Примерна схема за захранване- 27

• 26 308
  • 731
  •   1
Отговори
# 30
И аз тук  Hug

# 31
Баба ми не помни да са имали ток по онова време камо ли домашни ел. уреди.  Mr. Green
Рендосвали са плодовете и са ги изстисквали през тензух.Но това майак ми,бабите ми са кърмили интензивно.

# 32
Да бабите ни наистина са кърмили по много. Баща ми и по-малката му сестра даже в тандем са кърмени  Mr. Green. След като тя се е насукала той е минавал да доизсуче останалото мляко  Laughing

# 33
Баба ми не помни да са имали ток по онова време камо ли домашни ел. уреди.  Mr. Green
Рендосвали са плодовете и са ги изстисквали през тензух.
И не само те! И аз така правех преди 14 години за баткото  Mr. Green

# 34
  • Варна
Рендосвали са плодовете и са ги изстисквали през тензух.
И не само те! И аз така правех преди 14 години за баткото  Mr. Green
Същата работа и при мен преди 16г. Няма да забравя с какъв кеф упоребих една
сокоизстисквачка от "корекомските" за да му дам сок от моркови Crazy Който е
стъргал морков и после цедил през марля ще ме разбере. Божке, колко зле сме били...

# 35
  • на последния етаж
Благодаря ви за отговорите за домата!   bouquet

# 36
Здравейте - имама едно питане - мога ли при навършени 6 месеца да дам на бебо праскова от пюре - четох на повечето места 6 ти - 8 ми месец,вие кога дадохте?

# 37
  • Видин
Искам да питам нещо. Кога давате плодове - преди/след храна? Аз гледам да е поне час след или преди храненето, защото нали уж не трябва да се ядат на гладно? Т.е. това означава ли, че ако дам кисело мляко с плод витамините от плода няма да се усвоят правилно и ще е безпредметно даването на такава закуска?

# 38
Напротив аманита, като дадеш едновременно плодовете с киселото мляко по-добре ще се усвои калция (благодарение на съдържащия се в плодовете вит. С).

# 39
  • Видин
Напротив аманита, като дадеш едновременно плодовете с киселото мляко по-добре ще се усвои калция (благодарение на съдържащия се в плодовете вит. С).
Мерси. Но все пак важи ли правилото, че трябва да се консумират на гладно?

# 40
Аманита, аз съм твърд противник на междинните хранения и давам плодовете около 15-30 минути след хранене.

janichka, аз на тази възраст дадох пюре от кайсия и праскова. Но защо не дадеш прясна нектарина?

Едно време баба ти може и да не е имала ток, но е имала едно приспособление за пасиране- казва му се джуруляк.

# 41
Понеже баба ми е на гости сега  Mr. Green - за джуруляка каза, че не е виждала. По времето когато са отглеждали баба ми (родена е 1941г.) са давали на кърмачето рано-рано къшей хляб, топнат в манджата, в тензух и да суче през него. Сокове категорично не, явно не са го считали за важно, евентуално ако варят плодове - със сока от тях. Жените отивали още от 40-ия ден на нивата и така м/у кърменията са го захранвали, най-вероятно педагогически. Ако бебето много плачело, напоявали хляба с вино и то спяло непробудно.  Laughing
Когато тя е гледала децата си (около 1960 г. ) са давали сокове цедени през марля, първа е била кашата от препечено брашно с вода, после препечен грис с вода, а после и с мляко. Това след дълго кърмене, захранването със сигурност е било по-късно от 6-те месеца. Това е информация от първоизточника, но е възможно да се разминава по места.  Peace

# 42
момичета искам да попитам дали е правилно да давам вода или чайче по време на храненето, моя син само тогава мога да го прилъжа да пийне малко иначе през другото време отказва категорично, а в тези жеги друго освен АМ не поема, кърмим се все още, но по скоро за успокоение не за наяждане, намаля ми много Confused

# 43
  • Mediterraneo
За мен не е правилно и не бих го прилагала на моето бебе.

# 44
  • Видин
Вода аз пия само след хранене, никога по време на хранене, та какво да говориме за бебе. Ако пие - пие. Стига му и АМ-то и кърмата. А ако не искаш да ти намалее още повече кърмата по-добре не давай АМ, кърми ако трябва и през час и за няколко дни всичко ще се нормализира. Ако имаш желание да кърмиш, де  Peace

Общи условия

Активация на акаунт