Токофобия (страх от бременност и раждане)

• 25 290
  • 212
  •   1
Отговори
# 90
Към авторката - на тия години ти бяха нужни филмчета, за да разбереш от къде излизат бебетата ли?  Tired
Темата май е пързалка.
  Rolling Eyes

# 91
Друго исках да кажа. За повтарянето преz има няма няколко поста, какво и кога се учи. Не намирам чак много общо между страховете иzобщо и ученето или неученето на каквото и да било. Е, освен може би, ако става дума zа учене на психология..  Peace
.........................

За мен пък невежеството води до повече страхове от познанието. Това пак като офф.

# 92
Момичета, когато човек в положението на Алекс пуска подобна тема, според мен има нужда от някакъв съвет, кураж и позитивна подкрепа. Оставете това, че никой не се е страхували ли не си е пъхал такива мисли в главата. И аз не смятам, че това зависи от това дали си готова или не си готова. Може да си готова, и пак да изпитваш страх от раждането и всичко, което се случва с тялото по време на бременност и раждане. Двете чувства не се самоизключват.

Алекс, аз подкрепям момичетата, които те съветват да си намериш приятно хоби и да гледаш на бременността си позитивно. В крайна сметка, всеки човек се е появил на тоя свят по същия начин, и при теб няма да  е по-различно. Въпросът е как ти ще си избереш да възприемеш нещата. Аз ще се радвам, ако ти преодолееш страховете си и ти пожелавам успех в борбата с Аз-ът.

# 93
Към авторката: моят съвет е да се вслушаш в съветите на  Stelfy. Аз не съм се сблъсквала с твоя проблем, но признавам, че винаги съм се стеснявала да се кача на магарето при гинеколога си(който ми е гинеколог вече 13 години!) Притеснявах се и когато отидох да раждам сина си. При раждането на дъщеря ми нямаше време да мисля за това, защото влязох в болницата и родих. Мога да ти кажа, че едва преди 2-3 години гледах за първи път снимки на раждаща жена, а впоследствие и клипове на раждания. Те все повече и повече ме убеждаваха, че раждането е най-естественото нещо на света и няма от какво да се срамувам. И не се страхувай! Ти няма да се виждаш как раждаш по този начин, както е в клиповете. Ще видиш бебето чак, когато то се роди, няма да виждаш самия акт на раждане. Peace Как ще изглеждаш като бременна в 8-9 месец зависи само от теб, т. е. как се храниш. естествено разнообразно и пълноценно, както и дали се движиш достатъчно. Peace Постави вероятността да направиш аборт и страховете си на везна и помисли кое си заслужава повече!  Hug

# 94
  • до една звездичка
Момичета, когато човек в положението на Алекс пуска подобна тема, според мен има нужда от някакъв съвет, кураж и позитивна подкрепа.

Глупости. Stop

# 95
Момичета, когато човек в положението на Алекс пуска подобна тема, според мен има нужда от някакъв съвет, кураж и позитивна подкрепа.

Глупости. Stop

Защо?

Само аз ли се съмнявам в истинността на темата?

# 96
  • до една звездичка

Глупости. Stop

Защо?

Само аз ли се съмнявам в истинността на темата?

О, не. В истинността й не се съмнявам ни най-малко. Имам предвид, от всичко прочетено, че "кураж и позитивна подкрепа" в случая на авторката няма да са от полза.

# 97
Друго исках да кажа. За повтарянето преz има няма няколко поста, какво и кога се учи. Не намирам чак много общо между страховете иzобщо и ученето или неученето на каквото и да било. Е, освен може би, ако става дума zа учене на психология..  Peace
.........................

За мен пък невежеството води до повече страхове от познанието. Това пак като офф.

Да, принципно си съвсем права, но когато става дума zа страх от... таласъми, върколаци или Баба Яга  Crazy . Е, може би и zа някои други неща  Wink Това, zа което става дума тук, според емн е малко по-раzлично обаче. Но вече обясних ясно какво искам да кажа...

Иначе.. ми много не ми е zор дали темата е "пърzалка" или не. Аz така мисля и при всички положения така си раzсъждавам. Все не ми се струва, че някой ще се zанимава да пуска теми с подобни въпроси просто ей така. Затова я приемам като споделена истина. Ако пък не е така, все едно, няма да се чувствам прецакана, тук е форум, всеки може да пише.

