Примерна схема за захранване- 27

• 26 312
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
  • sofia
 Бърборанка, благодаря. Ще изчакам още малко да порасне и ще я давам по малко, да не му е много тежко. Peace

# 661
Имате ли инфо за смокините? Тези семчици вътре малко ме притесняват и се чудя дали да давам ...  newsm78

# 662
Обожавам смокини, инфо нямам, но логиката ми подсказва, че повечето неща, които са потенциални алергени преди годинката (семкосъдържащи, мъхести и т.н.), след нея вече са ок. Все пак децата си растат Simple Smile Аз чакам да идем на село и ще дам, ако самата аз не ги изпапкам всичките тайничко  Mr. Green

# 663
  • София
Здравейте! Искам да ви попитам колко често и по колко давате авокадо? Моята  щерка взе че го хареса.
Друг въпрос. След като сте въвели сиренето, въвеждате ли изварата като нова храна? И последен въпрос. По какъв начин приготвяте зеленчуците и месото? Моята щерка не харесва нищо, което й направя. Аз варя и пасирам после. Пробвала съм по-рядко, по-гъсто, с парчета, но хапва две лъжици и не иска повече и започва да реве. А готови пюрета изяжда и по 220гр. бурканче.

# 664
Самоцитирам се:

[/quote]

да питам вода от чаша (без накрайник) кога се прави първи опит? Досега сме с мек накрайник, имам и с твърд, но ме е страх да пробвам, задължително ли е и през него да се мине?
[/quote]

# 665
  • USA
Мариана, и моята дъщеря обожава авокадо, но и аз не знам колко може да се дава. Стигали сме до цяло авокадо на ден, но обикновено си хапва по 1/3 или половинка, зависи. Но ако предложа още , ще си го хапне Grinning.

# 666
оо, не е ли много половин,че и цяло авокадо? То съдържа мн. мазнини... Аз давам по 2-3 ч.л. в обедното пюре

# 667
оо, не е ли много половин,че и цяло авокадо? То съдържа мн. мазнини... Аз давам по 2-3 ч.л. в обедното пюре

И какво, като съдържа много мазнини?  newsm78
Маймун, моята щерка (18 месеца) обожава авокадо, също изяжда по третинка-половинка, веднъж или два пъти седмично. Чаени лъжички са хабене на авокадото за мен лично, то се окислява за минути и трябва да се изяде веднага след разрязване.

# 668
ми не, аз го разрязвам на две , дълбая с лъжицата и похлупвам двете половини и  в хладилника, запазва се няколко дни!

# 669
  • USA
Ами не знам за мазнините, но едно авокадо е около 320 калории. Преди бях чела някъде, че е много полезно за малки дечица. Моята дъщеря яде всеки ден, не пропуска. Обикновено й го давам с някакъв друг плод като предиобедна закуска. След около 2 месеца сме на консултация и ще питам педито.

# 670
Половин/цяло авокадо на ден е ТВЪРДЕ голямо количество. То е адски мазно и калорично и с него трябва да се внимава. По 1/4 макс е ок.  Peace

Inajar странно изказване.  Shocked Ами хапни си тогава пакетче масло, ако много го обичаш и да не го хабиш? Пък и на бебето дай? newsm78 Колкото до съхранението, има начини за съхранение, просто трябва да се поинтересуваш.

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 00:59 от Бърборанка

# 671
Половин/цяло авокадо на ден е ТВЪРДЕ голямо количество.

Дали е твърде голямо това количество, зависи от останалата храна, която детето приема през деня. Едногодишно дете трябва да приема по около 900 ккал дневно (формулата е приблизително 9 ккалории за всеки 100 грама тегло -   от тук, стр.7 ). Ако освен половината авокадо през деня е яло само варени моркови, значи може и да не е покрило изобщо калорийните си нужди за деня. Ако е яло сладолед и пасти - да, тогава половин авокадо му е множко.

Ами хапни си тогава пакетче масло, ако много го обичаш и да не го хабиш?

newsm78 Не говорим за моето хранене, а за това на детето ми (което не е бебе, казах вече, че е на година и половина). На нейната възраст тя трябва да приема достатъчно голямо количество мазнини дневно - затова и всички млечни продукти са пълномаслени до 3-годишна възраст (за разлика от тези, които възрастните ядат). Мазнините в авокадото са растителни, ненаситени - нищо вредно няма в тях (за разлика от тези в кравето масло). В същото време в едно авокадо (което, както Маймун е писала, има около 300 ккал, тоест колкото в 3 супени лъжици масло, не колкото в цяло пакетче) има много витамини и други полезности. Тези витамини не се запазват в хладилник няколко дни, колкото и добре да си ви изглежда авокадото на пръв поглед. Те започват да се рушат в момента, в който разрежете плода. Затова е най-добре авокадото да се яде току-що разрязано.  Peace

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 05:34 от ianajar

# 672
  • Варна
Ле - лее, аз днес му купих сьомга с нещо, а тя е след година. ooooh!
А, Албе, не си сама...и аз от много четене съм взела сьомга вместо
хек, мерлуза, треска или пъстърва. Така, че ще отложа рибата със седмица
две, докато поне преполови деветия месец.

# 673
Дали е твърде голямо това количество, зависи от останалата храна, която детето приема през деня. Едногодишно дете трябва да приема по около 900 ккал дневно....

На нейната възраст тя трябва да приема достатъчно голямо количество мазнини дневно - затова и всички млечни продукти са пълномаслени до 3-годишна възраст

Действително при 900 ккал препоръчителното количество мазнини е 30% от тях или 270 ккал, което е 30 г мазнини сумарно (от тях първо се приспадат мазнините от кърма/мляко, и каквото остане, не пречи да се покрие с авокадо).

Причината до 3-годишна възраст да се препоръчват пълномаслени продукти обаче не е заради набавянето на необходимите мазнини за деня. Причините са две: 1) Калцият от млечните продукти се усвоява по-добре, ако те съдържат мазнини и мастноразтворими витамини. 2) Именно заради наличието на мастноразтворими витамини е препоръката млякото да не е обезмаслено.

Обаче няма пречка ако млякото е обезмаслено, но се предлага в комбинация с други храни, съдържащи мазнини и мастноразтворими витамини, например авокадо, жълтък ...

# 674
  • sofia
Free Will  Hug,
сигурно защото аз много обичам сьомга та реших, че и на него ще му е добре.

Общи условия

Активация на акаунт