Примерна схема за захранване- 27

  • 26 317
  • 731
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 623
bibona.честно казано имам много по-голямо доверие на компетентното мнение на педиатърката отколкото на твоето.Домашното кравешко (както го наричаш ти) сирене,маслото и сухарите с чая= попара е изключително полезна.За купешкото сирене немога да кажа нищо
(нищо лично към никой)

# 706
  • Мнения: 9 806
bibona.честно казано имам много по-голямо доверие на компетентното мнение на педиатърката отколкото на твоето.Домашното кравешко (както го наричаш ти) сирене,маслото и сухарите с чая= попара е изключително полезна.За купешкото сирене немога да кажа нищо
(нищо лично към никой)

Какво е полезното на попарата? И моля, нека да ми бъде обяснено, какво е изпуснало детето ми като не я е яло?
Какво изпуска хамериканчето или холандчето, бразилчето и арменчето като не набива от седеммесечна възраст таз така важна смес от вода, сирене, захар и хляб=попара?

# 707
  • Мнения: 639
Аз попара давам - горе-долу веднъж седмично. Бързо става, а той определено я харесва. Но не прекалявам, и е с ръжени сухари.
За друго влизам, обаче. Питането ми е за майките с дечица над годинка - давахте ли вече лютеница? Не би следвало да е проблем, ако са въведени всички продукти, стига да не е мазна или пикантна - така си мисля. Наближава време да се правят домашните, чудя се дали да се почва голямото цапане да направим специално за него (за нас от години вече не правим, откакто баба почина).

# 708
  • Мнения: 9 806
Аморе, давам да- детската на Олинеза /Олинезко/. Харесва се с променлив успех за разлика от домашната, от която направих една доза за проба, та да знам дали да се пъна наесен. От моето производство доволно се изяждат по две филии от нея + 30-50 гр- сирене /за ужас на Бибона/.

# 709
  • София
  • Мнения: 937
Ама, защо се зяждаде, много е тъпо  Rolling Eyes Някой пита, друг  отговаря, разбира се от неговата си гледна точка, нали за това е темата.
Ние като станахме на 9м педиатърката каза да започваме с попарата. Тогава започнах с въвеждадено на глутева с овесена каша около седмица, после дадох пшеница. След това въведох сиренето и маслото и като всичко беше въведено направих попара. Първо с едно сухарче, после с едно и половина, сега яде с две. Отначало се кърмихме след попарата, но откакто яде по-голямо количество й засища и не се кърмим.

# 710
  • Мнения: 639
Г-жо Мафани, браво на Монито! Щом тя я харесва, преполагам, че и Алекс ще я отрази подобаващо.  Wink
Като заговорихме за закуската, пак да задъвча един въпрос - щом не давате попара, а някои и кашите с масло и сирене отричат, какво тогава давате за закуска? Аз признавам без бой  Mr. Green : кус-кус (все още на Плазмон), каши с масло и сирене (готвя различни - с киноа, амарант, просо, фино царевично брашно, ръжено брашно, ечемичено брашно, овесени ядки - в различни комбинации), попара, понякога супа с филийка хляб. Утре мисля да приготвя юфка, а скоро ще дам и от вълшебните филийки на Тони. Вие сте.  Wink За по-малките да спомена - преди годинката, по-точно преди да въведа глутен и млечни, закуската обикновено беше някаква инстанта каша с пресен пасиран плод - редувах различни всеки ден.

# 711
  • Мнения: 4 070
Аз също хич не бях фен на попарата...аз лично никак не я харесвам и то от малка, но веднъж се чудех какво да направя за закуска и дадох попара- открих, че е хубава от гледна точка на това, че може да се модефицира доста- различни видове сухари напр. , а и с нея въведох боровинки като чай. Отначало я давах без да я подслаждам, сега я подслаждам с маалко мед и детето ми я обожава яде като не виждал- а я правя с гола вода  Wink

# 712
  • Мнения: 3 182

Какво е полезното на попарата? И моля, нека да ми бъде обяснено, какво е изпуснало детето ми като не я е яло?
Какво изпуска хамериканчето или холандчето, бразилчето и арменчето като не набива от седеммесечна възраст таз така важна смес от вода, сирене, захар и хляб=попара?