# 98
  • София
А защо е под съмнение истинността на темата?
Защото една жена по рождение трябва да и е закодирано да обича и да иска деца, да се радва на бременността, да си представя сватбата си, на която е с голяма бяла рокля от 12 годишна и т.н.?

Аз писах по-напред, че съм се чувствала по сходен с авторката начин, така че не мисля, че темата е пързалка.

# 99
А защо е под съмнение истинността на темата?
Защото една жена по рождение трябва да и е закодирано да обича и да иска деца, да се радва на бременността, да си представя сватбата си, на която е с голяма бяла рокля от 12 годишна и т.н.?

Аз писах по-напред, че съм се чувствала по сходен с авторката начин, така че не мисля, че темата е пързалка.

Ни най-малко заради това.
Човек, който е напълно наясно с проблема си, даже го е именувал с точност в заглавието на темата си, както е и наясно с неговата сложност, прави всичко друго, но не и да се регистрира във форум и да пуска тема.
Има подфорум, в който психолог дава съвети, можел е да попита там.
За мен това е тема, целяща, да разрази полемика, именно в място където се приема, че децата се обичат по презумпция, а проблеми като този са типични за лигли.

Ако греша, се извинявам, просто изказвам мнението си.

# 100
  • София
Амии, не знам...
Момичето не беше ли на 22? Т.е. не на типичната възраст, на която повечето жени осъзнато пожелават да станат майки, и възраст, на която аз определено се чувствах пълно 'лапе.
Т.е. вероятно ако аз тогава трябваше да потърся помощ сигурно първосигнално бих се регистрирала и пуснала тема именно тук - защото това е най-масовия форум и се предполага, че има много майки, които вече са минали пътя, който би ми предстоял и респективно би имало кой да ми даде съвет, насока, подкрепа и т.н... (включително някой да ми каже "момиче, прекалено ти е сложен проблема, по-добре върви на психолог или си пусни тема в съответния подфорум")

Но как, какво и защо може да каже само тя, макар, че надали още чете - аз поне не бих - много разстройващо стана, пък и достатъчно обяснения даде за мотивите си още в началото...

# 101
Обаче явно първосигнално първо е потърсена информация по въпроса, и тогава е пусната темата. От заглавието на темата става ясно, че авторът й е имал точна представа за проблема си, както и това,че той в този форум няма как да бъде решен.
И то така описана, че да накара ССФ-ата да се възмутят.

# 102
Дълго преди да искаме дете,защото първо се оженихме и в началото не искахме и аз изпитвах ужас от всички неща около бременноста и раждането.След години,когато вече искахме бебе се оказа,че при мен няма да стане толкова лесно,защото съм имала поликистозни яйчници .В един момент даже бяхме на крачка от ИН-витро,но успяхме преди това.След всички лекарства и какво ли не изобщо не изпитвах вече оня страх,защото бебето беше много желано.Сега се радвам на две прекрасни дъщери родени секцио със спинална упойка.

# 103
Познавам момиче с такъв страх - говорили сме много и осъзнах, че това не са превземки и глезотии, а ужас, който момичетата трябва да преживеят за да са "като всички останали". Всички си имаме нашите страхове!

Според мен такива момичета трябва да родят с планово секцио и пълна упойка. Заспиваш и когато се събудиш изпитваш малко болка, но тя се компенсира от радостта от детенцето. Само спокойно  Peace

# 104
Изключително рядко давам подобни съвети на съфорумките, но защо не потърсиш помощ от психолог? Наясно си какъв е приблемът, знаеш как се нарича, остава просто да го преодолееш.
Надявам се да запазиш бебето, а бременността ти да е приятна Simple Smile Лично аз не те разбирам, защото на мен ми беше много хубаво да съм бременна, харесвах се като бременна и постоянно ми се струваше, че хората ми се възхищават  Crazy
За раждането - не ходи във Втора градска, а отиди в частна болница, където ще се отнасят с теб като с клиент, не като с пациент. Това ще ти помогне да не се чувстваш унижена, гола и не знам още каквото там неприятно чувство мислиш, че ще се появи.

Общи условия

Активация на акаунт