Примерна схема за захранване- 27

• 26 302
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
Действително при 900 ккал препоръчителното количество мазнини е 30% от тях или 270 ккал, което е 30 г мазнини сумарно (от тях първо се приспадат мазнините от кърма/мляко, и каквото остане, не пречи да се покрие с авокадо).

Точно така, 'да се покрие'. Освен това все пак детето не яде само мляко и авокадо. Мазнини има и в попарката с масло и сирене, филийката с кашкавал, манджичките и т.н. За това по цяло авокадо на ден каквото и да яде детето е безумие на тази възраст. Една мама в нашата отчетна имаше точно инфо по някакви западни литератури точно за авокадото. Помолила съм я да ми ги прати и ако го направи ще коп/пейстна.  Peace

# 676
За това по цяло авокадо на ден каквото и да яде детето е безумие на тази възраст.

Оф. В едно средно голямо авокадо (около 150 гр) има 22 гр. мазнини. Ето. Неслучайно дадох примера с авокадото и морковите като дневна дажба - моето дете преди две седмици точно това яде, докато бях в командировка. Алергична е към мляко, АМ не пие, кърма - очевидно - нямаше. Ето ви пример за един, макар и временен, режим на хранене, в който едно цяло авокадо изобщо не е твърде много, даже напротив.  Peace

Не виждам смисъл да продължавам спора, намесих се само, защото видях твърде крайни изказвания. Ясно е, че храненето на детето трябва да е балансирано, но чак пък да го ограничаваме до три лъжички авокадо, щото сакън, много е мазно, за мен е прекалено.

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 14:28 от ianajar

# 677

да питам вода от чаша (без накрайник) кога се прави първи опит? Досега сме с мек накрайник, имам и с твърд, но ме е страх да пробвам, задължително ли е и през него да се мине?
[/quote]
[/quote]
Няма задължителни неща. Аз на 6 месеца предложих вода с биберон, но ни се отрази на кърменето - хапеше ме така, както хапе биберона. Тогава дадох направо от чаша. По-късно пак се върнах на шише с биберон, а от месец-два сме на шише със сламка. Твърд накрайник не се прие добре и от двете ми деца, въпреки че предлагах на около 7 месеца и при двамата.

# 678
Валери, започнах да давам вода въобще около 6тия месец. Не пожела с биберон и минахме направо на чаша с твърд накрайник. Много скоро след това започнах и от обикновена чаша да давам. В началото беше голямо оливане, но малко преди годинка си пиеше вече съвсем нормално. Може да опиташ, а ако не става изчакай малко Simple Smile

За авокадото няма да се намесвам /много/, ама това
Цитат
....да го ограничаваме до три лъжички авокадо, щото сакън, много е мазно...
То по тая логика... защо ще слагаме масло колкото грахово зърно/бобче или който колкото слага масло/ в попарата сакън да не стане мазно  Laughing Не му разбирам на авокадото пак казвам, ама така ми прозвуча просто  Peace

# 679
То по тая логика... защо ще слагаме масло колкото грахово зърно/бобче

Thinking Авокадо и масло са различни неща. Авокадото съдържа в пъти по-малко мазнини от маслото - не мога да разбера защо непрекъснато с масло го сравнявате. По отношение на мазнините е сравнимо по-скоро с бялото саламурено сирене (авокадо - 15% мазнини, сирене - 21% мазнини).

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 15:06 от ianajar

# 680
 Rolling Eyes И аз не ги схващам тия примери ... щото аз попара до сега нито веднъж не съм предлагала (нито каша със сирене и масло), и слагам по съвсем малко мазнина като готвя, а сирене почти изключително в пица (тоест 1-2 пъти в седмицата) ... аз давам доста жълтък и си правя сметка, че от излишно добавяне няма нужда де, но със същият успех можеше дъщеря ми да си наваксва с авокадо ... въпрос на вкус. Иначе като си изпие кърмата и АМ при нас не остава място чак за цяло авокадо, но пък ако благоволи да го изяде (каквато е злояда) не бих я спряла ... и без това вече сама избира дали и какво ще яде.

# 681
  • София
Ами аз първият пък маначках половината авокадо с извара и мислих да й дам няколко лъжички, но тя така се разлапа, че изяде цялото количество. На следващият ден изяде останалата половина с банан. Май трябваше да бъда по внимателна, защото е и нова храна, но за радост добре й понесе.

# 682

да питам вода от чаша (без накрайник) кога се прави първи опит? Досега сме с мек накрайник, имам и с твърд, но ме е страх да пробвам, задължително ли е и през него да се мине?
[/quote]
Няма задължителни неща. Аз на 6 месеца предложих вода с биберон, но ни се отрази на кърменето - хапеше ме така, както хапе биберона. Тогава дадох направо от чаша. По-късно пак се върнах на шише с биберон, а от месец-два сме на шише със сламка. Твърд накрайник не се прие добре и от двете ми деца, въпреки че предлагах на около 7 месеца и при двамата.
[/quote]Ами според мен няма правила, моето дете мина направо на чаша с твърд накрайник, но малко трудно се научи да пие от нея, после пиеше със сламка- ама пак малко трудно зацепи и то само от една чаша определена, сега чак започна да пие добре от нормална чаша, но пък аз късно започнах да му давам, според мен каквото иска му давай- пробвай го с каквото му е удобно Wink

# 683
Да попитам нещо.

Значи сутрин имаме кърмене в 6,30 ,9,00 в 12,00  е + зеленчуково пюре 50 гр,15,00,18,00 + плодово пюре 50гр. и 21,00 пак кърмене.
Днес купих каша от елда и плодове.При кое кърмене да я вместя? То е ясно ,че няма да е в първото,но... newsm78

# 684
ако благоволи да го изяде (каквато е злояда) не бих я спряла ... и без това вече сама избира дали и какво ще яде.

Ашколсун, това имах предвид. Разлики има от небето до земята между храните, които ние семейно ядем и предлагаме, както и между това, което предлагаме и това, което в края на краищата ядат. Затова не вярвам в обобщенията - за един е много, за друг малко, за трети баш по мярка...

# 685
Да попитам нещо.

Значи сутрин имаме кърмене в 6,30 ,9,00 в 12,00  е + зеленчуково пюре 50 гр,15,00,18,00 + плодово пюре 50гр. и 21,00 пак кърмене.
Днес купих каша от елда и плодове.При кое кърмене да я вместя? То е ясно ,че няма да е в първото,но... newsm78
по-добре към плодовото, малко е раничко за три хранения...до колкото виждам бебето ти е около 7 м.

# 686
  • София
Да попитам нещо.

бих изместила плодовото в 9, а кашата в 18  Peace. или както са те посъветвали може да ги омесиш двете

# 687
Ами ако смеся плодово пюре + каша...тя малката няма ли да се засити и да не иска да суче  newsm78 Не искам да замествам изцяло млечно хранене за сега  Confused

# 688
  • Видин
Ами тогава първо си суче, после яде твърда храна. Ние и досега сме така  Embarassed

# 689
Ами ако смеся плодово пюре + каша...тя малката няма ли да се засити и да не иска да суче  newsm78 Не искам да замествам изцяло млечно хранене за сега  Confused
Ще й дадеш да суче преди кашата с плодовото пюре, или между кърменията, ако не искаш да заместваш хранене  Peace
С Аманита сме писали заедно  Wink.

Общи условия

Активация на акаунт