От твоята така описана попара - изпуска сиренето и хлябът. А от моята - маслото и чаят, а захарта не я пропускат "хамериканчето или холандчето", защото такава не слагам! Малкият обожава моите попари, а покрай него и аз възродих тази отдавна забравена закуска за себе си. Правя си я със сухари обаче, но за него не съм привърженик на сухарите и давам или с хляб, или с каша.
А я кажете, моля, какво давате за вечеря на бебоците? Нашият режим е малко нестабилен - имаме 3 твърди хранения на ден и кърмене на поискване е останалото, но тези 3 хранения са закуска, обяд и следобедна или закуска, о бяд и вечеря (зависи от него кога какво е ял), та вечерята се чудя каква трябва/може да е...

# 713
  • Мнения: 614
Благодаря за отговорите за глутена. Притеснявам се, защото братът на съпруга ми е страдал като дете от цьолиакия, та при нас присъства наследствен фактор Confused (въпреки, че не се споменава по каква линия е наследствеността Thinking).
За попара ми се вижда рано на тази възраст, по-нататък към 10 -12 месечна възраст мога и да предложа като разнообразяване на менюто. Но дори и да не предложа, надали ще изпусне много...

# 714
  • Мнения: 1 125
Zornichka, във вашия случай е по-добре да се консултираш със специалисти как да постъпиш - добър генетик, алерголог, гастроентеролог. Изслушай внимателно мненията им и тогава вземай решение. Доколкото диагнозата е много рядко срещана и не си заслужава всички деца да бъдат хранени все едно са застрашени от нея (диабет при децата е по-често разпространен и по-коварен ...), но пък точно твоето дете е много по-застрашено. А и ще те опътят не само как да постъпиш, а и за какво да следиш.

# 715
  • Мнения: 332
А сиренето как присъства в менюто на децата ви? Само евентуално в попара ли го слагате или може например в зеленчуково пюре и с жълтък?

# 716
  • София
  • Мнения: 6 950
За закуската - аз съм доста еднообразна, все едни филии; или с масло и сирене, или с масло и кашкавал, ту запечени, ту не. Понякога кус-кус. Попара пробвах веднъж да дам, неподсладена, беше отвратен, та... дотам.

# 717
  • Мнения: 1 301
Питането ми е за майките с дечица над годинка - давахте ли вече лютеница? Не би следвало да е проблем, ако са въведени всички продукти, стига да не е мазна или пикантна - така си мисля. Наближава време да се правят домашните, чудя се дали да се почва голямото цапане да направим специално за него (за нас от години вече не правим, откакто баба почина).
Още ме съм давала, но купих една на Ганчев и тъкмо с нея малкият ще опита и патладжан за първи път. Домашна засега не смятам да правя.

# 718
  • Мнения: 1 125
Аз сирене рядко давам - на пица (че е любима на щерката, иначе вече я мразя до няма и къде ...), миш-маш, от време на време настърган домат със сирене и хлябче (единствената попара, която давам ...), и пак рядко на филии (принцеси с телешка кайма, сирене и яйце). Всъщност през 2-3 дни ... Но се е случвало няколко пъти тя да "нападне" нашето сирене, необезсолено и с растителни мазнини, и съм позволявала да изяде колкото иска, не че е било много. Интересното е че го хапва чисто, без хляб, не знам как не й е солено.

# 719
  • Мнения: 4 070
Аз сирене освен в попара, която така или иначе дадох късничко давам във вариантите грис/ качамак/макаронени...рядко правя и филийки- от скоро и такива с крема сирене, а освен това вече давам и от общата храна и дори салата- а в тях има понякога и сирене.

Общи условия

Активация на акаунт