Примерна схема за захранване- 27

• 26 422
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
  • Видин
Май бъркаш ядки (бадеми, лешници) с овесени, ръжени ядки  Rolling Eyes
Леща дадох на 11 месеца червена.
Леща

Въвеждане
- Единият вариант е около 10 м. Това е например според американските схеми на захранване.
- Другият вариант е категорично след 15 м. – тогава лещата и другите бобови се включват в менюто като основна храна. За опитване може около 12 м. Лещата се предлага почистена от обвивката или такъв сорт - за периода 15-18 м. Не се прави разграничение между различните видове бобови храни. Това е според повечето европейски схеми.

# 496
amanita,благодаря за разяснението относно лещата.а за ядките нищо не бъркам просто стана въпрос за ядки и реших да споделя какво е казала нашата докторка  Wink

# 497
И аз мисля като Аманита.... ядките за които ти говори твоите педи са по-скоро фъстъци и др. подобни..моето също така смята че не трябва да бързам с тях, освн това педиатъра ви не би трябвало да знае за алергиите на детето ти то е толкова малко,че едва ли има някакви установени такива.

# 498
  • Видин
Ок значи няма да въвеждаш глутен (освен пшеница) преди 3 години? Уау. Кой е този гениален педиатър?  Shocked
Както виждаш има разлика от ядки до ядки  Laughing И тук определено говорим за овесени и ръжени ядки.

# 499
Ок значи няма да въвеждаш глутен (освен пшеница) преди 3 години? Уау. Кой е този гениален педиатър?  Shocked
Както виждаш има разлика от ядки до ядки  Laughing И тук определено говорим за овесени и ръжени ядки.
имах предвид точно тези ядки,като фъстъци,както е писала gundie,а на вас ви е неприятно,че се включват и нови в темата,че веднага гледате да се заядете ли?много добре си разбрала,за кои ядки говоря

# 500
 Wink Между другото съм давала леща доста преди годинка, при това от нашата (тоест не червена) - както всъщност и други "бобови" - особено грах и зелен фасул.  Mr. Green Неотдавна и фъстъци (и те са бобови) - под формата на "открадната" Мура-фъстък на площадката.

# 501
mama89 , няма начин да е неприятно включването на нови хора в темата, че аз от както съм в тая тема се смениха хората няколко пъти, повече тук вече дори не ги зная...не се засягай наистина и го питай все пак конкретно педито какво има предвид и каква алергия го притеснява...както казах вече- алергиите се откриват на много по-късен етап, да не би да е някаква наследствена обремененост....освен това, ако не въвеждаш глутеновите как ще даваш хляб и много др. храни..консултирай се и със специалист- по алергиите

# 502
ама аз нали много се презастраховах с някои неща и дори млечните ги въвеждах всички по отделно, глутеновите също Wink
А как иначе?  Rolling Eyes
И аз се презастраховам, но целта на захранването е не да се даде всичко до 1 год., а да се покрият основните групи храни, така че храненето да е пълноценно. А това съвсем не е еднозначно с безкраен асортимент и невероятни коктейли от храни.

# 503
Моля ви, кажете как се чисти лещата от люспи? Hug

# 504
Купи червена - тя е почистена от люспи.

# 505
А освен евентуален риск от задавяне, каква е причината за толкова късно въвежданена ядки/ изключвам фъстъците/. Синът ми хапваше орехови ядки на година и половина и не съм чела някъде да са алерген, а той доста добре си ги дъвчеше. За фъстъците съм съгласна, но има други ядки,които могат да се приемат  Peace

# 506
Ами то основно за фастъка иде реч, той даже май и не е толкова полезен-аз давам и бадеми от известно време и лешници и орехи-ако иска

# 507
Купи червена - тя е почистена от люспи.

Благодаря, а откъде?

# 508
момичета моля да препоръчате някаква схема за въвеждане на млечните продукти мисля да започна да давам попара за закуска
също и да считам ли глутена за въведен давала съм овесена каша, каша спелта и от вчера бебешките бисквитки на хип

# 509
  • Видин
Май бъркаш ядки (бадеми, лешници) с овесени, ръжени ядки  Rolling Eyes

amanita,благодаря за разяснението относно лещата.а за ядките нищо не бъркам просто стана въпрос за ядки и реших да споделя какво е казала нашата докторка  Wink

имах предвид точно тези ядки,като фъстъци,както е писала gundie,а на вас ви е неприятно,че се включват и нови в темата,че веднага гледате да се заядете ли?много добре си разбрала,за кои ядки говоря

Я пак си прочети мненията и прецени за кои точно ядки говориш. Казвам го за трети път  Crazy
Нямам нищо против да се включват нови хора. Тя темата и без това не е ничия. Но просто когато се включват хора с такива изказвания, нека стане ясно за какво точно иде реч. Не може да се хвърля бомба и после да се правиме на ощипани госпожици.
ValeryM, червена/оранжева леща има в Кауфланд  Peace
За другите ЯДКИ  Twisted Evil - ами и аз знам, че единствената причина е рискът от задавяне тъй като са остри и може да стане много кофти...

Общи условия

Активация на акаунт