се спи и затова не иска да заспива. Може просто да го слагаш рано и да не е уморен достатъчно - ако направите една дълга вечерна разходка и го сложиш с 1-2 часа по-късно да легне вероятно ще е по-лесно запсиването
Вечерната разходка започва към  четири следобяд и приключва към девет и половина вечерта, т.е. пет часа и отгоре, събират му се към 4-5километра пеш, преди обед по два часа е навън, слагам го да спи към 10,30 - 11 вечерта, от това повече нищо не мога да направя.Наобед спи по час - два макс.

# 70
И ние имахме проблем с приспиването. Имаше моменти, когато като станеше време за сън и на мен /че и на мъжо/ ми идеше да ревна. Сменихме няколко начина на приспиване, отделно се будеше по няколко пъти на нощ. Никога обаче, не посмях да я оставя да реве, докато заспи или пък да се мъча да я науча да заспива сама. Просто приех, че има нужда от помощ, за да заспи. След като я отбих, нещата станаха малко по-добре. До ден днешен не заспива сама /освен на яслата  Crazy, което още ми е странно/, лягаме двете на спалнята, аз и пея тихичко, тя си гушка някоя играчка и заспива. Вече се буди и много рядко през нощта, но докато стигнем до тук, не ни беше никак лесно. Само, който не е имал такова дете, не знае какво е.
Даже мъжо ми вика, че ако сега ни се падне някое по-поспаливо бебе, сигурно ще се притесняваме, че нещо му има  hahaha.

# 71
  • От липите до сините камъни
Има различни деца,както и ние големите сме различни характери и всеки със своите слабости и силни страни.Някои заспиват много лесно и спят дълго и непробудно,други имат нужда от по малко сън и заспиват трудно.Аз проблеми с моите деца за заспиване съм нямала,и двамата си спят сами в стаите,каката когато беше бебе от мерак без малко да я науча на ръце,но реших,че така няма да стане,аз да я подхвърлям в ръцете си останала без кръст и с омаляли ръце,главата и да се мята като боксова круша и при най-малкото спиране да се събужда,не мерси,оставях я в кошарата,казвах и лека нощ и излизах от стаята имаше моменти когато ревеше,аз изчаквах малко,ако много почнеше да се дере,влизах,но не я взимах на ръце,а сядах на земята до кошарката милвах я по челцето и между веждичките(така децата най- бързо се успокояват)и по някой път и пеех,после пак и казвах лека нощ и излизах от стаята,няколко пъти така и тя разбра,че така ще бъде,после когато навърши 1.6мес.я оставихме да спи сама в стаята,нямаше никакви проблеми даже повече и хареса.Когато се роди сина ми (той е такъв поспаланчо,че снего пък изобщо нямам проблем) спях при него в стаята,но докато заспива си беше сам,когато стана на 7-8 мес.започна да се събужда през ноща да спи някак не спокоино,докато една вечер реших да го оставя да спи сам в стаята,е това беше разковничето спа цяла нощ без да се пробуди,сега е на 1.6м.все още си спи сам,но сега имаме нов ритуал,малко се погушкваме преди да го сложа в кошарката и с моя нос мърдам неговото носле,много му е кеф и се смее.
Та така,дано съм ти помогнала с моя пример,бъди малко по твърда в решенията си и не се колебай(децата усещат това)Дано скоро решите проблема със съня и не забравяй,че ретуалите преди лягане са много важни.Успех Hug

# 72
Вечерната разходка започва към  четири следобяд и приключва към девет и половина вечерта, т.е. пет часа и отгоре, събират му се към 4-5километра пеш, преди обед по два часа е навън, слагам го да спи към 10,30 - 11 вечерта, от това повече нищо не мога да направя.Наобед спи по час - два макс.
Ами щом спи и на обяд, за лятото 10:30-11 си е добре. Имате си супер режим Simple Smile И при нас е така.... приемаш, че е нормално и си живееш живота спокойно. Има деца дето спят по 3 часа на обяд и лягат вечер в 8... ама не всички са така.

# 73
  • София
При нас и приспиването и съня като цяло е ужас!Вече близо 3 години аз не съм спала като хората.Първо докато заспи се гушкаме и ми чопли из косата, после по някое време през ноща се буди става от леглото си и идва при нас в спалнята ляга до мен и пак се почва едно ровене из косата върви спи.

# 74
При нас и приспиването и съня като цяло е ужас!Вече близо 3 години аз не съм спала като хората.Първо докато заспи се гушкаме и ми чопли из косата, после по някое време през ноща се буди става от леглото си и идва при нас в спалнята ляга до мен и пак се почва едно ровене из косата върви спи.

Joy hahaha Joy  Знам, че на теб не ти е до смях, но ми стана много смешно, като го прочетох. За успокоение, освен че приспиването ни е кошмар, с нощния сън хич ни няма и ми се налага по няколко пъти на нощ да го гоня по спалнята, за да не се търкулне, за капак - сутрин получавам за събуждане пръст в носа, окото, устата, както и плесници по лицето  Grinning  Големи откачалки са тези деца  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт